Užkalbėjimai ir žodžių poveikis...

Pradėjo Master, birželio 27, 2013, 18:04:38

« ankstesnis - sekantis »

Kodėl veikia užkalbėjimai?

Kiekvienas žodis turi tam tikrą energiją, kuria galima manipuliuoti aplinką
Tai tėra savitaiga
Užkalbėdami (su malda) mes prašome aukštesniojo pagalbos, jis mums ir padeda
Rezultatą įtakoja valia
Užkalbėjimai neveikia
Nei vienas iš pateiktų variantų
Žemyn

paragraf 78

Tai aš sakau, kad retai bet pasitaiko tokių dalykų, bet šiaip aš netikiu tokiais stebuklais.

TinSoldier

Aš būčiau miręs popiežius, galintis daryti stebuklus, tai blem.. tikrai būčiau originalesnis.

Surinkčiau ten iš pomirtinio pasaulio Freddy Mercury, Jimi Hendrix'a, Jim'ą Morrison'ą, Janis Joplin, John'ą Lennoną, etc..., ir surengčiau koncertą, gyvai transliuojamą visai planetai. Va čia tai stebuklas būtų.

Tokį popiežių tai galima būtų šventuoju pripažinti.

paragraf 78

Tai tam kad paskelbtų žmogų šventuoju, po jo mirties turi įvykti kažkiek tai stebuklų, kurie būtų priskiriami jo užtarimui. Kitaip negalima paskelbti šventuoju.

Teroras

Tikrai nebutu nieko keisto jeigu apie moksla aiskintu zmogus kuris nesimeldzia ausktesniai jegai :) O kai tokius dalykus girdziu is taves paragraf, tai mazu maziausiai keistai tai skamba ;D Bent jau man :)

Priejome prie isvados, kad visgi buna stebuklu Zemeje, nors ir retai kuriu mokslas negali paaiskinti. Ta pati Placebo efekta galima lengvai prie stebuklu priskirti. O ir to Benamio dedes isgijimas nuo hemorojaus irgi galime pavadinti tam tikru stebuklu :)

Na bet zinoma, cia galime pavaryti TinSoldierio stiliumi ir pasakyti: bet palaukite - mokslininkai neuzfiksavo hemorojaus dydi pries ir po uzkalbejimo! ;D

TinSoldier

#19
liepos 03, 2013, 12:56:19 Redagavimas: liepos 03, 2013, 12:58:05 by TinSoldier
Citata iš: Teroras  liepos 03, 2013, 12:53:03
Ta pati Placebo efekta galima lengvai prie stebuklu priskirti.


Tikrai ne. Placebo efektas kuo puikiausiai psichologiškai paaiškinamas. Savįtaigos dėka žmogus mobilizuoja organizmą kovoti, pasąmoningai suaktyvina gynybos mechanizmus, kurie ir veikia. Žmogaus organizmas turi neįtikėtinas galimybes gydyti save.

puodukas

Citata iš: paragraf 78  liepos 03, 2013, 12:21:31
o kuo mes galime daugiau pasitikėti nei mokslu?
Visų pirma aš ne prieš mokslą, bet nereikia pamiršti, kad moksle yra daug nepatikrintų dogmų, kurios priimamos kaip įrodyta tiesa, net nepaminint, kad tai tik teorijos.
O ir paprasčiausias dalykas- traukos dėsnis. Yra tik įvardintas reiškinys su aprašytom savybėm, todėl susidaro įspūdis, kad mes žinom kokiu principu jis veikia.

paragraf 78

#21
liepos 03, 2013, 13:02:34 Redagavimas: liepos 03, 2013, 13:09:48 by paragraf 78
Terore, mokslas ir religija nėra priešai, o kas teigia priešingai tas arba vieno arba kito neišmano.

Puoduk, tokie dalykai kai pamirštama pasakyti jog tai tik teorija, kyla tik dėl to jog plačioji masė į tai nesigilina ir kad tai teorija, rūpi tik tiems mokslininkams, kurie ties ta sritimi dirba, o masėms tai nerūpi

Teroras

Ne apie pacia religija kalbu kaip apie visuma, o apie tavo asmenini tikejima Auksciausiuoju :) Cia jau nesiderina su skepticizmu man niekaip ;) Bet kaip visuomet pabreziu cia tik man taip atrodo. Lygiai ta pati liecia ir stebuklus - jeigu jais tiki (nors kaip tu sakai jie laaaabai retai buna - bet tai nekeicia fakto, kad buna), tai kaip gali save vadinti skeptiku? :)

Tu gal kaip ir as tik noretum buti skeptiku, bet beda tame, kad mes jais nebusime :) Nes tiek tu, tiek as tikime dalykais kurie priestarauja mokslui ir racionaliems paaiskinimams.

TinSoldieri, savo teigini man nepateikinek kaip nenugincijamo fakto, nes taip negrazu :) Galeciau su tavimi vel pradeti diskusija pateikdamas daugybe pavyzdziu kai zmones pasak mokslo ir medicinos turetu jau grabe buti arba guleti lovoje kaip darzvoves, bet tiesiog siandien to nenoriu nes ir tu zinai ir as zinau, kad tikrai neitikinsim vienas kito savo tiesomis. Jeigu sukursi tema apie Placebo kur nors galbut kai bus noras ir kai busiu isgeres sutiksiu padiskutuoti ;D

paragraf 78

Skeptikas nėra tas kuris remiasi tik mokslu, o būtent tas kuris viskuo abejoja. Aš Dievu abejoju kasdien ir kasdien ieškau įrodymų jog jis yra arba jo nėra.
Aš šiaip nelabai ir tikiu visokiais mokslo nepatvirtintais dalykais, nors dievu noriu tikėti, nes logika verčia tai daryti. Aš dievu abejoju kasdien. Tam ir studijavau teologiją, kad suprasčiau kaip ten kas yra.

Teroras

Na is tavo ankstesniu postu galima spresti, kad pvz. magija tu tikrai tiki :) Bet galu gale jeigu nori save vadinti skeptiku tai niekas nedraudzia ;)

Mano akimis zvelgiant siame forume buvo/yra tik 2 tikri skeptikai: TinSoldieris ir Crystal :) Visi kiti tik mano tokie esas. Ypac daug tu skeptiku yra "Prisistatymai ir pasveikinimai" skyriuje, nors kai paskaitai ju zinutes tai tiesiog pagalvoji, ka jie nori apgauti? Jeigu kitus, tai viskas ok, bet jeigu save, tai tada apmaudu :)

Bet cia jau laaaabai nukrypom nuo temos jauciu :)

paragraf 78

Ne, magija šiaip aš netikiu. Mane ji domina tik kaip sistema. Dar žinau, kad žmonėms blogai nuo to būna. Šiaip būtų blogai jei tyrinėčiau magiją ir paranormalius reiškinius ir jais tikėčiau

Teroras

Na tada nezinau ;D Anksciau teigei, kad magija veikia, kad priveda prie dvasiniu kanciu, kad galedavai net merginas magijos pagalba i savo puse pavergti, o dabar teigi, kad ja netiki ;D Kazkoks vartaliojimasis juntamas :D Na bet cia sazines reikalas ;)

Tuo tikriausiai ir baigiu off-topa sioje temoje :)

paragraf 78

Taip, anksčiau aš daug kuo tikėjau, bet žinai, žmonės keičiasi ;) jei nesikeiti vadinasi netobulėji.
Tavo tiesa, nusiofftopinom

preacher

#28
liepos 03, 2013, 22:34:26 Redagavimas: liepos 03, 2013, 22:37:49 by preacher
Netikiu nei užkalbėjimais, nei žodžių poveikiais, jei ir būna kokių sutapimų tai tik atsitiktinumas.

.L.U.T.H.O.R.

Atsitiktinių dalykų nebūna :) Visada yra priežastis tam :)

Aukštyn