Žinojimas ne supratimas.

Pradėjo eternal.bliss, rugsėjo 17, 2012, 14:25:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

Taip tik atrodo dėl to, kad šitas dvi sąvokas imta vartoti kartu.
Bet jeigu nori suprasti apie ką iš tiesų kalbu, siūlyčiau tiesiog pabandyti nebegalvoti ir pabūti taip kurį laiką. Nesakau visko imti už gryną pinigą, išbandyk, pamatyk savo akim.

astropasaulis

#16
rugsėjo 28, 2012, 14:40:24 Redagavimas: rugsėjo 28, 2012, 14:44:49 by astropasaulis
Man atrodo, kad žinojimas pasireiškia skirtingai realiame ir ,,dvasiniame" pasaulyje. Realybėje egzistuoja žinojimas ir jis kažką reiškia, nes yra tam tikri faktai. Kalbant apie tai, kas neapčiuopiama, apie egzistenciją, kosmoso platybes, sutinku, kad žinojimas tada yra tuštuma, nes nieko konkrečiai nežinai, gali tik išsigalvoti, spėlioti...

eternal.bliss

Visa realybė yra dvasinė. 
Tu taip viską pavertęs mistika, kad jau ir nebesupranti.

paragraf 78

Su dvasinės relaybės koncepcija nesutiktų ko gero visi Europos filosofai, pradedant nuo antikos. Dvasinės realybės idėja ateina iš rytų. Bet ar mums turėtų rūpėti kito krašto egregoras, jei mes jam nekiek nerūpime?

eternal.bliss

Filosofija nėra praktiška, tai tas pats kas sėdėti ant akmens ir mastyti kodėl nėra valgyti.
Tokie žodžiai kaip Rytų Europa, tau nieko nesako?
Manai, kad tave saugo ir globoja kažkoks egregoras, kuris neturi kitų interesų kaip tik pačio išlikimas. Beto tai pereina jau į dvasinę realybę kuriai nepritaria visi filosofai, Tai pati tavo nuomonė prieštarauja sau.
Pats net nesusigaudai kam ir dėl ko prieštarauji.

Nevaryk offtopic, sukurk atskirą temą ir kalbėk ko kas negloboja ir kuo filosofija geriau ar blogiau, ar kodėl nepritari kažkam.

paragraf 78

Rytų Europos filosofija eina kojon koja su vakarų Europos filosofija. Filosofija yra visų pirma praktinis mokslas, nes jei jis neveda į praktiką tai jokia tai ne filosofija, o šiaip pamąstymai.
Offtopiko nekuriu, tiesiog man įdomu kaip tavo pseudorytietiškas suvokimas dera su mūsų krikščioniškuoju egregoru. Nes tai ką rašai iš esmės yra iškreiptas rytų dvasinis mokymas, perleistas per new age prizmę. Aš tokius pasvarstymus vadinu dvasiniu myžaliuku, nes tai net iš toli nepanašu į filosofiją, o juo labiau į rimtą dvasinį mokymą.

eternal.bliss

Tai juk tie tavo filosofai nepriima dvasinės realybės, tai ko kalbi apie egregorus, ir krikščionybę?
Vadink tu juos kaip nori, suprasti nepadės.  :)

paragraf 78

#22
rugsėjo 28, 2012, 22:25:37 Redagavimas: rugsėjo 28, 2012, 22:34:49 by paragraf 78
Tu nesupratai ką norėjau pasakyti. Aš tiesiog pakomentavau tavo teiginį kad "Visa realybė yra dvasinė". Šis teiginys priemena rytietišką idėją, kad visas pasaulis tėra iliuzija. Vakaruose gi mąstoma priešingai. Dvasinė realybė atskiriama nuo materialiosios. Filosofijos tyrimų laukas išeiną ir į transcendenciją. Taip kad iškraipei mano žodžius ir dar piktiniesi ;)
Kita bėda ta jog tu savo suvokimą suabsoliutini ir padarai vieninteliu teisingu, kiti visi toks jausmas, kad anot tavęs klysta. Šiaip į vieną tiesą veda daug kelių ir dauguma jų teisingų.
Tai ką rašai apie žinojimą ir supratimą yra tokios banalios tiesos, o tu jas pristatai kaip kokį apreiškimą. Juokinga net skaityti.

eternal.bliss

#23
rugsėjo 28, 2012, 22:36:27 Redagavimas: rugsėjo 28, 2012, 22:42:36 by eternal.bliss
Todėl ta tavo filosofija ir yra paskutinis briedas. Tiek ir pagal tavąją krikščionybę iš nieko atsirado viskas, todėl viskas turi susilieti į vieną. Nėra nieko atskiro nes buvo tik 1 šaltinis.
Suvirškink iš pradžių vidinius prieštaravimus ir pamatysi, kad linijos tarp rytų ir vakarų nėra.

Kelių yra daug bet čia ne kelias  ;D apie būsenas kalba buvo. O jei tai banalu, lengva ir paprasta, tai kodėl taip esi pasinėręs į mintis ir filosofijas. Matomai tai taip paprasta, kad tokiam sudėtingam protui kaip tavo- tai tiesiog per sudėtinga.


Galim net toliau ir nebekalbėti nes mūsų keliai visiškai skirtingi.

astropasaulis

#24
rugsėjo 29, 2012, 17:43:08 Redagavimas: rugsėjo 29, 2012, 17:50:47 by astropasaulis
Citata iš: eternal.bliss  rugsėjo 28, 2012, 20:34:47
Visa realybė yra dvasinė. 
Tu taip viską pavertęs mistika, kad jau ir nebesupranti.

Jeigu taip, tai kam iš viso reikalingas, kodėl egzistuoja fizinis kūnas? Ar jis pagal tavo idėjas neegzistuoja? Kodėl mes negalime tieisog ,,skrajoti" su savo sielom?

eternal.bliss

Na tai jau kita tema :)
Visa kas egzistuoja yra sąmonės išraiška, jos judėjimas. Tiek ir tavo kūnas, tiesiog kūnas yra kitokio energetinio lygio nei pvz mintis, emocija. Visa ką patiri yra tiesiogine prasme patirtis savęs, nes tu patiri tą pačią 1 judančią sąmonę kuri juda per skirtingus požiūrius, pasaulėžiūra, ar lęšius, vadink kaip tau lengviau suprasti. Tai tas pats kas šviesa judanti per skaidrę sukuria atspindį - projekciją.
Todėl viskas yra tiesiog projekcijos, hologramos, Jų patirtis yra visiškai tikra gali paliesti ir t.t nes pati sąmonė gali būti visur vienu metu.
Tačiau supratus tai, tereikia suprasti, kad reikia pakeisti tiktai savo sąmoningumą- skaidrę per kurią eina šviesa ir tu patirsi visiškai skirtingą realybę.
Beto atsimink- neįmanoma įsivaizduoti to kas yra neįmanoma. ;D Va tai tai tikrai neįmanoma.

Aukštyn