Kuri religija tikroji?

Pradėjo a.t.sielis, spalio 06, 2015, 12:42:06

« ankstesnis - sekantis »

Kuri religija tikroji?

Krikščionybė
3 (8.1%)
Islamas
1 (2.7%)
Hinduizmas
1 (2.7%)
Budizmas
3 (8.1%)
Aš ateistas/agnostikas/Man nesvarbu
11 (29.7%)
Visos religijos teisingos
4 (10.8%)
Kita (parašysiu komentarą)
6 (16.2%)
Kai kurios religijos teisingos, bet ne visos
0 (0%)
Religija yra viena - meilė Dievui
1 (2.7%)
Tikroji religija - sielos ryšys su Dievu
5 (13.5%)
Atskiros religijos - tarsi mokyklos didelėje švietimo sistemoje
2 (5.4%)

Viso balsavusių narių: 37

Žemyn

paragraf 78

Taip ir man teko ir tenka. Bet kaip jau sakiau, jei neteisingai naudojiesi religijos patirtimi, tada irgi gali nuvažiuoti į lankas. Ir to pasitaiko dažniau nei reikia.
Apskirtai, kaip jau sakiau ne kartą: vienos teisingiausios religijos nėra.

xsistemax

Visos religijos lygiavertės.
Vis sakoma,jog religijų negalima tyrinėti moksliniais metodais.Galima,dar ir kaip.Pabandykim sapiens gerai suprantamu dedukciniu metodu.
Imam bet kurią religiją,dedam į hadronų kolaiderį ir....BUM!Turim ryškiai žibančią ESMĘ, raudona linija besidriekiančią per visas religijas ir krūvą šiukšlių,kurios labai jau nežymiai skiriasi(dievai,pusdieviai,blogio jėgos,mitai,ritualai ir t.t.)
ESMĖ skamba maždaug taip:"Pasaulis turi nematerialų pagrindą,o materija ir energija yra tik šalutiniai reiškiniai.Šitą esmę pastebėjo Nilsas Boras,dabar turime kvantų teoriją.Jo darbus kiek kitu kampu plėtojo Deividas Bomas,kurio atradimas skelbia,kad Pasaulyje nėra MES,JIE,JŪS,yra tik vienintelis AŠ.Visa kita-tik paties sukurta "butaforija".
Deja,absoliuti dauguma koncentruojasi ties "šiukšlėmis",aišku,ne be kulto tarnų pagalbos.
Labai džiugu,jog 21-ame amžiuje išgirdome oficialų mokslo pareiškimą tų "šiukšlių" atžvilgiu.Seti programos mokslininkai šiemet oficialiai pareiškė,jog jokia kita civilizacija neužmegs ryšio su mumis tol,kol Žemėje bus bent vienas religingas žmogus...

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  spalio 14, 2015, 18:34:37Seti programos mokslininkai šiemet oficialiai pareiškė,jog jokia kita civilizacija neužmegs ryšio su mumis tol,kol Žemėje bus bent vienas religingas žmogus...
Na čia labai jau pseudomokslinis pareiškimas būtų, tai nuoširdžiai abejoju kad SETI programos mokslininkai tokį pareiškimą buvo padarę. Galima gal gauti nuorodą į oficialų SETI mokslininkų pareiškimą šia tema? Nes tikrai neįtikino

xsistemax

Administratoriau,tikrai nežinau,kur tokio pareiškimo internete ieškoti,aš pats stebėjau preskonferenciją per televiziją,šitas pareiškimas nuvilnijo viso pasaulio žinių laidose.

paragraf 78

Na vis tiek įdomu, tai gal duok bent jau į kokį straipsnelį nuorodą žiniasklaidoje, jei jau taip smarkiai per visą pasaulį nuskambėjo. Tikrai įdomu (čia be bejerio ar ironijos ar kokių nors piktų kėslų) :) nes labai jau nemoksliškas pareiškimas, tad įdomu kokio jis lygio.
Jei šiaip vienas mokslininkas leptelėjo tokį dalyką ir tai pristatoma kaip SETI pozicija, tada čia įvyko elementari klaida ir SETI iš tiesų nesilaiko tokios pozicijos, o kažkas tiesiog išsakė savo nuomonę. Jei oficiali SETI pozicija, tai manau turėtų būti ir jų tinklapyje išsakyta

xsistemax

Tai pasakė vienas SETI programos mokslininkų per spaudos konferenciją.Gal tai jo asmeninė nuomonė,bet bet kokiu atveju ji ne iš piršto laužta,sklandanti toje organizacijoje.Nuorodos tikrai neturiu,gaila.
Man svarbu tai,jog kažkas iš tos mokslo bendruomenės nepabūgo pasakyti,jog tokie archainiai dalykai jau atgyveno,laikas ŽINOTI,o ne tikėti.

paragraf 78

Bet tu supranti kad tai moksliškai nepagrįsta mintis? :)
Koks tyrimas parodė, kad kitos civilizacijos su mumis nesusieks, kol mes neišgyvendinsim religijos? Kita vertus, jei ufologų aprašymai tikri, ten gana dažnai teigiama kardinaliai priešingas dalykas, kitos civilizacijos nepasirodys kol visas pasaulis neįtikės.
Tiek viena tiek kita mintis nepagrįsta moksliškai ir tokių teiginių galima prigalvoti tūkstančius.
Pvz. ateiviai nepasirodys kol žmonija švęs naujuosius metus.
jie nepasirodys kol mes naudosime tokią atgyveną kaip benzinas
jie nepasirodys kol mes naudosime tokią atgyvenusią laiko matavimo priemonę kaip laikrodis
ir t.t.
Visi šie teiginiai yra vienodos vertės, nes nei vienam nėra jokio mokslinio pagrindimo apart savo asmeninę nuomonę, o kaip ne kartą mano cituotas Merfis sake: nuomonė yra pats netiksliausias matavimo vienetas :)

Aš suprantu, kad tau norisi patvirtinimo savo teiginiams ir kad čiupsi bet kokią mintį jos net nekvestionuodams, bele kad ji patvirtintų tai ką sakai, tačiau reikia skriti kur sakoma asmeninė nuomonė, o kur oficiali pozicija :)

xsistemax

#37
spalio 14, 2015, 19:46:43 Redagavimas: spalio 14, 2015, 19:48:23 by xsistemax
Aha.Dvigubi standartai.
O religinių dogmų nereikėtų pagrįsti kokiais nors tyrimais? :) Ir kodėl mokslas užčiuopė ESMĘ,o viso kito-nei padujų?

paragraf 78

Ne dvigubi standartai, o tiesiog kitokia mokslinės prieigos forma. Religiniai teiginiai nėra gamtamoklsio dalis, todėl jiems galioja kitos taisyklės. Čia tos pačios taisyklės kaip ir filosofijai, ten empirinis tyrimas nereikalingas, pakanka logikos ir racionalaus mąstymo.
Kai viena mokslo sritis reikalauja iš kitos mokslo srities pagrįsti teiginius reikalaujančios pusės metodais, tada gaunasi nesąmonė.
Va pvz. pagrįsk man kvantinės fizikos metodais muzikologijos istorijos teoriją. Absurdiška ar ne?
Ar nejauti kongnityvinio disonanso, tokio pat absurdo reikalaudamas iš teologijos?

Tiesiog kiekviena mokslo sritis turi laikytis savo ribų, nes juokingai atrodo biologas aiškinantis teologiją, kaip ir teologas aiškinantis fiziką. Tiek vienas tiek kitas nusišneka ir to nejaučia.

xsistemax

Pats supranti ,ką deklaruoji?Ogi tą patį,ką ir aš:prilygini religiją muzikai,tuo pačiu ją paversdamas dar viena žmogaus kūrybos sritimi.Tautosaka.Beje,muzikai dar galima pritaikyti statistinę fiziką.
Nesiginčinkim,vis tiek prakiši. :)

paragraf 78

Aš neprilyginau :) tiesiog norėjau parodyti vienos mokslo srities reikalvimą kitai mokslo sričiai taikyti jai netinkančius metodus, reikalvimo absurdiškumą.
Pavyzdys galimas ir kitas. Paprašyk kad tau santechnikas apendiksą išpjautų, tada ir pašnekėsime apie vienos srities metodų taikymą kitai.
Ir aš su tavimi nesiginčiju, aš bandau diskutuoti. O jei tau svarbu ginčytis ir pasirodyti kietu mokslo specu, tada prašom, lenkiu žemai galvą prieš tave.

Ir jei nuspręsi diskutuoti, o ne ginčytis tada galėsime tęsti :)


a.t.sielis

Dar vienas pavyzdys:

- su metalo detektoriumi nustatinėti ar Petriukas myli Onytę :D

kitas:

- kai žmogų ant operacinės stalo ištinka NDE, su chirurgo replėmis pagauti jo sielą ir neleisti išeiti :D

trečias:

-kai pradedu mąstyti, nuskanuoti savo smegenis su kompiuteriu, atspausdinti mąstymo turinį printeriu, tada perskaityti tekstą, ir sužinoti, ką mąstau.


paragraf 78

Va a.t.sielis puikiai pagavo mintį apie ką kalbu :)

xsistemax

Užsimirštat,vaikinai.Kalba eina apie tai,kas,anot religijų,yra pasaulio(ar gamtos)alfa ir omega.Tyrinėjant pasaulį(gamtą)neabejotinai turėtume aptikti ir dievus,ir šventuosius,ir visus kitus religinius atributus.
Ar Petriukas tikrai myli Onutę be klaidų parodys kompiuterinė smegenų tomografija,kad ir kaip Petriukas stengsis pameluoti...

paragraf 78

Na taip, panteizmas teigia, kad dievybės ir t.t. yra gamtos dalis.
Deja jei paimtume didžiasias religijas (bent jau krikščionybę, judaizmą, islamą), tai jos teigia priešingai: dievas nėra gamtos dalis. Dievas ir mūsų pasaulis yra du atskiri dalykai. Dievo kaip tokio gamtoje nėra, jis kažkur už gamtos ribų. Na čia panašiai kaip mama ir vaikas: mama paleido jį į gyvenimą, nors vaikas ir mama buvo visiškai susiję, tačiau pagimdžius jį jie tapo dviem skirtingom būtybėm.
Taigi jei dievas suprantamas kaip tas kurio nėra gamtoje, kai tu jį gali tirti gamtamokslio metodais?

Aukštyn