Kas mūsų laukia po mirties?

Pradėjo Anomalija, rugpjūčio 28, 2011, 08:12:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

alfabeta

Mirusiojo žmona taip pasakė, nes čia yra kažkoks senovinis prietaras, kuris buvo gajus gan Lietuvoj ir senesnės kartos žmonės juo tiki. Esmė ta, kad kai žmogus miršta, jo negalima laidoti iškart, reikia palaukti kažkokį laiko tarpą (nepamenu kokį), kas žmogaus siela spėtų išeiti iš kūno. Na aišku, jei nepalauki reiškiasi uždarai jo sielą kartu su kūnu karste.

Bildukas

 Galvoju , kad tai tik prietarai .Sielai , galimai  iveikianciai statiniu sienas, duris , didelius nuotolius  ir atstumus ,kazin ar sutrukdys karsto dangtis. O , vis tik , kazkas laukia musu anapus.Kai patyriau klinikine mirti , skridau orandzines spalvos koridorium is kazkokiu pusliu , blaskiausi ieskodamas savo pusles , bet visos buvo uzimtos . Kazkaip papuoliau i operacines palube .Maciau savo suzalota kuna ir daktarus plusancius virs jo.Isiminiau vienos daktares , ar seseles plauku segtuka (veliau sutikau ta moteri ligonines koridoriuje segincia tuo paciu saguciu). Jauciau didziule energija , palengvejima , laime - net galeciau pasakyti. Jauciausi zymiai gyvesnis , nei kada nors . Visai nesinorejo grizti i savo kuna .Tik kazkas pasake man, kad dar ne laikas ir su didziule jega tiesiog itrauke mane atgalios. Sunku ivertinti , kas tai buvo - haliucinacijos ? Nedristu gincytis , nes nezinau .Bet mirti nebebijau .Pats suprantu , kad dar ne laikas , dar noriu uzauginti ir pastatyti ant koju vaikus. Daktarai veliau sake , kad isgyvenau dvi klinikines mirtis , nes sirdis buvo sustojusi du kartus. Po sios patirties, perkainojau visas vertybes ir atradau sau tikejima .

paragraf 78

Aš irgi esu patyręs klinikinę mirtį, bet tai buvo dar kūdikystėje, tad nieko neprisimenu. Nors pats ankstyviausias atsiminimas yra sapnas: sapnavau kad aš aprengtas mergaitės drabužiais stoviu prie savo kapo ir matau kaip mane laidoja.

skorpy

Citata iš: Reja  rugsėjo 15, 2011, 23:11:10
O mirusio zmona ramiai sako:cia jis(parode link karsto)beldzia i karsto dangti,nes jo siela dabar po dangciu...Nebuvau to girdejus.

O kodel karstas per sermenis buvo uzdarytas?Kiek esu buves laidotuvese tai visada karstas buna atidengtas, uzdaro tik artimiesiems atsisveikinus ir isnesant i baznycia, jau laidojant.
O zmogu pasarvota laiko 2 dienas,  trecia diena laidoja, bent jau taip dazniausiai buna,tik retais atvejais buna,kad tik 1 diena tebuna zmogus pasarvotas.

Reja

Karstas nebuvo uzdarytas,ir as sito nerasiau.Taip nusprende alfabeta.Karsto dangtis buvo atremtas prie galvugalio i siena.Daznai stebiuosi kaip zmones savaip viska isvercia.Kaip ir rasant apie Pitagora,vardo pirmos raides variantas buvo(maniau supras) atsakas i Benamio "he he" apie moters reinkarnacija.

Benamis

Citata iš: Reja  rugsėjo 17, 2011, 22:55:48atsakas i Benamio "he he" apie moters reinkarnacija.


Sito nesupratau?! :o Apie koki "he he" kalbi?

paragraf 78

Čia mano "he he" buvo, tik Reja savaip išvertė :D

alfabeta

Atsiprašau, kad netaip supratau.

skorpy

Citata iš: Reja  rugsėjo 17, 2011, 22:55:48
Karstas nebuvo uzdarytas,ir as sito nerasiau.

Mmm...tai ne taip supratau

Agne

Na, kad mirtim papraščiausiai nesibaigia viskas, manau daugelis tiki. Ir aš tikiu, antraip truputėlį liūdna būtų gyvent, kai neturi nei milijonų, nei sparnų... Todėl ir noris tikėt, kad yra siela, kad paskraidysim dar mes...

saone

Jei yra pomirtinis gyvenimas ar turetu buti kokia nors jo pabaiga? Nes tarkim jei jis butu ar amzinybe nebutu perilgai? Ir isvis ar yra kas nors amzino? As kazkaip neisivaizduoju koks turetu but pomirtinis gyvenimas, kad jame galetum buti ir jis neatsibostu amzinybe? O issakant mano nuomone apie mirti , tai arciausias jausmas kuri isivaizduoju jos link, tai gilus miegas. Toks kaip pavarges atsiguli lovon ir uzmiegi nieko nesapnuodamas, tarsi jauti laika, tarsi ne. Tesiog atsibundi ryte ir nezinai kur dingo tas laikas, tai mano nuomone mirtis yra kazkas tokio tik is to miego daugiau nepabustum.

Reja

Tikriausiai,daugelis girdejo,kad jei  balandis pabelde i langa(pastukseno snapu,o ne siaip trynesi burkuodamas)-lauk zinios apie mirti.Uzejo i svecius drauge.Kalbejomes,kai prileke balandis ir pastukseno.Sekancia diena mire jos vyras.Arba,kai pradeda girgzdeti baldai.Dar nezinojau,ka tai reiskia.Pradejo girgzdeti spinta.Diena nakti.Tepiau alyva,stumt bandziau,bet nieks nepadejo.Rodos,krypsta i sonus.Ypac nejauku budavo nakti.Nurimo savaime.Tada suzinojau,kad mire artimas zmogus.  Is kur tie pranesimai?...

Bildukas

 :-XAk , miela Reja , jeigu jau nuo baldu girgzdejimo imtu mirti artimi  zmones musu namie ....ypac nuo lovu girgzdejimo ;D...tur but , ismirtu ne tik gimines , bet sunys , kates , driezai ir ju tolimi giminaiciai :)))...

alfabeta

( Bildukas, kokį driežą augini? )

Reja

#74
rugsėjo 19, 2011, 12:32:23 Redagavimas: rugsėjo 19, 2011, 12:34:18 by Reja
O kas sake,kad NUO garsu zmogus mirsta.Ir kuo cia deti kasdieniai girgzdesiai? I tokius  demesio nekreipiu.Nors girgzdancios durys-pranasauja nelaime.

Aukštyn