Keistas reiškinys

Pradėjo unco, birželio 08, 2013, 00:02:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

unco

2013.06.06 apie 23:23-23:30 Vilniuje iš senamiesčio (daugiaaukščio stogo) pastebėtas keistas reiškinys, kurį, manau, padėsit man išaiškint  :)

Į dešinę nuo TV bokšto (iš toooli) driekėsi didžiulis tamsos stulpas. Aiškiau aiškinant, įsivaizduokit daug galingų prožektorių, šviečiančių tiesia juosta aukštyn į dangų - tik tai nebuvo šviesa, o tamsa dar tamsesnė už neapšviestą plotą kažkuriam miegamąjam rajone.

Žinoma, griebiau išmanųjį neišmanų fotiką fotkint, bet, manau, net su jautriausiu šviesai fotiku nebūtų pavykę nufotkint. Žodžiu, gautą kadrą išdorojau fotošopu ir šiek tiek gaunasi matyti. http://www.imagebam.com/image/21b248258995777

Kadangi taip nepavyko įamžinti reiškinio, tiesiog jį nupiešiau. http://www.imagebam.com/image/c8967e258995800

Laukiu jūsų logiškų teorijų bei išmįslų  ::)

snofru

tas stulpas turėjo aiškius konturus? gal gali maždaug įvertint atstumą ir diametrą ar plotį, jei maždaug pavyko suprast kokia jo geometrinė forma? gal konusas? aš kažkaip tik perskaitęs - stulpas, iškart pradėjau įsivaizduot kažką panašaus į NSO spindulį :)
o galima neredaguota foto pažiūrėt?

Benamis

Kazkada lyg tais ir skaiciau apie panasius juodus stulpus, taciau jau net nebepamenu kaip aiskino ju kilme :-\ As irgi prisidedu prie snofru prasymo pamatyti orig. vaizda ;) Zinoma gaila, kad tiek daug "triuksmo" ant nuotraukos.

O kaip tas "stulpas" dingo? Ta prasme kokiu budu: is leto ar staiga?

Ezekiel

Ar įmanoma, kad buvo du šviesos ruožai ir galėjo sudaryti tamsaus stulpo iliuziją?

unco

Atstumas nuo manęs ir "stulpo" buvo gan didelis (aš - senamiestyje ; stulpas, vertinant pagal praskridusį lėktuvą, netgi toliau už TV bokštą, galbūt kur pilaitėj, žvėryne, nė nežinau).

Toje pusėje vien miškai ir miegamieji rajonai, taigi nėra jokių kitų šviesos šaltinių, tik namų bei gatvių apšvietimai.

Tąnakt buvo debesuota, tačiau padriki debesys puikiai matėsi danguj (kai kur buvo giedra), o tamsos 'stulpas' tęsėsi aukštyn, virš debesų. Galbūt svarbu paminėt, kad prie žemės matėsi ryškiausiai, o keliant akis aukštyn - lyg išbluko.

Forma, nuo apačios iki pat viršaus, kiek matėsi - lygus keturkampis, tolygus srautas, kurio tiek pradžios, tiek pabaigos plotis vienodas.

O 'stulpas' nedingo, netikėtai pastebėtas jis ten ir kybojo  :) nestebėjom visą naktį, tai nė nenumanau kaip išnyko, bet gerą valandą, stebint, tiesiog ten buvo.


Neapdorotose fotkėse matysit tik tamsą , bet photoshopo maniakam duodu http://www.imagebam.com/image/be6060259145974 http://www.imagebam.com/image/79b929259146068 http://www.imagebam.com/image/0946c9259146174
Bandžiau aiškint, jog ten buvo didžiulis lietaus debesis, bet net pagooglinus ir atsižvelgiant į faktą, kad debesys tolumoj matės (o srautas tęsėsi virš), galima atmest šitą teoriją.
Būtų tikrai įdomu sužinot kas dar galėjo sukelt tokį reiškinį/iliuziją

snofru

hmm, labai įdomu. jeigu tarkim rimtai keturkampis, tai vargu ar kokia gamtos išdaiga ar optinis efektas. reiks pamėgint analogiškų atvejų paieškot

Aukštyn