Mes - kompiuterinė programa?

Pradėjo Asasinas, spalio 15, 2012, 18:38:34

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Asasinas

spalio 15, 2012, 18:38:34 Redagavimas: spalio 15, 2012, 18:45:11 by Asasinas


Vėl mokslininkai pradėjo kažką gimdyti apie tai, jog gyvename matricoje. Liaudiškai tariant - kompiuterinėje programoje. Dar paprasčiau - simuliacijoje. Ar ištiesų mes esame tik kažkieno eksperimentas ir su mumis yra žaidžiama bei kūrėjams tereikia nuspausti "delete" mugtuką, tam kad mūsų visata išnyktų?

Nesinori gąsdinti ir kitų baidyti, tačiau egzistuoja gana reali galimybė, jog mūsų visata tėra grandiozinio masto kompiuterinė simuliacija ir nieko daugiau. Kad mes gyvename Matricoje, kurioje nėra nieko tikro. Tokia galimybe susidomėjusių Bonos universiteto (Vokietija) tyrėjų grupė mėgins išsiaiškinti, ar tik nesame įstrigę kompiuterinėje simuliacijoje.

...Tad jei S. Beane'as su kolegomis yra teisus, turimomis technologijomis galima išmatuoti kosminės spinduliuotės daleles ir patikrinti, ar jos elgiasi taip, kaip numato teorinė fizika, ar taip, kaip jos elgtųsi baigtinio dydžio kompiuteriniame modelyje. Jei pasitvirtintų pastarasis atvejis, turėtų būti įmanoma pamatyti simuliacinės matricos konstrukciją ir tuo pačiu patvirtinti, jog mes gyvename kompiuterinėje simuliacijoje.


Plačiau Delfi straipsnyje.

Ar įsivaizduojat kas įvyktų, jei pavyktų patvirtinti, kad tikrai gyvename simuliacijoje?

ponaitis

chaosas,beprotybė,padidėjimas tikinčiujū(arba pamažėjimas nesu dar geras psichologas)

Hekate

Aš turbūt išprotėčiau  :o, nes man tokia teorija tikrai ne prie širdies. Būtu kompiuterinėje programoje fuj  :D

Skunk

Netureciau kur detis, tokia ''gera'' naujiena suzinojes. Manau, jei issiaiskintu, vel butu slepiama, kaip daugelis dalyku. Tik didziausias klausimas jei tokia teorija pasitvirtintu : kas tokia ''programa'' valdo ?  :o

RoxiO

Visai tikėtinas dalykas. Manoma, kad yra 20% tikimybė, jog mes esame kompiuterinė programa. 20% yra pakankamai daug, kad būtų verta susimąstyti :)

paragraf 78

Šiaip manau, kad sužinojus tokią naujieną nieko neįvyktų. Tiesiog ji būtų priimta kaip dar viena "nurauta" kosmologinė teorija.
Žinoma ji turėtų savo pasekėjų, tarp filosofų ir šiaip visokių technomancerių. Bet nemanau jog padarytų kokią nors grandiozinę įtaką visuomenei.

Aukštyn