Jūsų dvasinis lygis, gyvenimo užduotis

Pradėjo Benamis, spalio 01, 2012, 17:36:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sharikovas

Paragrafai gerai zinau kas yra propaganda del to ir rasau, kad kalbant apie religija gal tokia forma ir yra geriausia pateikti zmonem, nes tikru faktu nedaug, jie priestaringi ir tuo puikiai naudojasi baznycia ir siaip visokio plauko sektantai. Galbut greiciausias, tiesiausias kelias prie tiesos ir laisves ir yra tendencingas teisingos nuomones formavimas, juk tikslas butu paveikti kuo didesne auditorija ir kuo greiciau, tai tokiam kontekste propagandos naudojimas butu daug efektyvesnis budas nei leisti kol zmogus pats atsirinks ir supras, kad juo slyksciai manipuliuojama. 

paragraf 78

Taip, būta laikų kai bažnyčioje buvo varoma propaganda, deja dabar siekiama kritinio ir savarankiško mąstymo, gaila kad tavo krikščionybės pažinimas remiasi propaganda apie ją :)
Tiesa, yra begalė vienadienių bažnyčių kurioje gausu propagandos, bet tai paprastai būna sektantiškumo požymius turinčios bažnytėlės, kurios neprasilaiko nei dešimtmečio. Yra ir kunigų kurie varo propagandą, bet tokių mažuma, nes jau seniai bažnyčia bando išguiti tą fanatizmą.

Na bet ko aš čia išvis rašau, tu juk čia pas mus vaikštai į bažnyčią, matai jos vidų, kasdien bendrauji su kunigais, o ir esi religijos ekspertas :) žemai lenkiu galvą ir nervingai rūkau kamputyje

TernoX

religija, ateivej. dvasios, mes patys esame dievai :D

agira

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 10, 2014, 21:19:13
Taip, būta laikų kai bažnyčioje buvo varoma propaganda, deja dabar siekiama kritinio ir savarankiško mąstymo, gaila kad tavo krikščionybės pažinimas remiasi propaganda apie ją :)
Tiesa, yra begalė vienadienių bažnyčių kurioje gausu propagandos, bet tai paprastai būna sektantiškumo požymius turinčios bažnytėlės, kurios neprasilaiko nei dešimtmečio. Yra ir kunigų kurie varo propagandą, bet tokių mažuma, nes jau seniai bažnyčia bando išguiti tą fanatizmą.

Na bet ko aš čia išvis rašau, tu juk čia pas mus vaikštai į bažnyčią, matai jos vidų, kasdien bendrauji su kunigais, o ir esi religijos ekspertas :) žemai lenkiu galvą ir nervingai rūkau kamputyje


Dėl sektų, su joms pats nesusidūręs, bet kiek taip informacijos apie jas teko sužinoti. Tai grubiai tariant, tų pačių šventų knygų skaitytojai, kurie jas interpretavo savaip. Tai papildo mano atsakymą, kodėl aš neskaičiau biblijos, kaip sakiau, nesijaučiu pakankamai dvasiškai pasiekęs, kad atversti šią knygą, ji nedavė jokio ženklo, kad man tai laikas padaryti.

Laikais, kai dar žiūrėdavau TV, pamenu buvo laida "Srovės", apie kažkokią sektą, jeigu gerai pamenu "Visagine", ten kažkoks žmogus, pagal profesiją "santechnikas" paskaitė bibliją ir įkūrė savo tikėjimą. Daug ten joje vyko neteisybės, kad net apie ją srovės rašė, buvo gan sukrečiantis pasakojimas ir tai tik patvirtino, kad teisingai darau neatversdamas šios knygos.

Kaip sakant, santechnikas paskaito bibliją, pagal savo menką protelį ją supranta ir gimsta iškreipta religijos forma, sekta. Įvairūs kunigai ir kiti šventikai, paprastai daug laiko mokosi, pasiekia tam tikrą dvasinį lygmenį ir tik po to ima į rankas šią knygą.

Dar sektas dažnai sudaro, kiek dvasiškai pratobulėję žmonės, kurie valdo hipnozę, ar kitas magijos formas, su kurioms linkę būna manipuliuoti savo sektantais, juos kontroliuoti ir t.t... Reikia daug suprasti ir turėti pakankamai stiprią sąmonę, bei pasiektą dvasinį lygį, kad atsilaikyti tokių dalykų, dėl to su tuo atsargiai. Jeigu koks sektantas gatvėje jus sustabdo, tai venkite akių kontakto, taip pat ir bet kokio kito kontakto, kad jis jus paliestų. Stenkitės ignoruoti jo kūno kalbą ir geriau iš viso sakyti "Ne" ar tiesiog galva pasukioti į šonus ar eiti toliau. Jeigu į namus ateina irgi tas pats ir darykite po to greitai duris...

TernoX

tai jei pats tuo tiki, toki suda pasirenki. ir itrauki bukus zmones i tokias propogandas. na nezinau as patylesiu sioj vietoj

Sharikovas

Citata iš: Benamis  rugpjūčio 10, 2014, 17:07:07
Kai tik pasirode "Zeitgeist" as irgi juo labai zavejausi. Deja, pasirodo patikimos informacijos ten beveik nebuvo.


Kaip tik atvirksciai, as niekur neradau, kad konkreciai pati informacija butu kritikuojama, jos pateikimas taip, bet ne faktai. Daugiausiai kritikos sulauke kaip suprantu del to, kad filmas sukurtas formuoti nuomone, buvo pasitelktos ivairios hipnozes, itikinejimo technikos kas yra gerai siuo atveju, nes zmoniu mases tik taip ir gali paveikti, sukeldamas stiprias emocijas, soka.

Vienintele trumpiausioji dalis apie religija yra priestaringa, nes vadovaujamasi nevisai tradiciniais saltiniais kurie tradicineje istorijoje kritikuojami ar atmesti, bet kas yra istorija ? Is esmes nieko konkretaus, tik visokiu saltiniu interpretacijos, o filmo esme vis delto buvo parodyti, kad religija yra dar viena kontroles forma, spastai is kuria reikia issilaisvinti.

Matau tik nepagrysta kritika filmui, bet cia vel puikiai padirbejo tiek kam nenaudinga, kad zmones pradetu savo galva naudotis.

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 10, 2014, 21:19:13
Na bet ko aš čia išvis rašau, tu juk čia pas mus vaikštai į bažnyčią, matai jos vidų, kasdien bendrauji su kunigais, o ir esi religijos ekspertas :) žemai lenkiu galvą ir nervingai rūkau kamputyje


Gal cia ir yra tavo problema, kad kiekviena diena susiduri su ta virtuve is arti ir nesugebi pamatyti kaip ten viskas supuve nuo pat pamatu...o ir incomas speju didziaja dalimi susijes su religija.

TernoX

mano galva baznycia yra tai kas tau butina. jei tu laikai baznycia maistu kury kiekviena diena valgau, vistiena kuri suteikia tau mases. vaisius kuriuos gali valgyti pasimegaudamas. alu kuriuo gali numalsinti troskuly ir isgerti 100 degtines ar vynelio taure. tai gyvenimas tai realybe. o kuo tiketi visada ir bus keikvienos asmenybes pasirinkimas. baznycia gal ir gerai juk visokiu zmoniu pilna, vieniem priimtina, kaip kunigas prikolina, kitiem priimta rimtas @@senovinis kunigas. baznycia nebutinai turi vesti prie staciatikiu ar tai musulmonu o tipo mat krikscionys. religija gali nuvesti tave prie prikolo, pri nuotaikos, kuria visi zmones susede gali patirti. asmeniskai nevaikstau i baznycia niekada. tik kai tenka laidutuves, tai is to is apibudinau apie tusinanti kuniga. BLESS.

paragraf 78

#82
rugpjūčio 10, 2014, 21:53:50 Redagavimas: rugpjūčio 10, 2014, 21:56:19 by paragraf 78
Citata iš: agira  rugpjūčio 10, 2014, 21:35:07
Dėl sektų, su joms pats nesusidūręs, bet kiek taip informacijos apie jas teko sužinoti.


O aš vienu metu savo malonumui tyriau sektas. Skaičiau apie jas, studijavau jų mokymus ir poveikį kokį daro žmonėms, lankydavausi jų susirinkimuose. Buvo smagu. Dabar planuose turiu knygos projektą pavadinimu "Ką daryti jei į duris pasibeldė Jehovos liudytojas" :) na toks praktinis vadovas kaip nepatekti sektų pinkles.

CitataĮvairūs kunigai ir kiti šventikai, paprastai daug laiko mokosi, pasiekia tam tikrą dvasinį lygmenį ir tik po to ima į rankas šią knygą.


Štai tokie pasakymai mane labai pralinksmina. Būtent tokių mitų yra prisigaudę tie kas nesusidūrę su religijos virtuve taip sakant :)
Kad skaityti šventas knygas nereikia pasiekti jokio dvasinio lygio, priešingai, tam kad pasiektum jas reikia pradėti skaityti nuo pat siekimo pradžios. Čia tik sektose ir visokiuose ezoteriniuose judėjimuose reikia pasiekti tam tikrą lygį kad gautum dalį informacijos, o kai gauni galutinę informaciją tada jau būna per vėlu kur nors pasitraukti, nes per giliai įklimpęs būni. Čia vienas skirtumas tarp sektos ir sveikos religijos.
Kadangi studijavau kartu su seminaristais ir taip sakant esu kunigas be sutanos, tai galiu pasakyti, kad šventą raštą studijuojama nuo pat pirmo kurso, tiesa pirmi du kursai būna labiau filosofiniai ir visokie įvadai, o va nuo trečio kurso prasideda rimtesnės ir išsamesnės studijos. Būtų didžiausia klaida stoti į seminariją neperskaičius tikėjimo pamato biblijos. Kitose religijose irgi tas pats principas veikia. Pradžioje studijuoji šventus tekstus, o jau tada tampi dvasininku ir sieki kažkokio aukštesnio dvasingumo.

CitataDar sektas dažnai sudaro, kiek dvasiškai pratobulėję žmonės, kurie valdo hipnozę, ar kitas magijos formas, su kurioms linkę būna manipuliuoti savo sektantais, juos kontroliuoti ir t.t... Reikia daug suprasti ir turėti pakankamai stiprią sąmonę, bei pasiektą dvasinį lygį, kad atsilaikyti tokių dalykų, dėl to su tuo atsargiai. Jeigu koks sektantas gatvėje jus sustabdo, tai venkite akių kontakto, taip pat ir bet kokio kito kontakto, kad jis jus paliestų. Stenkitės ignoruoti jo kūno kalbą ir geriau iš viso sakyti "Ne" ar tiesiog galva pasukioti į šonus ar eiti toliau. Jeigu į namus ateina irgi tas pats ir darykite po to greitai duris...


Deja čia irgi mitų daug prisakei. Geriausias būdas atsilaikyti tai turėti tvirtą pasaulėžiūrą ir nebūti dvasiškai palaužtam. Bendrauti galima ir reikia. Tiesa jei esi lengvai pasiduodantis taigai ir turi psichologinių problemų, tada reiktų vengti bendrauti, nes jie naudoja daug psichologinių dalykėlių kuriais pavilioja žmones. Ir čia nėra jokios mistikos, elementari psichologija.

Šarikovai, pasiskaitaliok tą puslapį išsamiau, kur nurodžiau, ten kiek pamenu pakankamai išsamiai viską išnagrinėja :)
Ir problemą didžiausią čia matau, kad kuo žmogus mažiau žino apie kokį nors reiškinį tuo didesniu ekspertu toje srityje jaučiasi :) yra toks tipas žmonių kurie žino kaip geriau valdyti šalį, kas pas kaimynus namuose dedasi ir kas vyksta kažkur kitur bet ne jo galvoje, tai vadinama pletkų bobutėmis :)
Kas dėl religinės propagandos ir avių bandos, tai vien mano egzistavimas paneigia tavo teorijas :) šiaip jau

agira

#83
rugpjūčio 10, 2014, 22:40:48 Redagavimas: rugpjūčio 10, 2014, 23:44:42 by agira
Man tas ne aktualu, religija ar juo labiau sektos, ne mano kelias, nebent savo įkurčiau, bet abejoju :) Ieškau savo kelio į savęs tobulinimą pats. Tai yra atėjusios vandenio epochos akcentas, įvairūs vedliai, lyderiai yra žuvų epochos atgyvena... Šioje epochoje, kuri visai nesenai prasidėjo, kiekvienas turi rasti savo kelią, nesiremiant jokiu vedliu, taip pat bus sugriautas ir sociumas, ta prasme visuomenė, bendruomenė, įvairios grupės ir panaši veikla. Kadangi vandenis veikia vienas, ne grupėje... Visos kitos praktikos, pastaruosius 2100 metų bus pasmerktos.

Praeitoje žuvų epochoje dėl to ir atėjo kristus, kad pademonstruoti žuvų epochos veikos modelį, lyderis ir apaštalai (grupė), tai elgesio programa, kuri jau nebegalioja. Religijos irgi greitai turėtų stiprokai susvyruoti, ne vien sektos, bet ir tokios, kaip katalikų bažnyčia. Apie tai net kiek girdėjau yra pranašysčių, nors į jas ir nesigilinau.

Aišku su tuo kas studijavo seminariją aš nesiruošiu ginčytis, bet nereiškia, kad su jūsų nuomone bent truputį sutinku. Paprastai jeigu į kažką esu įsitikinęs aš nuomonės nekeičiu, net jeigu neturiu argumentų ją įrodyti :) Sektos tai pat lygiai nėra man baisios, net jeigu būtų stiprus magas, akių kontakto paprastai vengiu, kad pačio žmogaus nenuskriausti. Kiek ne tas atvejis :)

P.S. Mintis apie knygelę, kuri išgelbėtų pasiklydusias sielas, nuo sektų pinklių tikrai sveikintina idėja ir neabejoju, kad bus labai naudingas karminis darbas! Jeigu tokią parašysite, gal kam net rekomenduosiu, jeigu tokių žmonių sutiksiu. Peace!

TernoX

tai lokia dabarepocha> buvo zuvu,m tai dabar vandens epocha? ka ten prirasei susiliejo viskas i viena ant tu epochu. tai gal tas kelias ir yra keli keliai sujunkti i viena, gaunasi is kryzkele is daug streliu i taikiny y 0 ir centra. is issisakojimu i nuli

agira

Tai lengva sužinoti, jeigu studijuoti astrologiją. Kaip yra zodiako ženklai, taip yra ir kosminės epochos, tik tai daug stambesnis matmuo už metus ar amžių ar net tūkstantmetį. Viena tokia epocha apytiksliai sudaro 2100 metų, jos puikiai žinomos astrologijoje, nuo senovės. Taip pat šis reiškinys žinomas ir astronomijoje, tai taip vadinama "precesija" ( http://lt.wikipedia.org/wiki/Precesija_(astronomija) ). Žemė besisukdama būna šiek tiek pasvirus ir tas pasvirimas keičiasi labai lėtai, o pilnas jo ciklas sudaro apytiksliai 25725 metų. Pilno ciklo skaičius, nurodytas wiki manoma, kad tikslus, tačiau kiek žinau dėl to buvo ginčų ir yra nepatenkintų šalių.

Šių epochų yra dvylika, kiek ir zodiako ženklų ir jos tais pačiais ženklais ir vadinasi. Buvo žuvų epocha, atėjo vandenio. Kosminė epocha astrologijoje reiškia vienos žemės energetikos pabaigą ir visai kitos pradžią, nuo to priklauso absoliučiai viskas, koks bus klimatas, civilizacija, kokios žemėje bus gyvybės formos, jų kultūra, religija, socialiniai ir kitokie santykiai, ekonomika ir t.t... Žodžiu viskas, taip pat sėkmingai gali pradėti atsiradinėti nauji gyviai ar dar kažkas... 

Tai plačiai ir nuo seno žinoma astrologijoje.



TernoX

KAIP AS SUPRATAU tai del to ciklo man labai primine maju kalendoriu, cia gfal tas pats ir yra.
Del horoskopu kaip parasiai taip idomiai, tai man primine apie tai kad yra ne 12 o 13 zenklu, gyvatnesys yra 13-asis.
Zinojau ka parasei pasirodo, bet ta zodi precesija buvau pamirses, malonu kad priminiai :))
Tai taip iseina po 2012 gruodzio tos dienos atejo jau nauja vandenio epocha

paragraf 78

Citata iš: TernoX  rugpjūčio 11, 2014, 06:00:30
Del horoskopu kaip parasiai taip idomiai, tai man primine apie tai kad yra ne 12 o 13 zenklu, gyvatnesys yra 13-asis.


Astrologija nenaudoja gyvatnešio žvaigždyno (tiksliau reta kuri kryptis naudoja), nors nuo 1930 metų astronomai pastebėjo jog šis žvaigždynas jau yra zodiako juostoje. Be to kiek astronomai tyrė tas programas kurias naudoja astrologai savo skaičiavimams, tai nerado nei vienos kuri atitiktų tikslią kuri iš tiesų atspindėtų dangų. Šia

TernoX

#88
rugpjūčio 11, 2014, 10:40:15 Redagavimas: rugpjūčio 11, 2014, 12:46:20 by TernoX
malonu. na ir seip pagalvojus tai jei itraukus 13 zenklu tada visi pasislenka, ant savaites ar 2. nes tas gyvatnesys yra apie 2sav ilgumo, vienintelis toks trumpas nu isskirtynis nebutu visgi



Paragraf., del patikimumo tai nei 12 nei 13 horoskopu nelimpa, kaip ir maju kaip ir 13 horoskopu. kaip ir 12,,, dienovidinis. Juk kitu atveju jau butu buvusi simtine pasaulio pabaiga
Taip nuklydom biski paklaidziojom ir gana :)

paragraf 78

Deja ne viskas taip paprasta. Zodiako ženklai skirtingai laiko tarpais būna savo "ženkle" astrologija gi tai ima kaip konkrečius vienodo ilgio laikotarpius, kas vėlgi rodo astrologijos nepatikimumą. Žodžiu pažiūrėjus kiek astrologija patikima, tai tik akmenys į jos daržą tebūna.

Na bet mes jau nuklydome į lankas

Aukštyn