NASA atradimas: Žemės dydžio planeta, kurioje gali būti vandens

Pradėjo Astronomas, balandžio 18, 2014, 11:17:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Owldies666

Skaičiau šį straipsnį "delfyje". Man regis, ten nebuvo paminėta (arba aš nesužiūrėjau), kad planeta iš Gulbės žvaigždyno, tai labai įdomu.
Tų planetų, panašių į Žemę ir tariamai galimų gyventi galima atrasti kiek nori, bet nelabai matau prasmės tame, jeigu jos taip toli, kad jų neįmanoma pasiekti. Svarbiausia atrasti tokių planetų, kuriose mokslininkai vos ne 100% galėtų pasakyti, kad yra gyvybės ir tada jau pradėti galvoti, ką mes pasakytume ten gyvenančiams individams jei pavyktų stebuklingais būdais su jais susisiekti. Beje, klausimai, kuriuos ten aptarinėjo prieš mane yra nei jokie biologiniai ar religiniai, o tiesiog egzistenciniai. Ir manau, jie yra esminiai. O šiaip kiekvienas gali turėti savo subjektyvią nuomonę apie tai.
Šioje atrastoje planetoje vargu ar būtų gyvybės. Vien vandens neužtenka, kad ten galėtų gyventi kažkas panašaus į žmones. Apskritai gyvybė - gal, bet kol sulauksim, kad išsivystytų tokie padarai kaip žmonės... Tam reikia dar ir tinkamos atmosferos ir kitų dalykų apie kuriuos nelabai išmanau. Paprastai tokios mokslininkų atrandamos planetos ir tebūna dujinės, uolinės, taigi apie gyvybę, tokią, su kuria mes galėtume palaikyti ryšius, galime tik pasvajoti, ką beje, ir darome... Galime tik tikėtis, kad pas mus greitai atskris tie "marsiečiai" ir "ufonautai" iš tolimų galaktikų, kurių technologijos turėtų būti tikrai labiau pažengusios nei mūsų.

Supera

Kodėl, visi iš kart galvoja apie gyvybę, kaip tokią su kuria galima bendrauti, pažangias civilizacijas it t.t. Juk gali egzistuoti ir kitokios gyvybės formos, kaip gyvūnija, nebūtinai kosminius laivus statantys ateiviai :)

Asasinas

Vsio, galim krautis čimodančikus ir čiuožti iš žemės lauk. Tik kaip...

Supera

Citata iš: Asasinas  balandžio 19, 2014, 15:52:05
Vsio, galim krautis čimodančikus ir čiuožti iš žemės lauk. Tik kaip...


Pasistatom išmanią raketą :D

idenmeyou

Net neabejoju, kad ateis toks laikas Žemėje, kada norint išgyventi reiks ieškoti alternatyvų, atrodo jos po truputį randamos, netruks kada sukurs ir geresnius kosminius laivus tikslą pasiekti.

Supera

Tai žinoma :) technologijų evoliucija neišvengiama ir vyksta nuolatos. Nespėji sužinot apie naujoves o jau nauji dalykai sukuriami/išrandami. O, kad norint išgyvent reikės alternatyvų tai jau dabar matosi, jei tokiu greičiu niokosim planetą tai galim ir nespėt kitų planetų aplankyt >_<

Aukštyn