Ateitis jau šiandien: biuro darbuotojams implantuojami lustai

Pradėjo kiskis, vasario 13, 2015, 21:54:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis


2015 m. vasario 13 d. 16:40
|
REUTERS

Viename Švedijos biurų dirbanti Lin Kowalska sutiko, kad jai po oda būtų implantuotas lustas. Vos ryžio grudelio dydžio mikroschema buvo implantuota moteriai į ranką.

Vietoje asmens tapatybės kortelių ar kodų implantuoti lustą sutikę darbuotojai galės atidaryti duris vos vienu rankos mostu. Šiuo metu darbuotojai su į ranką implantuotu lustu gali keistis asmeniniais duomenimis pasitelkę išmaniuosius telefonus, o taip pat tai jiems palengvina naudojimąsi kopijavimo aparatais.

Radijo bangų dažnumą nustatantis lustas pagamintas iš specialaus stiklo, turi anteną ir jam nereikia maitinimo baterijų.

Nors daliai darbuotojų gali pasirodyti nemaloni perspektyva tiesiogine prasme neštis darbą į namus, šios technologijos išradėjai įsitikinę, kad ji yra visiškai saugi ir nekenksminga.

Lustas jokiais būdais nebus privalomas, nes dėl ribotų šiuo metu prieinamų implantavimo galimybių daugelis žvelgia į šią naujovę gana skeptiškai.

Vis dėlto naujausios technologijos skverbiasi į visas mūsų gyvenimo sritis, ypač biologiją ir technologijas.

http://www.delfi.lt/video/mokslas-ir-gamta/mokslas-ir-gamta/ateitis-jau-siandien-biuro-darbuotojams-implantuojami-lustai.d?id=67172124#ixzz3Rem9EgpY

Aukštyn