Vandens kristalai reaguojantys į aplinką

Pradėjo unco, gruodžio 13, 2011, 16:31:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

unco

gruodžio 13, 2011, 16:31:08 Redagavimas: gruodžio 13, 2011, 18:11:08 by unco
Japonų tyrėjas Masaru Emoto atliko stulbinantį eksperimentą. Jis paemė vandens mėginių iš daugybės pasaulio vietų, lėtai juos sušaldė ir tuomet nufotografavo su tamsaus lauko mikroskopu, gebančiu fotografuoti. Kadangi kiekvienas vandens kristalas yra išskirtinis, buvo padaryta maždaug 90 vieno vandens šaltinio nuotraukų ir išrinkta tik ta vandens kristalo nuotrauka, kuri atitiko didžiąją daugumą.

Štai keli pavyzdžiai iš skirtingų vandens šaltinių. Išvada tokia, jog švarus bei sveikas vanduo suformuoja gražius kristalus, o užterštas, atvirkščiai - netgi nesugeba suformuoti kristalo.


,
Moutain Spring, Japonija          Fountain in Lourdes, Prancūzija       Mt Cook Glacier, Naujoji Zelandija  

         Užterštas vanduo, Yodo River, Japonija

Sekančios nuotraukos yra vandens, reaguojančio į skirtingą muziką. Distiliuotas vanduo buvo patalpintas butelyje, tarp dviejų kolonėlių ir tuomet paleista specifinė muzika. Vėliau vanduo sušaldytas ir padarytos nuotraukos.


Bacho "Air for the G String"                     Kawachi Folk Dance


                         Gydomoji muzika



Sunkiojo metalo muzika




Emoto taip pat nusprendė patikrinti, kaip mintys ir žodžiai gali paveikti neapdoroto distiliuoto vandens kristalus. Tai buvo padaryta parašius žodžius ant popieriaus, kuris vieną naktį buvo baksnojamas į stiklinius butelius.


"Ačiū"                                                                     "Meilė ir supratimas"

                          "Neapkenčiu tavęs, aš tave nužudysiu"

Pastaba: pikti žodžiai representuoja užterštą vandenį.

Dvi paskutinės nuotraukos yra to paties vandens. Pirmoji - labai užteršto ir nuodingo vandens iš  Fujiwara Užtvankos. Antroji nuotrauka to paties vandes, tik prieš fotografuojant už vandenį, daugiau nei valandą, medlėsi budistų vienuolis (Šv. Kato Hoki, vyriausiasis Jyuhouin šventyklos kunigas)

Benamis

Nuo manes didelis +.

Kazkada jau buvo panasi tema nagrineta forume. Dabar tingiu ieskoti, bet man rodos Masaru Emoto buvo pseudomokslininkas :) Nepaisant visko sis jo eksperimentas man atrodo tikrai idomiai.

unco

uu , įdomu įdomu  :) Aš kiek žinau panašūs bandymai buvo atliekami jau anksčiau, bet neužšaldant vandens.

Gal kas žinot rusišką dokumentinį filmą, kur pasakoja apie vandens sąveiką su muzika ir pan. Pavadinimas kažkoks "Vandens galia"  ar pan., ieškau ir niekur nerandu...

Teroras

Idomu, idomu. Tarkime jeigu tai tiesa, tada kyla klausimas ar toks "apdorotas" vanduo (pvz. po metalo muzikos) galetu itakoti kaip nors zmogu kuris toki vandeni isgere (nuotaika, sveikata, savijauta ir t.t.)?

paragraf 78

Taip, panaši tema jau buvo kažkur. Kaip ir anoje temoje įdedu savo straipsnį kuriame aptariu filmą "Didžioji vandens paslaptis", tame tarpe ir Emoto Masaru tyrimus http://www.egzorcistas.lt/home/del-filmo-didzioji-vandens-paslaptis

coliuke

ispudingas eksperimentas...

paragraf 78

Citata iš: coliuke  gruodžio 13, 2011, 23:18:01
ispudingas eksperimentas...


Tik deja jis atliktas nemoksliškai. emoto Masaru iš anksto žinojo kokio rezultato reikia siekti ir fotografavo tol kol pasiekė tai ko norėjo. Tai ne mokslinė prieiga.

coliuke

bet irgi nera irodyta kad cia viskas sufalsifikuota ;) ir kiek zinau yra ir daugiau panasiu tyrimu atlikta pasaulyje ;)

paragraf 78

Yra įrodyta kad viskas sufalsifikuota. Kiek buvo bandyta daryti tokius eksperimentus, tiek nieko nesigavo.
O Emoto Masru, šiuos tyrimus (jei juos taip galima pavadinti) darė tam kad sustiprintų savo sukurtą religiją Hado, ir kad gavęs daugiau pinigų padėtų angelams ateiti į žemę

unco

 :) Skaičiau ir aš kritiškų straipsnių apie šį ir kitus jo eksperimentus, bet teigiamos ir (ypač) neigiamos energijos galia šventai tikiu. Dabar mąstau, gal pasidaryt kokį tokį eksperimentą, nors vienintelė dabar galvoj besisukanti mintis yra "nesąmonė" http://www.youtube.com/watch?v=KeTTCeqBwjc

OKULTISTE

Buvo kalbėta apie temoje apie augalų reagavimą į muziką... 
Dėl energijų, tai man taip niekas ir nepaaiškino, kuo matuojama (mato vienetas) ta energija, kurią visi čia įvardija kaip teigiamą arba neigiamą... Todėl manau, kad ji tik mitas, išgalvota ir painiojama su kažkuo kitu, ką galima būtų įvardinti... Tai nėra čia protingų, kurie man galiausiai galėtų pasakyti?

Dėl vandens tyrimų, tai su garsu, užterštumo lygiu, malda jau galima racionaliai paaiškinti (pvz.: kol meldėsi, teršalai atsiskyrė nuo H2O, gal nusėdo teršalai)... Manau, kad reikia vengti mistinių svaigalų...

Hekate

Labai įdomus straipsnis. :) Esu girdėjusi apie vandens užkalbėjimą. Na, vieno žmogaus katė negėrė daug vandens ir šis jį užkalbėjo, kad jo skonis pasidarytu kaip mėsos, tai ta katė tą vandeny ryte rijo. Bet nežinau kiek tame tiesos, nors kartą bandžiau užkalbėti arbatą, manau tik atsitiktinumas, kad užkalbėjau "gerai nuotaikai" ir žmonės gėrę arbatą buvo neįprastai geros nuotaikos, tikrai atsitiktinumas  ;D

Aukštyn