Lėktuvo keleivis nufotografavo keistą būtybę debesyse

Pradėjo paragraf 78, sausio 19, 2016, 11:00:32

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Ką jūs manote apie šį reginį?

Antžemiška: keleivis pro iliuminatorių nufotografavo debesimis žygiuojančios paslaptingos būtybės miražą

Keleivinio lainerio keleivis 10 km aukštyje užfiksavo kadrą, kurį matant gyvai, ko gero, net ir "kailis pašiurpti" gali. Pro iliuminatorių keleivis išvydo debesų paviršiumi žygiuojančią milžinišką būtybę.
Kai kurie internautai jau spėjo ją pakrikštyti robotu iš 1999 m. animacinio filmo The Iron Giant (Plieninis Milžinas)

30-metis programinės įrangos vadybininkas iš Airijos Nickas O'Donoghue avialinijų EasyJet skrydžių keliavo iš Austrijos į Corką (Airija), kai staiga tolumoje, ant debesų šydo pastebėjo keistą figūrą. Keleivis įsijungė fotoaparatą ir nieko nelaukdamas įamžino debesimis vaikščiojusį mįslingą milžiną.

"Skridau namo iš Austrijos, mano vieta buvo prie iliuminatoriaus, o šalia sėdėjo du kolegos, - apie įsimintiną skrydį pasakojo įspūdingo reginio autorius. - Draugai pliurpė visokias nesąmones, o aš žiūrėjau pro langą - ką daugiau daryti? Staiga tolumoje pastebėjau priešais mus juoduojančią kažkokią figūrą. Kai lėktuvas priskrido arčiau, figūra pasirodė visu gražumu."

"Paklausiau už manęs sėdinčių damų, ar jos irgi mato tą patį, ką ir aš - nebuvau tikras tuo, ką matau, - prisimena airis. - Pažvelgusios pro iliuminatorių keleivės irgi apstulbo. Tuomet aš įsijungiau fotoaparatą ir, kai lėktuvas skrido pro šalį, keletą kartų nufotografavau tą būtybę ant debesų."

"Juodasis siluetas matėsi apie porą minučių, nors buvo tolokai nuo mūsų lėktuvo, - pasakoja įspūdingų kadrų prišaudęs lėktuvo keleivis. - Man asmeniškai ta žmogysta buvo panaši į Michelin logotipo žmogeliuką, bet, jei atvirai, aš nė neįsivaizduoju, kas ten galėjo būti iš tikrųjų."

"Kai kuriuose komentaruose perskaičiau, kad tai galėjo būti dūmų tumulai - jų šiluma iškėlė juos virš debesies, - sako N. O'Donoghue. - Bet man taip neatrodo. Ar galėjo dūmai būti tokie vientisi? Manyčiau, ten buvo tiesiog keistos formos debesis - ir tiek. Tiesa, būtų įdomu išgirsti apie debesis išmanančio specialisto nuomonę ir komentarą."

Ne taip seniai, prieš porą mėnesių Kinijoje tūkstančiai žmonių danguje stebėjo kitą su debesimis artimai susijusį optinį reiškinį. Jiangxi ir Foshano gyventojai liko be žado, ant debesų išvydę dangoraižių bokštus ir smailes. Nors tąkart buvo manančių, kad virš Kinijos trumpam buvo atsivėrusi paralelinė visata, vis dėlto meteorologai paaiškino, kad kinai tąkart grožėjosi ypač įspūdinga optine iliuzija, kuri vadinama Fata Morgana arba tiesiog miražu.

Šaltinis: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/gamta_ir_biologija/S-52463/straipsnis/Antzemiska-keleivis-pro-iliuminatoriu-nufotografavo-debesimis-zygiuojancios-paslaptingos-butybes-miraza-Video


Nuobodžiaudamas lėktuvo keleivis stebėjo dangų ir neteko amo

Keleivinio lainerio keleivis 10 kilometrų aukštyje užfiksavo kadrą, kurį matant gyvai, ko gero, net ir „kailis pašiurpti" gali. Pro iliuminatorių keleivis išvydo debesų paviršiumi žygiuojančią milžinišką būtybę. Domitės mokslo ir technologijų naujienomis?

Kai kurie internautai jau spėjo ją pakrikštyti robotu iš 1999 m. animacinio filmo „The Iron Giant" (Plieninis Milžinas). 30-metis programinės įrangos vadybininkas iš Airijos Nickas O'Donoghue avialinijų „EasyJet" skrydžių keliavo iš Austrijos į Corką (Airija), kai staiga tolumoje, ant debesų šydo pastebėjo keistą figūrą. Keleivis įsijungė fotoaparatą ir nieko nelaukdamas įamžino debesimis vaikščiojusį mįslingą milžiną.

„Skridau namo iš Austrijos, mano vieta buvo prie iliuminatoriaus, o šalia sėdėjo du kolegos, - apie įsimintiną skrydį pasakojo įspūdingo reginio autorius. - Draugai pliurpė visokias nesąmones, o aš žiūrėjau pro langą - ką daugiau daryti? Staiga tolumoje pastebėjau priešais mus juoduojančią kažkokią figūrą. Kai lėktuvas priskrido arčiau, figūra pasirodė visu gražumu." „Paklausiau už manęs sėdinčių damų, ar jos irgi mato tą patį, ką ir aš - nebuvau tikras tuo, ką matau, - prisimena airis. - Pažvelgusios pro iliuminatorių keleivės irgi apstulbo. Tuomet aš įsijungiau fotoaparatą ir, kai lėktuvas skrido pro šalį, keletą kartų nufotografavau tą būtybę ant debesų. „Juodasis siluetas matėsi apie porą minučių, nors buvo tolokai nuo mūsų lėktuvo, - pasakoja įspūdingų kadrų prišaudęs lėktuvo keleivis. - Man asmeniškai ta žmogysta buvo panaši į Michelin logotipo žmogeliuką, bet, jei atvirai, aš nė neįsivaizduoju, kas ten galėjo būti iš tikrųjų." „Kai kuriuose komentaruose perskaičiau, kad tai galėjo būti dūmų tumulai - jų šiluma iškėlė juos virš debesies, - sako N. O'Donoghue. - Bet man taip neatrodo. Ar galėjo dūmai būti tokie vientisi? Manyčiau, ten buvo tiesiog keistos formos debesis - ir tiek. Tiesa, būtų įdomu išgirsti apie debesis išmanančio specialisto nuomonę ir komentarą."
„Greičiausiai tai optinė iliuzija, kaip kad antropomorfiškos formos Marse", - komentaruose vaizdą vertino skaitytojai, tvirtinę, kad iš tokios kokybės nuotraukų mažai ką galima pasakyti.

Etnokosmologas nesureikšmina Komentuodamas paslaptingą žmogaus figūrą ant debesų, etnokosmologas Jonas Vaiškūnas tvirtino, kad kai kurie internautai įžiūri ir „debesų žmogaus" veidą, kalba apie jo akis, nosį, tačiau ekspertas šį vaizdą linkęs vertinti skeptiškai: „Tai - properša debesyse, atsiradusi dėl labai natūralių priežasčių - gal miesto poveikio, gal kokios šiltos srovės nuo gamyklos. Priežastys gali būti įvairiausios, tačiau tikrai nėra kokios antgamtinės." Jis tvirtino, kad properša atsitiktiniu būdu įgavo žmogaus ir jo šešėlio formą, kuri labai išsiskiria monotoniško debesuotumo fone. „Žmogaus psichika visada kažką su kažkuo bando palyginti, visada vertina netaisyklingas figūras, bando suprasti nepažįstamus vaizdus, susieti juos su tuo, ką pažįsta ir žino", - sakė J. Vaiškūnas. Jis tvirtino, kad tokių atvejų, kai žmogaus smegenys sukuria ar prideda gamtos reiškiniams ar objektams papildomų reikšmių yra labai daug. Jis paminėjo neseną atvejį, kai Virdžinijos valstijoje (JAV) žmogaus akis audros metu pamatė Maiklo Džeksono įsikūnijimą, pasaulį anksčiau yra apskriejusios ir Marso sfinkso nuotraukos. „Pažįstamų objektų paieška žmogaus smegenys vykdo ne tik tada, kai jis žvelgia į dangų ar dangaus kūnus, bet ir Žemėje.

Katovicuose (Lenkija) žmonėms minint Jono Pauliaus II-ojo mirties metines, daugeliui susirinkusiųjų liepsnoje pasirodė pats popiežius - taip pat atstatęs ranką, laiminantis, kiek pasikūprinęs. Tai gali nutikti netgi stebint aliejų keptuvėje", - pasakojo J. Vaiškūnas ir patarė daugeliui vasarą ilgesnį laiką pastebėti debesis, pagalvoti, į ką jie panašūs. Jo nuomone, natūralu, kad kai žmonės apie kažką galvoja, tai aplinkui jie daugelį dalykų susieja su tuo, kas jų mintyse.

Šaltinis: http://www.delfi.lt/mokslas/mokslas/nuobodziaudamas-lektuvo-keleivis-stebejo-dangu-ir-neteko-amo.d?id=70141884

Nuotraukos:










TinSoldier

Neįtikėtina, visiškai neįtikėtina. Visa istorija, nuo pat pradžių iki pabaigos, neįtikėtina.

Neįtikėtina, kaip žmogus galėjo pamanyti, jog tie debesys kažkas keisto. Neįtikėtina, kaip jam galėjo pasišviesti nuotraukas išplatinti. Neįtikėtina, kaip į tai galėjo dėmesį atkreipti žiniasklaida ir dar net iš to sukurpti straipsnį. Ir neįtikėtina, kaip šitas straipsnis galėjo taip išpopuliarėti, kad net pasklido po įvairiausių šalių naujienų portalus, buvo išverstas į daugybę kalbų. Neįtikėtina ir tai, kad delfi sugebėjo parengti normalesnį, ne tokį sensacionalistinį ir buką straipsnį, negu technologijos.lt

Jeigu tai nėra mistika, tai nežinau, kas dar taip galėtų vadintis.

kiskis

#2
sausio 19, 2016, 17:03:22 Redagavimas: sausio 19, 2016, 17:09:22 by kiskis
Nesupratau parasyta, kad jis ejo, kodel tada nepafilmuot? Kazkaip iziuriu smegenu minkstinima pasaulini, gal minkstinama, kad zmogus minkstom smegenim geriau atlaikys kokiatai nesuvokiama zmogui su (kietom smegenim) nusistovejusia pasauleziura info? Delfiai mano, kad tai mokslas :/

tadasas99

 Kaip skeptikas paklausiu jei padare keleta kadru tai kodel tik vienas viesinamas, bent straipsnyje taspats, isduoda koju padetis ir seselis neva duobeje susidaro istiestos rankos iliuzija, sita ranka seselyje visose nuotraukose

;D

ar tik ne dievas po lauka vaiksto? :D

time

Mokslas tuos reiškinius išaiškins, bet bus nebeįdomu gyventi.

Benamis

Citata iš: time  sausio 19, 2016, 19:54:15Mokslas tuos reiškinius išaiškins, bet bus nebeįdomu gyventi.
Visada atsiras kazkas naujo. Abejoju ar imanoma viska isaiskinti.

time

Citata iš: Benamis  sausio 19, 2016, 20:00:56Visada atsiras kazkas naujo. Abejoju ar imanoma viska isaiskinti.
Įmanoma ir dar kaip, tik per simbolinę, mums suprantamą kalbą. :)

Nėra nepaaiškinamų dalykų. Tam yra ir argumentas ir priežastis - kodėl vyksta momentinis reiškinys.

Benamis

Citata iš: time  sausio 19, 2016, 20:04:06Įmanoma ir dar kaip, tik per simbolinę, mums suprantamą kalbą.
Kitaip tariant: taip kaip mums atrodo, o ne yra is tiesu :)

Tai ne paaiskinimas.

tadasas99

Citata iš: time  sausio 19, 2016, 20:04:06
Citata iš: Benamis  sausio 19, 2016, 20:00:56Visada atsiras kazkas naujo. Abejoju ar imanoma viska isaiskinti.
Įmanoma ir dar kaip, tik per simbolinę, mums suprantamą kalbą. :)

Nėra nepaaiškinamų dalykų. Tam yra ir argumentas ir priežastis - kodėl vyksta momentinis reiškinys.
Ok, paaiskink kaip vienas kunas gali vienu metu praskrieti per dvi skyles esancias salia viena kitos, ne viena uz kitos. Arba is to pacios kaip kunas skriedamas per tas dvi skyles gali pradeti elgtis kaip banga.
 Sitas dalykas imanomas, mokslu irodytas toks reiskinys, tu man ji logine seka su priezastimis ir pasekmemis paaiskink.

time

#10
sausio 19, 2016, 21:16:21 Redagavimas: sausio 19, 2016, 21:27:23 by time
Citata iš: tadasas99  sausio 19, 2016, 21:03:40Arba is to pacios kaip kunas skriedamas per tas dvi skyles gali pradeti elgtis kaip banga
Jei turėčiau laiko paaiškinčiau detaliau. Užteks ir paprasto paaiškinimo. Visa tai netobulo kūrėjo - netobulo žmogaus - neteisingas loginis raizginys. Neįmanomas sutikti gamtoje, kokią sukūrė kūrėjas. Kitas kūrėjas - žmogus, jau gali sukurti.

Logiką gali atrasti tik žmogus. O natūralius reiškinius sukurtus netobulo kūrėjo įmanoma lengvai išaiškinti. 


tadasas99

Citata iš: time  sausio 19, 2016, 21:16:21
Citata iš: tadasas99  sausio 19, 2016, 21:03:40Arba is to pacios kaip kunas skriedamas per tas dvi skyles gali pradeti elgtis kaip banga
Jei turėčiau laiko paaiškinčiau detaliau. Užteks ir paprasto paaiškinimo. Visa tai netobulo kūrėjo - netobulo žmogaus - neteisingas loginis raizginys. Neįmanomas sutikti gamtoje, kokią sukūrė kūrėjas. Kitas kūrėjas - žmogus, jau gali sukurti.

Logiką gali atrasti tik žmogus. O natūralius reiškinius sukurtus netobulo kūrėjo įmanoma lengvai išaiškinti. 


Galbut...
 Arba kvantinis mokslas leidzia suvokti kad  galimi kitoki desniai nei mes prate, atradom kvantikni moksla suradom pasauli su visai kitokia fizika, bet neirodem kad neegzistuoja trecias fizikos modelis.
 Cia tik pvz kad nieko mes nezinome, sakymas kad zinom tai panasiai tiek kiek pasauli pazysta suo prie budos priristas, jo pasaulis jo matomas kiemas, bet uz jo yra kazkas daugiau, ir skirtumas tik toks ar pripazysi kad yra daugiau, arba sakysi as viska zinau

Aukštyn