Šizofrenija

Pradėjo a.t.sielis, spalio 14, 2017, 22:30:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Skaitau knygelę online:

https://books.google.lt/books?id=IfVDCgAAQBAJ&printsec=frontcover#v=onepage&q&f=true

Na nežinau, sukit kaip norit, man tai neša į apsėdimą, t.y. realų kažkokios kitos esybės dalyvavimą. Ir viskas ką aprašinėja, neša į klajūno istoriją: atsiranda kažkokie veikėjai galvoje, pradeda žadėti priimti į savo ratą ir t.t.

CitataI slept less and started to eat less, not because I was trying to lose weight, but because I wanted to push myself and be in control of the chaos. Then the Captain came. The first time I met him, I was writing in my diary. I was tired and I was sitting down and writing, and I suddenly realized that one of the sentences ended in a different way than I had wanted. This frightened me, and I wrote, "Who finished that sentence?" And he said: "I did," and so it began. The road from writing to thoughts and finally voices is very short; at least it was for me. My senses had been confused and distorted for a while, and the step to hearing voices was therefore not very large. I guess I had heard it before this point as well, or been unsure of what I heard, but the voices had been unclear; mumbling, distant noise, a sound like talking--but I was unable to catch the words or who was talking. At this point, there was no doubt. It was the Captain who was talking, and he was speaking clearly. It was impossible to misunderstand him.
CitataNow I heard him almost all the time, and I could still hear other voices from time to time, voices that weren't as clear but still clearer than before. From the very beginning the Captain had talked about
a "we," and I understood that there were more of them, with him as the leader. The Captain gave me a secret name, a name that was for their use only, and he said that the name made me one of them.
He told me about a land with forests and iron where the trees had leaves that were blood red. Blood and iron. Pure power. Just what I longed for. But in order to get there, I first needed to show that I was worthy, and not such a pathetic coward. This I could understand; I was absolutely not sure that I was worthy. I was actually more or less sure that I wasn't and I was glad that the Captain would help me. Even if it did hurt when he hit me.

sara

a.t.sieli zmogus susideda is penkių, šešių ar net septynių sielu( gal zmoniu)
Tai žinoma kad norėjo priimti i ratą, jei dar nebuvo tame rate. Pazengusios sielos visos buriasi i ratus.
Tiesa angliškai nemoku, tik rusiškai.

a.t.sielis

Citata iš: sara  spalio 14, 2017, 22:34:06a.t.sieli zmogus susideda is penkių, šešių ar net septynių sielu( gal zmoniu)
Neverta prisigalvoti naujų teorijų. Siela yra viena, šalia dar yra Dievas. O visos kitos esybės yra kitos esybės. Jeigu aplink sukasi kitos esybės, ir kenkia, tai nereikia daug spėlioti, galima iš karto suprasti, kad tos esybės yra piktavalės.

sara

#3
spalio 14, 2017, 22:45:35 Redagavimas: spalio 14, 2017, 22:55:12 by sara
Ot ir ne, šįsyk su tavimi, a.t.sieli nesutikčiau. Būtent kai buvau labai sveika buvau sudaryta is šešių sielu. Tik paskui, nemoku to paaiskinti... Nu nemoku... Tiesiog is aplinkos jaučiau labai baisu spaudimą todel isprotejau( isprotejimas yra tada, kai lieka tik viena siela, va tada prasidėjo ir garsai ir vaizdiniai( pav. šalia manęs stovi vaikinas, o as pora minučių matau mergina).
p.s. as norejau laveti toliau, o aplinkiniai to man neleido todel sielos( juodas kamuolys virš galvos pasviręs siek tiek i kaire puse) iškrito toliau i pasauli pas sekmingus( pas sėkminga) žmogų. Labai be galo pavydejau to kad sielos išskrido, oi kaip pavydejau-ir kodel mane paliko? Bet jos paliko todel kad mano aplinka buvo joms priešiška ir nepakenciama-daug terorizavimo, o kam sieloms kančios?- todel jos išskrido.

a.t.sielis

Ta knyga yra ir lietuviškai bei rusiškai. Rekomenduoju perskaityti. Įdomiai rašo. Dabar priėjau vietą, kai ji būdama psichiatrinėje eksternu laikė anglų kalbos egzaminą, ir grįždama iš egzamino buvo užpulta haliucinacijų-žiurkių. Toliau ji jau iš dabartinės perspektyvos duoda tų haliucinacijų simbolinį paaiškinimą: atseit, ji vėl persitempė dėl rezultato, ir užsiėmė tuo kas vadinama "žiurkių lenktynėmis" (t.y. žmonių kova dėl karjeros ir pan).

sara

#5
spalio 14, 2017, 23:02:15 Redagavimas: spalio 14, 2017, 23:04:23 by sara
Kas autorius? Ir kaip vadinasi? Nes as nesuprantu tu paveiksleliu( bugtais raidžių).
Be to ta knyga skaityti tai lyg save skaityti manau bus labai nuobodu ir neidomu.
Be to kiekvienas sizofrenikas yra labai skirtingas. Kas tinka vienam, visai nebetinka kitam.

a.t.sielis

Knyga vadinasi: "Auštant aš virsdavau liūtu, Kaip man pavyko įveikti šizofreniją", autorė Arnhild Lauveng



CitataApie knygą

Nebežinojau, kas valdo mano mintis ir veiksmus, ar aš, ar kiti - gal „rašytojas"? Abejojau, ar išvis gyvenu, nes visa atrodė tuščia ir pilka. Savo dienoraštyje įvardį „aš" pakeičiau „ji", vėliau ėmiau mąstyti taip: „Ji pasuko link kelio, vedančio į mokyklą. Buvo nuliūdusi ir svarstė, ar nebūtų geriausia numirti."

Arnhild Lauveng beveik dešimt metų praleido įvairiose psichiatrijos ligoninėse. Jai buvo diagnozuota šizofrenija, ji elgėsi psichotiškai, pjaustėsi ir kitaip save žalojo. Dabar, sėkmingai baigusi psichologijos studijas Oslo universitete, Lauveng dirba psichologe.

Knygoje autorė dalijasi savo skausminga gydymosi patirtimi ir kalba už tuos žmones, kurių balsai yra retai girdimi. Ji supažindina mus su pasauliu, kupinu haliucinacijų ir balsų, būriais iš paskos bėgančių žiurkių, plėšrių vilkų, šliaužiančių gyvačių ir net antgamtinių būtybių... Tačiau Lauveng atskleidžia, kad šie regėjimai ir haliucinacijos turi savo logiką. Jos nuoširdus pasakojimas padeda suvokti, kaip jaučiasi šizofrenija sergantys žmonės ir kokie mūsų veiksmai gali juos žeisti arba, priešingai, - jiems padėti.
Palaikoma gydymo įstaigų personalo, niekada vilties nepraradusių mamos ir sesers, Lauveng kovojo su savo liga ir ją įveikė, nors ši pergalė iki šiol daugeliui atrodo neįtikima.

„Baltų lankų" serija „Tikrosios patirtys" skirta autentiškiems žmonių išgyvenimams. Tai dokumentinės istorijos, pasakojimai, kurie mus sieja, nes kalba apie mus ir tuos, kurie yra šalia.

sara

#7
spalio 14, 2017, 23:09:24 Redagavimas: spalio 14, 2017, 23:12:12 by sara
A! Tai cia ta pati knyga, tik viena knyga, dabar supratau. Nezinau ar verta man i ja gilintis, man sveika su sveikais žmonėmis bendrauti, o ne skaityti buvusiu sizofreniku paistalu...
Man sizofrenikai yra be galo neįdomus zmones, ta prasme kai juju knyga reikia skaityti. O siaip pabendrauti idomus.:D

a.t.sielis

Verta verta. Ji suprato savo būseną, ir kaip iš jos išeiti, o tai neįkainojama patirtis turintiems tokių pačių problemų. Sveikieji bijo viso to reikalo, ir nelabai užjaučia ligonius, nesigilina.

kiskis

turbut as ir turiu kokiu tai ligu, tiekto, bet man keista, kodel nuotraukoj ne liuto kauke, o leopardo ar kazko kito , bet tik ne liuto...idomu kokia tai liga ir kokiu vaistuku man reik gert?

sara

#10
spalio 14, 2017, 23:17:46 Redagavimas: spalio 14, 2017, 23:21:38 by sara
Rašytojos atvejis yra rašytojos atvejis ir as žinau kad tai visai netiks man. Buvo liutu auštant?- kas cia per nesąmone?:D Žiurkes lakstancios? Nu absurdu absurdas!
Zoogile( atsiprasau...  Nerandu tiesiog tinkamo gražaus žodžio)kazkokia tai ta autore liūtas, paskui žiurkes. Tiesa as matydavau vora... viena voriuka.

a.t.sielis

Kaip nori :) Kiti paskaitys.

sara

Ta autore is pasakų pasaulio apie gyvunelius.

a.t.sielis

Na taip, tik dėl to pasakų pasaulio realiai dešimt metų praleido uždaryta psichiatrinėse :)

O ji ir pati sako, kad jos haliucinacijos buvo iš gyvūnijos pasaulio, kadangi ji mėgsta gyvūnus. Tipo, kitų paauglių haliucinacijos būdavo apie ateivius arba Džeimsą Bondą, ar dar ką nors.

sara

#14
spalio 14, 2017, 23:29:12 Redagavimas: spalio 15, 2017, 00:22:59 by sara
Žinau yra visokiausiu elfu, viena ju mačiau ( elfe), bet kad taip labai rimtai...( cia apie ta pasakų ir žvėrelių pasauli).
Yra visokiausiu nykstuku ( neteko matyti).

Aukštyn