SOPA - kova su piratavimu ar interneto cenzura?

Pradėjo Benamis, sausio 19, 2012, 16:56:51

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Ka manote apie siu dienu ivykius interneto erdveje? Oficialiai kalbama, kad SOPA tiesiog nori uzdrausti piratavima internete, taciau ar tai negali buti budas kontroliuoti interneto turini (panasiai kaip ta daro Kinija)? Pries SOPA ir PIPA naujus istatymus protestuoja tokie gigantai kaip Wikipedia ar net Google.

Daugiau info: http://www.topzone.lt/sopa-ir-pipa-du-baisiausi-interneto-keiskmazodziai

Ka apie tai manote jus?

unco

Vakar SOPA įstatymą svarstė US kongresas, kolkas bent jau naujienos skelbia, kad Obama pasisako prieš. Daugybė didžiūjų svetainių protestuoja prieš SOPĄ, vakar netgi Wikipedija neveikė  :)

O ką aš manau... absurdas. Pavyzdys tok, jog Labar Smith, šio akto lyderis pats savo sveitainėje buvo naudojęs "googlinį" paveiksliuką kaip backgroundą, todėl daug kas juokavo, jog jis pats pažeidžia kažkokio fotografo autorines teises. Dabar ta nuotrauka išimta  ;D P.S. čia ta foto http://static1.fjcdn.com/comments/there+you+go+_b229f5f5b35140de488938aa59c8d75a.jpg

O jeigu įstatymą vidėlto priimtų - sudiev nemokamiems dalykėliams ;D Nežinau kaip tai tiksliai veikia, bet jie galės paveikti ir Europos tinklapius, gal kas nusimano teisėj, galėtų tai paaiškint?

RoxiO

Absurdas kažkoks...


2012

Turetu buti abidna muzikantams ir filmu kurejams, manau daug produktu piratiniai.

unco

#5
sausio 19, 2012, 23:18:44 Redagavimas: sausio 20, 2012, 00:13:17 by unco
Kol JAV įsiaudrinus siaučia dėl SOPOS, uždaromas Megaupload dėl įvairių copyrighted dalykų viešinimo ir platinimo  >:( nežinau kaip jūs, bet aš naudodavausi megaupload paslaugomis, ypač kai dėl lėto neto negalėdavau atsisiųst didelės apimties video failų... Na ką, likom su rapidshare, lietuvoj neleistinu veoh'u ir žinoma.. torrentais  :)
http://www.bbc.co.uk/news/technology-16642369



unco

UPDATE:

SOPA nebeturi galios, tačiau tai netrugdo amerikai baninti įvairių tinklapių. Tuo tarpu, Lenkija žada pasirašyt į SOPA panašų aktą - ACTA ( the Anti-Counterfeiting Trade Agreemen). http://globalvoicesonline.org/2012/01/22/poland-netizens-protest-governments-plan-to-sign-acta-next-week/

Anonimų grupuotės taip pat  nesnaudžia, buvo uždaryti keli amerikos įrašų tinklapiai, taip pat, kaip pranešama naujausiuose anonimų video, planuojama ir daugiau atakų.


Benamis

Cia jau galima teigti, kad prasideda kova uz laisve internete :-\

unco

trečiasis pasaulinis, rodos, bus kibernetinis  :D

paragraf 78

Tai pakankamai realu

snofru

#10
sausio 22, 2012, 20:49:45 Redagavimas: sausio 22, 2012, 20:51:24 by snofru
asmeniskai nukentejau nuo sitos nesamones, turiu uzdaryt pelningiausia versliuka.po megaupload uzdarymo suveike domino efektas. partneriu programos uzsidarineja, nebera pasitikejimo, niekas nezino kas bus ryt. zmones masiskai praranda pinigus. ziauru zodziu. kas cia bus toliau labai miglota. faktas, jog taip kaip buvo jau nebebus  ??? ???


Benamis

Citata iš: snofru  sausio 22, 2012, 20:49:45
asmeniskai nukentejau nuo sitos nesamones, turiu uzdaryt pelningiausia versliuka.po megaupload uzdarymo suveike domino efektas. partneriu programos uzsidarineja, nebera pasitikejimo, niekas nezino kas bus ryt. zmones masiskai praranda pinigus. ziauru zodziu. kas cia bus toliau labai miglota. faktas, jog taip kaip buvo jau nebebus  ??? ???


Na uzuojauta del verslo. Kaip supratau, jis buvo orientuotas labiau i uzsienio rinka o ne i Lietuvos? Ar klystu?

snofru

Citata iš: Benamis  sausio 22, 2012, 21:04:26Na uzuojauta del verslo. Kaip supratau, jis buvo orientuotas labiau i uzsienio rinka o ne i Lietuvos? Ar klystu?
neklysti, JAV ir Kanada pagrindas

Asasinas

Na aš pats, priešingai nei didžioji dalis Lietuvos gyventojų, esu griežtai nusistatęs prieš piratavimą. Tačiau šitas SOPA įstatymas yra visiška nesąmonė. Taip problemų neišspręs. Tik dar labiau paskatiks piratavimą. Kai pradės uždarynėt visokius tinklapius kaip YouTube, tai čia bus nebe kova su piratavimu, o visiška interneto kontrolė.

RoxiO

#14
sausio 23, 2012, 00:54:43 Redagavimas: sausio 23, 2012, 00:56:43 by RoxiO
Nekeista, kad didžiausios korpuracijos žemėje vienijasi prieš SOPA 

Aukštyn