Prieš 12,8 tūkst. metų Žemę nuniokojusios kosminės katastrofos įrodymai

Pradėjo Linas Esu, liepos 02, 2017, 12:21:29

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Linas Esu

Maždaug prieš 12,8 tūkst. metų, Žemei bundant iš paskutinio ledynmečio, planetoje įvyko katastrofa, vos per vienus metus pakeitusi planetos klimatą - šilti pradėjęs klimatas staiga smarkiai atšalo, Šiaurės Amerikoje staiga išmirė dauguma stambių gyvūnų (mamutai, mastodontai, milžiniški tinginiai, amerikietiški kupranugariai, kardadančiai tigrai ir kt.), žlugo aktyviai medžiojusi Kloviso kultūra.



Tyrėjai analizavo šias vietoves , nurodytas žemėlapyje . Mokslininkai bando pagrįsti jaunosios "Dryas" kometos hipotezę.


Džeimso Keneto vadovaujama grupė Kalifornijos universiteto Santa Barbaroje mokslininkų atliko plataus masto sferulių (mikroskopinių sferinių darinių) tyrimą - jų randama Vėlyvojo Driaso žemės sluoksnyje (jis plyti teritorijoje, kuri ne menkesnė nei 50 mln. kvadratinių kilometrų). Tuose pačiuose sluoksniuose buvo rasti ir didesni nei įprasta kiekiai tokių egzotinių medžiagų kaip nanodeimantai, fulerenai, lydytas stiklas ar iridis.



18 teritorijų Šiaurės Amerikoje, Europoje ir Artimuosiuose Rytuose ištyrusi Dž. Keneto tyrėjų grupė priėjo išvadą, kad jose rastos sferulės susidarė išsilydžius kalnų uolienoms ir dirvožemiui. Atlikę spektrinę analizę ir elektroninę mikroskopiją, mokslininkai visiškai atmetė vulkaninio jų susiformavimo galimybę. Jos negalėjo atsirasti ir dėl žmogaus veiklos, geocheminių procesų, žaibų iškrovų ar dėl anglies klodų degimo. Tokios sferulės galėjo susiformuoti tik esant temperatūrai ir slėgiui, kuris būdingas kosminiam kūnui susidūrus su Žeme.

Be kita ko, paviršinių sferulių tyrimai atskleidė, kad jos pačios patyrė susidūrimų. Šie vyko sferulėms skriejant didžiuliu greičiu, esant labai aukštai temperatūrai - sferulės dažnai susilydydavo vienos su kitomis. Bendra devyniose valstybėse rastų sferulių masė siekia apie 10 mln. tonų. Tačiau šis dydis katastrofos mastą charakterizuoja ne visiškai, kadangi tikslios Vėlyvojo Driaso sluoksnio ribos nežinomos.

Susidūrimas su kosminiu kūnu smarkiai pakeitė planetos klimatą ir gyvosios gamtos pasaulį: didžiulėse teritorijose kilo kontinentinio masto gaisrai, dėl kurių atmosfera prisipildė saulės šviesą blokuojančių teršalų. Šie atmosferoje sklandė pakankamai ilgai, kad stambieji gyvūnai pristigtų maisto ir išmirtų.

http://www.technologijos.lt/n/mokslas/gamta_ir_biologija/S-33600

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3181425/Asteroid-impact-triggered-sudden-cooling-Earth-12-800-years-ago-killed-mammoths.html

Linas Esu

Temos klausimas :

Kaip manote , ar prieš 12-13 tūkst metų , egzistavo pažangios civlizacijos ?

tadasas99

Nemanau kad per tiek laiko butu gamta sunaikinusi visus pedsakus

Linas Esu

Citata iš: tadasas99  liepos 16, 2017, 21:11:22Nemanau kad per tiek laiko butu gamta sunaikinusi visus pedsakus
Aš kaip tik manau jog jeigy įvyko didžiulė katastrofa galėjo viską palaidoti . Kita vertus vis kažkas naujo yra atkasama kai kuriose vietose kaip Turkija , ateitis parodys .

SIGUTE

Kas pasaulyje buvo kurta del žmonių ir žmogaus labui. Tokie kaip pagarba, meile džiaugsmas o per meile ir džiaugsmą atsiveria žmogui asmenine kuryba. Ir kas kurta su džiaugsmu ir meile gali preiti labai daug metu ir vistiek jie sugrįžta.
O dabar vyksta pasaulio įvairios katostrofos todel, kad pati gamat nori sunaikinti tai kas buvo sukurta žmonių išnaudojimui del pinigų. Šitą epocha pinigų pasibaige ir vel ateina žmones, kurie sukure pasaulį prieš daugelį metų.

Andreliooo

Citata iš: Linas Esu  liepos 16, 2017, 17:49:57Temos klausimas :

Kaip manote , ar prieš 12-13 tūkst metų , egzistavo pažangios civlizacijos ?

Koks skirtumas? Tai jau praeityje.

elteide

iš praeities mokomasi  :)

Aukštyn