Išgyvenimas kosmose

Pradėjo Asasinas, vasario 14, 2012, 00:27:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

Ar įmanoma išgyventi atvirame kosmose be jokių apsaugų? Pasirodo įmanoma. Bet labai trumpai. 10-15 sek. iki sąmonės netekimo.

Siūlau pasiskaityt porą straipsnių šia tema:
http://www.slate.com/articles/news_and_politics/explainer/2007/08/can_you_survive_in_space_without_a_spacesuit.html
http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/970603.html
http://science.howstuffworks.com/question540.htm

Pasiskaičius visokius tekstus, susidaro įspūdis, kad didžiausia klaida bandant išgyventi atvirame vakuume - deguonies sulaikymas. Žemėje sulaikius kvėpavimą galima išbūti net 1-2 minutes, bet kosmose šis triukas nesuveiks.

Yra įvykę keli incidentai. 1965 metais, inžinierius, testuodamas apsauginį kostiumą specialiame kamabryje netyčia pravėre skafandrą ir pateko į aplinką, kuri buvo panaši į vakuumo sąlygas. Pajuto deginantį karštį, o po maždaug 15 sek. dėl deguonies stygiaus prarado sąmonę. Visgi, inžinierius išgyveno, nes kambario aplinka buvo nedelsiant pripildyta mums reikalingomis medžiagomis.

1971-ais metais Rusijos kosmonautai pajuto vakuumo rustybę. Kadangi esam ne maži vaikai, tai čia nepasakosiu kas kaip, tai tiesiog va numetu nuorodą ir skaitot:
http://wiki.answers.com/Q/How_long_can_a_human_survive_in_outer_space_with_or_without_a_suit

Žodžiu, kas žinot, kas netingit, prašom pateikit kokių nors įdomių faktų šia tema. Taip, Asasinas eilinį kartą sukūrė durną temą, bet vat kažkaip nesugalvojau apie ką dar įdomaus būtų galima parašyti šią tamsią Vasario naktį. Juk kartais įdomu pakalbėti tema "kas būtų, jeigu būtų..." :)

Teroras

Tema nedurna, gal net idomi. As tik noreciau paklausti, gal kas nors zino: ar yra bent dalelyte tiesos tame, kad jeigu zmogus butu be skafandro kosmose - jo galva sprogtu? :o Neretai tokius dalykus galima pastebeti, kad ir legendiniame Simpsonu filmuke.

Asasinas

#2
vasario 14, 2012, 12:08:38 Redagavimas: vasario 14, 2012, 21:18:34 by Asasinas
Because there is no air pressure to keep your blood and body fluids in a liquid state, the fluids would "boil." Because the "boiling process" would cause them to lose heat energy rapidly, the fluids would freeze before they were evaporated totally

Your tissues (skin, heart, other internal organs) would expand because of the boiling fluids. However, they would not "explode" as depicted in some science fiction movies, such as "Total Recall."

Jo, man irgi būtų įdomu tai sužinot.

Aukštyn