Mago kelias

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., balandžio 29, 2012, 02:25:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Versta iš anglų kalbos. Originalas

Mago kelias

Iš tikrųjų vaikiškai sielai mago kelias atrodo daug žadantis .Gyvenimas pilnas nuotykių ir jaudulio, pagardintas šlove kurią suteikė  pažadėtoji jėga. Svajonės sukurtos vaiko, kuris įsivaizduoja galingą žmogų, sugebantį materializuoti ugnies kamuolius iš oro, skraidantį drakonais ir kovojantį su blogiu. Tai tik klaidingos vaiko fantazijos.

Tačiau žiūrint kito akimis, mago kelias neatrodo toks šlovingas kaip būtų galima įsivaizduoti.  Tuo labiau šiandien, visuomenėje, kurioje senųjų magų išmintis nevertinama ir net gi nesveikintina. Buvo laikai, kai garsus magas buvo ne tik gerbiamas visuomenėje, bet ir palankiai vertinamas visose žemėse. Iš tiesų buvo laikai, kai magai buvo svarbiausi patarėjai. Žinoma, šie magai buvo galingiausi ir labiausiai gerbiami iš visų buvusių. Magai buvo pakankamai galingi įtakoti karo rezultatus, sukelti taiką ar sumaištį. Tai buvo dienos, kai neturėdamas mago, buvai nepalankioje pusėje.

Kad ir kaip bebūtų, dabar ne tie laikai. Magas nėra visuomenės veikėjas ir galbūt todėl, kad pats taip pasirinko . Tuo pačiu metu, magas netgi nėra sveikintina asmenybė. Neigiamos religinės nuostatos, aukščiausio lygio ignoravimas susiejo magą su velniais, prakeiksmais,  chaosu, anarchija ir t.t. Tai amžius kai visi magai laikomi blogais, nepaisant jų garbingos veiklos. Ir tik pažiūrėkim, dabartiniai kunigai yra vaikų tvirkintojai, ir tie patys kunigai dažnai bando pažeminti magus.


Prieš tęsiant toliau , norėčiau išskirti kas mano manymu yra tikras magas, o ne koks juokdarys, iliuzionistas ar fokusininkas linksminantis žmones. Matote, šiuolaikinės magijos idėja yra tai, kad magas gali atrakinti duris, prišaukti audrą, sukurti ugnį iš oro. Tai magija, bet jos praktikavimas dar nepaverčia tavęs magu. Svarbu atkreipti dėmesį į tai ką iš tikrųjų reiškia žodžiai „Magija" ir „Magas". Taigi, žodis magija atėjo iš žodžio magia, kas tiesiogine to žodžio prasme reiškia „išmintingo menas"  Žmogus įvaldęs šiuos menus buvo vadinamas magus arba išminčius ,iš ko ir atsirado žodis magas.  Turėtumėte apsvarstyti ar triukų atlikimas padaro žmogų išmintingu, ar tik paprastu linksmintoju. Man rodos pastarasis variantas labiau tinka. Yra magai ir yra žmonės, kurie atlieka dalykus vadinamus magija. Taigi yra magija ir yra gudrūs žmonės, kurių atlikti darbai, kad ir kokie linksmi ar įdomūs jie būtų, negali būti vadinami „išmintingųjų menu".

Taigi prieš tęsdamas duodu jums pavyzdį, kuris mano manymu parodys skirtumą, kadangi aš rašau  apie mago sunkumus ir išbandymus, ne apie niekdarius ar dar kitaip pavadinčiau pamaivas toliau naudosiu žodį „niekdarys". Taigi niekdarys iškvies vėją tam, kad sužavėtų susirinkusius į jį pažiūrėti, dykinėtojas iškvies be jokios priežasties, tik tam, kad sugeba,  tačiau magas iškvies vėją , nes mato grupelę plušančių darbininkų , kurie pluša saulėje, kai nepučia joks vėjelis. Niekdarys atsisuks į tuos kurie klauso ir pasakys „žiūrėkite, po dviejų dienų kils audra", bevertis dykinėtojas sukels audrą tik tam , kad pamatytų savo galią, magas iššauks audrą, nes aplinkui mato išdžiuvusią žolę ir nuo kaitros džiūstančius medžius, tačiau niekas nesužinos, kad audrą iššaukė jis. Minios linksmintojas sukvies žmones aplink sužeistąjį ir jį pagydys tik tam kad išgirstų plojimus, dykinėtojas įsipjaus, kad galėtų pasigydyti, tačiau magas stovės tolėliau nepastebimas ir išgydys nepažįstamą žmogų kuris susižeidė, ir tiesiog nueis, nepasakęs nei žodžio. Galima sakyti, jog niekdarys daro vis tai, kad pasilinksmintų ir būtų pripažintas, taip dar padidindamas savo ego. Bevertis dykinėtojas, neieško pripažinimo, bet viskas ką jis daro neteikia naudos. Magas taip pat kaip niekdarys ar dykinėtojas moka atlikti įvairius stebuklus, tačiau tik tam, kad suteiktų naudos kitiems ir atmeta idėją, kad turėtų siekti pripažinimo. Taigi šiuos tris magijos naudotojus būtų galima suskirstyti: žemiausioje vietoje - niekdarys, po jo dykinėtojas (vien dėl to jog jis nesiekia pripažinimo ir nemalonina savojo ego) ir galiausiai magas, žmogus kuris vargsta ne dėl savęs, o dėl aplinkinio pasaulio, dėl žmonių, kurie kasdien pereina gatvę ir net nežino jo galybės.

Mago dvasinis kelias toks pats kaip ir bet kurio kito dvasiškai tobulėjančio žmogaus, noras atrasti aukštesnę tiesą ir nušvitimą. Magas yra tarnas, tikriausiai žemiausias iš visų visatos tarnų.  Magai yra maldautojai, kurie meldžia gerovės kitiems. Meldžiamės už jūsų sielas kur jūs negalite, padedame jums, būdais kuriais patys negalite.


Vilionės ir pažadėtoji jėga
Magijos pasaulis pilnas pagundų. Viena labiausiai viliojančių pagundų - jėga. Jėga yra didžiausia žmonijos pagunda visose srityse, jos geismas yra didelė nuodėmė ir ji vienodai pražūtinga nedrausmingam magui. Tikriausiai tai yra ta pagunda, kuri daugumą jaunuolių stumia domėtis magija.

Pradžioje dauguma adept'ų siekė jėgos ir didybės. Iš dalies tai nėra blogai,  nes jaunam nerimstančiam protui tai dažnai suteikia motyvacijos nuolat mokytis ir praktikuoti. Tačiau kai troškulys tampa dar galingesnis būti vedinam tokių svajonių tampa pavojinga, tai gali vesti tik į pasmerkimą. Jei jus vilioja jėga (mano žodžiai turėtų kelti jums pasibjaurėjimą) bent apsvarstykite ar tai geriausias būdas motyvuoti save. Daug žmonių pasidavė jėgos troškimui. Tai paviliojo, net potencialiai stiprius magus, ir netgi keletas stiprių magų, vieną dieną jie pasimiršo ir puolė siekti jėgos. Dauguma iš jų mirė vieni, siaubinga mirtimi.

Ir todėl aš jums sakau, nesiekite galios, vietoj to ji pas jus ateis palaiminimais ir dovanomis, jei tik sieksite harmonijos su pasauliu ir apsivalysite save. Net ir tada nesiekite harmonijos ir apsivalymo, tik kad įgautumėte jėgos,  jei taip darysite, nesulauksite nieko gero. Jūs būsite apgavikas, sukčius ir visata jus tokius matys. O jei tikrai sieksite galios, visata jus matys kaip neišmanėlį vaiką, apakintą realybės grubumo, kurį domina naujas žaislas su kuriuo galėtų pažaisti. Siekite vienybės, ne kontrolės. Siekite harmonijos, ne jėgos. Kai pasieksite šiuos du dalykus, atmesite norą kontroliuoti ir jėgą, tik tada tapsi karalius tarp žmonių, paklydėlių piemuo.

Mago gyvensena
Nenorėčiau išgąsdinti, bet žmonės kurie tikrai pasišventę tapti puikiai magais nėra baisiai turtingi, nevaikšto po brangius restoranus ir pan. Iš tiesų jei pažįstate ką nors, kas būtų rimtas studentas, jis tikriausiai visada „užimtas" savaitgaliais, nors žinote jog jis retai išeina iš namų. Vaikinukas (nepykit merginos :D) daug laiko praleidžiantis savo kambaryje ir net tėvai nežino ką jis ten veikia arba sėdintis bibliotekoje atokiausiame kampe apsikrovęs knygomis. Tikriausiai jis savo kambaryje turi keletą žvakių, visada toje pačioje vietoje ir kai būna namuose visuomet nešiojasi lazdelę, durklą, gal net kardą :O. Kodėl? Nes tikrai išstudijuoti magiją atima daug laiko, tačiau nuopelnai atitinkami.

Matote, turėtų būti ne paslaptis, kad žmonija yra tingi, jei ne sportinė veikla būtume storų žmonių rasė. Kodėl? Tikriausiai dėl patogumo. Sugebėjimas atsisėsti ir valandų valandas sėdėti prie televizoriaus ar kompiuterio. Ar sugebėjimas padaryti trumpą kelionę į parduotuvę ir prisipirkti maisto savaitei. Žinoma, žmonės turi darbus, Bet ten kur daugiausiai moka darbuotojas taip pat sėdi už stalo ir atsakinėja į skambučius ar dirba kompiuteriu.

Jeigu siekiate būti magu, siūlyčiau kasdien bent valandą skirti skaitymui arba meditacijai arba magijos praktikai. Laikui bėgant skiriamas laikas turėtų ilgėti. Yra pakankamai ką skaityti, pakankamai dalykų apie kuriuos galite medituoti, ir daugiau nei reikia energijos visatoje su kuria galite praktikuoti, taigi nėra pasiteisinimo kodėl valandos savo laiko negalėtumėte tam skirti. Mokykla/universitetas maždaug 6-8 valandos, ir jei po jos kažką veikiate tai dar 2-5 valandos. Vidutinis studentas būna užimtas apie 12val. (jei gyvena labai aktyviai). Prieš miegą tikrai sugebėtumėte gerai pamedituoti ar paskaityti. Tačiau dauguma žmonių taip negyvena. Iš tiesų dauguma studentų, sėdi valandų valandas nieko neveikdami, na tiksliau yra užsiėmę visokiais facebook, „oniukais"  ir panašiais dalykais. Bloga darbo etika. Pasiimkite knygą ir skaitykite. Jei neturite knygų apie magiją, parsisiųskite iš interneto. Nebeliko ką siųsti? Lankykitės įvairiuose forumuose, domėkitės. Jeigu ir tai jau padarėte, tai be abejonės progresas vyksta ir galite užsirašinėti mintis meditacijai, ir galop gal net sudėsite trumpą straipsnį. Ir jeigu jie tik asmeniniam naudojimui, turėsite naudingų užrašų ateityje.

Tačiau atsiminkite, kad gyvenime yra ir kitų dalykų. Dauguma žmonių negali visos dienos skirti magijai ir tai yra gerai. Palaikykite formą, neatstumkite draugų ir šeimos ir paprasčiausiai nepamirškite gyventi. Daug reikia padaryti ir pamatyti kol dar jauni esate ir ateityje, kai jaunystė pasibaigs turėsite daugiau nei reikia laiko, kurį galėsite skirti savo praktikoms. Nors ir nenorėčiau, kad tai skaitantys mestų viską ir pultų mokytis magijos kaip išprotėję, siūlau turint laisvo laiko užsiimti kuo nors susijusiu su magija. Nustebsite ką gali padaryti pusė valandos meditacijos kasdien.

Beelzebub

Skaityti tikrai yra daug ką (bent jau anglų k.). Šiuo metu turiu tokį ilgą sąrašą norimų perskaityti knygų okultizmo tema, kad net nežinau ar kokių metų užtektų.

.L.U.T.H.O.R.

Metai sąlyginai trumpas laiko tarpas. Bet ar tai ką perskaitysi tikrai pravers?:)

Anomalija

+5 rep. taškai už straipsnį :)

OKULTISTE

Žmogus yra atsakingas už savo hokmâh (parašiau hebrajiškai, nes nėra tikslaus lietuviško atitikmens) ir turi nešti to pasekmes.
Įdomiausia, kad šis straipsnis nesutampa su tikrų magų (pvz., šamanų) tendencijomis. Išmanantieji tų "galių" nenori, vengia ir niekam nelinki, nereklamuoja... Teisingai pastebėta, kad jie tampa tarnais. Ir tai atsitinka ne dėl to, kad jie taip nusprendžia...
Baisus dalykas būti šamanu, magu, žyniu (aš irgi turiu omeny tą pačią esmingą prasmę, kaip ir straipsnyje). Jie turi dar tam tikrų specifinių hokmâh. Jie turi iš prigimties gebėti tai panešti ir už tuos, kurie to nesugeba. O kas būna, kai tų hokmâh prisirankioja savavališkai? Tokie dažniausiai slysteli ir daug ką griauna, žlugdo...

Kai kada nepakankamos žinios gali labiau pakenkti, negu jokios.

TinSoldier

Citata iš: OKULTISTE  balandžio 30, 2012, 10:30:31
Kai kada nepakankamos žinios gali labiau pakenkti, negu jokios.


Didėlis pliusiukas vien už šitą sakinį :) Geeeera mintis :)

Hekate

Na manau, kad pasirinkdamas mago kelia atsisakai paprasto žmogaus gyvenimo  :-\, ir tas kelias tikrai nebūna rožėm klotas. Na o straipsnelis geras man patiko  :)

Supernatural

Knygos pacios pasikviecia zmogu, as taip manau. Knygynuose pilna ivairiausiu knygu mistinemis temomis, taciau imame ta, kuri "prilimpa" prie ranku is tu desimciu tinkamu ir jei reiks- tai visomis imanomomis kalbomis ta pacia, butent ta pacia. Bibliotekose mistiskai randame tai ko ieskome, nes tarsi ta knyga pati pasikviecia. Turejau atveji nesenai, po mazdaug 11kos metu uzsiregistravau vel i biblioteka, nusipirkau kortele ir visa kita- man reikejo vienos knygos ar keliu, kuriose rasciau tai ko ieskojau, zinoma ta biblioteka neturejo tokiu knygu :( bet neesme. Sedejau archeologijos ir istorijos skyriuje (reikejo senovines relikviju knygos) ir netyciom pagalvojau- butu faina, jei si biblioteka turetu mazu tirazu isleista knyga, kurioje minimi mano proteviai ir ju nuopelnai lietuvai, ir ka manot, atsistojau nevaldomai tarsi, priejau prie kazkurios lentynos, pakeliau akis i virsu ir ant padeklo stovejo ne kas kita, o TA knyga butent! Sirdis apsidziauge belen kaip, net pamirsau ko isties atejau :) kaip tarsi pati buciau parasius ta knyga- atverciau is tu simtu puslapiu butent tuos, kuriuose buvo minimi mano seneliai ir mamos ir is tevo puses, buvo keista man paciai. Kita vertus i ta skyriu man isvis nereikejo net sukti, automatiskai nuejau kazkaip, taip kad knygos pacios pasikviecia seimininka.nebutina skaityti visu magijos knygu, ne visa informacija jose bus naudinga ir reikalinga, tai individualu, o spekit ko man isties reikejo atejus i biblioteka :D ogi info apie Sidnio linija, nes tik po 35 metu suzinojau, kad tokia pas mano mama :) taip ir nesupratau, kokio velnio ir archeologijos ir istorijos skyriu nuejau..

Afrodite

Skaityti daug. Meginti praktikoj :)

Cerber

ka tu bandei jau?

Aukštyn