Patriotizmas, tautiškumas, valstybė

Pradėjo a.t.sielis, birželio 13, 2018, 08:38:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

nuorytojaus

Citata iš: a.t.sielis  liepos 21, 2018, 14:50:31Viską ką radau, radau pats, .
Yra liaudiškas posakis--- saugokis to kuris atrado tiesą, klausyk to kuris ieško tiesos (gal netiksliai čia) Ar toks pasakymas neprieštarauja vaišnavizmo mokymui?
p.s. čia aš neasmeniškai klausiu o bendrai apie patį vertybių principą.

O tiesiogiai prie temos; jeigu įvesti tavo siūlomą lengvesnės formos kastų sistemą, kas nuspręstų kokios religijos būtų mokoma mokyklose, nes palei tavo pasakymą
Citata iš: a.t.sielis  liepos 21, 2018, 14:50:31Gaunasi, kad nei gyventi, nei mirti niekas mūsų neparuošė, ir mes tokie, kaip gyvuliukai varomi į skerdyklą
religija mokyklose būtu būtina.
 Teoriškai aš nieko prieš tikybos pamokas, bet realiai Vokietijoje pagal anoniminę apklausą 98 iš 100 tikybos mokytojai patys netikintys. Tai toks mokymas tik atmuš norą ką nors pačiam sužinoti, nes mokinys manys kad jau žino apie religiją.

a.t.sielis

#31
liepos 22, 2018, 09:41:50 Redagavimas: liepos 22, 2018, 15:15:07 by a.t.sielis
Jeigu klausi pas tą, kuris tik ieško, tai jūs tik kartu ieškosit. Tiesą gali atskleisti tik tas, kad ją regi. Aš neregiu. Ką radau, o man atrodo, kad radau reginčius tiesą, radau dėl savęs.

Kaip pas jus NT sakoma: "jeigu aklas aklą ves, abu į duobę įkris".

O dėl religijos mokymo, tai vaikai turi būti mokomi tos religijos, kuriai priklauso. Jeigu jie krikščionių religijos, jie turi būti mokomi krikščionių religijos, ir t.t.

Jeigu religija yra atmesta, kaip tu sakai, 98 iš 100 tos religijos mokytojų patys nebetiki, tada tie 98 turi bėgti pas tuos savo religijoje, kuriais turi bent kažkiek tikėjimo, jeigu ne tikėjimo, tai vilties, ir prašyti sau tikėjimo ir atsivertimo.

Apskritai, modelis, apie kurį kalbu, netinka barbariškai, ateistinei visuomenei. Barbariškai ateistinei visuomenei niekas negali padėti, viskas ir bet kas, ką ji darys, - viena nelaimė ir kančios jiems patiems ir visai visatai.

a.t.sielis

Ar norėtumėte gyventi planetoje, kur būtų vien lietuviai?

elteide

#33
liepos 01, 2019, 13:10:48 Redagavimas: liepos 01, 2019, 13:14:59 by elteide
nėra tokio noro ,bet yra tokių tautų kuriom nesimpatizuoju..pvz. kinai dabartiniai, jų pramonė , požiūris į gamtą tt... jie stato begalo vedukų, tiltų , pastatų grandiozinių matmenų, naudoja  begales cemento, o jo gavimui gamybai reik labai daug teršt gamtą ...o dar jų chemija, kita pramonė ir jie nesuka galvos

violetpink1

Citata iš: a.t.sielis  liepos 01, 2019, 13:02:59Ar norėtumėte gyventi planetoje, kur būtų vien lietuviai?
...jei būtų daug juodaplaukių-šviesiaodžių ir tamsiaplaukių-šviesiaodžių merginų ir moterų, tuomet - taip  :D

a.t.sielis

Citata iš: violetpink1  liepos 01, 2019, 14:45:18...jei būtų daug juodaplaukių-šviesiaodžių ir tamsiaplaukių-šviesiaodžių merginų ir moterų, tuomet - taip  :D
o jeigu būtų tik šviesiaplaukės mėlynakės?

violetpink1

Tuomet jausčiau mano paminėtųjų trūkumą, būtų truputį liūdna...

violetpink1

Citata iš: a.t.sielis  liepos 01, 2019, 13:02:59Ar norėtumėte gyventi planetoje, kur būtų vien lietuviai?
Citata iš: a.t.sielis  liepos 01, 2019, 19:52:05o jeigu būtų tik šviesiaplaukės mėlynakės?
Iš esmės, jei toje planetoje nebūtų karų ir nevykėlių (taip vadinu piktadarius - žudikus, vagis, prievartautojus, mušeikas ir t.t.), žodžiu, jei nebūtų viso to brudo, tuomet norėčiau, tačiau žinoma, jei būtų galima vaikinams, pvz. man, su tomis šviesiaplaukėmis laisvai bendrauti; o jei tam, kad užkalbintum kokią tautietę turėtum turėti dvasinio mokytojo įšventinimą (dar pageidautina to paties kaip ir ji...) ir tik religijos nustatytose ribose - tuomet ne...
Dėl Parateokratijos, apie kurią rašiau savo temoje ir kuria tikiu... Tai aukštesnių ir platesnių pažiūrų ir suvokimo sąntvarka, už mūsų planetoje asančias ar juolabiau vyraujančias, ypač už religines, dėl to nelyginu Parateokratijos su tuo, ką įvardinau pirmoje šio įrašo pastraipoje.

a.t.sielis

Na, planeta pilna tokių vidutiniškų lietuvių, kaip dabar Lietuvoje gyvena.

Aš nenorėčiau tokioje planetoje gyventi.

Bet tai daugiau proto reikalai - patinka, nepatinka.

Žiūrint iš dvasinės perspektyvos, visi yra tobulos sielos, o tautybės - tik išoriniai "drabužio" įvardijimai.

Jeigu lietuvių skaičių padaugintume iki milijardų, atsirastų ir darančių įspūdį asmenybių tikriausiai.

xsistemax

Primityvūs babuinai nusavino ir pasidalino planetą.To neužteko,dar pasidalino ir gentainių populiaciją.
O kad jie neišsilakstytų-sugalvojo patriotizmą.

idenmeyou

Visada patriotizmas kirsis su žodžiu laisve. Jei esi patriotas turėsi ginti savo šalį, antraip negalėsi saves vadinti patriotu. Gali gyventi ramiai, su niekuo nesipykti, susipyks tavo šalies vadovai su kita šalimi, turėsi įsitraukti į karą ir pats, na greičiausiai jie įtrauks tave ir taip. Taigi su patriotizmu visada greta seka įsipareigojimas.

Visiems kas valdo aveles, patriotizmas, nacionalizmas puikūs ginklai, kuriais sužaidus gali panaudoti aveles pjautis vienas su kitomis. Man primena gaidžių peštynes, kai daug stebėtojų pastatę savo pinigus, stebi kuris gaidys laimės, o gaidžiai kovoja tarpusavy, besivadovaudami išgyvenimo instinktu, bet realiai vykdo žmogaus manipuliacija, juk žmogus jį ten įkišo ir visą žaidimą suorganizavo.

Mistas

Esu akademinės istorijos mėgėjas, tačiau patriotizmu nesergu. Ir nematau kodėl reikėtų.

Aukštyn