Samoning sapnai (Lucid dreams)

Pradėjo Benamis, rugsėjo 17, 2011, 17:27:41

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Lengvas prisiminimas, nupiešti ant rankos/piršto su tušinuku ar kuo tašką/brūkšnį. Labai praverčia prisiminimui :)

Aroonas

Kuo dažniau darai realybės patikrinimus, tuo dažniau tai atsiranda ir sapnuose. Tingint daryti patikrinimus ir , padeda noras/ketinimas sąmoningam sapnui prieš miegą.

Anglis

Lavinkit bendrą sąmoningumą kasdienėje veikloje, minčių stebėjimą, tada bus lengviau susivokt ir sapnuose. bus dviguba nauda :)

Dūmas

Vien forume tikrai daug žmonių, kurie sugeba sapnuoti sąmoningus sapnus, valdyti, keisti sapno eigą ir t.t., įskaitant ir mane. Na Benamiui tik noro daugiau reikia
Prieš 4, 5 metus tuo mėgaudavausi kai supratęs, kad sapnuoju keisdavau sapno eigą ir t.t. Būdavo, kad net prižadintas galėdavau grįžti į tą patį sapną ir pabaigti sapnuoti (tai padaryti nebuvo problema)...
Kodėl aš nustojau tai daryti? Jaučiau, kad kažką blokuoju:
1)   Manęs nepasiekdavo jokia informacija, kad ir pranašiški sapnai. Pvz: Sapnavau: a) atskrido juodas gandras atsitūpė man pečių ir apkabino mane savo sparnais - kitą dieną sužinojau, kad (tuo metu) dar draugė laukiasi (vaikas neplanuotas). b) Gerą draugę stovinčią prieš mane, o jos galvą pilną pūlinių, kitą dieną sužinau, kad ji ligoninėje, meningitas ir n kitokių sapnų.
2)    Nejaučiau sapne jokio adrenalino, baimės, neapykantos, džiaugsmo ir t.t. (džiaugiuosi kiekvienu sapnu, kad ir košmaru, nes tai tikra, netikėta ir ne pagal mano scenarijų);
3)   Elementariai nepailsėdavau po tokių sapnų;
4)   Mano sąmoningume nebuvo fantazijos (nuotykių), kurią patirdavau bet kuriam sapne.
Paskutinis sapnas (prieš sav.), kad vemiu visokiom pamazgom, kirmėlėm, vabalais ir t.t. Na aš aišku pabudęs suprantu, kad prikalbėsiu šiandien ko nereikia. Pyst darbe taip ir nutinka (bėdą suverčiau ant savo karšto būdo). Nežinau kaip jums, bet man dar nei karto nepavyko pakeisti sapno eigos realybėje, nors ir žinojau, kad taip nutiks. Atrodo, kad gauni informaciją, kas  būtinai įvyks, o tu nieko negali dėl to padaryt. Ar jums yra pavykę kažką pakeisti, gavus informaciją iš sapno realybėje???Sąmoningas sapnas - sąmoninga realybė (Bet atrodo realybėje viskas sunkiau pakeisti (netgi neįmanoma man).
Keli pastebėjimai kas skatina sapnų gausą, intensyvumą:
1)   Bet koks nuovargis (fizinis, psichologinis). Pvz; žmona man: „tu jau miegi?, neįtikėtina per pusę minutės užmigai", aš jai: „tu neįsivaizduoji ką aš sapnavau" ir papasakoju 5 min., plius sapną, o užmigęs gal 30 sek., Vis dar neatsistebiu - kaip per trumpą laiką (kelias min.) galima susapnuot pvz., 20 min. scenarijų (vos ne filmą), pabudęs pabandyk parašyt, sugalvot, kad ir 3 lapų veiksmo sceną, kiek laiko užtruksi.
2)   Pabuvimas su savimi su savo mintimis. Įsivaizduokime darbas, darbas, darbas, po darbo darbas (jeigu tau reikia lt) namuose darbas ir taip metai iš metų, kaip manote kiek ir kokius sapnus turėtų toks žmogus sapnuoti, o žmonės nuolat būdami prie pc, žaidimuose su savo tuščia galva ir t.t. Ką galima susapnuoti nieko apie nieką negalvojant, o tik vykdant ir nykstant savo kasdienybėje - 0 emocijų 0 fantazijos...
Kartais atrodo, kad Dejavu yra tai ką esi patyręs sapne.

idenmeyou

Citata iš: Dūmas  lapkričio 02, 2014, 11:40:21
Kartais atrodo, kad Dejavu yra tai ką esi patyręs sapne.


Nuolatinis Dejavu jausmas į protą gali įpūsti stiprios miglos, kartais Dejavu išties pasitaiko toks, kad atrodo jog kažkada gana sena tą sapną sapnavai. Būna ir kitų labai įdomių dalykų, kai Dejavu pasireiškia ne kažkokia prisimenama situacija, o jausmu. Visada žmogus jaučia kažkokia būseną ir būna, kad vyksta dejavu momentas, kuomet prisimeni būseną tą, lyg, kad būtum jautęs ją ankščiau.

Benamis

#155
sausio 15, 2015, 17:33:44 Redagavimas: sausio 15, 2015, 17:35:52 by Benamis
Heh, siandien diena nusprendziau nusnusti siek tiek ir 'bac' - dovana, gavau samoninga sapna :D Nerealus ispudziai kaip ir pirma karta, tiesiog norisi gyvenima ir sapna apkeisti vietomis, kad sapnuociau istisas dienas :D

Kaip ir pirma karta sapne vel aplanke mane klausimas: "negali buti, kad tokia nesamone vyksta mano realiame gyvenime!". Nes sapnas is pradziu buvo absurdiskas. Galvoju reikia patikrinti, tad kaip ir pirma karta nusprendziau atsiplesti nuo zemes ir paskraidyti: atsispyriau ir vel nukritau ant koju. Galvoju, negali buti. Tiesiog niekaip netikejau, kad tokie absurdiski dalykai vyksta mano gyvenime. Isibegejau, vel atsispyriau ir pakilau. Tada jau pasidare viskas aisku :D Tolesnio veiksmo nepasakosiu, nes ilgai truktu, esme ta, kad dariau ka norejau (na, beveik. Ne viskas pavyko taip kaip norejau). Tiesa vel uzmirsau pereiti per siena :(

Pavydziu tiems kurie kiekviena nakti gali tokius sapnus sapnuoti :)

idenmeyou

Džiugu Benami, kad pavyksta, man sąmoningai susapnuoti pavyksta dabar jau retokai.

Tik įdomiai būna, kad dažnai aplanko sapnai, kuriuose nuolatos galvoju, pačiam sapne skęstu apmąstymuose, tai prabundi ryte lyg būtum gera sąmoningumo dozę turėjęs.

Kopernikas

@Dūmas Apie 4-ą pastraipą. Kaip tau pačiam atrodo ar sapnas yra realybė ar tik sapnas?
Ką pats manai kodėl taip skiriasi laiko pojūtis sapne ir prabudus?



.L.U.T.H.O.R.

Tikriausiai @Benamis , kokią Angeliną Jolie į sapną pasikvietė, kad nepasakos :D Jei suprantat apie ką aš :D

O jei rimtai, tai šaunu, kad patyrei. Bet kaip suprantu intensyviai to nepraktikuoji? Jeigu išvis?

mcgyver

Aš labai dažnai žinau, kad sapne esu, bet man nutinka, tik prieš pabundant, kai suvokiu, kad esu sapne iškart suprantu, kad tuoj pabusiu tai mėginu, kuo greičiau nukeliaut į kokia nors realią vietą, bet niekuomet nespėju :D 1min ir pabundu :) tie kuri bando medituoti ir pakliūti į astralą tie labai dažnai gali susapnuoti samoningą sapną, bet jau aš kai pradėjau tai praktikuoti, pradėjau sapnuoti samoningus sapnus, nors dabar nebepraktikuoju, nes man galvoje spengia tai neina susikaupti, kad papulčiau į astralą. Šiaip man samoningi sapnai nieko įdomaus, nes trumpi labai, norėčiau į astralą :D

Benamis

Citata iš: Druwis  sausio 16, 2015, 01:31:57
Tikriausiai @Benamis , kokią Angeliną Jolie į sapną pasikvietė, kad nepasakos :D Jei suprantat apie ką aš :D


:D

Citata iš: Druwis  sausio 16, 2015, 01:31:57
O jei rimtai, tai šaunu, kad patyrei. Bet kaip suprantu intensyviai to nepraktikuoji? Jeigu išvis?


Nuo vakar ant rankos atsirado parkeriu nupiestas taskas :) Tikiuosi tokia praktika pades :)

Dūmas

@Kopernikas ar sapnas yra realybė ar tik sapnas - dėl to aš ir lankausi anomalijoje, gal kada prieisim bendros išvados pasidalinę bendrais patyrimais, o šiaip mintis mano buvo būtent dėl tų pranašiškų sapnų. Matai daugelis mano, kad tai yra perspėjimas ir, kad „gavę" informaciją įvykių seką realiame gyvenime galime pakeisti. Bet aš jau manau, kad čia kaip užprogramavimas, kad bus taip, o ne kitaip (aišku iš kur ta informacija pasiekia mus - mistika...). Papasakokit nors vieną istoriją kur žmogus gavęs pranašišką sapną pakeitė įvykių eigą real life... Sapnas (vaizdiniai, mintys ir jausmai), tai smegenų veiklos rezultatas, tai nėra kaip kiti mano kita dimensija ar kitas pasaulis (GAL), kadangi ar buvo tokių įvykių, kad sapne susitiktume vieni su kitais...Ir vėl gi sapno negalima įvardinti „tai kas netikra", nes pvz., vieno sapno fazėje (slow-wave sleep - lėtų bangų miego) organizmas pradeda gaminti hormonus, kurie ne tik padeda įsisavinti suvalgytą maistą, bet ir padeda atsigauti visą dieną budrumo būsenoje buvusiam kūnui, kito sapno fazėje (rapid eye movement - greito akių judėjimo smegenys yra nepaprastai aktyvios, smegenų bangų ir energijos suvartojimas nelabai skiriasi nuo būdingų būdravimo metu.
Kas dėl laiko sapnuojant - atlikti tyrimai tvirtina, kad smegenys neįtikėtinai aktyviai veikia miegant ir sapnuojant (mūsų kietuose diskuose sudėstoma ir apdirbama informacija). Kaip ir minėjau iš asmeninių patyrimų didesnis nuovargis skatina sapnų intensyvumą, dažnumą ir t.t. Pvz., 30 sekundžių miege patirtas 5 min., sapnas parodo kokios mūsų smegenų veikimo galimybės ir kaip greitai jos gali apdirbti informaciją. Tikriausiai ne iš piršto laužtas pasakymas, kad žmogus naudoja tik nedidelę dalį smegenų nemiegodamas.
Benami džiugu už tave. Siūlau užsirašinėti:)

Creative

#162
sausio 17, 2015, 16:41:55 Redagavimas: sausio 17, 2015, 16:49:53 by Creative
Citata iš: mcgyver  sausio 16, 2015, 09:36:06
Aš labai dažnai žinau, kad sapne esu, bet man nutinka, tik prieš pabundant, kai suvokiu, kad esu sapne iškart suprantu, kad tuoj pabusiu tai mėginu, kuo greičiau nukeliaut į kokia nors realią vietą, bet niekuomet nespėju :D 1min ir pabundu :)


Jei nespėji tai pabandyk kitaip, jei petras neeina pas kalną, tai kalnas ateina pas petrą, kitaip tariant gali pvz ketinimo/tikėjimo pagalba už kampo padaryt kad atsidursi toje vietoje, arba kaip aš vidury gatves sukūriau priešas save skyle erdvėje ir tiesiai prie knygų lentynų atsidūriau, taip gali pabandyt ir tu, arba kad už durų atsidurtum reikiamoj vietoj.

mcgyver

Pabandysiu, kai susapnuosiu. :)

TinSoldier

Kas norit daugiau sapnų atsiminti, ar didesnį šansą sąmoningus sapnus patirt - galima taip truputį pasidėt sau.

Žurnale 'Ar žinai kad' aptikau apie tokią programytę: 'F.lux'.

Esmė tokia: organizmo biologinis ritmas kažkiek priklauso nuo aplinkos. Įprastai, organizmas orientuojasi, ar jau miegoti reikia pagal tai, ar šviesu, ar tamsu. Bet, kadangi mes šiais laikais esam technologijų vergai, tai ir sutemus ar net nakčiai jau įpusėjus, švitinam save su kompiuterių, planšetinių ar išmaniųjų ekraniukais. Iš tų ekraniukų sklinda tam tikro ilgio melsvos bangos, kurios labai labai balamutina organizmą.

Gaunasi taip, tarsi kokią 12 val. nakties jūs spoksotumėte į saulę. Todėl būtent iš ekrano sklindančios šviesos subalamutintas organizmas gamina mažai hormono melatonino, kuris reguliuotų miegą.

Programytė, saulei nusileidus, automatiškai pakeičia ekrano spalvą į šiltesnę rausvą ar pan. Šita spalva nesuknisinėja melatonino lygio, todėl leidžia organizmui labiau klausyt įprasto biologinio ritmo. Tuo pačiu, turėtų pagerėti miego kokybė, sumažėti ar pradingti nemiga. Be kita ko, lengviau atsiminti sapnus. Ir, žmonės sako, kad lengviau patirti sąmoningus sapnus.

Turint omeny, kad nesu savo sapno atsiminęs jau gal keletą mėnesių, o po 3 dienų programos panaudojimo visas 3 naktis aktyviai sapnavau, visai tikiu jos tuo veiksmingumu. Ir šiaip labai daug gerų atsiliepimų apie ją internete galima rasti.

Prie vakarais pasikeičiančios ekrano spalvos reikia priprasti. Tačiau labai greitai tai visai nebetrukdo. Kokias porą valandų panaudojus, ir naktį (ypač visai tamsiame kambaryje) pabandžius ją sustabdyti, - iš ekrano plieskia tokia šlykšti, ryški šviesa, kad net kyla mintys: kaip įmanoma buvo kompu be jos naudotis.

Taigi programos nauda: mažiau varginasi akys per naktinius sedėjimus, pagerėja miego kokybė, lengviau užmigti, padidėjęs sapnų kiekis, ir didesnė sąmoningų sapnų tikimybė.

Tad rekomenduoju, manau :) Jei kam įdomu.

Aukštyn