Kas blokuoja informacija?

Pradėjo Teroras, birželio 30, 2012, 21:43:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Cia Vytauto komentaras puslapyje susijes su reinkarnacija:

CitataProblema ta, kad trečių šalių dėka išjungtas priėjimas prie informacijos apie praeitas klaidas. Sudėtinga mokytis kai nežinai kur klaida. Bet to kažkam labai reikia.


Noreciau Vytautai taves paklausti, kas butent blokuoja informacija apie musu praeito gyvenimo klaidas? Nes per daug paslaptingai paraset kazkaip...

JZZ

#1
liepos 02, 2012, 01:36:45 Redagavimas: liepos 02, 2012, 01:44:49 by JZZ
Labas  :)
Jeigu galima, norėčiau įsiterpti į jūsų pokalbį su Vytautu ir šį tą papildyti.

Verta pastebėti, kad dažniausiai neprisimenama ne tik praeitų gyvenimų klaidų, bet ir iš esmės visko, kas vyko praeituose gyvenimuose. Tikriausiai nėra taip, kad prisimeni praeitus gyvenimus ir kas kur vyko... bet būtent padarytų klaidų prisiminimai kažkur "užkrito" ir  atsirado padarytų klaidų amnezija.  ;D :)

Pasinaudosiu girdėtu pavyzdžiu. Tarkim, gavai pakvietimą studijuoti į užsienį. Pakvietimas buvo priimtas, išvykai, pradėjai studijuoti, gauni šiokią tokią išmoką pragyvenimui. Bet jeigu dėl specifinės valstybės politikos draudžiama ir neįmanoma parsiųsti ar pergabenti nei pinigų, nei turto namiškiams, tai susitaupyti kaip ir nėra prasmės: gyveni nei prastai, nei itin prabangiai. Tačiau sulaukei darbo pasiūlymo, susiderini studijas ir  darbą (daliniu etatu). Darbas sekasi taip neblogai, kad pamatai, kad studijuot praktiškai ir neapsimoka: po studijų studentai ar net ir vyresni darbuotojai uždirba vis tiek mažiau nei tu jau dabar. Tad pradedi pilno etapo darbą ir prasideda išties prašmatnus gyvenimas: turi gerą nuosavybę, automobilių, draugų ir, svarbiausia, statusą ir pripažinimą. Tačiau po suderinto studijų laiko nepavykus daugiau prasitęsti vizos sužinai, kad teks grįžt atgal. Valstybės politika nepasikeitė ir vis dar negali nič nieko parsigabenti, tad grįžti toks pat, koks ir išvykai. Tada supratai, kad darbo pasiūlymas buvo kaip kokios pinklės, į kurias nepagalvojęs ir papuolei, o viskas ką galėjai parsivežti - buvo tik žinios, kurių dėl nutrauktų studijų taip ir normaliai negavai.  :o
Tačiau nuskilo dar kartą: vėl gavai pasiūlymą studijuoti, išvykai, pradėjai rimtai studijuoti, tačiau pastebėjai, kad vienas iš buvusių studijų kolegų tapo tavo dėstytoju. Truputį nesmagu eiti į jo paskaitas, truputį gėda, tuo labiau, kad savo laikais tas dalykas sekėsi tau nepalyginamai geriau nei jam, o jis dabar jau dėstytojas. Taip pat kiti buvę studijų kolegos jau dirba, toliau studijuoja, ar užsiima kitom veiklom. Išties nesmagu, kad taip susiklostė ir pradedi pastebėti, kad tokie atsiminimai ir graužatis akivaizdžiai trukdo pasiekti norimus rezultatus ir bendrai sukelia nusivylimą. Tada prisimeni, kad prieš ten atvykdamas turėjai galimybę pasirinkti funkciją "pašalinti atmintį". Tokiu atveju būtum nors ir gerai neprisiminęs įgautų žinių, tačiau bent jau neerzintų toji nesėkmė, o jau turimas šiokių tokių žinių bagažas net ir pagelbėtų: atrodytų, kad tas dalykas sekasi kažkaip net ir be didesnių pastangų. "Kolegos" atrodytų kažkur matyti ar "jaustųsi" lyg juos pažinotum, pokalbis su jais taip pat eitųsi sklandžiai ir tai tau išties patiktų... jeigų būtum pasirinkęs tą funkciją.

Tačiau ne visada savo noru neatsimenama praeities. Kas jeigu tavo sukauptos žinios ir patirtis yra tokios didelės, kad tokiai primityviai galvai to būtų per daug: nors ir sakoma, kad žmogaus smegenų talpa neribota, tačiau ribos "pasijustų" net normaliai nepradėjus atminties atgaminimo. Tokiu atveju tenka ieškoti kompromiso. O kompromisą galima surasti: nors ir smegenys ne viską gali "apdoroti", tačiau gali pasirinkti svarbiausius dalykus. Tada pamatai, kad atsiminimas, kai kabinant mergą jai nupirkai ledų, nėra toks svarbus kaip pvz. specialybės dalyko pagrindinių principų "apkarpytas" išsaugojimas. Bent jau nebus jokios graužaties dėl netinkamai panaudotos laisvos vietos.  :D
O jeigu ir per šią išvyką norėsi dar ką nors sužinot, tai nereik pamiršt, kad ir tam reikia vietos nepamiršt palikt, kad paskui kiti nesakytų "nors apie šio dalyko senovę išmanai tikrai daug, tačiau dabarties aspektu esi vis tiek bukas".  ;D

Jei prisiminsi kur lipai ant grėblio, kitąkart, aišku, ten neliptum, tačiau ir sugebėk atsirinkti "šią" naudingą informaciją nuo krūvos pašalinės, nereikšmingos ar nepatinkančios. Kas jei nepatinkanti informacija tokia sukrečianti, kad geriau jau nepradėt bandyt filtruot? Kas jeigu tau atsibodo visokių blizgučių spindesys ir užsimanei pagyvent "žmoniškai" - jaukiai, bet paprastai. Tačiau iš kažkur ateinantis "žinojimas", kad loterijos numeriai bus tokie ir tokie vis trukdytų ir galiausiai užeitų azartas ir ryžtumeis surizikuot... ir laimėtum? Tiek ir tebematytum tą savo norą gyventi paprastai, kai auksiniu šepečiu valytum dulkes nuo raktų, skirtų užrakintiems rūsiams, pilniems pinigų.  :P

Apibendrinant, priėjimas prie informacijos apie praeitas klaidas "išjungtas" tavo noru, pageidavimu ar draugų iniciatyva, kad sprendimo žinojimas neiškeltų dar daugiau uždavinių. :)
Kam atsiminti klaidas, kai gali sužinoti ką daryti? - Kad jų išvengtum: klausk/klausyk. :)

Vytautas

Trečios šalys suprantama kitos civilizacijos. Pagal mane buvo dvi genetinės modifikacijos bangos. Pirmosios metu užblokuoti persikūnijimo informacijos prisiminimai. Antrosios metu užblokuoti ekstrasensiniai sugebėjimai. Viena vyko prieš 8000m kita prieš 4000m. Atidžiai paskaičius Enocho knygą apie antrąja galima suprasti http://planeta-x.lt/index.php/butis/157-ateiviai-is-kosmoso-realus-mifu-dievai . Pagal mane Enocho knyga yra tiksli 70%, kai tuo tarpu biblija 1%. Genetinių modifikacijų tikslas - vystymosi stabdymas. Tų civilizacijų kurios čia įsikišo jau nėra. Žemė tikrąja prasme yra šventa vieta į kurios vystymaisi neturi teisės niekas kištis. Paprasčiausiai suveikė priežasties pasekmės dėsnis ir tos civilizacijos išnyko.
Kitas momentas mano pasaulėdaros supratimas yra visai kitas. Praktiškai tai susidėliojo per paskutines dvi savaites. Schemą galit pažiūrėti http://planeta-x.lt/index.php/butis/161-pasualedara . Tokios mano fantazijos ar realybė. Pagyvensim pamatysim. Laikas geriausias teisėjas.

RoxiO

JZZ, retai kada skaitau tokius ilgus postus, bet tavo patiko. :) +

Benamis

JZZ galetum dazniau reikstis forume :) +

Jonas

 Praeitis nepriklauso nuo ateities, tai kam ją prisiminti...
Žinoma, ir aš norėčiau prisiminti savo praeitus gyvenimus, bet kai pagalvoji, jeigu prisiminčiau, jog nužudžiau kokį žmogų ,ar dar ką baisaus padariau, tada galbūt nesinorėtų gyventi ir šiame gyvenime... Bet jeigu ir "prisimintum", kad nužudei žmogų, tada išties galbūt negali savęs kaltinti, nes juk ten buvai ne tu. Tu, esi ČIA IR DABAR.

Benamis

Citata iš: Jonas  liepos 03, 2012, 16:41:35
jeigu prisiminčiau, jog nužudžiau kokį žmogų ,ar dar ką baisaus padariau, tada galbūt nesinorėtų gyventi ir šiame gyvenime...


O galbut atvirksciai tu dar geresniu zmogumi taptum, suprates, kad toki baisu dalyka ankstesniame gyvenime padarei... Galbut noretum pasitaisyti ir pradetum i gyvenima ziureti kitu kampu - pradetum labiau gerbti zmogaus gyvybe ir pns.

Jonas

Citata

O galbut atvirksciai tu dar geresniu zmogumi taptum, suprates, kad toki baisu dalyka ankstesniame gyvenime padarei... Galbut noretum pasitaisyti ir pradetum i gyvenima ziureti kitu kampu - pradetum labiau gerbti zmogaus gyvybe ir pns.


Na ,žinoma, galimas ir toks atvejis. Manyčiau, jog kiekvienas žmogus į tai reaguotų savaip.

paragraf 78

Niekas neblokuoja jokios ankstesnio gyvenimo informacijos, nes ankstesni gyvenimai paprasčiausiai neegzistavo. Gyvename kartą, kad mirtume ir stoptume prieš teismą, kaip kad rašo apaštalas Paulius :)

Teroras

Insomnia (sorry, niekaip negaliu priprasti prie tavo naujo nicko ;D), as suprantu, kad tau tikejimas neleidzia tiketi reinkarnacija, taciau pasaulyje yra gi simtai jeigu ne tukstanciai atveju, kai zmones teigia, kad prisimena savo ankstesni gyvenima. Yra net tyreju kurie pasisvente tirti tokius atvejus ir t.t.

paragraf 78

Na kolkas nemačiau nei vieno rimto tyrimo šioje srityje, gal toks ir yra, bet aš neradau. Tačiau teko skaityti kažkada straipsnį kuriame buvo nagrinėjamas šis klausimas ir visos tos istorijos buvo priskirtos urban legend kategorijai.
Man reinkarnacija visada net kai domėjausi budizmu atrodė nelogiška.
Kodėl turi kentėti už tai ko neatsimeni?
Kodėl visi atsimena jog buvo karliais ar dar kuo tačiau niekada gyvūnu?
Kodėl vakarų reinkarnacijos samprata suprantama kaip teigiamas dalykas, o rytuose tai laikoma didžiule nelaime? ir t.t.

Jonas

CitataKodėl turi kentėti už tai ko neatsimeni?


O kas sakė, kad mes čia tam, kad kentėtume ? Mes čia atėjome džiaugtis žmogišku gyvenimu žemėje, o ne kentėti dėl kažko.

CitataKodėl visi atsimena jog buvo karliais ar dar kuo tačiau niekada gyvūnu?


  Todėl, kad žmonės neikarnuojasi į gyvūnus. Iš daugybes tyrinėtų atveju, tokio nepasitaikė nė vienas. nors kai kuriose kultūrose ar religijose tuo yra tikima. Gal kažkada ir reikėjo inkarnuotis į gyvūnus. Girdėjau, jog galbūt anksčiau mūsų sąmonė (siela) buvo (inkarnavosi) netgi mineraluose, dujose, augaluose ir gyvūnuose, kol perėjome į kitą evoliucijos stadiją - žmogų.

Citata
Kodėl vakarų reinkarnacijos samprata suprantama kaip teigiamas dalykas, o rytuose tai laikoma didžiule nelaime?


Geriau reikėtų žiūrėti ne į tai, kaip kokios kultūros supranta šią sąvoką (reinkarnacija), o į faktus ir tyrinėjimus, kurie įrodo, jog egzistuoja gyvenimas po mirties, sielų pasaulis, kadangi skirtingos kultūros gali savaip iškreipti tai vien dėl kažkokių įsitikinimų ir tai visai gali neatspindėti realybės.


CitataNa kolkas nemačiau nei vieno rimto tyrimo šioje srityje, gal toks ir yra, bet aš neradau. Tačiau teko skaityti kažkada straipsnį kuriame buvo nagrinėjamas šis klausimas ir visos tos istorijos buvo priskirtos urban legend kategorijai.


  Jeigu to straipsnio autorius neištyrinėjęs absoliučiai visų atvejų pavadino tai urban legend ,  tada  toks jo darbas yra niekinis, nes tai tiesiog akių užmerkimas prieš faktus.
 
   Apie reinkarnacijos realumą rašiau jau nemažai šiame forume:

  Čia apie Ian Stevenson tyrinėjimus: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=495.0
 
   Dar rašiau apie Michael Newton ir Brian Weiss tyrinėjimus, apie juos galima rasti ir internete daug informacijos, yra knygų lietuvių kalba.
 


paragraf 78

#12
liepos 03, 2012, 19:32:34 Redagavimas: liepos 03, 2012, 19:34:11 by paragraf 78
Citata iš: Jonas  liepos 03, 2012, 19:23:00
CitataKodėl turi kentėti už tai ko neatsimeni?


O kas sakė, kad mes čia tam, kad kentėtume ? Mes čia atėjome džiaugtis žmogišku gyvenimu žemėje, o ne kentėti dėl kažko.


Tradicinė reinkarnacijos idėja yra ta kad žmogus per savo atgimimus tobulėja. Kiekvienas atgimimas yra kančia. Išsivadavimas iš šios kančios ir ištrūkimas iš atgimimų rato yra tikslas.
O tai ką parašei tu, yra vakarietiška supopsinta reinkanacijos idėja. (facepalm)


Citata
CitataKodėl visi atsimena jog buvo karliais ar dar kuo tačiau niekada gyvūnu?


  Todėl, kad žmonės neikarnuojasi į gyvūnus. Iš daugybes tyrinėtų atveju, tokio nepasitaikė nė vienas. nors kai kuriose kultūrose ar religijose tuo yra tikima. Gal kažkada ir reikėjo inkarnuotis į gyvūnus. Girdėjau, jog galbūt anksčiau mūsų sąmonė (siela) buvo (inkarnavosi) netgi mineraluose, dujose, augaluose ir gyvūnuose, kol perėjome į kitą evoliucijos stadiją - žmogų.



Vėl gi vakarietiška samprata kuri neturi nieko bendro su tradicine rytietiška samprata. Rytuose žmonės tiki kad galima reinkarnuotis ir į gyvūnus. Na maždaug principas toks, buvai apsirijelis reinkarnuosiesi į kiaulę.
O tai ko mokai tu, yra popsas.
Jei jau imti antikinę reinkarnacijos sampratą tai ten irgi buvo tikima kad gali atgimti gybūnu. Platonas rašė jog blogas vyras reinkarnuojasi į moterį, bloga moteris į gyvūną.

Zodžiu viskas su tavimi aišku, esi pavergtas pop masinės kultūros ir ant jos statai savo pasaulėžiūrą. Gailą, o atrodei taip rimtai besigilinantis žmogus :(

 

Teroras

As tik nesuprantu, kodel kai kalbame apie reinkarnacija ji visuomet yra skirstoma i vakarietiska ir rytietiska samprata? Kodel insomnia manai, kad butent TIK ir TIK rytietiska reinkarnacija yra teisinga, o jau vakarietiska supopsinta?

Apie populizmo atveji galima kalbeti ir krikscionybeje, pvz. Senojo Testamento blogasis Dievas, ir supopsinta versija gerojo Dievo Naujajame Testamente... :-\

Vytautas

Pagal mane klasikinis rytietiškas persikūnijimas į žemesnius nei žmogus ir krikščionybės samprata apie nuodėme tos pačios paskirties - įbauginti ir valdyti. Kito paaiškinimo aš nematau. Iš esmės jei atsisakai visų tikėjimų į viską žiūri iš sielos vystymosi pozicijos dingsta bet kokia baimė, atsiranda normali pagarba visoms kitoms sieloms kad ir akmens pavidale. Visi vieno sudedamosios dalys, nėra jokių prieštaravimų ir kovos prasmės.

Aukštyn