Kas yra pragaras ?

Pradėjo Linas Esu, spalio 04, 2017, 09:31:49

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis

Citata iš: eternal.bliss  spalio 04, 2017, 21:52:08o darai tai ko trokšti gyvenime? bent jau leidi sau daryti tai? gal va tau ir atsakymas kodėl tu čia, nes negali sau leisti būti savimi.
sitos vietos nesupratau, gal aiskiau gali?

eternal.bliss

Citata iš: Linas Esu  spalio 04, 2017, 21:53:38Kokie tai pojūčiai , kaip juos pajusti ?
Laisvė arba ribotumas. Kodėl teismas bus objektyvus? nes pats nuteisi save.
Kaip gali aprašyti pojutį, turi jausti.
Įsivaizduok plotmę be fizinio ribotumo, kurioje patirsi savo suvokimo ribotumą akimirksniu, pats save nuteisi savo trūkumais, prisirišimais, tapatumais. Kiekvienas jausis kitaip.

Citata iš: kiskis  spalio 04, 2017, 22:04:59sitos vietos nesupratau, gal aiskiau gali?

Jeigu pilnai išreikštum save gyvenime, tuomet tau nebūtų nepatogumo jame. Vieta yra tokia kokią tu susikuri, jeigu čia tau negerai, kitur nebus geriau. Tas negalėjimas išreikšti savęs yra būtent ta priežastis kodėl esi kur esi.

Cerber

Citata iš: eternal.bliss  spalio 04, 2017, 21:21:57Sielos neįmanoma įkalinti jeigu ji pati to nenori.
Netiesa. Ne tik kad imanoma, tai ir daroma, bet ne su eiliniais grauzikais kurie apsivoge maximoje ar permiegojo su zmonos geriausia drauge.
Turi buti zymiai daugiau nusipelnes kad kasnors imtusi tokiu krastutiniu priemoniu tave sutramdyti.

eternal.bliss

Siela pati save uždaro į rėmus jeigu elgiasi vienaip ar kitaip, niekam nereikia jos įkalinti, nes ji pati save įkalina.

kiskis

Citata iš: Cerber  spalio 04, 2017, 17:37:49..o tuo tarpu rusyje laiko ikalintus kelis vergus, kuriuos dauzo lazdom profilaktiskai bent pora kartu per diena, maitina atliekom, dienos sviesos pamatyti neleidzia ir t.t.
Citata iš: Cerber  spalio 05, 2017, 01:41:26Ne tik kad imanoma, tai ir daroma, bet ne su eiliniais grauzikais kurie apsivoge maximoje ar permiegojo su zmonos geriausia drauge.
Nereiktu taip atviraut forume :D . Man pvz nemalonu klausyt. Ir nepyk daugiau nesikandziosiu , jau nusibodo.


Cerber

Citata iš: eternal.bliss  spalio 05, 2017, 07:54:15Siela pati save uždaro į rėmus jeigu elgiasi vienaip ar kitaip, niekam nereikia jos įkalinti, nes ji pati save įkalina.
asmenine patirtim remiesi ar kazkieno sventais pezalais? Pirma dar kazkiek gerbciau, o antras yra maziau nulio.

Citata iš: kiskis  spalio 05, 2017, 08:53:52Nereiktu taip atviraut forume :D . Man pvz nemalonu klausyt. Ir nepyk daugiau nesikandziosiu , jau nusibodo
as uz atviruma. maivymaisi visokie, sventumo skraistes ant plaukuotos siknos man visiskai nedera prie snukio.

eternal.bliss

Knygų neatpasakoju, ne mano stilius.

Tiesiog paprasta sistema kuri veikia, jokia aukštesnė sąmonė nesiveltu uždarinėti kažko, pirmiausia vien dėl to, jog norint tai daryti reiktu egzistuot toj plotmėj kaip ir anosios. Visu antra ana degradavus siela negali paliesti nieko kas jei neleistina, vien dėl pačios plotmės sąlygų, bei ribotumo.
Gali būti visokių motyvų, kodėl kažkas pasirenka pamokyti viena ar kita esybę, bet tai nėra pastovi praktika, dažniau visa tai susija su privačiais tikslais.
Aukšto ir žemo sąmoningumo esybės yra linkusios tiesiog nesusitikti, nes neivienai tai nėra malonu, ir iš esmės yra pagarba nesikišti ten kur netavo.

vytra

Citata iš: eternal.bliss  spalio 05, 2017, 20:20:26Gali būti visokių motyvų, kodėl kažkas pasirenka "pamokyti" viena ar kita esybę, bet tai nėra pastovi praktika, dažniau visa tai susija su privačiais tikslais.
- manau terminas "pamokyti" netinkamas, paprastai tas motyvas vadinasi: "pasinaudoti".

p.s.
.. Kristus irgi neigė "paskutinįjį teismą", jis sakė: "žmonės patys pasirinks kur eiti", be jokios prievartos, tačiau pasirinkimą lems praeities darbai. Tokia pozicija stipriai pykino tuometinių šventikų aukštuomenę.


:(

nuorytojaus

Citata iš: vytra  spalio 05, 2017, 22:06:27p.s.
.. Kristus irgi neigė "paskutinįjį teismą", jis sakė: "žmonės patys pasirinks kur eiti", be jokios prievartos, tačiau pasirinkimą lems praeities darbai. Tokia pozicija stipriai pykino tuometinių šventikų aukštuomenę.


:(

Gal galėtum konkrečiau, kur esi užskaitęs tokią mintį.
 Nes su tais "praeities darbais" ir yra daug niuansų. Pav. protestantai akcentuoja tikėjimą, o darbai gyvo tikėjimo įrodymas.
Bažnyčios tėvai darbus įvardija tik kaip priemonę pasiekti tinkamai sielos būsenai, nors tai panašu, bet bažnyčios tėvų pasakymas palieka mažiau vietos interpretacijoms.

Skeletonas

Pragaras,mano manimu, nera vieta kur kankinama. Ar sielos gali jausti skausma? Ar sielos turi kaulus? Ar siela gali jausti fizines kancias ir psihologini bei protini skausma jai siela yra aukčiau už prota? Biblijoja sakoma kad pragaras nera vieta kur viešpatauja velniai tai tik ju ikalinimo istaiga. Ikalinimo istaigoja velniai neturi valios kankinti ar i mesla ikasti zmoniu ar dar ko.

boba

Na elementaru. Pragaras yra dar negimusių sielų vieta. Kai siela gims, ji net ne į žemę pateks, o pateks iškart į rojų.

Aukštyn