Kada ir kaip tikejimas Dievu atejo i jusu gyvenima?

Pradėjo Jukne, liepos 03, 2017, 12:54:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Jukne

 Papasakokit placiau, kokioje situacijoje ir del kokiu priezasciu uzkibot ant tikejimo kabliuko? 'Tikejimo' neturiu omeny, kad just tikiu Dievu ir retkarciais pasimeldziu. O tas atvejis, kad BUM ir nebegaliu buti toks, kaip vakar. Nesmoniska trauka ieskoti JO. Man taip nutiko, kai pasnekejau su tikinciu artimu zmogumi, kuris net nesuprantama kalba sneka. Dabar nezinau, kas darosi, viena diena kalbu su Dievu, adrenalinas kala i galunes, o kita diena vaikstau papilkejusi, nes prisiskaitau visokio filosofinio briedo siame forume. Speju, Dievui nelabai patinka, kai i rysi su juo pernelyg ijungiamos smegenys:) Kokia jusu patirtis?

.L.U.T.H.O.R.

Kai pradėjau domėtis demonolatrija, BAM atradau savo religiją ir Dievą :D

a.t.sielis

Tai neskaityk filosofinio briedo. Laikykis to, kas gerai veikia, o toliau pamatysi.

Manau, priežastys yra pačiam Dieve. Jis nori mus pasikviesti pas Save, tada viskas ir pasikeičia. Racionaliai nepaaiškinsi.

elteide

tai labai asmeniška... gal dėl to tiek mažai parašiusių... :)
išdrįsiu ir aš ...
buvo pgr, du momentai
vienas 15-16 m buvo blogas momentas, patirtis ir supratau, kad kažkas yra antgamtiško, reiškia ir dievas,
bet tuo viskas pasibaigė ..poto buvo kitas blogas momentas, plus draugai davė perskaityt J Morkūno knygą , tai sakyčiau, buvo postūmis domėtis , ieškoti, suprasti ...
maždaug teip :)

nuorytojaus

Citata iš: Jukne  liepos 03, 2017, 12:54:36prisiskaitau visokio filosofinio briedo siame forume. Speju, Dievui nelabai patinka, kai i rysi su juo pernelyg ijungiamos smegenys:) Kokia jusu patirtis?
Čia tikriausia priklauso nuo to, kokia ankstesnė patirtis. Mane pradžioje labiausia glumindavo "religingų" žmonių rašymai, kalbos, dažniausia per tv, nes nežinojau, kad ir būrėjos kortom gali būti apsikabinėjusios kryžiais, ir kad tai nėra krikščionybė.
Dar sunkiau susigaudyt, kai hinduistas ar prijaučiantis new age pradeda cituoti Bibliją iš savo supratimo taško, tai jausdavau, kad kažkas suvelta, bet nesuprasdavau kodėl.
Viskas susidėliojo į savo vietas, kai pradėjau skaityt ortodoksų literatūrą,  žiūrėti youtube. Ir smegenis tikrai nereikia išleist į atostogas.
Teoriškai ir pas katalikus galima susigaudyt kur krikščionybės esmė, bet čia taip viskas giliai "įvyniota", kad prireiktų daug daugiau pastangų, ypač jei pradėt nuo nulio žinių. Tikriausia tai viena iš priežasčių, kodėl protestantai atsiskyrė nuo katalikų.

Aukštyn