Auganti islamo įtaka Europoje

Pradėjo Linas Esu, gegužės 02, 2018, 15:03:24

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Tai nėra įrašyta į surašymą, tačiau 2011 m. duomenys rodo, kad per pastaruosius 10 metų nuo 2001 m. ketvirtadalis netikinčių skaičius Anglijoje ir Velse išaugo beveik dvigubai.

Tuo pačiu metu musulmonų skaičius Anglijoje ir Velse išaugo 80% iki 2,7 mln.



Pažvelgus į islamo šalis JT statistika byluoja - Alžyre buvo 140k žydų, Egipte buvo 75k, Sirijoje dešimtys tūkstančių dabar nė vieno. Sirija prieš 2010 metus turėjo 25 proc. krikščionių, dabar jų yra mažiau nei 10 proc. Aš net nekalbu apie ateistus. Kodėl šie skaičiai yra tokie žemi, kas nutiko žmonėms?

Musulmonai netoleruoja kitų religinių ar nereliginių ideologijų. Šariato vasltybėse už apostaziją gręsia mirties bausmė.

Ar Europa neišvengiamai juda link kito religinio karo ? Kaip galima pažaboti religinę nesantaiką vakarų pasaulyje , jeigu esame tolerantiški bei giname žodžio laisvę ?

Lucas

#1
gegužės 03, 2018, 13:05:39 Redagavimas: gegužės 03, 2018, 13:07:30 by Lucas
Vietoj "tolerantiški" turime būti "solidarūs", t.y. netoleruoti tokio nonsenso kaip miestuose besiformuojantys atvykėlių getai, no go zonos ir panašiai. Auklėti jaunuosius atvykėlius kaip europiečius. Mokyti matematikos ir istorijos, o ne kaip bombą pasidaryti ir džihadu užsiiminėti. Tai ne žmogaus tautybė ar rasė kalta dėl jo ekstremizmo, o jo neišsilavinimas ir praplautos smegenys. Reikia pagaliau užčiaupti imamus, kurie atvirai kursto neapykantą ir smurtą prieš "netikėlius". Nebus jokios santarvės tarp atvykėlių ir senųjų Europos gyventojų jeigu atvykėliai čia tiesiog gyvens savo atskirame pasaulyje. Tokių no go zonų tuomet tik didės, nes juk mes tolerantiški ir galėsime būti tokie tol, kol patys tapsime pabėgėliais Amerikoje arba Rytų Azijoje.

Aristotelio "Politikoje", 5-os knygos II-am skyriuje pateikiami samprotavimai net pateikiant kaip pavyzdį įvykius konkrečiuose graikų poliuose, kaip išaugęs atvykėlių kiekis ir jų nesusitapatinimas su vietiniais sukelia vidinus konfliktus tarp vietinių bei atvykėlių arba net baigiasi vietinių išvarymu, jeigu atvykėlių pasidaro daug daugiau negu vietinių. Norėjau pacituot, bet iš atminties tiksliai neatsimenu, o užsirašęs neturiu. Tai jeigu kas nors netyčia po ranka turite "Politiką" - rekomenduoju paskaityt.

Šiaip geriausiu pavyzdžiu, kaip skirtingos žmonių grupės sugyvena kartu ir susitapatina, laikyčiau JAV, kur vokiečių, prancūzų, kinų, airių, lotynų Amerikos emigrantų bei Afrikos vergų palikuonys visi save laiko amerikiečiais. Jie skirtingi savo rase bei kilme, bet tas amerikietiškas gyvenimo būdas juos vienija.

O pas mus atvykėliai netampa europiečiais, nes nėra solidarumo, o tik tolerancija. Net nebandome paversti jų broliais europiečiais (kaip ir jie net nebando susidėti su "netikėliais"). Atyvkėlis siras netampa nei britu, nei prancūzu, nei vokiečiu, nei vengru ir t.t. Jis lieka atvykėlis ir lieka savo gete. Tai mečečių Europoje daugėja, o ne daugiau alžyriečių į bažnyčias vaikšto arba Luvrą apžiūrinėja. Nusišikt jiems ant da Vinčio, Mikelandželo, Platono, Einšteino, Brandenburgo vartų ar Gedimino pilies.

Atvykėlis turi tapti europiečiu, puošiančiu kalėdinę eglutę, turinčiu vieną žmoną, vaikštančią palaidais plaukais, vaikščioti į teatrą ir savaitgaliais su būriu draugų išlenkti po bokalą prie pokalbio apie politiką arba sportą. Skaityti Remarką ir Stendalį. Vaikus pavadinti Johanais, Džonais, Jonais, Žanais ar Ivanais, o ne Abdula Abdula. Kitaip čia vietos nėra. Arba mes patys tapsime atvykėliais savo gimtojoje Europoje.

Na, bet kol patiems europiečiams svarbiausia tiktai Gucci ir naujas BMW, tai liūdna, oi kaip liūdna... Patys be vertybių, tai tuoj gaus gyventi pagal atvykėlių vertybes...

Beje, grįžtant prie tų pačių amerikiečių, tai Amerika yra puikus pavyzdys, kas nutinka vietiniams, kai plūste užplūsta "teisuoliai" atvykėliai. Indėnai mums buvo "laukiniai" ir mes jiems nešėm civilizaciją. Dabar musulmonai mums "netikėliams" irgi neša tikėjimą. Pildosi šamanų prakeiksmai, išsakyti prieš pasiunčiant juos į amžinuosius medžioklės plotus.  ;)

Tad atsakant į temos klausimą - taip, judame link religinio karo. Ir tuomet jau reikės su ginklu ginti žodžio laisvę.

vytra

Citata iš: Lucas  gegužės 03, 2018, 13:05:39Atvykėlis turi tapti europiečiu, puošiančiu kalėdinę eglutę, turinčiu vieną žmoną, vaikštančią palaidais plaukais, vaikščioti į teatrą ir savaitgaliais su būriu draugų išlenkti po bokalą prie pokalbio apie politiką arba sportą. Skaityti Remarką ir Stendalį. Vaikus pavadinti Johanais, Džonais, Jonais, Žanais ar Ivanais, o ne Abdula Abdula. Kitaip čia vietos nėra.
- o kas privalo būti bokale?

p.s.
.. tavo europietiškumo supratimas bukesnis už "laukinių indėnų" civilizuotumo samprotavimus.. nieko asmeniško..


:(

Lucas

@vytra, tiesiog paėmiau pavyzdžius iš masės. O kaip elgiasi masė visuomenės? Turiu omenį, tipiški viduriniosios klasės atstovai? Štai iš ten ir gaunasi tas "europietiškumas".

Norėčiau paprašyti jūsų atsakyti man, kas yra "europietiškumas". Aš sutinku su savo supratimo bukumu ir kritiką tam priimu, bet tuomet noriu turėti progą susidaryti tą geresnį supratimą.

p.s. aš apie "laukinius" indėnus todėl ir rašau kabutėse, jog niekada nelaikiau indėnų laukiniais.
Ar aš vienas įžvelgiu paralelę tarp to, kaip kolonistai "nešė civilizaciją" (ironizuoju) indėnams ir kaip skleidžiamas "teisingas tikėjimas Europos netikėliams" (vėl ironizuoju) ?

vytra

Citata iš: Lucas  gegužės 03, 2018, 20:03:45Norėčiau paprašyti jūsų atsakyti man, kas yra "europietiškumas"?
1. Tik "aukso ordos" suluošinti rusai supranta iš karto ką reiškia "šimtas gramų". Praktiškai kiekvienas vakarų Europietis paklaus: "šimtą gramų ko"?

2. "Palaidi plaukai" nėra Europos atributas, tikra europietė yra ta, kuri pati pasirenka šukuoseną laisvai ir neprivalo niekam dėl to aiškintis.

3. Musulmonų apdarų draudimas (ketinimai drausti?) yra kilę dėl terorizmo grėsmių, o terorizmo efektyvumą platina viso pasaulio visa purvąsklaida! Pritariu P. D. Trumpui.

p.s.
.. punktų galiu prirašyti daug, manau pradžiai užteks.

p.s.2
.. kas dėl indėnų, tai jų dekretas baltiesiems kažkur yra internete, bet skaičiau taip seniai, jog nežinau raktinių žodžių.


:(

Aukštyn