The Song of Bernadette (1943)

Pradėjo a.t.sielis, rugpjūčio 06, 2017, 10:31:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis



Geros kokybės įrašas. Kiek esu matęs religinių filmų, šis vienas iš geriausių. Menine prasme taip pat gerai pavykęs.

elteide

labai senas..kuo tau jis patiko?

a.t.sielis

Tuo ir geras, kad senas. Viskas vaizduojama senu "klasikiniu" anglosaksišku būdu, su prancūziškumo prieskoniu. Nespalvotas vaizdas irgi gražu. Man patiko kaip vystomas siužetas, parodomi įvairūs žmonių charakteriai ir reakcijos į apsireiškimus. Viskas natūralu, nėra kažkokių įvykių atvaizdavimo "kliurkų", kurios erzintų. Istorija dėliojama tvarkingai, nuosekliai, seka tikrais faktais, niekur nenugrybauja.

elteide

tiki šiuo apreiškimu ?

a.t.sielis

Taip, visai tikiu. :)

elteide

O Fatimos , Medjugorjos?:)

a.t.sielis


elteide

gal buvai kurioje nors iš šių vietų?

a.t.sielis


elteide

buvau , buvau ir Medjugorjos kalną įlipus , Fatimoj nea .. :)

gidas

Matei "Dekalogą"? Ten istorinių apsireiškimų nėra, bet
Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 11, 2017, 13:29:08Viskas natūralu, nėra kažkokių įvykių atvaizdavimo "kliurkų", kurios erzintų.
:)

a.t.sielis

Mačiau "Dekalogo" kažkurią seriją, nepamenu kurią. Galas buvo: "Esi?" - "Esu".

gidas

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 14, 2017, 17:13:17"Esi?" - "Esu".
Užmiršau, kokia tai serija. Bet visada stebino faktas, kad anomalijoje niekur nėra minimas konkrečiai šis serialas, nors religijos ir pati Dekalogo tema galybę kartų buvo nagrinėta ir, kaip priklauso, daug iečių buvo sulaužyta. Tuo tarpu, pažiūrėjus šį  sąlyginai seną (1987m?) K Kiesliovskio šedevrą (ką ten žiūrėt - 10 serijų po 1 val.), manyčiau kad garas gerokai būtų nuleistas tiek vienoje, tiek kitoje pusėje -

10 Dievo įsakymų visada buvo ir greičiausiai tebebus viena labiausiai menininkus jaudinančių temų, kurioje palikta daug erdvės interpretacijoms, diskusijoms, norui atrasti vieną neginčijamą tiesą. Tačiau kaži, ar kine sugebės kas labiau ir meistriškiau priartėti prie šios temos nei kad pavyko lenkų režisieriui K. Kieslowskiui su 10 filmų serija „Dekalog".

Asmeniškai, šis filmas yra vienas geriausių iš visų matytų. Žmogui būdingas keistas egoistinis  noras, kad jam patikusį kūrinį išgirstų, pamatytų ar perskaitytų dar kas nors ir ir tam kažkam tai patiktų, ir  anomalijoje daug  rekomenduojamų filmų, dailės kūrinių, dainų, knygų.
Taigi, "Dekalog". Šis filmas toli gražu ne pramoginis, bet mano galva jį anksčiau ar vėliau privalo pamatyti kiekvienas. Epizodai gal kiek ir skiriasi savo įtaiga ir meniniu lygiu, bet visuma palieka neišdildomą įspūdį

Visgi Kieslowskis nebūtų Kieslowskis, jei nepriverstų suabejoti tokiu įsišaknijusiu, atrodo, neginčijamu pasaulio tvarkos pamatu kaip 10 Dievo įsakymų. Filmai suformuluoja daug klausimų, daug abejonių, į kuriuos atsakymus galime rasti tik mes patys.

Tai bent pavariau piaro :)


elteide

tai lenkų filmas?

gidas

Citata iš: elteide  rugpjūčio 14, 2017, 23:14:44tai lenkų filmas?
Taip, lenkų. Verstą į lietuvių kalbą sunku rasti, į rusų kiek lengviau, į anglų irgi sunkoka - kiek dažniau sutinkamos keliaminutinės ištraukėlės, bet ir jos gali suintriguoti paieškot pilnos versijos. Lenkišką variantą galima rast sąlyginai lengvai.

Aukštyn