Technologų apgavystė

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 15, 2018, 14:14:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

rugsėjo 15, 2018, 14:14:40 Redagavimas: rugsėjo 15, 2018, 14:18:16 by a.t.sielis
Įsivaizduokit automechaniką arba elektriką, kuris jums sakytų: "žiūrėk, kiek aš daug žinau (apie automobilį arba elektros sistemas)", pripasakotų skaičių, schemų ir t.t., ir tada sakytų: "Įsitikinai? Tu tiek nežinai, vadinasi, esi neišmanėlis, tamsuolis. Tai va, dabar visais gyvenimo klausimais daryk taip, kaip aš sakau, ir manyk taip, kaip aš sakau".

Analogiškai yra su materializmo entuziastais. Jie pliurpia apie tai, kad gali paaiškinti "techninę" dalykų pusę - nuo gyvybės iki visatos, buria skaičius, schemas ir pan., ir tada aiškina, kad jie geriausiai viską išmano, todėl gali pasakyti, kas kaip yra, tame tarpe ir tai, kad religija yra niekai, pasakos ir t.t., mat religija  neduoda tokių technologinių žinių, kaip jie patys pasiekė.

Pažiūrėjus iš kitos pusės, Kūrėjas viską sukūrė, ir Jam nėra reikalo užimponuoti kam nors techninėmis žiniomis ar apkrauti tomis techninėmis žiniomis. Kūrėjas, tai kaip tėvas, kuris padovanojo sūnui automobilį, - tai nereiškia, kad sūnų jis nori padaryti automechaniku. Todėl tėvas nekvaršina sūnui galvos apie technines automobilio sistemas. Techine puse pasirūpina servisai. O automobilis yra dovana, skirta važinėti.

Taigi, religija neteikia "techninių" žinių apie gyvybę, visatą, ir tai nėra nieko keista. "Techninė" dalykų pusė nėra svarbi, tai akivaizdu. Religija kalba apie pačias esmes.

Taigi, linkiu niekada nepasiduoti "technologų" apgavystei, neklausyti jų išvedžiojimų, ypač apie religiją. Jie nieko nesupranta.

klajunas

#1
rugsėjo 15, 2018, 15:58:33 Redagavimas: rugsėjo 15, 2018, 17:35:20 by klajunas
Šia proga noriu paviešinti savo schemą, pridėtą prie straipsnio "Archontas", kur paaiškinamas visas teorinių-praktinių žinių spektras nuo viršaus iki apačios. Čia nesiruošiu veltis į beprasmį ginčą, bet tik atkreipiu dėmesį, kad @a.t.sielis siūlo stovėti schemos apačioje su vartotojo lygio žiniomis, o mano tikslas, kad žmogus atsistotų į "archonto" lygį pačiame piramidės viršuje ir suprastų principus, pagal kuriuos formuojamos civilizacijų "sąmonės dėžutės". Būkime ne vartotojais bet kūrėjais! Iš principo schemoje būtų galima įterpti ir religijos atsišakojimą, išeinantį iš kitos sąmonės dėžutės ir turintį visus žinių lygmenis kaip ir mokslas. Nebūkite tik vartotojai nė vienoje srityje, nes vartotojai paprastai būna maustomi aukščiau stovinčių.


Aukštyn