Vardas ir jo įtaka

Pradėjo Benamis, sausio 15, 2012, 23:03:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Nu žinokit neįsivaizduoju ką čia daugiau bepridurt. Jau per aukšto lygio diskusija. :D

Tarp kitko turiu dar ir antrą vardą - Linas, bet stengiuosi pristatynėt save pirmuoju, nes jis kaip ir pagrindinis, na ir gražesnis bent jau man. :)


paragraf 78

Na tai tada nesiskūsk :P

coliuke

Idomi tema...esu pastebejusi bendrumu tarp skirtingu zmoniu su tokiais pat vardais, taciau tai nebutinai buna norma...buna ir labai skirtingu zmoniu su tais paciais vardais  :) Manau kad vardas suteikia kaska zmogui, taciau taip pat jo buda, charakteri ir elgesi itakoja ir kiti veiksniai, kaip aplinka kurioje jis augo, gimimo data ir t.t ;)

Smygolas

Ui, verda diskusijos. Man mano vardas labai nepatinka, jo reikšmė visiškai neatitinka nei mano asmenybės, nei išvaizdos (gal). Galvoju keisti, bet dar galvoju, kad jau per vėlu šitam ganėtinai kardinaliam pokyčiui. Be to, vardą įdėjo tėvas (amžiną jam atilsį), (sentimentai), tad nežinau. Ar keisti tai, kas buvo nuo pat pradžios ir tęsiasi iki dabar, ar palikti tiesiog nepatinkantį vardą, negražų ir pakeisti "jos gyvenimo istoriją"? Daug niuansų, dvejonės kankina, o širdis sako palikti dabartinį. Nors taip norisi pakeisti...... Ech. Bet juk tada aš nebebūčiau aš. 23 metų boba (negražus žodis), praradusi tai, ką turėjo nuo kūdikystės..

Markamis

Na man mano vardas irgi nelabai prie širdies, man jis tiesiog per ilgas. Tačiau čia yra šis tas apie mano vardą:
Martynas - (2) lot., trump. Martys, Marčius, tarm. Martynas vak. aukšt., vak. žem., Martynas, Mertynas, Merčius, Merdžius vak. liet., iš lot. Martinus, kuris yra priesagos -inus vedinys iš lot. Martius, o tas iš romėnų karo dievo vardo Mars (kilm. Martis) -- Marsas.

Vardadienis: Balandžio 13 d., lapkričio 3-11 d.

Martynai domisi karmos problemomis, astrologija, joga ir meditacija. Patys turi galingą okultinę įtaką kitiems. Sugeba suprasti pačius subtiliausius žmonių sielos virpulius.
Martynai turi stiprią valią ir aiškiaregystės dovaną. Jie ne tik laimi pavojingose gyvenimo situacijose, bet ir padeda kitiems atstatyti prarastą energiją.
Martynai į gyvenimą žiūri rimtai ir linkę į radikalizmą - arba viskas, arba niekas. Nemėgsta banalumo ir linkę užsiimti tik esminiais klausimais.


Dėl vienų dalykų sutinku pilnai - karingumas ir radikalizmas pas mane šviečia iš tolo, tačiau tikrai nesidomiu joga ( na bent jau kol kas ).

O šiaip aš kai buvau mažesnis irgi norėjau pasikeisti užaugęs vardą, turbūt vien dėl pravardžių - Martynas papartynas, Martynas blynas ir t.t. Dabar man šios mintys iš galvos išplaukė, tačiau vis tiek man labiau patinka kai į mane kreipiasi trumpiniu, net nežinau kodėl...

OKULTISTE

O man patinka mano vardas, todėl nelabai mėgstu, kai trumpina... Šiaip gana dažnai į mane kreipiasi mažybiniu vardu, ir man tai patinka.

Anonymous

Martynai, nesikeisk vardo, jis turi didelę galia, ir yra gražus, nuo vardo priklauso koks zmogus, o jeigu trumpini vardą kreipdamasis i zmogu trumpini ir jo gyvenimą, bei jo reiksmę..

Aukštyn