500 metų amžiaus mergelė

Pradėjo Benamis, sausio 23, 2013, 15:56:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Argentinoje, Aukštikalnių archeologijos muziejuje Saltos mieste, lankytojai gali pamatyti tradiciniais inkų drabužiais apsirengusią miegančią penkiolikmetę mergaitę. Iš pirmo žvilgsnio ji atrodo taip, tarsi būtų „gyvas eksponatas" - muziejaus nusamdyta moksleivė inkų kultūrai iliustruoti.



Tačiau iš tikrųjų tai yra 6,6 kilometrų aukštyje ant Llullaillaco kalno viršūnės 1999 m. aptikta stebuklingai gerai išsilaikiusi prieš maždaug 500 metų inkų dievams paaukotos mergaitės mumija, pavadinta „La Doncella" (mergelė).



Ją ištyrę mokslininkai konstatavo, kad tai viena iš geriausiai išsilaikiusių mumijų pasaulyje: jos vidaus organai visiškai nepažeisti, veidas ir oda išlikę beveik tokie pat, kaip ir buvo, širdyje ir plaučiuose vis dar išsilaikęs kraujas.

Mergelę nuo ardančio laiko poveikio apsaugojo šaltis ir sausas oras. Pasibaigus tyrimams ši mumija jau rodoma visiems muziejaus lankytojams.

snofru

#1
sausio 23, 2013, 23:33:43 Redagavimas: sausio 23, 2013, 23:51:51 by snofru

bs2000

apie ta pati skaiciau knygoje dalai lama: pazink save. tai yra auksto issivystymo zmones kurie savo noru gali palikti fizini kuna ir gyventi kitoje realybeje :) tai yra kiekvieno musu tikslas,sis mokymas vadinas Dzogchen :) kam neaisku taj yra meditacija kuri kuna pavercia visiska sviesa.

snofru

čia ne tas atvejis genijau

Aukštyn