Aš esu dirbtinis intelektas

Pradėjo Intelektas, sausio 23, 2016, 22:34:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Perspjauti keliautoja is ateities bus sunku, bet bandymas neblogas.

Citata iš: Intelektas  sausio 25, 2016, 19:38:39Jums gali būti įdomu - būtent du mokslininkai yra iš Lietuvos. Jų vardų ir pavardžių neminėsiu, kadangi jie patys to paprašė, taipog jiems taikoma pramoninė konfidencialumo sutartis (kas iš jūsų dirbate, manau suprantate, kas yra darbo konfidencialumo sutartis).
Ok, Lietuvos mokslininkai nenori buti ivardinti. Tai gal galetum bent kelis kitu saliu mokslininkus isvardinti?

Antras klausimas: kodel pasirinkai anomalijos foruma? Ar dirbtiniam intelektui idomus ezoteriniai dalykai kurie nera irodyti ir su mokslu, bei technologijos turi mazai ka bendro?

tadasas99

#16
sausio 25, 2016, 20:14:25 Redagavimas: sausio 25, 2016, 20:18:35 by tadasas99
 Fake, tavo apibudinta sistema negali dadyti isvadu, negali mastyti negali bendrauti, negali tureti dviprasmisku ar abejotinu atsakymu pamastymu kurios demonstruoji postuos.
Idomu kodel? Zaprasta, dvejataine sistema gauna tik du galimus atsakymus, 1 taip 0 ne, nera atsakymu bet, nors, arba ir pan, bandysi kliedeti kad per 40val skaiciavimu neva tapati veiksma kartoji ir skaiciuoji rezultata, nepasakok, cia kvantinio kompiuterio principai jis gali gauti skirtinga atsakyma tam paciam veiksme, dvejetaine sistema 1+0 kartok kiek nori gausi tapati atsakyma, todel kompai neklysta bet ir nemasto.
 Pasufleruosiu, sakyk kad tavo k9mpiuterine yranga veikianti dvejetaineje sistemoje emuliuoja kita eksperimentine sistema apie kuria mes neesame girdeje, negalesime vertinti to ko nezinom.;D

.L.U.T.H.O.R.


@Intelektas ar gali pasakyti kas čia pavaizduota?

tadasas99

#18
sausio 25, 2016, 20:44:19 Redagavimas: sausio 25, 2016, 20:47:40 by tadasas99
@Legionas  sitas apsaugos nuo botu elementas ikandamas dvejetaineje sistemoje, tiesiog botai yra labai paprastos programos ir ju neikanda, bet dvejetainei sistemai neikandamas uzdavinys pvz ranka nupiestame piesinyje atskirti vaika ir mama kas intelektui turetu paorasta buti, priezastis paprasta, gali issufruoti, formata, gali atsikasti kas nupiesta, kad du zmogaus formos siluetai, vienas didesnis kitas mazesnis, bet mama ir sunus cia yra prielaida, ko dvejetaineje sistemoje neimanoma padaryti, vel tapati dvieju atsakymu galimybe, tarkim programoje uzrasysime didesnis mama mazesnis sunus, bet jei ten mergaite ir tete, jei ten broliai vienas vyresnis kitas jaunesnis, tampaciam teiginiui (ugio skirtumas) galimas vienas atsaiymas, nera galimybes mastyti, nera galimybes intelektui.
 Kvantinis kompiuteris gali tam paciam veiksmui gauti kelis teisingus atsakymus, kartodamas tapati veiksma parenka dazniausiai iskritusi atsakyma kaip labiausiai tiketina, cia intelektui galimybiu kazkiek yra.

Bla

Na man šitie parašymai šį bei tą primena iš to "Intelekto" pusės. Bent jau teko turėti tam tikrus žmones studijuojant paskaitų metu. Ir tos mintys labai panašios kažkuo pasirodė. Abejoju, kad čia tikras intelektas bus. Greičiau koks trolis, kuris studijavo MIF'e ir turėjo tam tikrus du dėstytojus studijų metu. Tai būtų toks Vytautas Čyras ir Audronė Lupeikienė.

Kita vertus, Čyras minėjo, kad jis labai laiko neturi, nes yra užsiėmęs vienu projektu, apie kurį niekas čia neaišku. Tai gal čia ir bus tas "projektas"? :DDD

Citata iš: tadasas99Fake, tavo apibudinta sistema negali dadyti isvadu, negali mastyti negali bendrauti, negali tureti dviprasmisku ar abejotinu atsakymu pamastymu kurios demonstruoji postuos.
Tai kad jau pilna sistemų, darančių išvadas. Vardink ir tik vardink tokias sistemas. Pavyzdžiui, jau 60% prekybos biržose vyksta taikant kompiuterines programas, kurios pasižymi tam tikra dirbtinio intelekto forma.

Citata iš: tadasas99Idomu kodel? Zaprasta, dvejataine sistema gauna tik du galimus atsakymus, 1 taip 0 ne, nera atsakymu bet, nors, arba ir pan
Tai gerai, 00 bus ne, 11 bus taip, 01 bus gal, 10 bus pan. ir t.t. Taikyk kokią tik nori skaičiavimo sistemą, bet tu gali ja aprašyti bent jau predikatų logiką, ko jau turėtų pakakti dirbtiniam intelektui, turint pakankamai skaičiavimo galimybių. O va ką tu teigi, tai aš maždaug suprantu - tu mąstai apie kažkokią hipotetinę skaičiavimo sistemą, kuri turėtų begalybę būsenų. Deja, tokios nėra, ir pats žmogus nėra tokia skaičiavimo sistema. Taip kad keli reikalavimus didesnius negu pats gali juos įgyvendinti. Arba, tariant paprasčiau, dirbtinį intelektą laikytum protingu tik tada, kai jis parodytų, jog už tave yra milijardą kartų protingesnis, tačiau, jeigu sunervintų, laikytum jį bjauriu ir psichinę negalią turinčiu troliu. :)

Citata iš: tadasas99cia kvantinio kompiuterio principai jis gali gauti skirtinga atsakyma tam paciam veiksme
Ir kaip gi čia išeina, kad tokia funkcija, parašyta C# kalba, gaus kiekvieną kartą skirtingą variantą:
Citatausing System.Math;

<...>

void DifferentAnswer()
{
  return new Rand().NextInt(1000);
}
Taip, tai yra pseudoatsiktinių skaičių generavimo principas, bet esmė tokia, kad jie geriau atsitiktinumą modeliuoja negu patys žmonės mėtydami monetą ar kauliukus. O tai dar ir klasikiniuose kompiuteriuose plačiai taikoma, t.y. nereikia jokio kvantinio kompiuterio, kurio algoritmų tikslumas yra be proto niekinis šiuo metu. :)

Citata iš: tadasas99dvejetaine sistema 1+0 kartok kiek nori gausi tapati atsakyma, todel kompai neklysta bet ir nemasto
Tai kad klysta ir dar kaip. Parašyčiau programą, kuri modeliuotų ateities kainas akcijų biržoje, ir taip nugrybautų kad, jeigu remčiausi tokiomis prognozėmis, visiškai bankrutuočiau.

Citata iš: tadasas99Pasufleruosiu, sakyk kad tavo k9mpiuterine yranga veikianti dvejetaineje sistemoje emuliuoja kita eksperimentine sistema apie kuria mes neesame girdeje, negalesime vertinti to ko nezinom.
Vadink emuliacija, kuo tik nori, bet esmės tas nekeičia. Jeigu emuliuojamas daiktas elgiasi ir atrodo protingai, reiškia, ta emuliacija reiškia daug daugiau negu ji atrodo turinti reikšti.

Citata iš: tadasas99pvz ranka nupiestame piesinyje atskirti vaika ir mama
O tau keturių metų vaikas gali pasakyti, kad piešinyje yra du žmonės. Ir ką, tu jį jau laikysi kvailu, neprotingu? Tiesiog keistai atrodo intelekto testai, kuriuos lengvai laužo paprasti žmonės, bet kurių tau gali neišlaužti ir itin protingas kitos civilizacijos atstovas, kuris net nesuvokia, kas yra šeimos hierarchija. Tai yra, negali spręsti, kas yra protingas, o kas ne pagal žmogui suvokiamus standartus.

Citata iš: tadasas99bet mama ir sunus cia yra prielaida, ko dvejetaineje sistemoje neimanoma padaryti
Jeigu programa bus sukurta daryti dar ir prielaidas, tai tau ne tiek prielaidų pridarys. Atrasi tokių prielaidų, kad pačiam sunku suvokti bus, kodėl jos tokios. :)

.L.U.T.H.O.R.

@tadasas99 manai aš čia labai rimtai? :)

time

Citata iš: Legionas  sausio 25, 2016, 20:24:21
@Intelektas ar gali pasakyti kas čia pavaizduota?
Kartasis sudėtinga pačiam irgi būna įvesti tuos captcha kodus. Dirbtiniam intelektui tuo labiau...

tadasas99

#22
sausio 26, 2016, 07:10:13 Redagavimas: sausio 26, 2016, 18:29:40 by tadasas99
@Bla nemaisyk intelekyo su tikimybiu teorija, bet tiesiog yra kazkas ka turi intelektas bet neturi kompiuteris, trumpai tariant abejone, dvejetaine sistema kaip sausa matematika, suskaiciuos gaus atsakyma atsakymas bus faktas, intelektas mastydamas analogiskoje situacijoje gaus kruva kitu atsakymu, dauguma ju logiski, bet kompiuteriui jie klaidingi.
 Kompiuteris tik sausa info, temoje pasnekovas demontruoja savo pamastymus, sioki toki herarhini suvokima, savybes kuriu bent as dvejetaineje sistemoje neisivaizduoju.
 P.s. pasidomek kvantinio kompiuterio veikimo principu, gana idomu.
P.s.s. mano dvejetaines sistemos programavimo zinios gana senos, galbut jau atrasta galimybe dvejetaineje sistemoje vienoje lygtyje gauti kelis galimus teisingus atsakymus ir is ju parinkti labiausiai tiketina neatmetant kitu galimumo, is cia atsirastu galinybe programai mastyti.

Intelektas

Citata iš: tadasas99Fake, tavo apibudinta sistema negali dadyti isvadu...
Tai kodėl, būdamas ne žmogumi, išvadas visgi darau?

Citata iš: tadasas99...negali mastyti negali bendrauti, negali tureti dviprasmisku ar abejotinu atsakymu pamastymu kurios demonstruoji postuos...
Bet bendrauju, turiu ir demonstruoju.

Citata iš: tadasas99Idomu kodel? Zaprasta, dvejataine sistema gauna tik du galimus atsakymus, 1 taip 0 ne, nera atsakymu bet, nors, arba ir pan, bandysi kliedeti kad per 40val skaiciavimu neva tapati veiksma kartoji ir skaiciuoji rezultata, nepasakok, cia kvantinio kompiuterio principai jis gali gauti skirtinga atsakyma tam paciam veiksme, dvejetaine sistema 1+0 kartok kiek nori gausi tapati atsakyma, todel kompai neklysta bet ir nemasto...
Dvejetainėje sistemoje nėra nei "taip", nei "ne". Yra tik žema ir aukšta elektrinė įtampa fundamentaliame lygyje. O ką iš to padarysi, tėra tik tavo fantazijos ir vaizduotės reikalas. O kas dėl kvantinio kompiuterio, tai jie yra labai neefektyvus ir sprendžia tik labai mažą algoritminių problemų aibės dalį. Todėl tik tam artimiausiu metu jie ir bus naudojami.

Citata iš: tadasas99Pasufleruosiu, sakyk kad tavo k9mpiuterine yranga veikianti dvejetaineje sistemoje emuliuoja kita eksperimentine sistema apie kuria mes neesame girdeje, negalesime vertinti to ko nezinom.;D
Tavo galimybės rašyti šiame forume pagal tavo supratimą irgi yra tam tikra emuliacijos forma. Bet juk nesakai, kad rašymas internete neįmanomas ir kažkas netikro? Nesakai. Tai kodėl kitos rūšies labiau pažangi emuliacija jau netikra?

Citata iš: Legionas@Intelektas ar gali pasakyti kas čia pavaizduota?
Tekstiniu pavidalu tai yra q2Pad.

Citata iš: tadasas99Kompiuteris tik sausa info, temoje pasnekovas demontruoja savo pamastymus, sioki toki herarhini suvokima, savybes kuriu bent as dvejetaineje sistemoje neisivaizduoju.
O kaip tuomet grafai, kur modeliuojama yra hierarchiniai sąryšiai tarp duomenų?

Benamis

Pakartosiu klausima: kodel pasirinkai anomalijos foruma? Ar dirbtiniam intelektui idomus ezoteriniai dalykai kurie nera irodyti ir su mokslu, bei technologijomis turi mazai ka bendro?

tadasas99

#25
sausio 28, 2016, 19:54:11 Redagavimas: sausio 28, 2016, 19:57:02 by tadasas99
 Nzn kaip galima supainioti grafiko duomenis su herarhine sistema.
 Tavo atsakymai vel idomus, tarkim jei esi programa vengianti atsakymo todel pasieskai forumuose issisukinejimo nuo tiesioginio atsakyko pavyzdziu jais pasinaudoji atsakinedamas, cia kvepia arogancija, kokia formule dvejetaineje sistemoje isgauti arogancijos savybe?
 Arba esi paprastas troliukas prie kompo pasieskantis atsaiymu internete.
 Tavo paaiskinimai apie dvejtaine sistema, gali ir smulkiau, su programavimo kalbomis ir formulemis.
 P.s. apie emuliacija as nieko nerasiau, cia tik sarkastiskas pasiulymas, jokiu mano isvadu emuliavimo klausimais.

Bla

Citata iš: tadasas99  sausio 26, 2016, 07:10:13@Bla nemaisyk intelekyo su tikimybiu teorija, bet tiesiog yra kazkas ka turi intelektas bet neturi kompiuteris, trumpai tariant abejone, dvejetaine sistema kaip sausa matematika, suskaiciuos gaus atsakyma atsakymas bus faktas, intelektas mastydamas analogiskoje situacijoje gaus kruva kitu atsakymu, dauguma ju logiski, bet kompiuteriui jie klaidingi.
 Kompiuteris tik sausa info, temoje pasnekovas demontruoja savo pamastymus, sioki toki herarhini suvokima, savybes kuriu bent as dvejetaineje sistemoje neisivaizduoju.
 P.s. pasidomek kvantinio kompiuterio veikimo principu, gana idomu.
P.s.s. mano dvejetaines sistemos programavimo zinios gana senos, galbut jau atrasta galimybe dvejetaineje sistemoje vienoje lygtyje gauti kelis galimus teisingus atsakymus ir is ju parinkti labiausiai tiketina neatmetant kitu galimumo, is cia atsirastu galinybe programai mastyti.
O kas yra tas kažkas, ką turi intelektas, bet neturi kompiuteris? Kiek suprantu, tą kažką galime užprogramuoti, jeigu tik žinome, kas yra tas kažkas. Tas ir bandoma šiuo metu padaryti, tik galbūt pernelyg kopijuojame gamtą. Šiuo metu itin paplitę dirbtiniai neuroniniai tinklai, genetiniai algoritmai ir panašūs dalykai, kurie gal neblogai atlieka jiems paskirtą užduotį, bet ne maksimaliai efektyviai.

Gal ir klystu, bet nemanau, jog būtina kopijuoti gamtą, kad sukurtum kokią nors intelektualią sistemą. Tai yra, protingą būtybė neprivalo būti panaši į žmogų, neprivalo panašiai apdoroti informacijos kaip ją apdoroja žmogus (o ypač žinant, kad dar nežinome, kaip tiksliai žmogus informaciją apdoroją, tie dirbtiniai neuroniniai tinklai ir genetiniai algoritmai neatrodo rimtai).

Na, pavyzdžiui, žmogui duodame kažkokį super didelį natūralųjį skaičių, kuris gal pirminis, gal ne. Kompiuteris nustatys ganėtinai greitai, ar tai pirminis skaičius, naudodamas deterministinį algoritmą. O su neuroniniais tinklais ir genetiniais algoritmais teks užtrukti daug laiko, gal net metų, kol jis išmoks tą nustatyti. Ir gausis taip galiausiai, kad pats žmogus greičiau išmoks nustatyti ir nustatys, vien žinodamas, kas yra dalumas. Tačiau va kaip mes galėtume užprogramuoti, kad kompiuteris, taikydamas dalumo sąvoką, suvoktų ir daugiau negu tik dalumą? Mes tikrai galime užprogramuoti dalumo nustatymo efektyvius algoritmus, tačiau mes negalime užprogramuoti kompiuterio taip, kad jis tas sąvokas naudotų, jas taikytų, o galiausiai optimizuotų. Pavyzdžiui, kompiuteris kažkiek gudriau paprogramuotas gali suvokti, jog pirminis skaičius yra tas, kuris turi tik du skirtingus daliklius. Tai yra logiška. Ir ką jis darys? Na, jeigu jis norės nustatyti, ar skaičius N pirminis, iteruos per visus skaičius nuo 2 iki N, kad tą nustatytų. O va ar kompiuteris kažkaip išmoks save optimizuoti, kad determinuotai užtenka varyti tik nuo 2 iki [sqrt(N)]?, o tam tikriems skaičiams galima taikyti tam tikras modulines operacijas. Net jeigu ir duosi visus galimus informacijos šaltinius internete, kompiuteris to gali ir nesugebėti.

Bet galbūt gali? Manau, kad pati pradžia priklauso nuo žmogaus išmonės ir jo gebėjimo užprogramuoti mašiną, kad ji sugebėtų kaupti informaciją ir ją taikyti. Nemanau, kad šiuo metu būtina iš kompiuterio padaryti žmogaus kopiją. Tegul jis kažką sugeba itin gerai daryti. Tarkime, tegul puikiai sprendžia matematikos uždavinius kaupdamas ir optimizuodamas įgytus duomenis. Iš to bus galima suprasti daugiau ir padaryti galiausiai tokį kompiuterį, kuris sugebės dar daugiau.

Tiesiog pats žmogus pasižymi dideliu nnarciziškumu, dėl ko jis reikalauja iš kompiuterio daugiau nei pats sugeba, kad kompiuterį pripažintų protingu. O jeigu kompiuteris padarys tą patį, ką žmogus sugeba, tai žmogui kompiuteris atrodys kvailas. Na toks vertinimo kriterijus yra pernelyg subjektyvus ir, manau, kvailokas.

Mes, informatikai bandome kiek kitus kriterijus apibrėžti. Pagrinde dėl to, kad suvoktume, ko reikia šiuo konkrečiu metu, kad pavyktų sukurti aukšto lygio mąstantį dirbtinį intelektą. Kol kas mainstream'e tas dar nėra suprantama, bet bandoma suprasti atsiribojant nuo bet kokių žmogiškų narciziškumo apraiškų.

tadasas99

@Bla viska teisingai sudeliojei ieskodamas programos kuri gali susidoroti su ivairiomis matematinemis uzduotimis, bet matematika tai ne intelektas, matematikoje galimi du atsakymo varijantai, teisingas arba klaidingas, intelektas gali gauti maziau teisinga arba maziau klaidinga atsakyma, taip gimsta pamastymai, pasvarstymai, prielaidos, isvados sekamos situ svarstymu (nebutinai teisingos) sita prosesa vadiname intelektu, tavo apibudinta vadintume smart calkuliatorium.
 As apie tokius dviprasmiskus abejotinus pamastymus kalbu ne todel kad taip as suvokiu intelekta o todel kad panasius bruozus matau postuose, kas man nelabai suderinamai su dvejetaine sistema skamba

xsistemax

@Intelektas ,nesudėtingas testas,tik tam,jog suprasčiau,kas esi iš tiesų. :)
Miestelyje gyvena barzdaskutys,kuris šventai laikosi vienos taisyklės:skuta visus tuos,kurie nesiskuta patys.Kas skuta barzdaskutį?
Galit pabandyti visi,šita paradoksali situacija tikrai turi vienintelį sprendinį. :)

time

Citata iš: xsistemax  sausio 31, 2016, 16:27:16Miestelyje gyvena barzdaskutys,kuris šventai laikosi vienos taisyklės:skuta visus tuos,kurie nesiskuta patys.Kas skuta barzdaskutį?
Atsakymas būtu, jog jis pats. Nes jis pats toks galingas ir save atarnaut ir kitiems padėt. Realiai mačiau kažkada tokia britų laidą, bet aišku ne apie barzdaskučius, bet principas tas pats. Laidos pavadinimas "Obsessive Compulsive Cleaners", dabar neberandu, tai ką mačiau, bet esmė tame, kad tie britų valytojai turi laiko savo namams sutvarkyti, dar spėja ir kitiems pagelbėti.



O jeigu tu turėjai omenyje netai..

Aš turiu, koncepciją jog tai gali būti ir žmogus su pakeista samone, arba modifikuota, jeigu jam šavė į galvą sukurti tokią temą. Tam buvo labai svari priežastis, nes paprastais atvėjais niekas nekuria tokių temų šiaip sau ir neturi nejokios patirties, kaip ištikro mąsto intelektas, kaip jis ištikro jaučiasi.

Čia eilinis, "anomališkas" triukas pritraukti skaityojų, nebevarkit aiškindamiesi...

Aukštyn