Big Brother atkeliauja i Lietuva

Pradėjo Benamis, balandžio 09, 2015, 15:03:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

balandžio 09, 2015, 15:03:23 Redagavimas: balandžio 09, 2015, 15:06:01 by Benamis
Išankstinio mokėjimo SIM kortelių pirkimo kaip pieno ar duonos parduotuvėje laikai gali baigtis. Vidaus reikalų ministerija pateikė įstatymo projektą, kuriuo norima mobiliojo ryšio operatorius įpareigoti identifikuoti visus mobiliojo ryšio numerių turėtojus, žinoti jų vardus, pavardes, adresus ir kitus asmeninius duomenis.

Vidaus reikalų ministerija parengė Elektroninių ryšių įstatymo projektą, kurį Seimui priėmus, gyventojai negalėtų anonimiškai įsigyti išankstinio mokėjimo SIM kortelių, kurios dabar platinamos tiek parduotuvėse, tiek degalinėse.

Vidaus reikalų ministerija argumentuoja, kad toks pakeitimas reikalingas norint pažaboti nusikalstamas veikas. Norima, kad įstatymas įsigaliotų nuo liepos 1 d., o iki kitų metų sausio 1 d. jau turintiems išankstinio papildymo SIM korteles, tačiau nepateikusiems per pusmetį duomenų mobiliojo ryšio operatoriui klientams paslaugų teikimas būtų nutrauktas.

„Asmenys, planuodami ir vykdydami nusikalstamas veikas, dažniausiai naudojasi „Labas", „Extra" ar kitomis išankstinio mokėjimo SIM kortelėmis, kurias kartu su mobiliojo ryšio telefonų aparatais keičia kasdien, o neretai ir kelis kartus per dieną. Tokia padėtis labai sunkina ir lėtina atliekamus kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminius tyrimus, nes tokių kortelių vartotojų asmenybėms nustatyti gaištamas laikas, o surinkti duomenys praranda aktualumą", - rašoma ministerijos aiškinamajame rašte.

Dar 2008 m. Europos Sąjungos vidaus reikalų ministrai buvo pabrėžę, kad reikia kovoti su anoniminiu elektroninių ryšių naudojimu. Privalomas išankstinio mokėjimo paslaugų vartotojų elektroninių ryšių kaupimas jau yra įteisintas Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje, Graikijoje, Slovakijoje, Bulgarijoje ir Norvegijoje.

Įstatymo pakeitimu taip pat norima suteikti galimybę Vyriausybės įgaliotai institucijai tiriant nusikalstamas veikas, vadovaujantis blokuotinų veiksmų sąrašu, įpareigoti mobiliojo ryšio paslaugų tiekėjus nutraukti elektroninio ryšio paslaugų teikimą arba blokuoti skambučius į tam tikrus telefono numerius.

Įstatymo projekto priede nurodoma, kad mobiliojo ryšio operatoriai turės turėti SIM kortelę įsigijusio asmens vardą, pavardę, gimimo datą ir adresą, asmens tapatybę patvirtinančio dokumento numerį. Taip pat prireikus atsakingoms institucijoms turės būti pateikti informacija apie paslaugos apmokėjimo datą, laiką, sumą, būdą, vietovę, kurioje pildyta sąskaita.
Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto narys Vitalijus Gailius portalui DELFI teigė įstatymo pakeitime matantis dar vieną privalumą - terorizmo prevenciją.

„Pastaruoju metu visi nuotoliniai prietaisai yra detonuojami mobilaus ryšio pagalba. Be to, šiandieninių grėsmių akivaizdoje atsiranda papildomas poreikis prevencinėms priemonėms, identifikuojant asmenis, kurie įsigyja tam tikras ryšio priemones", - teigė jis.

DELFI

Ir sakyciau geras komentaras i tema:

Citata„Asmenys, planuodami ir vykdydami nusikalstamas veikas, dažniausiai naudojasi „Labas", „Extra" ar kitomis išankstinio mokėjimo SIM kortelėmis, kurias kartu su mobiliojo ryšio telefonų aparatais keičia kasdien, o neretai ir kelis kartus per dieną" - rašoma ministerijos aiškinamajame rašte.

O dar nusikaltėliai naudojasi
- kompiuteriais ir spausdintuvais,
- fotoaparatais,
- videokameromis.

Kaip darysim? Sovietinės valdžios metais visa dauginimo technika buvo griežtai suregistruota.

Mekabciel

#1
balandžio 09, 2015, 15:52:14 Redagavimas: balandžio 09, 2015, 16:01:21 by Mekabciel
Patriotizmas puoseleja savituma, globalizmas - zmonijos globaluma, susietuma.
Nesubalansuotas patriotizmas pasirieiskia, kaip fasizmas, uzsidarymas savyje, atsiribojimas.
Nesubalansuotas globalumas - nutautinimu, nesveika tolerancija, kontrole ir t.t.
Globalizmas ir patriotizmas dvi medalio puses, kuriose nera balanso.

Tai kas tas Big Brother? Didysis brolis tai zmogaus vidinis Faraonas(Ego), sedintis jame ir valdantis, kontroliuojantis ji. Su kiekviena diena vis labiau ir jis istikro atkeliauja! O zmogus miega ir kaltina visus aplinkui. Vidus atsispindi isoreje ir zmogui, atrodo, kad tai kazkokia slapta organizacija sedinti piramides virsuneje ir pro aki visus kontroliuojanti.
Didysis brolis taip isišaknijes, kad neleidzia susivokt, net kur jis ir kas jis. Neleidzia jo identifikuoti. Zmogus nejaucia jokio rysio tarp savo vidaus ir priesais besisukancio gyvenimo filmo. Ir zmogui nelieka nieko kito tik smerkti ji - pasauli ir gyvenima.

Didysis brolis taip pat esminis kaltininkas negebejime balansuoti patriotizmo ir globalizmo. Tai dvi pasaulio jegos veikiancios viena is vidaus, kita is isores.
Kaip zeme, kazkada  buvo tik magmos  rutulys, kuris ilgainiui pradejo aušti, pluta stingo ir spaude vidu. Vidaus magma slegiama isores praplesdavo pluta ir vel issiversdavo i isore. Vel stingdavo ir taip iki kol atejo i balansa tarp vidines magmos ir isorines plutos storio.
Dabar santykinai vulkanai issiverzineja kur kas reciau ir ramiau del to, kad tos pacios dvi jegos niekur nedingo, o tik perejo i kita lygmeni - tarpzmogini. Is negyvojo  per augalini ir gyvunini iki zmogaus lygmens.

Big Brother tai zmogaus, ar visos zmonijos ego. Modelis, kuris veikia globaliu mastu ir pasireiskia per visas imanomas gyvenimo sferas. Tendencija - augimas. Jei augimas yra isnaudojamas savais ketinimais neuzilgo bus apmokestintas ir oras. Visa problema tik zmoniu rysiuose, tarpkuriu sedi Didysis Brolis.

Didysis Brolis, kartais ispiria, bet jis visad Myli. ;)




.L.U.T.H.O.R.

Kodėl visur reikia įžvelgti didyjį brolį :) Kiek žmonių naudojasi abonentiniais numeriais? Mano manymu tikrai nemažai, gal daugiau nei pusė visų vartotojų, tai tie visi jau ir taip surašyti. Ir kitas klausimas, koks skirtumas, jei kažkas žinos, kad būtent tu naudojiesi tuo numeriu? :) Jeigu esi kažkokia rimta persona, tai didelė tikimybė, kad apie tave ir taip jau viskas žinoma.

Ezekiel

Privatumas yra konstitucinė ir laisvos šalies piliečio teisė, tam reikalingas anonimiškumas. Jei valdžia leidžia rinkti tokią informaciją tai Lietuva yra totalitarinė šalis. Deja niekas nesikeis jei visuomenė tam neatsispirs.
Bando pateisinti nusikaltimų prevencija, bet kokie tai nusikaltimai, kad visiems turi būti pažeidžiamas privatumas? Nusikaltėliai negali rasti būdų apeiti teisėsaugos stebėjimą? Juk jie gali naudotis komunikavimo priemones, kuriu anonimiškumas garantuotas.

.L.U.T.H.O.R.

#4
balandžio 09, 2015, 17:33:20 Redagavimas: balandžio 09, 2015, 17:35:47 by Druwis
Man tai nesuprantama, žmonės deklaruoja savo gyvenamas vietas, ima paskolas iš bankų, naudojasi fiksuoto ryšio paslaugomis, naudojasi visokiomis kortelėmis, kur pateikia savo informaciją, dabar net darydamasis asmens tapatybės kortelę palieki pirštų anstpaudus. O kur dar visokie feisbukai ir kitokios svetainės kur paliekama informacija.  O po to sako, kąąą reikės priregistruoti savo sim kortelę, tai privatumo pažeidimas! Juokinga ne kitaip. Ar jūs turit ką slėpt? Tuo labiau, kad bet kokiu atveju viskas yra įrašinėjama.

Benamis

O kada bus pasiekta riba? Man tikrai idomu. Kada bus pasiekta riba, kad tu Druwi pasakytum: to jau tikrai per daug? Nes tokiais argumentais: jus niekam neidomus arba jeigu nedarote nieko blogo tai nera ko slept - galima bet koki valdzios meginima padaryti policine valstybe pateisint.

Buvo diskusija forume: tarkim ateityje bus nuspresta, kad kiekvieno piliecio bustas turi buti filmuojamas ir vaizdai tiesiogiai turi pasiekti spec. tarnybu valdymo centra. T.y. visu musu veiksmai kuriuos mes darome butu filmuojami ir tam tikros institucijos galetu stebeti musu gyvenima. Pateisinimas tokiu priemoniu butu toks: filmuojama, kad butu uztikrintas jusu saugumas ir pan.

Cia juk irgi galime pasakyti: kam jus idomus? Jeigu nieko blogo namie nedarote, tai tos kelios vyriausybines kameros nieko nekeicia. Juk ir taip viskas fiksuojama, tad nieko blogo tame.

Kur bus riba? Nes perskaityti argumentai kurie pasisako uz Big Brother kelia isvada, kad tokiu ribu is viso nera.

kiskis

Slipsas po biski virsta virve :(,  kai uzdes visiska kontrole, tada gales su tavim daryt ka nori(priims istatymus, kurie jau tau atrodys visai nebepriimtini), tada tu  gal noresi ir pasipriesint, bet bus velu :(.

mangirdas.bu

#7
balandžio 09, 2015, 19:06:02 Redagavimas: balandžio 09, 2015, 19:09:07 by mangirdas.bu
Aš už, nematau nieko čia blogo. Nėra jokios kontroles ar kitu išgalvotu dalyku. Tiesiog sim kortelė tavo vardu ir fsio ramu.

Pamenu Norvegijoj tas pats, turėjau kortele. Keistai tada pasirodė, kad taip reikia pirkt. Bet viskas normoj.

Čia ne koks čipas tavo kūne..

Nusikalstamumas, jei tu nesi vienas iš tos pakopos kuris užsiema telefoninem aferom ar kitkuom. Jei paprastas pilietis naudojantis viena sim kortele tai dar net patogiau. O ir šeip aš už nusikalstamumu mažinima, o šitas variantas nėra prastas. Dar pabrežiant Norvegija, kaip VIENA saugiausiu šalių.

P.S jei kartais dumu norėsit pasimt tai nemanau, kad reikia panikuot dėl to. Jei neburigausi kaip ir ramu :)

.L.U.T.H.O.R.

@Benamis , kai pradės drausti ką nors daryti, kai negalėsiu užsiiminėti magija namuose ar pasimasturbuoti prieš kompiuterį, kad ir prieš kamerą, niekas tų vaizdo įrašų vistiek neperžiūrinės, nebent bus reikalas :D Kai draus namuose garbinti savo Dievus ir kai po 18val skelbs komendanto valandą, žodžiu kai bus suvaržyta mano laisvė daryti tai ką noriu :D Ar tai kad kortelė bus po vardu ir pavarde mane kaip nors suvaržo? Nemanau, tuo labiau, kad abonentu pats naudojuosi, tai man dėl to nei šilta, nei šalta realiai.

Benamis

Jeigu tau tinka, kad tave stebes 24 per para visa tavo gyvenima, kiekviena pirstelejima, kiekviena pasakyta zodi kuris nezinia kokiais tikslais gali buti panaudotas, jeigu tinka, kad apie tave zinos viska (tiesiogine sio zodzio prasme), tada tikrai dziaugiuosi uz tave :)

Mane asmeniskai tokia ateitis baugina ir neramina - nes cia nematau jokios laisves ir jokio privatumo, tik iliuzija i tai. O butent pastarieji dalykai dabar visuomet pabreziami :)

.L.U.T.H.O.R.

Tai kad dabar jau laisvė, privatumas, saugumas yra tik iliuziniai dalykai. Kuo anksčiau suprasi, tuo lengviau gyvent bus :D Na kolkas dar privatu, kas galvoj yra, bet ir neaišku kiek ilgai :) O šiaip kuo žmonėms svarbesnė materialioji gyvenimo pusė, tuo jiems visokie tokie dalykai yra baisiau.

Jimas

Bus ateityje kaip filme Trumeno sou :D

idenmeyou

Akivaizdus žmogaus privatumo pažeidimas. Kaskart mažais žingsniais vis labiau yra ribojamas žmogus, sekamas ir susiejamas per įvairius prietaisus. Nors žmogaus laisvė yra ribojama situacija su nusikaltimais negerėja. Netrūksta šalyje žudikų, nusikalstamų gaujų ir korupcijos.

Į visą šį reikalą matau tik tiek, kad vergo - žmogaus grandinės yra labiau suveržiamos.

kiskis

Nusikalstamumas , terorizmas tai toks vilkas kuris aveles(mumi) is zaliu pievu varo i tvarta(gerai saugo nuo vilko), bet kai tvarto duris galutinai uzsivers bijau, kad gali isaisket , kad tai buvo ne tvartas o skerdykla.

Aukštyn