Kas jeigu butu irodytas gyvenimas po mirties?

Pradėjo Benamis, balandžio 25, 2017, 15:59:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Vakar paziurejau labai idomu filma "Atradimas":



Filme nera daug specialiuju efektu ar daug veiksmo, taciau tiems kurie megsta pafilosofuoti ar siaip giliau pagalvoti, manau patiks.

Filmas pasakoja apie mokslininka, kuriam pavyko irodyti, kad po mirties zmogaus samone kazkur persikelia. Kur tiksliai, jis nezino. Irodyta tik tai, kad samone toliau kazkur egzistuoja.

Toks atradimas visame pasaulyje sukele didziule savizudybiu banga.

Kai zurnaliste paklause ar mokslininkas jauciasi atsakingas uz tuos zmones, kurie pasirinko savizudybe, jis atsake, kad ne.

Filme nagrinami idomus klausimai, yra daug paradoksu, tad patariu paziureti.

O dabar klausimas: kaip manote, jeigu toks scenarijus pasikartotu realiame gyvenime, jeigu mokslininkams pavyktu irodyti, kad mes po mirties ir toliau kazkur egzistuojame, ar jie turetu apie toki atradima papasakoti visam pasauliui?

Cerber

greiciausiai nieko nekeistu, nes kaip pats sakei, jie gi nezino kur samone keliauja.. I "roju" ar "pragara" ar "atgal"..

kiskis

#2
balandžio 25, 2017, 23:49:40 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 00:21:05 by kiskis
Anksciau zmones buvo relygingi ir apie tai puikiausei zinojo.

Cerber

Citata iš: kiskis  balandžio 25, 2017, 23:49:40Anksciau zmones buvo relygingi ir apie tai pujkiausei zinojo.
bet anksciau nebuvo butinybes viska "moksliskai" negincyjamai irodyti. Anksciau uztekdavo tiesiog itikinamai skambacios teorijos su tai patvirtinanciu vienu kitu liudijimu

kiskis

Norejau paskyt, kad sis "atradimas" labai senas.

Cerber

Citata iš: kiskis  balandžio 26, 2017, 00:22:19Norejau paskyt, kad sis "atradimas" labai senas.

Ta prasme filmas senas?

kiskis

#6
balandžio 26, 2017, 00:31:02 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 00:33:46 by kiskis
Citata iš: Benamis  balandžio 25, 2017, 15:59:51O dabar klausimas: kaip manote, jeigu toks scenarijus pasikartotu realiame gyvenime, jeigu mokslininkams pavyktu irodyti, kad mes po mirties ir toliau kazkur egzistuojame, ar jie turetu apie toki atradima papasakoti visam pasauliui?
Ne filmas , o atradimas senas, ir puse pasaulio ir taip zino.

Benamis

#7
balandžio 26, 2017, 00:35:45 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 00:37:18 by Benamis
Citata iš: kiskis  balandžio 25, 2017, 23:49:40Anksciau zmones buvo relygingi ir apie tai puikiausei zinojo.
Zinojo ka? Kad paklius prie vartu pas sv. Petra? :D

Zmones, kalbame ne apie religijas ir ju pozicija del pomirtinio gyvenimo. Nekalbame apie dangu, pragara ar dar kazkokia religine velniava.

Kalbame apie moksliskai irodyta fakta. Apie tai, kad musu samone subatominiame lygmenyje kazkur egzistuoja ir toliau. Bet nieko susijusio su religija.

Citata iš: kiskis  balandžio 26, 2017, 00:31:02o atradimas senas, ir puse pasaulio ir taip zino.
Puse pasaulio galvoja, kad zino. Bet jie nieko nezino.

Cerber

temos klausimas buvo kas butu jei kazkas sugebetu ta "zinojima" moksliskai eksperimentiskai irodyti, berods

cs

#9
balandžio 26, 2017, 01:40:31 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 01:46:10 by cs
Citata iš: Benamis  balandžio 26, 2017, 00:35:45Kalbame apie moksliskai irodyta fakta. Apie tai, kad musu samone subatominiame lygmenyje kazkur egzistuoja ir toliau. Bet nieko susijusio su religija.
Pagal pseudomokslinius paspėliojimus... Aš irgi manau, kad toliau įmanoma, kad egzistuotų, nes šviesa nesusinaikina, o palieka laike, laiko susikurtuose etapuose. Jeigu būtų gerai ta šviesa ištyrinėta, gal būtų atitikmenų su kelionėmis laike pomirtiniame gyvenime arba ir šiame gyvenime...

Jeigu žmogus yra galingas dvasiškai, jis turėtų būti galingas ir savo egzistavimu. Eksperimentavimai yra vienas iš būdų įrodyti šios realybės dėsnius. Ir dėsnių gali būti labai daug, dalintis į alternatyvas ir t.t.

klajunas

Citata iš: Benamis  balandžio 25, 2017, 15:59:51O dabar klausimas: kaip manote, jeigu toks scenarijus pasikartotu realiame gyvenime, jeigu mokslininkams pavyktu irodyti, kad mes po mirties ir toliau kazkur egzistuojame, ar jie turetu apie toki atradima papasakoti visam pasauliui?
Nematau kokia prasmė būtų slėpti, slėptų tik tie, kas šiame gyvenime turi kokių nors savanaudiškų interesų ir prie jų norėtų pririšti kitus.

Tik padarius tokį atradimą, reikėtų pakeisti kartu ir visus, žodžius, sąvokas ir mąstymą, kad nebūtų primetama sena perspektyva, kad šis gyvenimas yra viskas ir iš jos būtų toliau vertinama. Tai greitai padaryti būtų sunku, bet po kažkiek laiko - žmonės susitaikytų, kad žodyne žodžio "mirtis" nėra, ir jis pakeistas kitu "perėjimas", "persikėlimas".

Kas dėl filmo, jeigu gerai supratau - tai visas siužetas ir vyksta pomirtiniame gyvenime, kuris yra kaip laiko kilpa, prasidedanti vis toje pat vietoje - kelte. Nėra jokio rojaus, pragaro, ar kito pasaulio - yra iš atminties pagaminta šio pasaulio kopija, kurioje ne baudžiama, bet ištaisomos klaidos. Panašu į atvirkštinę karmą.

Vytautas

Na gali būti taip kad nebūtinai mokslininkai kažką įrodys. Tiesiog gali tapti aišku dėl kažkokių kitokių priežasčių. Tik situacija gali būti komplikuotesnė. Daliai žmonių mirties nėra, daliai yra. Bet kitas momentas.  Dalis labai gerų "mirtingų" tiesiog gali pasilikti gyventi čia amžinai. Paprasčiausiai senėjimas ir mirtis išjungiami iš "išorės".  :)   

kiskis

#12
balandžio 26, 2017, 11:22:06 Redagavimas: balandžio 26, 2017, 11:53:01 by kiskis
Citata iš: Benamis  balandžio 26, 2017, 00:35:45Zinojo ka? Kad paklius prie vartu pas sv. Petra? :D
Zmones, kalbame ne apie religijas ir ju pozicija del pomirtinio gyvenimo. Nekalbame apie dangu, pragara ar dar kazkokia religine velniava.
Kalbame apie moksliskai irodyta fakta. Apie tai, kad musu samone subatominiame lygmenyje kazkur egzistuoja ir toliau. Bet nieko susijusio su religija.
Cia detales del vartu ir panasiai, bet esminis zinojimas yra(ar yra pomirtinis gyvenimas? Taip). Tam filme ir mokslininkas detaliu nezino(rasiai).

Citata iš: Benamis  balandžio 26, 2017, 00:35:45Puse pasaulio galvoja, kad zino. Bet jie nieko nezino.
Zmogus turi tiket, nes jo galva per silpna suprast, pvz karve matematikos nesupras, del to ir neverta uzsiimt aiskint.Todel Dievas tai zinodamas nuleido paprastas instrukcijas-religijas, kaip gyvent, kad butu gerai , nes  isaiskint kodel ,turbut neimanoma.
Pvz mazas vaikas turi tiket tevais, nes jis daug ko dar nesupranta. Patarle "Kas mamos neklauso, valgo duoną sausą". Mamos(Dievas tevas) neklauso, nes mano, kad zino geriau.
Mokslininkais taip pat tiki, nes patikrint ju irodimu taip pat dauguma atveju negali.
Citata iš: Cerber  balandžio 26, 2017, 00:37:11temos klausimas buvo kas butu jei kazkas sugebetu ta "zinojima" moksliskai eksperimentiskai irodyti, berods
Kas butu? Gal zmones atsigreztu i religijes (nes jos senai apie tai zinojo), gal susikurtu naujos.



Benamis

Citata iš: kiskis  balandžio 26, 2017, 11:22:06Kas butu? Gal zmones atsigreztu i religijes (nes jos senai apie tai zinojo), gal susikurtu naujos.
O kodel nepagalvojai, kad tada tiesiog pradetu visi masiskai zudytis?

kiskis

Citata iš: Benamis  balandžio 26, 2017, 12:32:34O kodel nepagalvojai, kad tada tiesiog pradetu visi masiskai zudytis?
Irodzius , kad yra gyvenimas po mirties, zmones turetu atsisukt i religijas (kurios pasirodo buvo teisios ir senai tai aiskino).Dauguma religiju tai smerkia, sako , kad bus negerai po tokio veiksmo. Ir zmogus pries zudydamasis manau pasidometu, vieninteliais saltiniais-religiniais, kas jo ten laukia. Taigi savizudybiu turetu pamazet, nes nieko gero nelaukia po savizudybes.

Aukštyn