Anomalija.lt grupe Facebook'e

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., balandžio 25, 2016, 16:12:11

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Šiaip galėtų anomalija turėti facebook grupę. Puslapį jau turi. Dabar toks amžius, kad labai daug žmonių nuo paprastų forumų perėję prie facebook grupių ir ten diskutuoja įvairiais klausimais. Jaunesni tikriausiai nežino, net kas yra forumas :D Aišku, jei tokia grupė atsirastų forumas tikriausiai dar daugiau apmirtų, bet galbūt tai yra ale tobulėjimas ir ėjimas su technologijomis :D  Bet žinoma, forumas turi savų pliusų.

Benamis

Citata iš: Legionas  balandžio 25, 2016, 16:12:11Šiaip galėtų anomalija turėti facebook grupę.
Is vienos puses sutinku. Siais laikais FB grupes labai populiarios, be to zmonems zymiai patogiau ten diskutuoti, kadangi nereikia jokios papildomos registracijos.

Is kitos puses, tai man tokios grupes primena blevyzgu konteineri, nes vienoje grupeje kalbama apie viska. Todel isivaizduoju kaip tokia anomalijos grupe atrodytu: vieni apie ateivius raso, kiti magijos pagalbos praso, dar kiti apie dvasinguma... Viskas vienoje kruvoje.

Bet abejoju, kad forumas apmirtu. Tie kas forume nediskutuoja, tie ir nediskutuotu.

.L.U.T.H.O.R.

Na taip, būtų labiau viskas vienoje vietoje. Dėl to sakau, kad forumas turi savitų privalumų, kaip kad tarkim informacijos kategorizavimas.  Nors pažiūrėjus, normaliai grupės funkcionuoja kitos. Gal mes vyresni, mum forumas artimesnis :D

Na taip su tuo apmirimu perspaudžiau gal, bet tikrai yra keli atvejai, kad nebendrauja, dėl to, kad būtent forumas. Tai gal atvirkščiai tada arba Facebook grupė būtų daug aktyvesnė negu forumas arba pavyktų pritraukti įvairesnio amžiaus žmonių į forumą.

Anomalija

Gal ir reikės pagalvoti apie Facebook grupę, tik nežinau kokios ten vidaus taisykles turėtų būti ir kokios nuomonės būtų laukiamos.

Net forume skeptikai su tikinčiais neretai susikimba, tai jeigu grupėje būtų kaip ir forume laukiami visų pažiūrų žmonės, įsivaizudoju kokia ten stūmykla įsivyrautų...

Yra kokios įdėjos dėl šio klausimo?

TinSoldier

Įleisit į grupę visus: bus stūmikla.
Įleisit vien skeptikus: bus nebe "anomalija".
Įleisit vien tikinčiuosius: bus ligoninė (į ką ir forumas kartais jau panašėja).

Perpektyvos, bet kuriuo atveju, ne kokios :D

Benamis

Yra Lietuvoje Facebook grupiu kur tiesiog tikintieji bendrauja, tai i ligonine man tikrai nepanasu. Aisku, moksliniu nuorodu ten nerasime, bet nepasakyciau, kad renkasi vien nuo proto nusoke zmones.

Apie kelias tokias is anomalijos zinau. Pvz.:

https://www.facebook.com/groups/438843002955986/?fref=ts

Cia gal jau blogiau: https://www.facebook.com/groups/vilijalobaciuviene/?fref=ts

Aisku viena: skeptikai + tikintieji normalios Facebook grupes nesudarys.

Teroras

Paprastas atakymas: grupe padaryti tik tikintiems.

Kam puslapiui apie paranormalius reiskinius reikalingi skeptikai? Sie turi kur pasisakyti, tai tegul ir tikintieji tures kur pabendrauti.

Cia tas pats jeigu ateistui tikintis aiskintu kaip jam reikia pasikeisti ir atsigrezti i Dieva. Ateistui tai butu neidomu. Analogiska situacija butu ir atvikstiniame variante.

O kas nores parodyti savo isprusima ir didziuli skeptisku ziniu bagaza, ir parodyti kokie visi tikintieji tamsuoliai tegul keliauja i foruma ar sukuria atskira grupe.

Viskas labai paprasta.

Nereikia zaisti demokratijos.

TinSoldier

Bet tai irgi, kai pagalvoji, argi skeptikai toks baubas jau čia?
Kiek per paskutinį kokį pusmetį žmonių, čia vadinamų skeptikais, parašė žinutes? Kokie 3 žmonės?

Nebėra jų čia praktiškai visiškai. Nemanau, kad ir į facebook'o grupę suplūstų.

Teroras

Nekalbu apie foruma. O apie facebook. Tai du skirtingi dalykai. Cia i ta foruma gal koks vienas kitas procentas zmoniu uzeina kurie zino apie pacia anomalija.

Todel esu isitikines, kad suplustu. Kadangi komentarai matomi didelei masei zmoniu. O skeptiku-trolliu tai butu dauguma.

Jau isivaizduoju tokia grupe su skeptikais:

Klausimas:
- Sveiki, gal zinote patikima bureja?

Atsakymai:
- BUREJOS NEEGZISTUOJA!

- Geriau nueik pas psichologa!

- TinSoldieris: paskaityk: scientific-research-show-that-burejos-do-not-exists.edu

- As tau galiu nemokamai paburti jeigu man paciulpsi.

- Paragrafas: Kaip mano patirtis rodo, tai visos burejos yra apsimeteles.

ir pan.

Kaip jau minejau, tikrai anomalija galetu savo grupe Facebooke tureti, taciau su "face-control" (AKA be-skeptiku).

time

@Teroras Kalbėdamas apie fb iškart iškeli neišprusimo problemą. Taip ir būna kaip sakai. Troliai nuo troliu mokosi vis įmantresnių frazių. Mums tai sąlygiškai nepriimtina dėl aukštesniojo išprusimo lygio.

Ši problema nevisur apsireiškia, taip kad forume tavo pateiktas pavyzdys nesutinkamas. Tai, ar forumas nesukuria kitokesnės, geresnės aplinkos kalbėti pakankamai išprususiai?


TinSoldier

Citata iš: time  balandžio 26, 2016, 17:46:55Troliai nuo troliu mokosi vis įmantresnių frazių. Mums tai sąlygiškai nepriimtina dėl aukštesniojo išprusimo lygio
"Sarcasm is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence." ― Oscar Wilde.

time

#11
balandžio 26, 2016, 18:27:15 Redagavimas: balandžio 26, 2016, 18:34:03 by time
Citata iš: TinSoldier  balandžio 26, 2016, 18:08:33"Sarcasm is the lowest form of wit, but the highest form of intelligence." ― Oscar Wilde.
Pati citata yra su ironija. Pro pirštus laikykim ką troliai sako, leiskim jiems kelt blevyzgas... ir darys tol kol reikės arba atsibos.

Ir jeigu reikia pagrindimo, tai troliai nesprendžia problemų, jie patys tik sukelia. Dėl nepasigilimo, neapsiskaitymo ar vienos frazės sudominimo jie gali padaryti beletką, kas suteiks jiems džiaugsmą. Pašiepimas jų atžvilgiu yra pramoga, jie laiko kaip vertybe, nes jų vertybių skalė sumažėjusi, sumenkusi, žodynas skurdus. Tas rašymas nesvarbus, ir neapsrendžia problemų. Tai - apgaulingas, netikroviškas pajuokavimas prilygstantis iliuzijomis.

Tik neskaitant atvėju, kai sarkazmas, ironija ar kažkas tokio būta panaudota tokiam tikslui, kuris atsispindėtų kaip kančia, vergystė, išnaudojimas. Užsimaskavimas ir nepripažinimas esamos padeties pagelbėja ir išveda iš tamsos, jei tamsu yra visur, o tik pats esi šviesus ir pilnas išminties.

O ar fb grupėje būtų taip viskas tobula, nemanau.

.L.U.T.H.O.R.

Kad nebūtų stūmykla, turi būti nustatytos aiškios vidaus taisyklės ir didžiumą laiko būti aktyvių administratorių, kadangi greitai gali užsifloodinti.

Truputis skepticizmo ir kritikos visada yra gerai. Todėl jei bus vien "tikintys" irgi nebebus "anomalija". Manau anomalija tuo ir išsiskiria, nes čia ir skeptikų yra ir tikinčių, ir visi sugyvena palyginus neblogai.

@Teroras labai jau baisius atsakymus įsivaizduoji. Net forume tokių retai sulaukiam  :) Žinoma su troliais reiktų elgtis griežŧai ir juos bausti. 

Ir šiaip šnekėti, kas būtų jeigu būtų yra visiška nesąmonė. Reikia daryti, jei nieko nesigaus visada galima tą grupę panaikinti.

Teroras

#13
balandžio 26, 2016, 19:16:13 Redagavimas: balandžio 26, 2016, 19:18:24 by Teroras
Butent, kad forume to ir nebus, nes tai forumas. Cia nera tiek aktyviu nariu, kiek Facebook'e.

Dar esme tame, kad zmones iesko mistikos tokiuose grupese. Jeigu koks paragrafas prades aiskinti kiekviename poste, ka rodo jo patirtis ar, kad pas kiekviena zmogu buvo viso labo haliucinacija, niekas ten neieskos atsakymu.

Zmonems labiau rupi kaip galima butu paaiskinti is dvasines, mistines, parapsichologines puses ju patyrimus, o ne mokslu ar racionalumu.

Stai cia ir beda. Jeigu zmogus parasys, kad po jo artimojo mirties, jis girdi keistus bildesius, tai jis tokioje grupeje tiketusi atsakymo, ka jis galetu padaryti, kad zmogaus siela paliktu si pasauli, o ne tai, kad bildesius gali sukelti ir kokios ziurkes gyvenancios sienoje (nors tai gal ir butu realus variantas).

Jeigu visi atsakymai bus tokio tipo kaip siame straipsnyje pateike paragrafas: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4263.0 - atseit kreipkis pas specialistus, tai grupe pasmerkta. As duodu ranka nukirsti.

As suprantu, kad sie atsakymai yra logiski ir kai kuriais atvejais jie gali buti teisingi, taciau to zmones neiesko. Jeigu jie to ieskotu, jie kreiptusi pas santechnikus, psichiatrus, psichologus, statybos ekspertus ir t.t.

Citata iš: Legionas  balandžio 26, 2016, 18:57:45nes čia ir skeptikų yra ir tikinčių, ir visi sugyvena palyginus neblogai.
Taip, nes desimtys nariu tiesiog paliko foruma del skeptiku.

Citata iš: Legionas  balandžio 26, 2016, 18:57:45Truputis skepticizmo ir kritikos visada yra gerai.
Idomu kaip sukontroliuoti kada tas truputi bus per daug? O kai bus per daug, ka reikes daryti, kad vel butu truputi?

.L.U.T.H.O.R.

Kad Facebook, žinok tas pats, bent jau kiek pastebėjau, žmonių grupėje keli tūkstančiai, reiškiasi iki 1-5 proc. Aišku žmonių tikrai būtų daugiau nei forume, jei prisijungtų bent pusė. kuriems patinka Anomalijos puslapis facebooke, tai jau būtų bent 5 kartus daugiau nei dabar forume turim.


CitataTaip, nes desimtys nariu tiesiog paliko foruma del skeptiku.
Sakiau palyginus :D Aš kai tik prisijungiau ir mane skeptikai užpuolė, bet nepabėgau. Nemanau, kad gerai tiek iš forumo, tiek iš facebook grupės daryti tokią vietą kur tenkinama kiekvieno žmogaus fantazija :) Tame ir esmė, mano asmenine nuomone, kad mes nesiekiame būti, skeptikų forumas, bet ir ne parapsichologijos forumas ar kaip Benamis numetė pora grupių, kur grynai raganiūkštės, magija ir panašiai. Čia gal natūraliai nusigulėjo tokia pusiausvyra. Forumas turi tam tikrą nišą, facebook grupė irgi turėtų tam tikrą nišą.


O kas dėl skepticizmo ir kritikos, galima grupės vidaus taisyklėse(kurias turi kiekvienas perskaityti) įrašyti tokį punktą(kitose grupėse esu panašius matęs) "Parašykite, jei norite gauti tik parapsichologinį aiškinimą" arba "Visi atsakymai(kritika) laukiama", jei kažkas nesilaiko taisyklių yra įspėjamas, o vėliau išmetamas iš grupės su galimybe grįžti jei pasitaisys. Ir visa kontrolė aišku kristų ant administratorių pečių.
 

Aukštyn