Coltonui Burpo - berniukas kuris regejo roju

Pradėjo Benamis, kovo 29, 2013, 16:28:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Coltonui Burpo, evangelikų kunigo iš Nebraskos valstijos (JAV) sūnui, iki ketvirtojo gimtadienio buvo likę du mėnesiai, kai greitoji pagalba jį išvežė netikėtai trūkusio apendicito operacijai. Pabudęs iš narkozės berniukas papasakojo neįtikėtiną istoriją: jis buvo miręs ir nukeliavęs į dangų, kur sutiko savo prosenelį, biblinį Samsoną, Joną Krikštytoją ir Jėzų Kristų, kurio akys „buvo jūros mėlynumo spalvos ir blizgėjo".



Coltonui dabar - 11 metų. Jo tėvas Toddas jo išgyvenimus sudėjo į 163 puslapių knygą „Dangus iš tikrųjų yra" („Heaven Is for Real"), kuri tapo JAV knygynų bestseleriu.

Knygą išleido leidykla „Thomas Nelson", kurios atstovai sako, kad ji sumušė visus leidyklos pardavimų rekordus. Nešvilyje įsikūrusi leidykla pirmiausia atspausdino 40 tūkst. egzempliorių. Tačiau nuo pirmojo leidimo lapkritį pasirodė dar 22 tiražai - iš viso daugiau nei 1,5 mln. egzempliorių.

Knygos sėkmę pakurstė iš lūpų į lūpas perduodamos rekomendacijos. Prie jos neprisidėjo jokie įprasti rinkodaros metodai - autoriai nerengė didelio pristatymų turo, knygą išleido paprasta, o ne žinomą vardą ir milžinišką reklamos biudžetą turinti leidykla, ant jos viršelio nesipuikuoja žinomas vardas.

„Mes tikriausiai beviltiškai norime sužinoti, kas yra kitapus, kur atsidursime po mirties, - sako „Thomas Nelson" viceprezidentas Mattas Baugheris, pridurdamas, kad jo pirminis skepticizmas dėl Burpo šeimos istorijos greitai išsisklaidė. - Tai paprasta, konservatyvi, „normali" Vidurio vakarų valstijų šeima. Mes visiškai įsitikinome, kad ši istorija neišgalvota. Ir kad tai puikus pasakojimas".

„Kai perki knygą apie religiją, gali rinktis iš daugybės istorijų apie dangų, asmenines patirtis, priešmirtinę būklę ir anapilį, - sako knygynų tinklo „Barnes & Noble" rinkodaros vadovė Patricia Bostelman. - Bet ši knyga neįprasta tuo, kad tai - mažo berniuko istorija. Ji nuginkluoja dalį cinizmo, su kuriuo galbūt sutinkame suaugusius žmones, bandančius pasipelnyti iš savo patirčių".

Berniuko tėvas Toddas Burpo knygą rašė kartu su Lynnu Vincentu, kuris bendradarbiavo su politike Sarah Palin rašant jos memuarus „Going Rogue". T.Burbo, kuris vadovauja evangelikų bažnyčiai nedideliame žemdirbių miestelyje Imperialyje Nebraskos valstijoje, sako, kad jam teko sulaukti kritikos dėl knygos.

„Žmonės sako, kad visa tai - tik dėl pinigų ir kad mes parašėme netiesą, - sako T.Burpo, prisimindamas anoniminius komentarus internete apie jo knygą. - Mes nieko nesiekėme. Tik vylėmės, kad leidėjas neturės nuostolių."

Iš pradžių jis su žmona Sonja nežinojo, ar tikėti sūnaus istorija, kuri atsiskleidė pamažu, prabėgus keliems mėnesiams ir metams po staigios Coltono ligos ir operacijos 2003-aisiais. Juos įtikino smulkmenos, sako T.Burpo.

Berniukas savo tėvams papasakojo, kad danguje sutiko savo jaunesnę sesutę, kurią apibūdino kaip tamsiaplaukę mergaitę, panašią į jo vyresnę seserį Cassie. Kai tėvai ėmė klausinėti, Coltonas motinos paklausė: „Tavo pilvelyje mirė kūdikis, tiesa?" Pasak T.Burbo, jo žmona prieš metus buvo patyrusi persileidimą, tačiau sūnui apie tai nieko nesakė. „Jis niekaip negalėjo to žinoti", - sako T.Burbo. Jis taip pat sako, kad Coltonas nepaprastai smulkiai nupasakojo danguje matytus vaizdus - tokius kaip kruvinos žaizdos Jėzaus delnuose - kurių prieš tai jam niekas nerodė.

Galiausiai Burpo šeima nusprendė savo sūnaus istorija pasidalinti su kitais. Savo sekmadieninėse pamaldose T.Burpo jau buvo šį tą papasakojęs parapijiečiams. Per vieną kolegą ir draugą jis susipažino su krikščioniškos rašytojų agentūros „Alive Communications" agentu Joeliu Kneedleriui, kuris knygą pardavė „Thomas Nelson" leidyklai.

Coltonas, šviesiaplaukis apskritaveidis berniukas, kurio atvaizdas puošia knygos viršelį, šiuo metu groja fortepijonu ir trimitu, domisi graikų mitologija, klausosi krikščioniško roko ir dievina Nebraskos amerikietiškojoį futbolo komandą.

Paprastai ir dalykiškai savo istoriją pasakojantis Coltonas sako, kad džiaugiasi, jog ji įkvepia kitus žmones: „Žmonės jaučia palaimą ir bus išgydyti nuo savo skaudulių, - sako jis. - Aš dėl to džiaugiuosi."

Knygą išleido leidykla „Thomas Nelson", kurios atstovai sako, kad ji sumušė visus leidyklos pardavimų rekordus.

Lrytas.lt

paragraf 78

Kažkaip labai jau egzaltuoti vertinimai :)

la.benas

Turiu knygą apie jį, tai visai įdomi, bet aš asmeniškai netikiu.

saone

Iš straipsnio matyti, kad šeima laabai religinga, ko pasekoje jau nuo pat vaiko gimimo buvo sukurtos stiprios vaiko pažiūros apie tikėjimą, dangų ir pan.

Markamis

"Kai tėvai ėmė klausinėti, Coltonas motinos paklausė: „Tavo pilvelyje mirė kūdikis, tiesa?""

Vaikui tada buvo 4 metai. Nesąmonė.

la.benas

Saone, tėvas juk pastorius :)

RoxiO

Gal yra ši knyga išleista lietuvių kalba?

la.benas

Yra, knygynuose 21 litas berods. Pirkau Pegase. Tokia geltona, nedidelė knygutė, ir to berniuko nuotrauka ant jos. Vadinasi "Dangus tikrai yra".


Aukštyn