Jūsų dvasinis lygis, gyvenimo užduotis

Pradėjo Benamis, spalio 01, 2012, 17:36:17

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Raganius


do

keturiasdešimt du
būtų malonu pasijusti mokytoju,tik vis dar mokinys esu :P
kitaip ko aš čia ieškočiau :D

paragraf 78

Kol matuosiesi dvasinį lygį tol gali tiksliai žinoti, kad esi kažkur pradedančiųjų stadijoje. Štai kai medaliai ir pasiekimai bus mažiausiai rūpimas dalykas dvasiniame kelyje, tada greičiausiai būsi šį bei tą pasiekęs

agira

Citata iš: deamero  spalio 01, 2012, 18:35:38
Aš girdėjau, jog Jėzus gimė visai ne gruodi. Kalėdų šventimas atsirado iš pagonių


Su Jėzumi dar yra labai daug neaišku. Aš pats labiau linkęs tikėti į Echnatono versiją (Perskaityti visą pastraipą "Speculative theories", su sub-pastraipomis: http://en.wikipedia.org/wiki/Akhenaten#Speculative_theories lietuviškame variante to nėra).  Dalykas yra toks, kad buvo rastas, apytiksliai 3000 metų senumo, kiek nustatė mokslininkai, manuskriptas, kur buvo užrašyta labai panaši malda į krikščioniškąją "Tėve mūsų", tik ji ten pavadinta buvo "aklojo malda'. Šis mokslinis radinys griauna visą krikščionių koncepciją iš šaknų, atėjo kristus ir pasakė "melskitės taip" ir padiktavo "Tėve mūsų", išeina, kad buvo visai ne taip.

Pirmas monoteizmą pradėjo kurti būtent faraonas Echnatonas, vienu tūkstantmečiu ankščiau. Tai buvo grynai politinis sprendimas. Monoteizmas - tai religija, turinti tik vieną dievą, manoma, kad iš šios Echnatono idėjos gimė krikščionybė, islamas ir judaizmas. Jos visos turi vieną kilmės šaltinį. Prieš tai senovės Egiptas buvo paskendęs chaose, jame vyravo kelios religijos tuo pat metu, o įvairūs, skirtingų religijų šventikai turėjo labai didelę valdžią, kartais net didesnę už faraoną. Dėl to Echnatonas, kad suvienyti šalį ir padaryti ją stiprią, nusprendė garbinti tik saulės dievą "Amun RA", iš to beje ir kilo žodis "Amen" ( http://en.wikipedia.org/wiki/Amun ), pats Echnatonas dar buvo vadinamas Amenhotep (Amen, Amon ir t.t...).

Kas liečia Echnatoną, tai jis gyveno tiek pat kiek ir Kristus, žuvo turėdamas tiek pat metų, žuvo ir buvo kankintas. Daug kas sutampa, kad jis galėjo būti biblijoje aprašytas Kristus. Dar yra daug žinių apie tai, kad Kristus buvo karališko kraujo, kaip ir Marija, turėjo net savo dinastijas ir visiškai kitą savo simbolį, bet tai kita tema. Po Echnatono žūties Mozė, kuris buvo vienas iš Egipto kilmingųjų, buvęs taip pat ir Echnatono šalininkas, kas liečia Monoteizmą ir šalies suvienijimą, pasiėmė su savimi visus Egipte gyvenusius žydus ir išvyko į Izraelį. Ten jis pakartojo Echnatono idėją apie monoteizmą. Bet šie visi bibliniai įvykiai, panašu, kad realiai vyko būtent senovės Egipte ir tūkstančiu metų seniau.

Pati bažnyčia, versdama bibliją, per kelis tūkstančius metų interpretavo ją kaip norėjo, nepatikusias biblijos vietas iškarpė, kas nepatiko perrašė savaip. Taip pat atmetė visas vėliau rastas knygas ir evangelijas, kurios prieštaravo jų sugalvotai koncepcijai. Sukūrė legendą apie nežemišką dievo sūnų, nors kristus tai tokia pati siela kaip ir mes, tiesiog iš angeliško lygmens, tai kažkur 9 matavimas ir sielos išsivystymo lygis, su laiku, po daug reinkarnacijų, evoliucionuojant sielomis ir mes tokiais tapsime.

Kaip sakant jis toks pat dievo (man labiau patinka žodis "kūrėjas") sūnus, kaip ir mes, tik tai buvo daug labiau išsivysčiusi siela. Kalbant apie Echnatoną, tai galėtų tikti ir jam, Egiptą neretai valdė Nepalimai, tai ateivių ir žmonių hibridai, buvo net gan tipiški jų fiziologiniai skirtumai, kaip daug ilgesnės kaukuolės. Tiesa žmonės, norėdami, kad jų vaikai prilygtų dievams, jas dirbtinai jiems tampydavo, bet natūralūs ir dirbtinai atlikti kaukolės ištampymai turi skirtumą.

Čia gan plati ir dalį žmonių greičiausiai erzinanti tema. Daug joje sužaidė bažnyčia, bet jeigu pastebėjote, dėl to įvairūs "šventųjų" pasirodymai niekada ir nevyksta bažnyčios teritorijoje. Kūrėjas, dėl kurio irgi yra daug klaustukų, taip demonstruoja kas teisus.

paragraf 78

Hm

Citata iš: agira  rugpjūčio 10, 2014, 14:09:33
Dalykas yra toks, kad buvo rastas, apytiksliai 3000 metų senumo, kiek nustatė mokslininkai, manuskriptas, kur buvo užrašyta labai panaši malda į krikščioniškąją "Tėve mūsų", tik ji ten pavadinta buvo "aklojo malda'. Šis mokslinis radinys griauna visą krikščionių koncepciją iš šaknų, atėjo kristus ir pasakė "melskitės taip" ir padiktavo "Tėve mūsų", išeina, kad buvo visai ne taip.


Niekas ir neteigia, kad tos maldos anksčiau nebuvo. Jėzus juk iš esmės nieko naujo nepasakė, apart to kas buvo jau anksčiau išdėstyta. Deja, Tėve mūsų maldos ankstesnis galimas egzistavimas, nei per kur negriauna krikščioniškų koncepcijų. Per kur ji gali griauti?

CitataPirmas monoteizmą pradėjo kurti būtent faraonas Echnatonas, vienu tūkstantmečiu ankščiau.


Deja, Echnatonas nebuvo pirmasis. Dar tūkstantmečiu anksčiau monoteizmas buvo praktikuotas pas tuos iš kurių vėliau išsivystė žydų tauta. Echnatono atvejis, vienas iš daugelio, ir iš esmės niekuo neišskirtinis. Praktiškai nėra pasaulyje kultūros kurioje vienu ar kitu metu nebūtų buvę monoteizmo sampratos.

CitataAmenhotep (Amen, Amon ir t.t...).


O slovakiškai klasė vadinama "trieda" tai dabar pasakysime, kad lietuvių tualetus jie praminė klasėmis ir tai įrodo, kad lietuviai pirmieji sukūrė tualetus? :) panašiai skambančių žodžių yra visose kultūrose, juo labiau tose kurios viena su kita bendravo, kaip kad žydų tremtis Egipte. Galų gale ir atsitiktiniai žodžių panašumai egzistuoja. Va pvz. prancūziškai dėkui, reiškia vyrišką lytinį organą, pačia vulgariausia forma. Bet tokie sąskambiai neturi nieko bendra.

CitataKas liečia Echnatoną, tai jis gyveno tiek pat kiek ir Kristus, žuvo turėdamas tiek pat metų, žuvo ir buvo kankintas.


istoriniai tyrimai rodo, kad JK greičiausiai gyveno maždaug 25 metus

Citata
Daug kas sutampa, kad jis galėjo būti biblijoje aprašytas Kristus.


Ne taip lengva tūkstantmečio senumo įvykius pateikti kaip naujienas, juo labiau apie realiai egzistavusį asmenį.

CitataDar yra daug žinių apie tai, kad Kristus buvo karališko kraujo


Na tas parašyta Naujajame testamente

CitataPati bažnyčia, versdama bibliją, per kelis tūkstančius metų interpretavo ją kaip norėjo, nepatikusias biblijos vietas iškarpė, kas nepatiko perrašė savaip.


Labai paplitęs ezoterinis mitas, kuris realiai yra netiesa. Biblijo tekstus iškraipyti būtų fiziškai neįmanoma, nes vien iš pirmų amžių yra 10000 rastų jos tekstų, + keli tūkstančiai kitomis kalbomis, ir šie tekstai, ir dar Negyvosios jūros bei Kumrano rankraščiai sutampa su ta bibliją kurią dabar turime. Na bet čia atskira tema.

CitataTaip pat atmetė visas vėliau rastas knygas ir evangelijas, kurios prieštaravo jų sugalvotai koncepcijai.


Ne dėl to atemetė kad prieštaravo koncepcijai, o todėl kad jas rašė gnostikai, kurie su krikščionybe iš esmės ne daug ką bendra teturėjo.

CitataNepalimai


Tariama Nefilimai.


agira

Nesiginčiju, pats nestudijavau niekada biblijos ir giliai į daugelį religijų irgi nesigilinau, dėl to visko gali būti. Nors šiuo klausimu domiuosi, bet kiek iš kitos prizmės, daugiau įdomu kas sukūrė, kodėl ir kada. Suvokiu jas, kaip valdymo, kontrolės ar manipuliacijos žmonėmis priemonę. Dėl nefilimų, tai daugiau visko žiūriu ir skaitau rusiškai, tarimo skirtumas :) Tiksliai nežinojau, kaip lietuviškai, o dar galvoje maišosi vis nephalem iš Diablo3 :)

Pačio suvokimu, tai tematika, glaudžiai susijusi su paleoufologija, senoviniais nežemiškų civilizacijų žemėje apsilankymais, kova už įtakos sferas ir t.t... Be to, šiame kontekste, kas yra gėris ir blogis nėra aišku, dievas ar dievai, velniai, demonai, kas liečia juos, palaikau nuomonę, kad tai skirtingos rūšys *ateivių. Kurios kovojo, dėl įtakos. Pvz. kai kurios slaptos brolijos garbina velnią, jos dažnai ir pasaulio pradžią skaičiuoja nuo Atlantidos ar Lemūrijos ir galbūt tiesiog žino visai kitą versiją nei mes. Manyti, kad velnias ar dievas yra tikrai blogietis ir gerietis, šiame kontekste neina.

* ateivių - neturiu omenyje būtent kitų planetų gyventojų, yra daug hipotezių kas jie yra, kitų planetų gyventojai tai tik viena iš daugelio. Tai gali būti ir tie patys keliautojai laike ir keliautojai iš kitų matavimų ir t.t...

paragraf 78

Na kaip nestudijavęs biblijos gana drąsius teiginius apie ją pateikei :)

agira

#67
rugpjūčio 10, 2014, 16:57:39 Redagavimas: rugpjūčio 10, 2014, 17:04:27 by agira
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 10, 2014, 16:31:08
Na kaip nestudijavęs biblijos gana drąsius teiginius apie ją pateikei :)


Vaikystėje mane tėvai, seneliai ilgą laiką vertė eiti mokytis tikybos, tai buvo dar tarybiniai laikai. Visi vaikai atostogauja, vasaros atostogos, o mes į bažnyčią, kaip į mokyklą ir tai tęsdavosi mėnesiais. Tik to aš visai nenorėjau, tai nėra, kad visai žalias, buvau pakankamai apšviestas.

Bet ant to kažkaip neužsikabliavau, buvau stambus, daug sirgau, kieme pastoviai problemų būdavo su bendraamžiais, įvairūs konfliktai ir pan. Dėl to labai rimtai pradėjau treniruotis rytų kovos menus, kad vėliau būdamas šešiolikos net rankomis raudonas plytas skaldžiau, čia atsivėrė ir rytų filosofija ir bioenergetika, mokinausi beveik be mokytojo ir dar mokinau kitus. Tie visi dalykai vėliau suformavo mane, šiek tiek rytietiškų pažiūrų. Dvasingumas man ne svetimas ir nėra, kad visai nieko nežinau. Visada tai tyrinėjau, tik kiek savotiškai :)

Neturiu gal tik mados nagrinėti kažką iki visiškų smulkmenų, jeigu jos man nėra aktualios, tipiškas ENTP psichologinio tipo bruožas :) Daugiau didelis kiekis temų vienu metu :) Daug apie tai informacijos žiūriu, retai kažką skaitau, nes paprastai tuo metu veikiu kažką kito.



P.S. Kas liečia bibliją, laikau, kad ją teisingai suprasti, reikia būti pakankamai aukštos sąmonės, gyvenu neretai remdamasis nuojauta ir impulsais, pakol kas dar tokio impulso nebuvo ar noro ją perskaityti. Reiškiasi dar ne laikas.

Sharikovas

Kazkuriam is "Zeitgeist" filmu rodoma, kad krikscionybe galimai nukopijuota nuo egiptieciu, kaip zmoniu kontroles priemone.

Benamis

Beveik absuliuciai visi religiniai "Zeitgeist" filmo teiginiai buvo paneigti.

Kai tik pasirode "Zeitgeist" as irgi juo labai zavejausi. Deja, pasirodo patikimos informacijos ten beveik nebuvo.

paragraf 78

CitataDaugiau didelis kiekis temų vienu metu


O pas mane atvirkščiai, jei jau pradedu kokią temą išsamiai nagrinėti, tai jau būna ilgam.

Šariovai, Zeitgeistas yra visiška propaganda ir tik neturintis kritinio mąstymo ir neišmanantis religijų istorijos gali patikėti kad tame filme tiesa sakoma.
Va čia vienas trumpas straipsnelis apie tą filmą:
http://www.lksb.lt/straipsniai/straipsnis-652.htm
yra ne vienas puslapis su tematika antizeitgeist, kuriuose išsamiai išnagrinėjamos, filmo temos ir briedas kurį tas filmas pristato už gryną pinigą

Sharikovas

As jau senokai ji mates, ziurejau ta tryju daliu filma kur pasakojama apie 911, amerikos ekonomika ir religija. Religija mane maziausiai domino, tai tik bendrais bruozais prisimenu, bet apie 911 kiek prisimenu tai buvo gan rimtas filmas.

Perziuresiu nuoroda.

agira

#72
rugpjūčio 10, 2014, 17:17:25 Redagavimas: rugpjūčio 10, 2014, 17:20:20 by agira
Na pas mane irgi ilgam, tik kapoju į kąsnius. Kažkiek informacijos surandu, išanalizuoju ir po truputį, neskubėdamas bandau sukramtyti, surasti koreliacijų visokių, su kitomis temomis ir t.t... Jeigu pasitvirtina per kitus šaltinius ar yra kažkaip susijusios informacijos iš kitų temų, tai tada ją analizuoju. Po to praeina laiko, vėl ta tema susidomiu, vėl kitą kąsnį informacijos paimu ir vėl tas pats. Tiesiog einu ne nuosekliai, bet paraleliai, per daug temų po truputį vienu metu. Mano manymu, jeigu informacija teisinga, ji paprastai susijusi su kažkuo dar ir tas sąryšis ją taip patvirtina. Tokiu būdu jokia tema neatsibosta, o jeigu ir atsibosta, tai tiesiog kuriam laikui ją užmirštu, po to vėl prie jos grįžtu :)

Dė zeitgeist, tai ta pati istorija eina per n panašių filmų, pvz. Zeitgeist addendum, Thrive ir dar kažkoks buvo, kur lygiai tas pačias temas liečia. Paprastai laisva energija (šia tema ir daug domiuosi, įkūręs net FB puslapį šia tema: http://www.facebook.com/pages/Free-Energy-Research/644656925590605), NSO ar ateiviai, bankai, visokios jų aferos, pasaulį valdantys klanai ir t.t...

Pvz. Thrive pasakoja būtent apie Rokfelerį, bet pamiršta visai Rotčildą, vaizdas toks, o autorius pats buvo augintas valdyti korporaciją. Tai labai panašu, kad žibalą pila tik ant Rokfelerio.

O šiaip konspirologija yra labai žemos vibracijos, geriau prie jos nelysti, jeigu galima atsispirti :)

Sharikovas

Nuorodoje gan zemo lygio straipsnelis, daro isvadas is vienos trumpiausios filmo dalies, kad tai ne mokslinis o propagandinis filmas. Patys pripazysta, kad yra sutampanciu detaliu, bet kazkodel skuba teigti, kad filmas niekines vertes. Istorija, ir tuo labiau tokia sena, yra didziaja dalimi interpretacijos, filmas negali labai tiksliai nupasakoti kazkokius praeities faktus nes mes tiksliai nezinom kas dejosi tukstancius metu atgal, mes net gerai nezinom kas dejosi 50metu atgal. Is esmes kalbant apie religija, tai propaganda yra turbut geriausia forma kaip pateikti zmonem, kad jie atsimerktu, nes daugelis yra tiesiog nemastancios avys kurios eis paskui geresni oratoriu, tai cia filmas nedaro nieko blogo ir jo verte nesumazeja. Nesvarbu kaip religija atsirado ir koks buvo jos pirminis tikslas, bet dabar tai yra kontroles priemone kuri nuodija civilizacija ir toks zmoniu svietimas koks rodomas filme yra pagirtinas.

paragraf 78

Aš gi sakiau, kad straipsniukas trumpas. Šiaip jei išsamiau nori pasinagrinėti ieškok panašių puslapių kaip šio tipo http://anti-zeitgeistmovie.info/
Zeitgeisto labiausiai nagrinėjausi religinę dalį ir galiu garantuoti kad ten yra tikras religijotyrininko košmaras :)

Ir šarikovai, propaganda niekada neatmerks akių niekam, nes jos tikslas yra užmerkti akis prieš tiesą, todėl ji taip ir vadinama.
Nors nemėgstu remtis wikipedija, bet pacituosiu kas yra propaganda, nes matau kad nelabai supranti kas ji yra:
CitataPropaganda - tai bendravimo forma, kurios tikslas, pateikiant šališkus argumentus, daryti įtaką bendruomenės požiūriui arba pozicijai. Propaganda paprastai yra kartojama ir paskleidžiama įvairiomis formomis, siekiant sukurti norimą auditorijos požiūrį.
Skirtingai nei nešališkai teikiamos informacijos, propagandos svarbiausias tikslas visų pirma yra daryti įtaką auditorijai. Propaganda dažnai pateikia gerai apsvarstytus ir atrinktus faktus ir siekia paveikti ne žmonių racionalų mąstymą, o emocijas. Propaganda gali būti naudojama ideologiniais, komerciniais ar kariniais tikslais.

Plačiau: http://lt.wikipedia.org/wiki/Propaganda


Aukštyn