Veganizmas (ir visa kas jį liečia)

Pradėjo Master, gegužės 18, 2014, 17:27:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

#60
gegužės 19, 2014, 19:15:21 Redagavimas: gegužės 19, 2014, 19:18:07 by Master
@Ezekiel ,apie genetiką. Ir aš esu žinau šią teoriją. Ir regis iš puikaus dietologo knygos. Jis teigia, kad mityba tam tikra kultūra yra tiesiog žmogaus kraujyje. Vieni prigimtinai linkę misti riebesniu, mėsišku maistu, o kitų organizmas yra daugiau linkęs angliavandenius pasisavinti iš grūdinių kultūrų. Teigiama, kad anksčiau tik artistokratai valgė mėsą, o žemesnioji klasė privalėjusi nudirbti pačius juodžiausius darbus, maitinosi tik visokiais javais.

@VarpoGalia , nenoriu tavęs išgąsdinti, bet žmogus irgi yra gyvūnas. Ir net priklauso žinuoliams.. Todėl būtent su gyvūnais ir reiktų žmogų lyginti, jei nori labiau akcentuoti ne tradicijas (kodėl valgomos kiaulaitės o ne šuniukai ar arkliukai... Vo jėzau arkliukai! Kvieskite higienos inspekciją :D .. Nes šitai tėra tradicijos ir aišku rūšizmas ).
Man kartais nesuvokiamas žmonių amoralumas. Atrodo, kad visgi gyvenu visai kitame pasaulyje :?
Tooliau... Žmogaus skrandis yra panašesnis į žoleėdžio. Pirmiausia todėl, kad mūsų virškinimo sistema pritaikyta ilgiau virškinti maistą. Užtenka palyginti jos anatomiją. O maistą ilgiau virškiname dėl to, kad ilgiau užtektų maistinių medžiagų. Taip pat atkreipkime dėmesį į žandikaulį. Jis pritaikytas ne plėšti, o grūsti.
Jeigu tikrai manote, kad valgyti mėsą natūralu, tada siūlau kuriam laikui pasimaitinti žalia mėsa, be įrankių. Įdomu, kad bet koks mėsos produktas yra taip apdorojamas, kad to pirminio skonio neįmanoma pajusti. Teigti, kad žmonės prigimtinai linkę taip maitintis, yra tas pats, kas teigti, jog žmonės gimė, kad maitintūsi saldumynais, nes mitybos pagrindą sudaro angliavandeniai. O manosacharidų, gliukozės, fruktozės yra gausu vaisiuose, todėl cukrus ok.


Šiek tiek mano požiūrio per lengviau suprantamą prizmę :)

Apie argumentus, nutaikytus į augalų skausmą :)

(bn... bacon ;D)

Rūšizmą




Proteinas...  :-\



O čia for fun..
Požymiai, kad per ilgai esate veganas...
http://www.buzzfeed.com/expresident/signs-youve-been-vegan-too-long
10, 11, 16, 19... Tiesiog pro ašaras :DDD

varpainis

Bet mesa skaniau..  ???

Master

Šiaip tokios alternatyvos kaip soja ir seitanas skoniu yra tapačios mėsai. :)
O dar tinkamai paruošus... ;D Yumy... Plas... neturi cholesterolio. Aišku, seitenas nėra labai maistingas, bet soja, jei nemodifikuota, priešingai :)

Čia kažkas labai panašaus ;D

illuminati

#63
gegužės 19, 2014, 19:33:57 Redagavimas: gegužės 19, 2014, 19:40:27 by illuminati
brangioji master, ziurint y ta mema apie piena,  zinau situacija, kaip atsivedusi suniuku kalaite ( galinti duot pieno) isgelbejo nuo bado ir susalimo tremtiniu vaikus sibire... kaip isgelbejo neaiskinsiu - manau pati supratai.

o zmogus yra visaedis, kame problema, as valgau kiaulaite, tu valgai salotaite ir visi esam laimingi, nesuprantu, jus mesos valgyma niekinat, taip niekinat ir ant jo drebiat purva, nors pati temos pradzioje norejei be to apsieiti....

beja - tu vel pradedi apie moraluma... na nematau nieko amoralaus valgyti gyvunus. Valgyti, ne kankinti.

kalbi apie sunu valgyma, kaciu valgyma....

kates valgydavo viduramziais...

sunis valgo rytu kulturose, nes ten taip priimta, lygiai taip, pat kaip mes valgom kiaules, nors zydam.ir musulmonam tai kaip velniui kryzius...

viskas priklauso nuo poziurio. o jo tikrai nereik primest kitiem.

Master

#64
gegužės 19, 2014, 19:46:51 Redagavimas: gegužės 19, 2014, 19:55:19 by Master
Mielas drauge, tai aš ir nesakau, kad yra skirtumas. Priešingai, aš taip pat nematau piene skirtumo. Katės, karvės... tai bus tas pats pienas. Esmė yra tame, kodėl visuomenėje yra nustatyta šio gyvūno pieno vartojimo norma? Lyg mums gerti tik karvės pieną būtų sveiką. Neprašau atsakymų. Tiesiog ramiai pamąstykime.
Mes mėsos valgymo neniekiname. Mes stebimės žudymu. Ir vėlgi, jis nėra nukreiptas į valgančiuosius. Jis nukreiptas į nenorinčius žinoti tiesos, o net žinant ją, toliau toleruojant.
O tu žinai, kad valgymas tiesiogiai susijęs su kankinimu? :D

Taip tiesa. Tikrai nenoriu susigrupavimo į bendruomenes. Veganai ir visavalgiai. (Vienas ant kito lojantys.) Nes man paprasčiausiai diskutuoti nebūtų įdomu. Tačiau kiek stengiausi jus raminti? Gal reikia pacituoti illuminati, kas nei iš šio nei iš to sulunatikavo ;D Jūs nemokate kitaip diskutuoti. Taigi, nieko nelieka, tiesiog ir pačiai leisti sau kiek atsipalaiduoti :) Tačiau nesakau, kad reikia prarasti kontrolę.
Stengiamės diskutuoti faktais, peržiūrime prezentacija su bazine informacija.

paragraf 78


Empty.Soul

Pats esu veganas ir tikrai neteisiu žmonių, kurie valgo mėsą. Tai yra jų pasirinkimas, toks pats kaip mano - nevalgyti jokių gyvūlinės kilmės produktų. O tie, kurie šaiposi iš veganų, tai galiu pasakyti, kad neturit ką veikt, jei pradedat prisikabinėti prie žmonių maisto.


paragraf 78

@Žaltys tenka vistik pripažinti, kad tiek veganai tiek jų priešininkai linkę kabinėtis.
Aš pats apskritai manau, kad kas padėta tą ir valgai. ta prasme, namie valgyk ką nori, nors jei žmona ar mama pagamino mėsos, būk mielas ją valgyk, nes taip parodysi, kad tas žmogus ne be reikalo vargo. Taip pat stovyklose būna problemos su vegetarais (o su veganais jų dar daugiau). Visai grupei paskirtas maisto racionas, o štai tam reikia atskirai kažką gaminti. Vėl gi, virėjai daugiau vargo turi. Tai man kartais atrodo, kad čia labiau išsidirbinėjimas ir kažkokių principų laikymasis. Dažnai tokie žmonės kalba apie gyvuliukų teises, pagarbą jiems, bet panašu, kad pamirštama pagarba artimui.
Nieko neturiu prieš vegetarus ir veganus, pats laiks nuo laiko maitinuosi vegetariškai, na kai užplaukia. Tiesiog manau, kad neturime būti skrandžio vergai ir gerbti kitus žmones.

Empty.Soul

Galiu pasakyti, kad veganišką maistą gaminuosi pats, nei mama, nei kas nors kitas jį gamina. Tam ir buvo proga išmokti gaminti maistą. Tėvai neturi nieko prieš mane. Kartais kai mama kažką veganiško padaro, tada valgau ir jos gamintą maistą, bet problemų su maisto gaminimu mano šeimoje nėra.

Master

Čia tik tarp kitko, pastebėjimas... Žiūriu, forume visai nemažai veganų :D
@paragraf 78  Visiškai sutinku su tavimi. Principus rodo abi pusės, ir elementari pagarba turi egzistuoti. Bet pavyzdžiui, aš esu šiek tiek alergiška laktozei. Todėl ir dėl sveikatos sumetimų artimieji, draugai, turėtų atsižvelgti į šiuos poreikius. Nes pavyzdžiui, turiu draugę alergišką riešutams, todėl, kuomet būdavo vakariniai draugių pasibūvimai, specialiai stengdavomės prisitiaikyti prie šio veiksnio. Lygiai su tuo kas patinka, nepatinka. Žinai kad nevalgo, todėl vengi to būdamas kartu. Ir juk tai nėra sunku. Taigi, čia kalbu, apie pagarbą ir iš kitos pusės :)
Nors man geriausias variantas atrodo maistinės priklausomybės atsiribojimas. Namuose valgai atskirai, o bendruomenėje iškarto perspėji aplinkinius ir atsisakai, atsinešdamas savo maisto :) (nereikia sureikšminti taip to maisto). Bet čia tik mano asmeninė nuomonė.

paragraf 78

Yra skirtumas, kai žmogus kažko nevalgo, nes jo organizmas netoleruoja to maisto produkto ir kai šiaip va nusprendė dėl vienokių ar kitokių motyvų nevalgyti kažkokio produkto. Didelis skirtumas :)
O tas variantas apie maisto atsinešimą pačiam yra geras, tik tiek kad nesutikau dar nei vieno vegetaro ir vegano kuris į stovyklas vežtūsi savo maistą, paprastai būna zaunijama kaip jis to nevalgo ir ano nevalgo, tad gaminkite jam atskirai :) nors neabejoju kad yra ir tokių sąmoningų žmonių kurie vežasi savo maistą, bet sakau, tokių dar nesutikau

Empty.Soul

Pavyzdžiui, kai su klase darom mini iškylą į gamtą, tai darom suneštines vaišes, kad nekiltų nesutarimų. Nebūna nei vieno, kuris lieka nepatenkintas.

Master

Dar viena velniškai gera kalba :)

Master

#73
birželio 01, 2014, 19:52:51 Redagavimas: birželio 01, 2014, 19:55:07 by Master
Ar atpažįstat kas save ? ;D Ar su kuo dažniausiai susiduriate? bent jau aš su "aukomis" ir "maisto mokslininkais " bendrauju dažniausiai..
Juodas, juokauju :)

O čia dar žiupsnelis ironijos
http://www.onegreenplanet.org/lifestyle/8-reasons-everyone-hates-vegans/
Ps. nepykit broliai, planavau nekelti :)

Master

#74
birželio 07, 2014, 12:50:46 Redagavimas: birželio 07, 2014, 13:13:36 by Master
"Nupušęs" veganiškas humoras ;D



liūdna, bet būtent taip ir yra...

Labai taiklus



senas, bet niblogas.
Citata"you don't have to love them in order to not kill them
just like you don't kill people even though you'd love to shoot 'em"
(y) :D

ir dar saulėlydžio parodija :)
Štai kaip iš tikrųjų viskas buvo : D

Aukštyn