7 proc. Mėnulio jau tapo „privačia nuosavybe“

Pradėjo Benamis, gegužės 04, 2013, 15:36:08

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Nepakankamai aiškūs nuosavybės kituose kosminiuose kūnuose apibrėžimo įstatymai leido apsukriems verslininkams neblogai užsidirbti pardavinėjant žemės sklypus Mėnulyje, Marse ir kitose planetose.



Antai amerikietis verslininkas Dennisas Hope'as iš Nevados, įsteigęs kosminio nekilnojamojo turto bendrovę „Lunar Embassy Corp.", jau yra pardavęs milijonus akrų (1 akras - 4 046,8 kv.m) sklypų už Žemės planetos ribų, skelbia „Space.com".

Teisės ekspertai gūžčioja pečiais paklausti apie tokių verslo sandorių teisėtumą, dauguma jų abejoja, ar jie kada nors galėtų būti ginčijami teisme. „Kol kas tai vadinamoji pilkoji zona", - „Space.com" sakė kosminės teisės ekspertas Timothy Nelsonas.

1967 m. pasirašyta tarptautinė Kosminės erdvės sutartis,

apibrėžianti valstybių veiklos principus
tyrinėjant ir naudojant kosminę erdvę, įskaitant Mėnulį ir kitus dangaus kūnus, draudžia valstybėms skelbti savo teritorinį suverenitetą kituose kosminiuose kūnuose. Tačiau ekspertai pabrėžia, kad šioje sutartyje nėra aiškiai uždrausta privačioms bendrovėms pretenduoti į nuosavybės teises kosmose.

Ar toks argumentas galėtų būti laikomas pagrindu teisminiams ginčams, nėra aišku, tačiau, pasak leidinio, toks tikras ar tariamas neapibrėžtumas nesustabdė D. Hope'o ir kitų verslininkų, norintiems pardavinėjančių neva jų įteisintus sklypus Mėnulyje.

D. Hope'as pardavinėja sklypus Mėnulyje nuo 1968 metų, sakoma pranešime. Vienas akras Mėnulyje kainuoja 19,99 JAV dolerių, o toks pat plotas Marse - 22,49 dol. be mokesčių ir nuosavybės teises neva patvirtinančių dokumentų atsiuntimo išlaidų. D. Hope'as tvirtina jau pardavęs 7,5 proc. viso Mėnulio paviršiaus ploto, o tai verčia kitus Mėnulio nekilnojamojo turto pardavinėtojus paskubėti, ironizuoja „Space.com".

Balsas.lt

RoxiO

Sakyčiau pakankamai pigiai. Norėčiau ir aš šiek tiek mėnulio įsigyti. :D

Benamis

RoxiO kaip tik parduodu ;D Jeigu noresi kreipkis. Net dokumentus atsiusiu :D

Iron Tara

Dėmesio!
Parduodu 80 ha sklypą mėnulyje. Puiki panorama, be didesnių kraterių. Tinka bet kokiai ūkinei veiklai. Kaimynų aplink nėra, vadinasi, nėra skundų ir triukšmo. Privažiavimas iš viršaus, jei pageidautina, įrengsime nusileidimo taką.
Kainą irgi paderinsime.
P.S. Viskas teisėta!

Benamis

Nesupratau? Mano konkurente? Reikia istrinti tavo zinute... ;D

Iron Tara

Nesinaudok savo tokiom didelėm galiom per daug:D
Konkurentas čia TU. Kiek žinau, tokius 'pašalina'..:D

Bet realiai tai, kas cia per f**k? Dabar pasakysiu, kad parduodama žemė (ar koks ten kitoks elementų derinys) Plutone. Ir skubėtų visi įsigyti? Nes turėti tokį dalyką yra kieta, LYGIS.

RoxiO

Citata iš: Benamis  gegužės 05, 2013, 00:43:00
RoxiO kaip tik parduodu ;D Jeigu noresi kreipkis. Net dokumentus atsiusiu :D


Tiktai vat ką su juo veikt? :D

paragraf 78

Kaip tai ką veikti? Žinoma, kad laukti kol kas nors nusileis ant tavo ploto ir tada paduoti į teismą už asmeninės erdvės pažeidimą, o jei paims kokį akmenį tyrimams, tai ir už vagystę. Prisiteisi milijonus iš NASA tai ir atsipirks viskas.

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  gegužės 05, 2013, 09:39:47
Kaip tai ką veikti? Žinoma, kad laukti kol kas nors nusileis ant tavo ploto ir tada paduoti į teismą už asmeninės erdvės pažeidimą, o jei paims kokį akmenį tyrimams, tai ir už vagystę. Prisiteisi milijonus iš NASA tai ir atsipirks viskas.


Tačiau paprastam žmogui turbūt būtų sunku sužinoti kokioje koordinatėje ten kas nusileido ir ar ką paėmė. :D

paragraf 78

Tai ir reikia, domėtis, sekti :)

Glow

Bet ten vargu ar galioja tie patys istatymai kaip ir zemeje :)

zipphead

#11
gegužės 07, 2013, 12:48:01 Redagavimas: gegužės 07, 2013, 12:50:46 by zipphead
Na vertinant perspektyvą ir bandant galvoti, kad pirkimo pardavimo sutartys nebus užginčytos, manau visai įdomi investicija, kuri ateityje gali duoti pelno...
Įsivaizduokime, kad kai jau gyvens jūsų anūkai, tas pats mėnulis ar marsas gal jau bus rimtai naudojamas žemiečių poreikiams tenkinti, pvz. poilsio arba turizmo kompleksai, kažkokios dabar mums nežinomos naudingos iškasenos, tolimesnių skrydžių, nes ten mažesnė trauka, starto aikštelės...
Vat tada ir išaiškėja, kad reikalingo eksploatacijai ploto dalis priklauso piliečiui X pagal 2002 m. įsigijimo dokumentus ir ,,opa, kaip gerai" - piliečio X anūkai šoka rateliu susiėmę už rankučių perpardavę senelio plotelį, nes gavo daug pinigėlių (na arba ekvivalentu kažko kas ten bus ateityje)  :D

PS. aš irgi, kad nepavėluočiau į traukinį, norėčiau 10 akrų mėnulyje po 19,99 USD įsigyti... pasiūlymai į PM.

Aukštyn