Senuju civilizaciju zinios ir technika(?). Is kur jos?

Pradėjo Teroras, balandžio 28, 2013, 19:37:35

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Kaip ir nėra. Bet seni šaltiniai aprašo mistiškų dalykų. Iš principo nėra pagrindo juos labai neigti. Daug kas įmanoma. Buvo senos civilizacijos, protingas žmogus, dideli užmojai. Dabar yra paranormalių reiškinių, tada irgi galėjo būti. Niekas nesikeičia.

paragraf 78

Bėda ta, kad 90 procentų vadinamųjų paranormalių reiškinių yra paaiškinami racionaliai. Tad nestatyčiau senovės civilizacijų patirčių ant paranormalių reiškinių. Kodėl žmonės taip mėgsta viską mistifikuoti?

a.t.sielis

Na, turėkim galvoje ir likusį 10 proc. arba 1 proc. Niekas gi nesako, kad romėnai ar egiptiečiai skraidino akmenis statydami savo statinius. Jie dirbo, ir organizavo labai intensyvų darbą. Bet senovėje yra įvairių reiškinių.

O šiaip man ir šiais laikais teko susidurti su paranormaliais dalykais, tai man jie neabejotinas faktas. Kartu, racionalus. Kaip ir aptarinėjame. Manipuliavimas materija įvairiais būdais - racionalus reiškinys.

paragraf 78

Na o paranormalūs reiškiniai turi kokios nors lemiamos įtakos šiais laikais? Atsakymas: jokios.
Tai kodėl praeityje turėjo turėti kokią nors lemiamą ar apskritai kokią nors įtaką?

Ezekiel

Citata iš: paragraf 78  gegužės 30, 2013, 20:41:23
Va iš kur pavyzdžiui ištraukėt tokį teiginį:
Žmonės prarado telepatinį jutimą, o žemesnio intelekto gyvūnai šį gebėjima moka naudoti.


Aš neseniai įdėjau į anomalija.lt straipsnį apie mokslininką Rupertą Šeldreiką. Jis žinomas už morfogeninio lauko teorija ir parachichologinius tyrimus.
Jis nustatė, kad gyvūnai turi telepatinių gebėjimų tyrinėdamas žmones ir gyvūnus, ypatingai naminius gyvūnus tokius kaip šunys. Žmonės visiškai telepatijos neprarado, bet pasidarė nejautrus ir tik kai kurie sugeba jausti tarkim, kada į juos žiūri.

paragraf 78

Tai kad Šeldreiko metodai laikomi pseudomoksliniais :)

a.t.sielis

Paranormalių reiškinių įtaka senovėje galėjo būti didesnė, nes yra tokių senovinių liudijimų, kad ji tais laikais buvo didesnė.

paragraf 78

Ir didžioji dalis tų paranormalių reiškinių buvo prietarai a la, kometa pasirodė, viskas badas maras karas ateina. Nemanau kad anksčiau paranormalių reiškinių buvo daugiau, tiesiog buvo kitaip interpretuojami racionalūs reiškiniai ir tiek

Ezekiel

Citata iš: paragraf 78  gegužės 31, 2013, 08:47:23
Tai kad Šeldreiko metodai laikomi pseudomoksliniais :)


Nesvarbu kas jį kuo laiko. Jo išvados paremtos moksliniai eksperimentais. Kaip minėjau jis kontroliuojamomis sąlygomis tyrė šūnis, paštinius balandžius ir taip tyrinėjo žmonių telepatiją. Jei parašytumėte žinute toje temoje, pridėčiau įrodymų ir atliktus jo eksperimentus.

a.t.sielis

Čia tikriausiai reiktų apsibrėžti, ką kiekvienas turi galvoje sakydamas "paranormalūs reiškiniai". Šiuo atveju turiu galvoje bet kokius reiškinius ar žmonių veiksmus su realiu antgamtiškumo dėmeniu.

paragraf 78

Matai, Ezekiel, jei mokslininko tyrimai laikomi pseudomoksliniais, vadinasi jis savo tyrimus atliko nesivadovaudamas moksline metodika, vadinasi tyrimai gaunasi nepatikimi. Šiaip sau moklininkų pseudomokslininkais nevadina.


a.t.sielis, manau kalbame apie tą patį. Bet kuriuo atveju paranosmelūs reiškiniai neturėjo didesnės įtakos civilizacijos vystymuisi. Žinoma, ezoterika gali pripasakoti visokių pasakų, bet nuo to realiai niekas nepasidarys angamtiškiau.

a.t.sielis

#41
gegužės 31, 2013, 21:04:50 Redagavimas: gegužės 31, 2013, 21:13:22 by a.t.sielis
Na, nepasakyčiau, kad paranormalūs reiškiniai neturėjo įtakos civilizacijos vystymuisi. Pvz. ši dabartinė vakarietiško modelio civilizacija stovi ant krikščionybės pamato, o krikščionybėje paranormalių reiškinių apstu.

Kaip sakoma, mokslo ir technologijų pažanga prasidėjo nuo to, kad žmogus (krikščionis) manė, kad Kūrėjas yra racionalus, todėl ir kūrinija yra racionali ir ją galima pažinti. Ir dėjo tam pastangas. Galiausiai turim ką turim. Šiuolaikinė sekuliari civilizacija yra nedėkingas krikščionybės kūdikis.

Bet tikriausiai aš čia apie visai kitą aspektą, negu tamsta turėjai galvoje.

Ne, bet rimtai, jeigu taip pagalvoti: senovės izraelitai jeigu nebūtų gavę Dekalogo, visokių pranašų pranešimų, tai kas jie būtų? Viena iš tautelių, nugrimzdusių į istorinę užmarštį. Bet tai jiems davė tokius standartus, kurie tapo viso pasaulio standartais. Galiausiai visi tie paranormalūs reiškiniai išsiplėtojo į tai, kad iš to atsirado šiuolaikinė civilizacija su atitinkamomis žmogaus teisėmis ir t.t.

Ezekiel

Citata iš: paragraf 78  gegužės 31, 2013, 21:00:39
Matai, Ezekiel, jei mokslininko tyrimai laikomi pseudomoksliniais, vadinasi jis savo tyrimus atliko nesivadovaudamas moksline metodika, vadinasi tyrimai gaunasi nepatikimi. Šiaip sau moklininkų pseudomokslininkais nevadina.


Nemanau, kad jo metodai yra pseudomoksliniai, tiesiog jo stulbinančios idėjos nesutampa su priimtų mąstymų.
Pateiksių keleta jo atliktų eksperimentų: Tyrimas su šuniu kontroliuojamomis sąlygomis ir taip, kad jis niekaip kitaip nežinotų kada grįžta šeimininkas, štai vaizdo įrašas:



Pats mačiau kaip katė laukė šeimininkės, dar keleta minučių prieš ateinant prie duru. Beje katės visalaik bando pasrūkti jei užplanuotas susitikimas su veterinarais ir nustatyta, kad tai susiję su šeimininko galvojimu apie tai. Rupertas minėjo, kad ir pašto balandžiai sugeba rasti kelia namo nesvarbu kur paleisti.

puodukas

Rusų mokslininkų video yra youtube, kur mini tokį faktą: gyvūnui uždėjus daviklius kurie fiksuoja smegenų veiklą, 30s prieš perkeliant į kitą narvą pas kitus gyvūnus, suaktyvėja smegenų veikla, lygiai taip pat, lyg jau būtų perkeltas ir patyręs stresą. Bet telepatijos neminėjo, tiesiog sakė kad neturi paaiškinimo. Prie to paties minėjo ir  apie tai, kad ir žmogaus smegenys apie 30s ankščiau pakeičia veiklos intensyvumą, nei tai turėtų būti realiai.

xsistemax

Šiek tiek perdėta.Realiai mes laiką lenkiame 5-is sekundėmis.Reiškinys taip ir vadinamas:penkių sekundžių fenomenas.

Aukštyn