Ką sapnuojate?

Pradėjo Asasinas, kovo 30, 2012, 19:52:48

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Jupiteris

Daznai sapnuoju, kad skraidau ar plaukioju, kiek skaiciau tokie sapnai reiskia praturtejima, ir jie issipilde, nepaliaujamai sapnuoju tokius dalykus ir is kazkur atsiranda zmones, kurie nori su manim tai versla daryt, tai dar ka.
Dar labai daznai sapnuoju, kad mirstu sapne, bet toks geras jausmas apema, tokia palaima kaip mirsti sapne ;)

gojira

Siandien sapnavau daug keistu sapnu, nors ir esu skeptiskas ju "reiksmiu" ieskojimams, bet gal kasnors netycia girdeje esat kanors panasaus, idomu butu suzinot, kokia tariama sitokio sapno reiksme butu. :)
Tai va, sapnavau, kad ejau kazkur su nepazystama mergina ir jinai visalaik verke. Paklausiau kodel ir ji man pasake, kad jai igele bite. Po to paziurejau i savo kaire ranka (vieta tarp alkunes ir rieso, deja, nezinau kaip vadinasi :D) ir pamaciau, kad ten ismiges kazkas panasaus i bites geluoni, taciau kokiu 8-10cm ilgio ir neplonas toks. Tada pajutau toki kaip niezejima gal, prilieciau ji ir dar labiau pradejo skaudet (kadangi ismiges nemazai buvo). Po kiek laiko is to smalsumo, nors kazkiek ir bijojau, sugalvojau as ji issitraukti. Paemiau su desine ranka, istraukiau ir numeciau ji. Toje vietoje liko tokia kaip duobute, skyle ir netrukus pradejo plusti kraujas is ten. Mergina nebeverke pamaciusi, kad man kiek prasciau nei jai. :D Tada pradejom eiti kaip pro kazkokius kaviniu stalus, pasiemiau nuo ju serveteliu, bet kraujas labai greit mermirko per jas. Tada dar pora kartu teko pasiimti nuo kitu stalu ir vis uzsideti, kol galiausiai kraujas nustojo begti... tai va lyg ir viskas. :D Kol lovoj gulejau prabudus dar net ta vieta skaudejo tokiu idomiu skausmu. Nors ir supratau, kad ten tik sapnas buvo, bet vistiek net pasiziurejau i ta vieta ar ten tikrai nieko nera.

Owldies666

Kokie čia pas jus įvairūs, turiningi, įspūdingi, pilni nuotykių sapnai.  ;D Kad aš tokius dažniau sapnuočiau... Bet šią naktį irgi buvo neblogas toks.
Sapnavau varną. Buvo labai tamsu, aš sėdėjau savo kambaryje ir staiga į jį iš kažkur įskrido milžiniška varna. Iš pradžių išsigandau, norėjau, kad ji išskristų, bet vėliau prisiminiau, jog visada norėjau prisijaukinti paukštį. Pradėjau ją slėpti nuo namiškių, laikiau ir toliau kambaryje. Tada važiavau kažkur su autobusu, o varna vis tiek buvo šalia, važiavo šalia... Aš tarsi mačiau viską jos akimis, mačiau kaip medžiai praskrieja prieš akis, žiūrint pro langą, ir labai norėjau išskristi laukan. Atrodo, trumpam įsikūnijau į ją. Vėliau važiavau namo tuo pačiu autobusu, jau buvau savimi, o varna vis dar buvo šalia lyg augintinė. Buvo daug žmonių, bet jie gal nepastebėjo varnos. Tada supratau, kad varnai autobuse ne vieta, pakilau nuo savo vietos ir autobusui sustojus stotelėje, atsidarius durims, pabandžiau išstumti lauk tą varną, bet nepavyko. Tada laukiau, kada turėsiu aš lipti. Atvažiavau į savo stotelę, išlipau, o varna kartu išskrido su manimi.
Varną savo gyvenime šiaip esu ir anksčiau pastebėjusi. Ji iš tikrųjų vieną kartą tarsi išlydėjo mane, kai laukiau autobuso stotelėje. Tupėjo ant laido ir karkė. O kitą kartą pastebėjau, kaip iš mano kiemo pusės pakilo ir nuskrido... Bet gal čia sutapimas, ne ta pati turbūt...

Naujasisaš

#348
balandžio 18, 2014, 11:47:21 Redagavimas: balandžio 18, 2014, 11:52:04 by Naujasisaš
nu aš neseniai sapnavau kad ėjau pas mechanikus tvarkyt mašinos, ir jie buvo keturiese, tie mechanikai. Vienas buvo mano draugas, kitas pažįstamas, o kitų dviejų, vieno aukšto su barzda ir mažesnio už jį nepažinojau, tai jie dviese ir plepėjo. Taip sapnas ir baigėsi, bet keiščiausas dalykas tas kad kai nuvariau pas tapati draugą ( kurį sapnavau kaip mechanika) sutikau tuos du kurių nepažinojau ir ten tikrai buvo jie iš sapno nors nei karto jų nebuvau matęs Sutapimas?  Ar viskas gali būti sujungta tarpusavyje? Kaip manot?

NEXO

ar jūs esate sapnave ,kad valdote save ir pavizdžiui nuo kaško bėgate o bėgdami jaučiate baime ,kad nepavyks ir mastote ką čia padarius kur pasislėpti manau ,kad tokie sapnai dar idomesni

do

paskutinias septynias naktis aš gaminu vaistus
dvidešimt metų intensyviai dirbu ir niekada neprisisapnavo

nesu sapnų žinovė,bet tai jau kelia susidomėjimą

Master

Man tai tokiais atvejais, kaip Nexo minėjo... Kuomet esi persekiojamas ir suvoki jog gali nepavykti pasislėpti...
Aš nustoju bėgti, slėptis ir sapne pradedu žudyti savo persekiotojus (jei būnu pusiau nesąmoninga ir nesusiprantu, kad tai sapnas). O va tai, velniškai bjaurus jausmas.. Ir damn it, tai kone išprotėjimo sapnai :D
Kitas atvėjis būna jei suvoki, kad tai sapnas, tai tiesiog pasistengi nubusti. (kažkodėl vis tik bijau sapne nusižaloti).

O pati pastaruoju metu sapnuoju sunkius sapnus. Vis neišeina išlyginti miego rėžimo..
Nes kai Vyturėlis nueina miegoti ketvirtą ir keliasi devintą... (visą pusdienį vaikštau pakritusiais paakiais)

Per pastarąsias savaites šiaip visi sapnai susiję su savo požiūriu ir dabartine savijauta.
Šią naktį buvau cirko gyvūnu, nes dėl stojimų jaučiuosi labai kontroliuojama. (o juk niekur nestojau)

czech-kuolis

Kaip tik šianakt sapnavau labai vizualų sapną, kad su įgula medžiojam Leviataną ir neapleido jausmas, kad turim būtinai būtinai jį užmušt, kitaip atsitiks kažkas nepataisomo. Ar tai ženklas, kad esu pašauktas didiems dalykams? Pabudau pakylėtas  :) 

do

o štai svetimą sapną tuoj išvartau
chekuoliui žūt būt teks įveikti svarbų darbą,priimti sudėtingą sprendimą-jis kitos išeities tiesiog neturės
todėl pasiruošk chekuoli atsakingam žingsniui,šalin abejones,nes visa ką padarysi bus būtina
žiūriu pro langą......katinas,gyvulys prakeiktas šika į nasturtas net uodega dreba :-X ir dar kapsto parazitas

Master

Do, neįmano išanalizuoti kito žmogaus sapno :(
Juk tai kyla iš pasąmonės. Tad kuriamos emocijos, reikšmės yra individualios. Galų gale, taip gali būti apdoroti dienos įvykiai.

do

savąjį sapną sudėtinga analizuoti,nes kiša trigrašį loginis mąstymas,svetimą pasamonės ribose ir analizuoji,nes pats su tuo nesusiijes,gali objektyviai vertinti ir žmogaus nepažinojimas tik padeda,pažįstamam ar artimam vėl sudėtinga nusakyti,nes logika lygina su asmenybės bruožais ir gyvenimo įvykiais

Master

Gerai Do, tada pažaiskime ir išbandykime tai praktiškai :)
Aš tau parašysiu savo sapno aprašymą, o tu jį išaiškink.
Tada aš atsiųsiu savo interpretaciją ir pažiūrėsime kas ir kaip :)

Esu pas močiutę namuose. Bandau pagauti katę. Ji nubėga į palėpę. Bandau užlipti ir ją ten surasti. Dėl kažkokios priežasties, ji mano palydovė. Jos nerandu. Pamatau pro šalį bėgantį šerniuką- katinuką. Kažkas mane pasikviečia prie balto apvalaus stalo. Ten sėdi keisti žmonės, beveik Dievai.
Vienas orandžinis juodaodis, kurio plaukai, veidas ir drabužiai, aura aplink skeidžia auksinę orandžinę šviesą. Jis turi daug charizmos. Prie jo sėdi laiba moteris ilgais juodais plaukais, puritoniška suknele. Ragais?  Virš mūsų kabo tinklinis maišas su bezdžionėmis, tarp jų ir mano katė. Ant stalo bėginėja apsišaukėlis paršiukas. Jie nenori prisileisti manęs prie stalo. Galvoja man bausmę. Moteris nusprendžia išpešti iš manęs kiekvienam žmogui po vieną sruogą plaukų. Tačiau orandžinis vyras su graikišku šalmu nesutinka. Jei pereisiu per šešis žmones, tai bent vienas jų manęs pasigailės. Maišas išyra. Išbėga katė, mane atleidžia nuo bausmės.


Ps. specialiai iš savo sapnų dienoraščio pasirinkau tokį nekonstruktyvų sapną, kad būtų įdomiau aiškinti :) (plius senai sapnuotas. Pažiūrėsime ar nusakysi ateitį ar ne |: )

do

gerai,master,mes neišdidūs
bendras apibūdinimas
esi pakankamai subrendusi siela,kaip dabar mėgsta sakyti-sena siela,gal net gimusi per delčią-pasitikslink,nes bet kam toki sapnai nesisapnuoja
sapnas aukšto mentalinio lygio,sapnuojasi žingeidiems žmonėms,nesitenkinantiems jau kitų atrastais atsakymais
esi pas močiutę-esi savo dvasios šeimoje
gaudai katę,ji pasislepia-ieškai atsakymų į daug klausimų,tokių,koki tavo benraamžiams niekada nebuvo atėję į galvas
pamatai šerniuką-ieškojimams galo nebus,viena suprasi,imsiesi kitų klausimų,dar neišsprendus,iškils dar kiti
prie stalo sėdi energetiniai dariniai-žmonės,jie atsakingi už tavo poelgius,tavo gyvenimą,taves išsaugojimą
kadangi kaip ir visi,turi ydų,jie sprendžia,teisia ir priima sprendimus,kaip tave pamokyti
užsimano išpešti plaukų ir dar kiekvienam-reiškia norėtų pasiūsti tau ligą ir ne vieną,tačiau didysis angelas sargas dar nesutinka,tikisi,kad pasimokysi iš savo darbų pasekmių
beždžionės maiše-vėlgi,klaidinantys asmenys tavo gyvenime,beieškodama savo katukės-atsakymų,susipažysti ar bendrauji su netinkamais asmenimis
nuo bausmės atleidžia,jautei,kad kitą kartą nepagailės-daryk išvadas
baigiau
šis aprašymas buvo pasąmoninis,be logikos,teksto neperžiūrėsiu,kad nekibtų loginis protas

Master

Taigi Do, atrašau, nors ir pavėluotai :)
Nežinau kaip šis aiškinimas, kadangi jis gan neapibrėžtas, laisvai interpretuojamas.
O ir nesinori prieštarauti pozytivioms reikšmėms. (Elementari etika ir ego)
Taip, esu gimusi per delčią.
Tačiau, tikrai stipriai nesutikčiau su vienu teiginiu:
Dėl bendravimo su netinkamais žmonėmis. Kadangi šiuo atžvilgiu aš gan atsargi ir realiai neteikiu pasitikėjimo nei vienam žmogui (intravertė). Tačiau ir nepažįstu nei vieno, kuris keltų man kažkokias "problemas". Galite sakyti, kad tai bus "vilkai avelėse". Bet tikrai matau žmones, tad tai visiškas bullshit.
O pats aiškinimas primityvus. Iš esmės negaliu jo vertinti.

Toooliau. Suprantu, kad Jūs nenorite analizuoti sapno iš logikos pusės. Bet aš būtent ir apie tai kalbu. Sapnas kyla iš pasąmonės. Patirtų dienos įvykių, interesų, emocinio lygmens. Tai ne dievo siūstas "laiškas",o sąmonės sintezė. Aš iššanalizuosiu savo sapną ir įrodysiu jo kilimą. Taip pat pasakysiu ką tai galėtų reikšti atsižvelgus į interesus.

Tomis dienomis buvau apsilankiusi pas močiutę. Manau, kad buvo likusi jausena vietoms. Sapne be kolidoriaus ir palėpės daugiau nieko nesapnavau. Šios vietos man daugiau pinasi su senove, kadangi jos "pereinamosios" kas reiškia, kad mažiausiai paliestos laiko. O sapno laikas ir yra įstrigęs. Tai daugiau apima amoralų laikotarpį, tačiau kalba apie dabartį. Lyg kažkas tebėra išsilaikęs iš senovės ir purvina dabartinius laikus (kalbu ne apie savo gyvenimo amžių, bet aplamai žmonijos epochas). Tai yra tiesioginė mano būsena, kuria jaučiu ne tik pasąmoningai. Palėpė visada kūrė mistišką, tačiau baimę keliančią nuotaiką. Jame mano mama, jos sesės atlikinėdavo ritualus, tad tekę girdėti nemalonių istorijų. O taip pat vaidendavosi (nežinau kiek tai tiesa, nes tėvai pasakojo apie savaiminius užsidegimus, daiktų judėjimus, elektros žaidimus, durų atsirakinėjimus, keliamus garsus ir etc. Bet pačiai be iš pasakojimų sukelto miego paralyžiaus su nieko rimtesniu neteko susidurti. Na bet suvokimas liko) Taip pat ten laikytas visas senas šlamštas (paveikslai, senos nuotraukos, džiovintos žolelės, užrašai, seni rūbai ir etc.). Lipimas į palėpę rodo moralinį paskatinimą (bandau pavyti katę) lysti į nemalonią, pavojingą erdvę. Čia vėlgi, realiame gyvenime vis darau tai, ko nenorėčiau daryti ar netgi bijočiau daryti. Tai labai aiškus elgesys, gal net problema. Tepti ant savęs tamsą neatsižvelgiant į kažkurios savo dalies poreikius (kadangi kita pusė akla, nesuvokianti pavojaus ir galvojanti apie veiksmą- šalia esančią katę).
Katė palydovė- Išties gyvenime nesijaučiu savo kūne esanti viena. Čia galima būtų akcentuoti savo sąmonę. Nes save visuomet laikiau įvairialype asmenybe. Ir visuomet atrodo, kad sprendimus apspręstų kažkas kitas. Kartais net būna tokių išgąsčio momentų (aš labai rimtai), kad pasižiūrėjęs į veidrodį negali atpažinti savęs, negali suvokti (ne priimti, bet suprasti), kad tai esi Tu. Gal tai būtų laikyti psichologine problema (tačiau ji nekelia žalos aplinkai, tad jos neplanuoju spręsti), bet tai persiduoda ir sapne. Katės praradimas labai skaudus. Jis atspindi nesavarankiškumą ir neužbaigtumą. Šernas/katė- ego. Egoizmą sunku atskirti nuo sąmonės, nuo tyros valios. Sapne ego išlaisvintas ir nepriklausomas. Kuomet aš ieškau ir seku sąmonę, ego laisvas šmirinėja žemai aplinkoje. Apskritas baltasis stalas. Ant jo užsilipęs paršas, kuriuo sėdintieji pasibjaurėję. Dėl kurio esu kaltinama. Saldi interpretacija. Visuomet išgyvenu dėl to, kad iš tiesų, esu kaltinama už savo ego veiksmus, lyg ego būčiau aš, mano sąmonė, tačiau aš jį laikau parazitu, dar daugiau sąmonės prievartautoju. Aplamai kaltinimas už klaidas yra kaltinimas už patirties ieškojimą, už natūralų elgesį. Tai, kad jis laisvas, yra mano problema, jo sukeltų veiksmų akcentavimas ir laikymas mano "kate" yra neteisingas, aklas ir žalojantis. (vis galvoju... kodėl katė? :D)
Moteris su ragais ir puritoniška suknele atstovauja magijos interesą. Puritoniški rūbai manau, kad perteikia anglų kolonijas amerikoje. Tuo laikotarpiu vyko raganų persekiojimai ir teismai. Ragai- man pats gražiausias simbolis. Madeso ožiukas, baphometas... Galinga asmenybė susitapatinusi su gyvuliu, parodanti, kad ne žmogus yra centras. Kad "Dievas" gali būti arčiau gyvūlio, o ne žmogaus. Kad jis gali būti svetimas ir versti žmogų žaisti pagal kito "pasaulio" kitos "realybės" "principo" taisykles.(chaosas?) Man tai kažkas tokio mmm... Taigi, ta moteris galbūt ir baudžia pagal kitus principus žinodama tikrąją situaciją (Kuomet ji sukinėjosi aplinkui man gaudant katę). Bet, viskas gali būti ir paprasčiau, nes tuo metu žiūrėjau serialą "Salemas" che, che :)
Oranžinis vyras (atsižvelkime, kad akcentuotas tamsus ir šviesus. Žemietiškas ir Nežemiškas. Moteris ir vyras), rašytojos Leilos, kuri moko bendravimo įgūdžių galutinis charizmatiško žmogaus variantas. Graikiškas šalmas, ko gero yra pasigautas iš knygos magijos teorija ir praktika eilėraščio su gausybe graikų motyvų. Kuomet buitis (mano manymu) kondensuojama ir išaukštinama. Akcentuojama žemiškoji veikla.
Kodėl nesu nubaudžiama? Iš beždžionių tinklo išsilaisvina katė.
Kodėl kaip bausmė akcentuojami plaukai? Esu bjaurus- destruktyvus žmogus. Už visas savo padaromas klaidas, kurias gebu suvokti, realiai nusibaudžiu pati (pasąmoningai/sąmoningai). Dažnai sakydavau, kad moralė mano reikalas ir joks Dievas negali jos modeliuoti. Jeigu tikrai gali, tada aš pasiryžusi sąmoningai suvokti savo klaidas ir jas atkentėti.
Kadangi už netinkamą elgesį aš atsakau pati prieš save. Ir kalbu labai rimtai. Kiekvienas mūsų geba valdyti savo organizmą. Aš pati nuo vaikystės keisdavau kūno temperatūrą, o ir dabar ši instinkto liekana išlikusi. Ir savidestrukcija. Taigi, tiesiog turiu įprotį, kuomet nuotaika šūdi(:na, mintis nukreipiu į savo kūno dalis. Ir nuo stiprių dažnų minčių su jomis išties kyla problemų. Dažniausiai taip elgiuosi su savo plaukais (kaip kvaila ar ne?). Tačiau, pusę metų (matomai dėl streso) kovojau su jų slinkimu. Ech. Iš čia ir plaukų sureikšminimas.
Idėja, jog iš šešių bent vienas pasigailės. Tai gali reikšti sąveiką su aplinka. Kad elgesio pateisinimas, kito objekto pripažinimas, bandymas padėti, principo pakeitimas ir yra realus išgelbėjimas. Nes normas kuria žmonių grupė. Sąmonių suvienyjimas(?).
Skaičius šeši pasigautos iš knygos seksuali moteris (meluočiau jei teigčiau, kad knyga mano pasipiktinimo nesukėlė. Seksualumas kaip natūralios prigimties valdymas yra gerai, tačiau savęs sudaiktinimas, kad patenkintum ego yra ėjimas prieš savo individualumą). Ten buvo kalbama apie teoriją, jog bet kokios išvaizdos mergina turi savo gerbėjų būrį. Iš tam tikro skaičiau bent vienam ji taps idealu. Tai, kad aplinką ir žemiškumą išreiškiantis personažas akcentuoja šią idėją, tai taip pat galėtų reikšti, koks principas problematinis visuomenėje. Kad pripažinimas gali kilti ir tik dėl kito asmens egoistinių paskatų. Ir vėl viskas kelia atvirkštinę reakciją.
O dar pasikapsčius paviršutiniškai, fragmentą prie stalo, galėtumėme analizuoti iš kitos pusės. Iš rūšizmo, visuomenės abejingumo pusės. Galbūt tai ir yra persipynę.
Reziumė: sapnas kalba apie individualumo problemą.

Mano manymu, sapnus žmogus turi aiškintis pats, kad suprastų ką iš tiesų akcentuoja jo sąmonė, kas tuo metu kelia nerimą ir užsilikę galvoje.
Galbūt nepatikėsite, bet man anarchizmo politinė ideologija išsivystė būtent sapno analizės metu.
Gan įdomus dalykas buvo. Po sapno pabudusi valandą anksčiau nei man reikėjo, vis dar gyvenau sapnu. Mintyse kartojau, kad negaliu miegoti, kad jau laikas veikti. Vėliau aprašiau sapną. Jį išanalizavau. Prieš gerą savaitę jį perskaičiau:
Spėju, kad tai taps nauja mano ideologija. Visada ir buvo, tik reikėjo ją išgryninti.
Cha, cha.. Ir buvau teisi...

do

dėkoju,savo paaiškinimo neatsisakau
genialumas slypi paprastume,neužmiršk to, per savo sudėtingą požiūrį į paprastą gyvenimą skaudžiai kentėsi,bet kiekvienam savas kelias

kažkodėl nesitikėjau ištiso straipsnio,visa galima talpinti į dešimtį sakinių,bet ačiū tau,ačiū man už sudalyvavimą,žiūrovai atsirinks kas ir su kuo valgoma,katė su paršu ar beždžionė su šernu

Aukštyn