Anomalija.lt

Žemiški dalykai => Off-Topic => Apie viską => Temą pradėjo: cs balandžio 24, 2017, 17:05:02

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs balandžio 24, 2017, 17:05:02
Žmogaus kalba tai kalbos struktūrų rinkinys, kurį sudaro: netikra žmogaus kalba, tikra žmogaus kalba, neribota žmogaus kalba. Kalbų rinkinys suteikia galimybę daugiau pažinoti kalbas per jos formas ir lygius, po to įvertinant jas melaginga ir nemelaginga realybėmis.

Žmogaus kalba yra racionaliojo pobūdžio apibrėžiama kalba ir pasižymi visomis sąvybėmis, kurias turi įvykis. Taip pat turi sąvybes, kaip ir kitos kalbos:

1. Vyksta dėl įvykio;
2. Įvykis suteikia kalbai formą;
3. Įvykis priskiria kalbai lygį;
4. Turi mažąja prasmę;

Turi išsiskiriančių sąvybių nuo kitų kalbų:

1. Yra nematoma ir neaptinkama;
2. Yra neriboto apibrėžtumo, bei racionaliai pagrįsta;
3. Turi savyje didžiausią prasmę;
4. Turi melagingą/nemelagingą realybės nustatymą;
6. Turi formas ir lygius;

Taip atrodo žmogaus kalba ir jos dėsningumas.
(https://s5.postimg.org/xtfwm1is7/image.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas balandžio 24, 2017, 19:26:41
Matau, kad kitoje vietoje duota interpretacija nebuvo labai toli tikro varianto.
Tačiau viskas ką pateikei - vis tiek per daug abstraktu.
Vien dėl to, kad įvykis gali ateiti iš dviejų vietų: įvykis žmogaus vaizduotėje, galvoje - kuris verčia kurti netikrą, netikrų įvykių pasaulį; ir įvykis išoriniame pasaulyje, kuris įsiformina lingvizmais, logizmais, psichizmais ir virsta išorinės tikrovės interpretacija.

Kaip aiškini žmogaus kalbas šia prasme? Ar ženklinėje projekcijoje ant popieriaus, ekrano, šios vietos tokiu būdu susimaišo ir ta forma įgauna galimybes melaginga/nemelaginga.

O gal nėra skirtumo - tiesa/fantazija? Ir žmogaus kalba geriausioje formoje ir aukščiausiame lygyje turi savo nepriklausomą erdvę, kur gyvena nepriklausomai nuo tikrovės "taip" ir fantazijos "ne".
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs balandžio 24, 2017, 22:13:04
Citata iš: klajunas  balandžio 24, 2017, 19:26:41Kaip aiškini žmogaus kalbas šia prasme? Ar ženklinėje projekcijoje ant popieriaus, ekrano, šios vietos tokiu būdu susimaišo ir ta forma įgauna galimybes melaginga/nemelaginga.
Klysti ir nusivažiuoti nepridėjau tokių galimybių. Tada iš kur jos atsiranda? Nori kaltinti ir ieškoti kaltų, bet prie žmogaus kalbos tokių nerasi. Ir nesakau, kad pirmas sykis leidžia suprasti. Nenori jos suprasti, vadinasi tu apsistojai prie paprastų kalbų. Aš tavęs neperkalbėsiu... ir tuom užsiimti neturiu laiko. Žiūrėk kaip atrodo, o prielaidas pasilik savo kalbai.

Citata iš: klajunas  balandžio 24, 2017, 19:26:41O gal nėra skirtumo - tiesa/fantazija? Ir žmogaus kalba geriausioje formoje ir aukščiausiame lygyje turi savo nepriklausomą erdvę, kur gyvena nepriklausomai nuo tikrovės "taip" ir fantazijos "ne".
Šito nesupratau, nes nebuvau užsiminęs apie tai.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas balandžio 25, 2017, 06:48:32
Citata iš: cs  balandžio 24, 2017, 22:13:04Klysti
ir nusivažiuoti nepridėjau
tokių galimybių. Tada iš
kur jos atsiranda? Nori kaltinti
ir ieškoti kaltų, bet prie
žmogaus kalbos tokių
nerasi. Ir nesakau, kad
pirmas sykis leidžia suprasti.
Nenori jos suprasti, vadinasi tu
apsistojai prie paprastų kalbų.
Aš tavęs neperkalbėsiu...
ir tuom užsiimti
neturiu laiko. Žiūrėk
kaip
atrodo, o
prielaidas pasilik
savo kalbai.
Čia buvo panašiau ne į žmogaus kalbą, bet į šuns lojimą.  ;)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs balandžio 25, 2017, 18:50:50
Tenka priminti, kad žmogaus kalba yra kalbos struktūrų rinkinys, o ne pati kalba. Ir ji buvo dar prieš man ją atrandant.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs balandžio 27, 2017, 00:25:31
Citata""Kalbinių struktūrų rinkinys nepraverčia sekančiu atvėju ir ansktyvesnės deatversijos mozokomako. Dalinimą anstesnių kalbų, (prijungimą) galima išvysti per kietesnes standencijas.

Daugiausia forma ir lygis aptinkamas ankstyvesnėje deatversijoje su anrealimatronais. Didesnis lygis atverčiamas prie prijungimo su sąjunga.

Dirbtine sąsaja su formomis ir lygiais neatrandama, dėl deatversijoje nesurasto anrealimatrono. Antrarūšė padalijimo prijungimo stadija, įvykis.

Dirbtinėmis kalbomis apkalbėti žmonės. Gresia sekančiam ankstesnių kalbų prijungimui. Atitolinamas kietesnės standencijos kalbos tolimesnis su ankstyvesnis forma ir lygis. """
Daugiausia skyriau dėmesio nagrinėti žmogaus kalbą ir sekantį jos ryšį su ankstyvesne versta panaudojimo versija. Galima prijungti ankstesnes žinias ir kartotis. Apibrėžimas turi paklaidą, o paklaidą nebūtina taisyti. Bet atrasti įvykį pakanka laiko.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel balandžio 27, 2017, 00:43:06
@cs Kaip ji naudojama ir kuo pasireiškia?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs balandžio 27, 2017, 01:15:46
@Mekabciel sustabdytos stadijos kalbos išraiškos yra netikros kalbos šaltinis. Žmogaus kalba tipinis atradimas, kurio sudėtingesnių variantų nebebus atrasta. Tokia kalba savo lygyje pakankamai sudėtinga. Vertinti galima ne panaudojimą ir pasireiškimą, bet virsmus, kurie teisingi nėra visuomet. O tik momentiškai.

Lygiai nėra išplėstos žmogaus kalbos galimybės, formos irgi ne. Žmogaus kalba yra melaginga realybė ir užskirta per barierą. Faktas, kad grįžtame prie senesnės kalbos versijos ir taikomi nepakitę apribojimai. Taip galima artėti prie suderinamumo. Sykis rodo, kad žmogui kalba nedovanojama retkarčiais. Tą padarė ir apribotojai.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: SPACE balandžio 27, 2017, 16:10:03

Kalba turi dvasinį metafizinį šaltinį/source code. Galima pvz. pasakyti 'begalybė' ir kitas žmogus supras, pajaus. Elektronikoje, mechanikoje kiek rodo prietaisas iki galo, tai ir yra begalybė.



Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 08, 2017, 21:16:23
Iš šio rinkinio dar tenka susidurti su aplinkybėmis, kurios įtakoja baigtis ir nulemia lygių esamas padėtis iš dabartinių įtakos sferų zonų, kurios yra laikinojoje žmogaus kalboje ir turi atitikimo ir neatikimo pasirinkimus visoje absoliučioje kalboje. Šie pasirinkimai duoda suprasti, kad dabartis ir esama padėtis iš neribotoje kalboje esančių padėčių yra būtent tokios pat formos ir tokio pat lygio esinys. Netikra kalba filtruoja pažinimą ir priskiria artikuligestą vienai krypčiai, kuriai esinys pasitvirtina. Gali nerodyti pažintinės paskirties ir rodmenys būti nevisoje kalboje, bet šią problemą sprendžia artikuligestai(dabarties parodomieji(atitikimas, neatikimas), ateities žinomieji(melaginga,nemelaginga), konstruktyvieji (forma, lygis). Dabar turime bendrą rinkinį, kurį galima vertinti tik pagal jos pačios dalis.

artikuligestas-dirbtinis, pradinis sąlygos esinys, rodantis plačiai apimančią ar vertinančią iš pozicijos atsakymą.

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/gph729jc9ok23sc/9150012.png)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 10, 2017, 16:20:43
Veiksmas vystantis kalbos idėją per pateikiamą rinkinį yra artikuligestinis rodinys, su savo prasmėmis, atitinkantis kalbos struktūrų rinkiniais. Daiktas, pasikartojantis visose rinkinio dalyse yra užkoduojama informacijos forma, kurioje įsivedama atitikimai surišantys artikuligestais, tampantys rodiniais. Idėja atneša automatinę kalbos pradinę ir pažintinę žodžių sekų ir kalbos sekų artimą pusiau šifruojamą sąvybę / koduojamą formomis ir lygiais. Sudėtiniai rodiniai savyje laiko prasmes ir formos ir lygiai virsta realiomis prasmėmis, o jos turi dinaminę atitikimo atramą, leidžiančią pamatyti, kaip dabartis yra šalia dabartinės prasmės ir įvykio, arba leidžia pamatyti, kaip įvykis neįvyksta ir nėra iššifruojamas.

Netikra kalba dėlioja patį pagrindinį keismo vaidmenį, su juo kartu ateina patikrintos ir įsidėmėtos formos, ir lygiai, o jie pagrįstose vietose gali būti sutampantys ir nagrinėjami per atsakomąsias: melaginga, nemelaginga (ateitis). Dabarties klausimu, tai nepažymi jokios konkrečios ar ribotos sąlygos įvaizdinio, o turi sąvisprendinį. Dabartis yra nepažymima, labai tolima ir nepažinta sfera, kuri vis kuriama ir nuolat, kas nors pridedama, kol tampa naujiena. Kadangi, apie tai žinoma nedaug, todėl, rinkinys nebūtinai atsako į laiko susijusius klausimus, bet kartu prijaučia ir turi šią idėją kartu.

Tikroje kalboje artikuligestai forma ir lygis yra 1/2 artikuligestų visų atrastų tikrojoje kalboje. Kaip šis rinkinys, jis turi aiškias pozicijas ir aiškius objektus, kurie atskirai apibūdinami, laikančiais prasmę ir konkrečių vietų pasiskirstimą kalbos artikuligestuose ir struktūrose.

Neribota kalba yra neištirtų pagamintų lygių ir formų kalba, taip pat rūšis, kuri saugoja ir turi didžiają dalį kalbos artikuligestų sąsajas ir prasmių 'saskambius'. Kartu turi būti nevienetų, o sąjungų ir bendrų idėjų nešėjais, kurie sąvyje taip pat turi didžiąją prasmę ir ten gali būti neviena su idėjų proveržiu susijusi pradžia.

Laikina kalba sieja dabartį su tolima sąsaja ir artima idėja, atitikmuo ar neatitikmuo yra artikuligestinis rodinys, forma ir lygis patikrinimo su atitikimu ar neatitikimu sąjungoje ir absoliučioje kalboje turinti dabarties atramą ir didžiają prasmę.

Beveik pažymėti tikrojo sąskambio tarp senosios atrastos versijos ir dabar atrastos naujos, galima tik papildomu ryšiu, kuris gali jungti rinkinio dalis ir plėsti, artinti suvokimą ir atrasti kalbos panaudojimo prasmę iš tikrųjų ryšių ir aiškių pozicijų.


Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 11, 2017, 16:12:30
Trumpai. Šiame rinkinyje pastebimi dalykai yra procedūriniai, ir vietiniai kalbos suvokiniai, artikuligestai ir barierai skiriantys šiuos etapus. Pasikartojantis artikuligestų vaidmuo visose etapų kloduose yra aiškus numatytas atpažinimo turinys, taip pat gestais valdomas palengvintas suvokimas. Pasikartojantys ženklai formomis ir lygiais yra struktūrų klodų atsakymai, leidžiantys įsidėmėti ar sužinoti realias minties funkcijos kryptis.

Taip pat nagrinėjama procedūrinė funkcija, kuri yra tikroji kalba. Ji turi po kolkas atrastų 1/2 visų artikuligestų, bet žinoma, kad kiti gestai gali sudarinėti aukštas pozicijas ir aukštus lygius. Taip pat tikrosios kalbos procedūrinė shema, kuri šiuometinė.

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/bottenlr1ft8aws/421.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 11, 2017, 22:43:14
Šis nagrinėjimas dar neparodo tikrosios paskirties žymėjimo ir artikuliavimo pradmenų, tik pastarieji įmenami ir užkuoduojami į paveikslėlius. Viskas kartu neša aiškią kalbos susiformavimo iš dalių prasmę. Struktūros žymi reikšmes susijusias su vietomis, kuriose atitinkama funkcija yra iššifruojama. Pasirinkimai yra integracija ir integruojamasis būdas nėra kaip daugelis visų. Skiriasi tuom, kad nėra lyginamasi su kalboje seniau atrastais nagrinėjimais iki šiol. Todėl, procedūrinis kalbos žymėjimas yra pagrindas arba teorija, ištirinėti kalbą, kalbos kitimą ir sąvybes.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 13:38:44
CitataAtropovarinis kadiodas yra semifunkcinė dalos (maža tada), kuri (sumaža tada didos) skladas. Sukuvarinis nešėjas ir laikoma tąsa priskiriama operaciniams simplektams, tokiemskaip tikrosios kalbos procedūrinė shema ir shema su pririta(atvirkštinė funkcija). Sukaupiama informacija yra iš absorbos sulakštuota shemaformato tresa, su simbalokacijomis vedančiomis į artikuligestų sąnaudos antrikacijas.

Sumaža ir sudida (dabar), nagrinėjamos darbarties sklados, vienos kišmo vykdomos artiomacijos, kitos, kurios ateities, kismo vygdysenos ankroomatinės ancolijos. Krana pažymi procedūrų trasas ir vykdomas perskiras paskiroje.

Natūraliai, tai tik dalys, kurias skiria ir jungia suvokimas vedantis akiromatizuojamais suvokimo kanale, kismo persvarai. Nieko netenka nagrinėti, apart atsiradimo klausimo. Šį įsivedus į rinkinį ir platinant, galima numatyti seką, kuriai artima funkcija yra pasirenkama ir nebūtinai ji gali turėti iš žinomų sekų antrines. Taigi, įkrovos, verčiančios rinkinyje pasidėti neįprastoms funkcijos, yra naudojama ir populiari kalbos vartosenos pastata.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 14:55:03
Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 13:38:44<...> pastata.
Jeigu turėtum sąžinės, pirmiau arba greta pateiktum savo žodyną. O dabar tai ką darai yra grynas sadizmas.

Kodėl mus taip kankini???
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 15:03:25
Citata iš: klajunas  rugsėjo 12, 2017, 14:55:03Jeigu turėtum sąžinės, pirmiau arba greta pateiktum savo žodyną. O dabar tai ką darai yra grynas sadizmas.

Kodėl mus taip kankini???
Priimu visas reakcijas, bet nereikia pergyventi dėl smulkmenų. Įsivedinėsim reikšmes vėliau.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 15:38:31
Nori pasakyti kad

CitataAtropovarinis kadiodas
CitataSukuvarinis nešėjas
Citataoperaciniams simplektams
Citataabsorbos sulakštuota shemaformato tresa
Citatakišmo vykdomos artiomacijos
ir t.t.

dar neturi jokių reikšmių?

Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 15:03:25Įsivedinėsim reikšmes vėliau.
Žodynėlis:

atropovarinis - ...
sukuvarinis - ...
kadiodas - ...
simplektas - ...
absorba - ...
schemaformatas - ...
tresa - ...
kišmas - ...
artiomacija - ...

"Vėliau" atėjo jau dabar.  :D

P.S. Pas mane toks žodynas atsiranda kai kanapės parukau  :D  "Kai absorba sulakštuoja sukuvarinį kišmą".  8)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 15:45:50
@klajunas aš supratau, kad jei gerai neįsigilini, nieko netrauki ir neturi prieš tai galvoje minčių. Tokio lygio, kur aš nagrinėju kalbą nesutiksi galvoje, bet ir neperprasi taip greitai. O pastangų dėti reikia, bet smulkinimosi ir trynimosi prie tų pačių terminų neapsimoka.

Geriau sudėk viltis, gal kažką suprasi. Žodynėlis yra nevisagalis ir nepadės. ;) Turėsi elgtis profesonaliau. ;)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 16:04:14
Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 15:45:50Geriau sudėk viltis, gal kažką suprasi. Žodynėlis yra nevisagalis ir nepadės. (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/wink.gif) Turėsi elgtis profesonaliau. (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/wink.gif)
Antžmogi, tavo įsakymai man įstatymas.  :(  Jau einu dėti viltis, ir tvarkyti savo turėjimus.

Mažytis klausimėlis:

Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 15:45:50Tokio lygio, kur aš nagrinėju kalbą nesutiksi galvoje, bet ir neperprasi taip greitai.
Čia ir yra tas lygis???:

CitataAtropovarinis kadiodas yra semifunkcinė dalos (maža tada), kuri (sumaža tada didos) skladas. Sukuvarinis nešėjas ir laikoma tąsa priskiriama operaciniams simplektams, tokiemskaip tikrosios kalbos procedūrinė shema ir shema su pririta(atvirkštinė funkcija). Sukaupiama informacija yra iš absorbos sulakštuota shemaformato tresa, su simbalokacijomis vedančiomis į artikuligestų sąnaudos antrikacijas.

Sumaža ir sudida (dabar), nagrinėjamos darbarties sklados, vienos kišmo vykdomos artiomacijos, kitos, kurios ateities, kismo vygdysenos ankroomatinės ancolijos. Krana pažymi procedūrų trasas ir vykdomas perskiras paskiroje.
Ačiū Antžmogiui, kad teikiasi purvintis. >:(
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 16:10:17
@klajunas kaip toj patarlėj: "Įkritęs į balą sausas neliksi.", su tuo ir sveikinu. :D

Citata iš: klajunas  rugsėjo 12, 2017, 16:04:14Čia ir yra tas lygis???:
Čia perkeltine prasme lygis turėtų šviesti didelėm raidėm. Jeigu manai, kad tai bala ar pelkė, tai negeras požiūris, turėtų, kaip ir sakiau būti kažkas geresnio. O šiaip, paaiškinau prieš tai kokie kalbos skyriai taps nagrinėjami ir jau tapo paliesti. Tereikia sekti temą, jeigu įdomu. ;)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 16:18:51
Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 16:10:17@klajunas kaip toj patarlėj: "Įkritęs į balą sausas neliksi.", su tuo ir sveikinu. :D

Čia perkeltine prasme lygis turėtų šviesti didelėm raidėm. Jeigu manai, kad tai bala ar pelkė, tai negeras požiūris, turėtų, kaip ir sakiau būti kažkas geresnio. O šiaip, paaiškinau prieš tai kokie kalbos skyriai taps nagrinėjami ir jau tapo paliesti. Tereikia sekti temą, jeigu įdomu. ;)
Įkritęs į balutę sausas neliksiu, granted, bet kas tą balutę pridirbo taip lengvai irgi neišsipirks.

Citatapaaiškinau prieš tai kokie kalbos skyriai taps nagrinėjami ir jau tapo paliesti. Tereikia sekti temą, jeigu įdomu. ;)
Deja čia turėsiu Jus Antžmogi nuvilti, temą greičiausiai seks ne daug kas, nes be žodynėlio tatai vargiai   įmanoma. Be jo tavo tema pasako ne daugiau negu čeiniko burbuliavimas.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 16:27:18
Citata iš: klajunas  rugsėjo 12, 2017, 16:18:51Deja čia turėsiu Jus Antžmogi nuvilti, temą greičiausiai seks ne daug kas, nes be žodynėlio tatai vargiai   įmanoma. Be jo tavo tema pasako ne daugiau negu čeiniko burbuliavimas.
Ar patsai nenusivili, kad sieki tiek daug, o gauni nedaug? :D Kaip sakiau, laikysiuos plano ir žodinėlį su reikšmemis atrasiu vėliau. Jis neatrandamas per vieną aimirką, nevyksta čia jokie stebuklai taip pat.

O jeigu nori suprasti viską greičiau nėra tokio būdo, nėra pašalinės pagalbos per žodynėlius. Vienas suvokimas ateina ir jis iššifruojamas artikuligestais, daug kalbėjau, bet nepamačiau pas tave jų naudos. Man artikuligestai viską sudėliojo ir padarė ką ir reikėjo. O tau nematyti, kad jie būtų veiksmingi? Galbūt paties tema, per stačiokiškai analizuojama. ;)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 16:39:12
Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 16:27:18Ar patsai nenusivili, kad sieki tiek daug, o gauni nedaug? (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/cheesy.gif) Kaip sakiau, laikysiuos plano ir žodinėlį su reikšmemis atrasiu vėliau. Jis neatrandamas per vieną aimirką, nevyksta čia jokie stebuklai taip pat.
O jeigu atsiklaupčiau ant kelių ir batą pabučiuočiau, a? Gal daugiau gaučiau? Arba jeigu visą grupę surinkčiau, kuri prieš Jus Antžmogi nusižemintų? Tada Jūsų didybė tikrai būtų pamaloninta. (Įdėjau viltį.)  >:(
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 17:29:25
@klajunas nusilakstei visai ir žodinėlis iš tavęs neliko nepastebėtas. Patarimą jau iš tavęs gavau, ko dar nori įsiteikti? Lyrinį elėraštuką surimavai neblogai. Tik savo naudai. ;)

Ar turi, kanors beto paklausti?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 18:07:19
Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 17:29:25Ar turi, kanors beto paklausti?
Kokia prasmė dar ko nors klausti? Keliaujam skirtingais keliais ir tiek. Dalinimasis seniai užsibaigęs.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 19:10:25
Kalbos laidiniai skiliniai yra beolės ir olės gediferencinės ir proginės nolijos, galinčios keisti statinį savo pavidalą iš ribojančios ganojinės semifunkcijos. Čia papildoma kišmo funkcijos palenga, kuri turi a ir b kryptis. Papildoma kišmo ateities produkavimo sata yra atsekti(t.y. aplenkti savo kopijas, demodeliuoti ir prikoleriuoti naujus pavidalus iš pradinių ir esminių pavidalų, kurių beformės struktūros išveda.)

Čia turime ribotą kišmo valdysenos shemą.

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/p6drhxk9lqyq3hr/42200.png)

Taip dėliojama sfera, kuri yra dekryptiniu ir kryptiniu pavidalu. Sfera tai laidinė, tiesinė atkarpa jungianti kelis kadrus kartu ir assifuojanti, derinanti sekas pagal senumo koordinaciją.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 20:00:33
Ką čia parašysiu, gal ne visai į tavo temą. Tik noriu pavyzdžiu parodyti geresnį kelią. Aš nesu prieš tai ką darai, bet turėtum elgtis sąžiningai. Kaip - turi suprasti iš pavyzdžio. Turiu neužbaigtą kurti savo asmeninę kalbą. Galiu ja parašyti pastraipa.

Citataενα γαφορι ελι σο ποτα σειροτο, πορεο, εν ψειμο, δχεγοραταν αριπελο αλοσυ κλοδα, ορισενδο κιχορεοξεν γεμοτοτ ες οριπαιρο φαβδορνι μαδετοτ. βι εν ψειμο, χη ζυο γαφορε βαξετο σατο ελιξεν φησοχε ε απδοκενορσο ες γερορι απδοχε ενα γαφορνι φολετονε τειοτι. ε λασο νοητοσει εν σειρο, χη πα βεθε ζογαχορι ορισατο λασο οχρε λυφοραταν αδιφολε ες πα ληβδοχε αριελι τολε ζογαχορνε φαβχοτι, ηει ορισατο γαφορατ κιμελοξεν. ορισελι ανεδε ες σιτε γαφορι, εψο πορεο ιγιοτο ορισελι ψεδοσε ξερ δοχε.
Citataena gafori eli so pota seiroto, poreo, en pseimo, dchegoratan aripelo alosu kloda, orisendo kichoreoksen gemotot es oripairo fabdorni madetot. bi en pseimo, che zuo gafore bakseto sato eliksen fesoche e apdokenorso es gerori apdoche ena gaforni foletone teioti e laso noetosei en seiro, che pa bethe zogachori orisato laso ochre luforatan adifole es pa lebdoche arieli tole zogachorne fabchoti hei orisato gaforat kimeloksen. oriseli anede es site gafori, epso poreo igioto oriseli psedose kser doche.
Esmė ta, kad kai naudoji nežinomą kalbą, turi pateikti priemones ją suprasti. Ar supratai ką aš parašiau? Kad suprastum - mano vertimas:

CitataAsmeninės kalbos yra labai įdomi perspektyva, kuri manau visuomenei padarytų daug gero, leistų išplėsti mąstymą ir ugdytų žmonių kūrybiškumą. Manau netgi, kad tokia filologinė disciplina turėtų būti dėstomα mokyklose ir vaikai būtų mokomi asmeninių kalbų kūrimo pagrindų. Savo vizijoje matau, kad kiekviena galingesnė organizacijα turės savo vidiniam naudojimui susikurtą kalbą ir visi norėdami tapti tos organizacijos nariai, turės kalbą išmokti. Bus viešos ir slaptos kalbos, prie kurių priėjimas bus laisvas arba ribojamas.
Kam įdomu daugiau čia http://www.psytechnologijos.lt/kalba/entu-kalba/ (http://www.psytechnologijos.lt/kalba/entu-kalba/)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 20:08:00
@klajunas Kodėl ne savo skyriuje, o pas mane reklamojiesi? Esme suprantu, bet taip verčiant, mano kalba praranda efektą, kurį užkoduoju į naujus terminus ir posakius. Tėra mano vienintelis būdas, kito nėra. O integruoti idėjas ir po viena aiškinti nėra prasmės. Tai užiimi pats, neketinu kartoti, ką tu darai.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 20:14:31
Daviau patarimą, kuris yra vienintelis produktyvus kelias. Kito deja nėra.

P.S. Kiek man žinoma, skyriai forume neprivatizuojami, visame forume gali rašyti kas nori kur nori.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 20:27:58
@klajunas Nesiginčysiu apie produktyvumo kelius, nes jų nusakyti neįmanoma. Retas juos įsisąmonina ir retas jais naudojasi. Gal tu manai suradęs ir neketini pasidalinti. Bet čia ne apie tai tema. Derėtų pasižiūrėti, kokia tema čia gvildenama, ir pagal tai atsakyti.

P.S. Būk mandagesnis ir profesionalesnis, reklamuotis turi savo skyrių ir tai žinai pats.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 20:47:38
Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 20:27:58P.S. Būk mandagesnis ir profesionalesnis, reklamuotis turi savo skyrių ir tai žinai pats.
Jeigu pritrauksi daug dėmesio, galiu sumokėti už reklamą.  :D

Tema yra Žmogaus kalba, mano variantas viena iš žmogaus kalbų rūšių. Kalbą sukurti - labai paprasta, tame nėra jokios paslapties.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 20:54:46
Citata iš: klajunas  rugsėjo 12, 2017, 20:47:38Tema yra Žmogaus kalba, mano variantas viena iš žmogaus kalbų rūšių. Kalbą sukurti - labai paprasta, tame nėra jokios paslapties.
Man pasirodė, kad tu rodai, kaip sukurti kalbos vertimą. ;) Bet bendru atžvilgiu tai yra kalbos kūryba ir plėtojimas, naujų funkcijų ir poveikių atradimas. Tau atrodo, kad nėra paslapties, bet ištikro, kalbos kūrimas yra slepiamas ir nerodomas eiliniui. Kaip pavyzdžiui mokymo kalba turi savo specifiškumą, o ji neišduodama kiekvienam ir kiekvienas neina mokydamas... Kiekviena kalba kažkuo išsiskiria ir traukia savo poveikiu. Nors vienos nebūtų, neįsivaizduoju, kaip funkcionuotų bendrame pasaulyje įprastos struktūros ir kaip aprūpintų viena kitas... Tu turi variantą, kaip viską apeiti?

Ką tu gali pasakyti?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 12, 2017, 21:18:36
Jeigu taip supratai, tai labai susiaurinai tai, ką norėjau pasakyti. Bet kokią kalbą galima versti trimis kryptimis:

a) į pasaulį,
b) į kitos kalbos ženklus,
c) į mintį.

Pasaulį visą surodinėti vaizdiškai - per daug sudėtinga. Ištraukti pačią mintį ir parodyti kaip vaizdą - neturi technologijos. Vadinasi lieka vienus ženklus versti į kitus. Jeigu šis variantas neįmanomas, tai komunikacija užsklendžiama, neužsimezga ryšys. Nenaudojant nei vieno iš variantų dirbamas darbas tampa beprasmybe. Galimi įvairūs atsikalbinėjimai, kad nenori užsiteršti įprastinės kalbos kystkeliais ir banalybėmis. Tačiau pradžioje kitaip neįmanoma. Gaunasi ateini į forumą (pažiūrėk ką reiškia šis žodis), o kalbiesi su savimi. Tokiu atveju bendrauti galima ir savo mintyse, jeigu kiti nedomina.

Užlipai taip aukštai, kad esantys apačioje negirdi ką rėkauji. Nuleisk kopėčias, kad ir kiti galėtų užlipti, tada turėsi daug pašnekovų.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 12, 2017, 22:44:32
@klajunas Kitoje grupėje, kaip pavyzdžiui kalbos pasiskirstymas, kanors kalboje įvardyti ar padaryti kryptimis yra begalo sunku. Todėl turi būti atrasta balansuota kalba, kuri visais atvėjais gali aprūpinti ir derinti visas sferas. Jeigu matei, pateikiau shemą, kaip atrodo ribota kišmo valdysena, joje yra dekryptinė ir kryptinė sfera, ir sferos, kurios nepridėjau yra akryptinė(priešinga visai krypčių rūšiai, nekryptis). Visas šis balansas yra pasiekiamas kai sužinoma skirianti riba. Tačiau prie tokios nueiti tenka labai ilgai, kryptys veda įvariais pasirinkimais, kurie jungiami arba beveik nepastebimi savo skirtumu.

Kišmo ateities produkavimo sata pažymi įsivaizduojamą ribą, kurioje kryptinis procesas nutraukia seką. Todėl, gaunasi visų kalbos pavidalų ir formų aplenkimas ir sužinojimas. Taip pat ši funkcija prikoleruoja naujų formų, pavidalų, kurie yra kišmo išvestys iš visų formų, virtusių etapų ir lygių.

Kišmo palenga turinti a ir b kryptis, nurodo, kad procesas matuojamas kryptimis, pažyminčiomis jungimo kelio ilgius ir trasas. Sfera, kuri turi ir a ir b kryptis yra kryptinė ir kalbos formos ir pavidalai turi kryptinį pasiskirstymą į 2 puses.



Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 13, 2017, 15:20:02
Niekada nėra produkuojama ir kiekvienam balansui nėra atitikmens, kuriuo būtų galima sekti. Mintis arba ženklas yra pagrindiniai atitikmens rodmenys, bet jeigu balanso metu jie konfiguruoja, pagrinde ir sudaro 'mintančias grupes', kuriomis minta vartotojai ir persmelkia žinojimo lygį. Pats savo gaminys - visoje kalboje yra susidedantis iš MMS"minčių mitybos sąlygos", kuriai tenka tresa ir povieną atskirą trasą.

Taigi, grandinė sudaro visų pirma sąlygos, kurios arba balanso būsenoje arba matujama jutimine sąmone,(kuriai priklauso atsakyti už balanso būsenoje kuriamas sąlygas).Yra nevienas susijęs dalykas į kurį reikia atkreipti dėmesį:

1. Nežinoma, kas persmelkia žinojimo lygį.
2. Neaiškios pradinės minčių mitybos sąlygos.
3. Kokią būseną jutiminė sąmonė laiko balansine?


Automatinės sąlygos, vienas iš gerai žinomų būdų suvokti kalbos panaudojimo prasmę žinojimo lygyje. Visi pastebėjimai įrodo, kad tresa yra vis kitokios kalbos rūšys, o ten trasa tenkina žinojimo lygį iš kryptinių/dekryptinių sferų.

Kadangi, neįvardyjamas tikras balansas visoje kalboje, nėra bendro ryšio ir būsenos, kuri arti kalbos kūrimo pagrindo.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 13, 2017, 17:06:37
pirmą sykį girdžiu tokią sąvoką kaip kišmas ...čia naujadaras? :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 13, 2017, 17:25:31
@elteide taip naujadaras, gaila neįtrauktas į žodyną. :(

Apžvelgiamas sukuvarinis nešėjas, kuris minčių pavidale išdalo skladas į palenga operuojamas dekas. Bejo, paėmus, kad ir tikrosios kalbos procedūrinę shemą, matyti, kad projektas ir grupavimas yra išdalytas į mažas semifunkcijas ir jų skala yra nevisų įrodoma. Bet, remiantis pavidalų nustatytu kintamumu, galima atpažinti tokias sąvybes, kaip būsenos ir kitimo, laikinumo.

Taškas, kuriame išdalymas yra priskiriamas sferų pavidalams, yra neribotoje kalboje ir šiek tiek laikinojoje kalboje. Norint numatyti, bendrus jų nešėjus, tenka susidurti su shemaformato tresa, kurioje pažymėti pradiniai skaldos bruožai.Simplektai, kurie konfiguruoja kišmo ir kismo valdiniuose:

1. Shemaformato tresa
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/2qgrduc6xtwe2fr/14801.png)
2. Tikrosios kalbos procedūrinė shema
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/u71vxsg2f378kz6/42200012.png)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 13, 2017, 17:27:05
dievaž, man atrodo kaip absurdas, srr neįžeidžiant čia mano nuomonė..ir panašu į klajuno brėžinius  :D 
gerai suklysta vienoj vt , tikrai kaip apie skaldą ...
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 13, 2017, 18:14:04
@elteide turbūt gerai išstudijavai ir žinai tikrai sąvokas. Sklada tai- bendri nešėjai shemoformatinėje tresos sudėtyje. O sąvokos, nėra žodynuose, nes šiuometinis žodynas daugiau kreipia į supaprastintą žmogaus požiūrį. Tam ir atrandama žmogaus kalba, ir plėtojama dalimis... Tai yra rezultatas, ką ir pateikiu. ;)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 13, 2017, 18:18:45
@elteide niekas nekaltas kad tavo galvoje nebūna minčių žiūrint į schemą.  :D Gal dėl galvos traumos.  ;)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 13, 2017, 18:39:52
Citata iš: klajunas  rugsėjo 13, 2017, 18:18:45@elteide niekas nekaltas kad tavo galvoje nebūna minčių žiūrint į schemą.  :D Gal dėl galvos traumos.  ;)
aš ne vyras , kad schemas žiūrėt ir suprast ...galvos trauma buvo tik viena vaikystėj ir be pasekmių ateity man , tik rogutėm buvo ragai, ačiū Dievui :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 13, 2017, 18:42:29
Citata iš: cs  rugsėjo 13, 2017, 17:25:312. Tikrosios kalbos procedūrinė shema
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/u71vxsg2f378kz6/42200012.png)


ir kaip tai suprast ?..nu sorry ...:D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 13, 2017, 18:50:55
@elteide patikrink #11 pranešime esančią informaciją, kuri yra šios shemos duplikacija. Bet geriau, kad sietum tu pagrindine shema su visomis kalbomis #9 pranešime.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 13, 2017, 18:54:05
Citata iš: elteide  rugsėjo 13, 2017, 18:42:29ir kaip tai suprast ?..nu sorry ...(http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/cheesy.gif)
Pirmiausiai iš galvos pašalink  patarlę "žiūriu į knygą, o matau špygą". Tada paskaityk ne vien tai kas čia parašyta. @cs ir @time forume daugiau pridiskutavęs. Jeigu vis tiek nieko nesuprasi, parašyk asmeniškai. Nes kas čia pateikta tik aisbergo viršūnėlė, nenuostabu, kad sunku suprasti.

Ir apskritai pastebėjau kad mėgsti eiti lengviausiu keliu, esi pastangų ir sunkumų nemėgėja.  ;D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 13, 2017, 18:56:59
Citata iš: klajunas  rugsėjo 13, 2017, 18:54:05Pirmiausiai iš galvos pašalink  patarlę "žiūriu į knygą, o matau špygą". Tada paskaityk ne vien tai kas čia parašyta. @cs ir @time forume daugiau pridiskutavęs. Jeigu vis tiek nieko nesuprasi, parašyk asmeniškai. Nes kas čia pateikta tik aisbergo viršūnėlė, nenuostabu, kad sunku suprasti.

Ir apskritai pastebėjau kad mėgsti eiti lengviausiu keliu, esi pastangų ir sunkumų nemėgėja.  ;D
beviltiška, aš jau dabar matau, kad čia šnekat paukščiu kalba :)
...
o kas mėgsta eit sunkiu keliu, nebent raganosis ..
nors man tenka eit , bet tik per prievartą :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 13, 2017, 18:59:30
Citata iš: elteide  rugsėjo 13, 2017, 18:56:59o kas mėgsta eit sunkiu keliu, nebent raganosis ..
nors man tenka eit , bet tik per prievartą (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/smiley.gif)
Vargas tam, kuris tave turi nešt per gyvenimą...  :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 13, 2017, 19:01:38
Citata iš: klajunas  rugsėjo 13, 2017, 18:59:30Vargas tam, kuris tave turi nešt per gyvenimą...  :D
aš irgi nešu..kaip kulverstukas čemodaną Genai ,tu čia manęs nenuvertink.:)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 13, 2017, 19:12:41
Citata iš: elteide  rugsėjo 13, 2017, 19:01:38aš irgi nešu..kaip kulverstukas čemodaną Genai ,tu čia manęs nenuvertink.(http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/smiley.gif)
Tai @cs į Genas netinka, nepadėsi? Jis daro labai svarbų darbą, kuris planetoje padarys perversmą. Bus atskleistos visos kalbos paslaptys. Taip pat ir matematinės.  ;D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 13, 2017, 19:16:41
aš gi neguminė ir negaliu persiplėšt, visiem nepadėsi:D
teks tau, klajune, atlikti šią misiją..gaudaisi schemose, supranti daugiau, judi ta  linkme  ir tt:)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 13, 2017, 19:35:13
@elteide nepasakyčiau, kad tai sudėtinga, tik reikia atkreipti dėmesį į artikuligestus, sužinoti jų reikšmę.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 13, 2017, 20:55:56
Trumpai. Kitas svarbus dalykas, kuris supanašina antrininkes ir gatavuojamas tresas veikia komsemioribalėmis, jomis sfera iškeliama į dalis ir susiejama su tiesiamomis linijomis. Trasa yra sfera ( = ), bent kai aiškinama šiuo principu. Kad tai pataptu seniai ištirinėtu ir gerai žinomu funkcijiniu rodikliu, įbesti reikia viršupritanines tresas(po kolkas neįmanomas atkartoti jokiu sheminiu pavidalu).

Jundant toliau, gatavas siekia antriniu gediferencines amusijas, kurių trikfiksas ir fiksacija gali atsakyti, tokiu patapimu atgal atverčiamos priritų komfunkcijos. Šis analoginis priritas gali degediferijuoti svaržą, su mažesnia dalimi, praėjusiame amusijos sufiksinime.

Gediferencinė, Degediferencinė, Shemaformato tresa
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/ouhlknwozax5ttz/7.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 14, 2017, 13:41:48
Prieš įmanant, kaip krana atsiranda procedūrų nuotektyje, bei vedančioje pirminėje sferoje, jei įjungiant palenga antrikacijas, kurių viena iš procedūrų yra įminti tikrosios kalbos procedūrines dalis, bei įtresinti į tresas. Vienas iš pagrindų stovi, bei daugiau arba tik kartą susiduria su paskirosiomis kranos antrikacijomis, bei gedifrencinės tresos modeliu. Palenga, kuri intresina ištakas, kurios būna kryptinės/dekryptinės, procedūrų tąsoje su įminta tikrosios kalbos procedūrine shema veikia dvikryptišku palengos pajėgumu.

Komandinis taškas arba palengos taškas yra semifunkcijų pradžios atskaita, tresos funkcijų ir trasos(sferos) pradžia. Veikdama, pagal primuojamą ateinantys fooliai gerina užtęstumo grailius. Tiškumas betkokiame formate iššifruojamas iš strimusų koduotės, kurių artimoji tresa dekoduoja/įkoduoja tresas.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 14, 2017, 18:46:59
Tiems, kas seka mintį, surinkau iki šiol pateiktą originalų žodynėlį, kurio paaiškinimų ir apibrėžimų dar lauksime. Ypač tie, kas domisi kalbos klausimais, nes tema yra Kalba.

Sąrašas:

Daiktavardžiai:
deatversija, mozokomakas, standencija, anrealimatronas, artikuligestas, kadiodas, sklada, simplektas, pririta, absorba, schemaformatas, tresa, simbalokacija, antrikacija, sumaža, sudida, kišmas, artiomacija, ancolija, krana, trasa, skilinys, beolė, olė, nolija, palenga, sata, lainis, deka, skala, komsemioribalė, gatavas, amusija, trikfiksas, komfunkcija, svarža, nuotektis, foolis, grailis, tiškumas, strimusas

Būdvardžiai:
antropovarinis, semifunkcinis, sukuvarinis, akroomatinis, gediferencinis, viršupritaninis, degediferencinis

Veiksmažodžiai:
sulakštuoti, akiromatizuoti, prikoliaruoti, assifuoti, gatavuoti, sufiksinti, intresinti, primuoti


Daiktavardžiais įvardijamos statiškos kalbos struktūros, kurios yra sąmonės sustabdytas tapsmas, veiksmažodiais - dinaminės, o būdvardžiai yra daiktavardžių savybės. Nėra prieveiksmių ir smulkesnių kalbos dalių. Turbūt todėl, kad vyksta aprašomojo pobūdžio analizė, akcentuojanti tą kalbos dalį, kuri sąmonės sufiksinta. Galima pastebėti, kad žodžių daryba chaotiška, surišta su įvairių klasikinių kalbų sufiksų sistema. Dominuoja, aišku, lietuvizmai. Fonologija ir lietuviška ir skolintinė (pavyzdžiui, balsių junginys "oo").
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 14, 2017, 19:14:43
@klajunas katik parodei gediferencinį tresos struktūrinį rinkinį. Jei teko matyti shemaformato tresą, teko susidurti su viena iš minčių junginėjimo trifiksų, kuriuos stambiai vadinsime "fiksacijos kryptimis". Kadangi, netaip paprasta viską suprasti, mėginsiu pratęsti mintį.

Struktūros, iš dalos, pasiima fiksavimo kryptis, kurios yra nevienodos. Pagal šią nuostatą atkeliauja jungimo minčių metodas, vadinamas semifunkcija. Semifunkcijos būna:

Pagrindinės sferos (trasos):

1. Kryptinės
2. Dekryptinės

Pašalinės sferos (trasos):

1. Antrikacija


Taip pat, labai dažnai kalbama apie palengą, kuri yra surinkimo taško koordinatorius, ji operuojama pagal dvikryptiškas strimuso palengas. Jeigu tapatintume su kišmo palenga ar kismo palenga - rastume skirtingas funkcijas. Šios dekoduoja/koduoja minčių mišinį į skladas. Sklados yra pagrindiniai shemaformato nešėjai, kurių sudėliojimo tvarka pati svarbiausia, nes pagal tvarką ateina semifunkciniai gebėjimai.

Daug užsiminta ir apie tikrosios kalbos procedūrinę shemą, kuri turi: formas, lygius, bei tuščius pasirinkimus. Kadangi dar neturiu atsakymo, kas tie tušti laukeliai tapatinami su procedūrine skiltimi, nesiruošiu atsakyti. Formos ir lygiai yra tikrosios kalbos artikuligestai, kurių minčių antrikacija turi atitinkamą gebėjimą. Jeigu imtume pavyzdžiais: tai - minčių antrikacija kažką neša svarbaus, ko neįmanoma išgryninti, ir dažniausiai tai apčiuopiama grupiniu ir didesniu dydžiu. Patį vienetą laikau sklada.

P.S. O dėl kitų sąvokų, tai reikės ilgai vesti ir atrinkti pačias reikšmes. Dabar tuo neketinu užsiimti. Bet eigoje, bus įminta į nemažai sąvokų ir reikšmių.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 14, 2017, 22:01:00
Dėmesio, šis pranešimas yra ribojantis ir tvarkantis skladas, pagal polinkį ir rūšį (Sumaža), kuri nėra teisingas ir vienintelis atsakymas!

Sugubertorinti tresas kuria semifuncinė varža, kuriai priskiriami nuotektyje kranos, kodifikuojantys(atsimenantys praėjusius etapus) krana. Sugubertorinta tresa yra keičianti pavidalus į arčiausią gubertoro poziciją (prieš optimalią), pritaikytą tresioti priešinėms opozicijomis.

Tai yra įprasta pradžia, kurią semifunkcinė varža turi kartu savyje. Didžiausia apraiška ateina skytiniu paviršiumi arba krana, kuriai priskiriama nuotektyje esanti trasa (sfera). Procedūrai vygdant, atkeliamos antrikacijos yra krana, kuriomis vygdysena eina per palenga ir kišmo vygdyseną. Atgubertorinama per kišmo į dekryptinė ir kryptinė sfera su shemaformato tresa įtraukiami gediferincinė ir degediferencinė sfera.

Konsetresa yra priešinga degediferencinė sfera atnešanti kryptinį judesį ir antrikacinę kryptį į tolimuosius tresos nesugubertorintas skladas, bei opozicinę paviršinę kraną.

Aukščiausiame lygyje sugubertorinta(sutvarkyta, išvesta iš kranos) tresa yra forminė ir pavidalinė apraiška, kuriai pritaikyta opozicinė, kryptį nešanti sklada fiksuojanti kranos nuotektyje(aukščiausiame pagaminime ir pagaminimo prasmėje).

1. Sumaža / Sumažinta (dekryptinė/kryptinė sfera) palengoje
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/8jfirzhhix9p4ow/89562.png)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Teroras rugsėjo 14, 2017, 22:19:20
Matyt gyvenime problemu per mazai turi, kad bandai is paprasto dalyko padaryti sudetingesni.

Cia tas pats jeigu tureti rata, padaryti is jo sesiakampi ir tuomet tvirtinti ji prie automobilio.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 14, 2017, 22:25:42
@Teroras Jeigu tu vartoji, turi atitinkamai žinoti, ką vartoji. Net jeigu įmanoma kažką dar kalboje rasti - labai gerai. Nebūtinai reikia prikibti ir kalbą išaukštinti, net neaišku, pagal kuriuos bruožus ji gali būti tokios vertės... Galbūt ne čia papuolei... ;)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 10:48:16
Psichoformos onomizacija (onoma gr. - vardas) - turi labai daug galimybių. Kiekvieną tikrovę, taip pat ir kalbos, galima aprašyti naudojant bet kokias sąvokų sistemas. Tačiau tai prasmę turi tik tuo atveju, jeigu tai leidžia pasakyti daugiau negu senos priemonės. Ką nori tuo ką darai pasakyti tu?

Taip pat ar nebandei kurti originalios gramatizacijos, nes su standartinėmis gramatikomis - taip pat daug problemų. Nors jos gerai subalansuotos, surandant pusiausvyrą tarp daikto ir veiksmo, tai nereiškia kad gerai atitinka tikrovę. Ar galėtum pasiūlyti originalios gramatizacijos pavyzdžių?

Tai reikštų, kad kuriama ne hibridinė, bet pilna nauja kalba. Aš turiu tik kelis originalius gramatizacijos elementus, nuosakų lygyje (įvedant telepatyvą ir oneiratyvą, ir ateityje numatant taip pat turėti transoratyvo nuosaką).
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 11:17:26
Akiromatizuojantis minties kanalas yra semifunkcinė daugiakartinė sukura, bejo pusės dalos antkrito(sukuruota maža/didma) ateina vienų iš jų krypčių. Per juos ateinantis kranos difunktas pagrindinėje tresoje įveda trifiksą antrikaciją. Tačiau neįprastą ir netokią, daugiau tokią kurio pradžia papildoma kranos su jos sklada antrikacija bei mažakartine sukura.

Išspręndžiant, kuri sukura platesnė, atsiremiama į trikryptes pagrindines sukuras:

1. Vienkartinė sukura
2. Daugiakartinė sukura
3. Mažakartinė sukura

Kaip jos spinksuoja(platėja, išryškėja), nėra artimo antrikacijos pokrypčio vertinimo. Bet, dvikryptė linija arti akiromatizuojamo kanalo ir yra ryšyje su atradimu.

Didžiausia paskirtis šių sukuros nešėjų yra atsiremianti su faktu. Didma gali būti mažos tapati antrikacija, o paskirtis gali išlikti savo pradinėje vietoje.



@klajunas dėl šių galimybių buvau pagalvojęs kiek anksčiau, ir sprendžiau, kaip tai turėtų (normos lygyje) atrodyti. Supratau tik kelis variantus, kaip neatrodytų gerai ir tai plačiai ir skambiai pavaizduoti nėra atitinkamo man žinomo formato. Kad sukurti gramatizacijas, reikia perbristi 'hibridines jūras', kurių nėra tiek daug, o man kažką tai reikštų, jei jų būtų daugiau nei 100 skirtingų variantų. Pagal tai nusprečiau, kaip normaliai pavaizduoti tariamas gramatizacijas. Kiek teko ir teks dar naudotis senu metodu.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 15, 2017, 12:39:06
9 IIIIIIIII(117) raidės + Y
208
10
1
(28 - Ų įsišaknijusi žemėje bet atvira dangui (533/11/2)

Viso dešimt arba vienetas(128/11/2)
340(Yla-34)
7


Septynetas - 172/10/1

Resmekelesin(186) mikšpikuliukšt(279/99/9) audospInIeId(173/11/2) rgidgalkat(127/1) kryoht(114/6) jitlapš(121=11*11)
1000


114(Vidury)
Viso žodžių - 6, Simbolių - 61/7
61- Yra ryšys su pačia yla
268
7



(331/7)/Yla įdūrė ir padalino sielą į  
  dvi dalis(111)
442
10
1


du(33/6) šimtai(7) aštuoni(7) lygūs(7) keturiems(163/1) šimtams(127/1) keturiasdešimt(851/14/5) dviems(99/9)
983
20
2

Du lygu dviems tik reik padauginti iš trijų.
603
9
Ir gausis trejybė
235
1

Dnr giroskopas
226/1
Keturiolikoje

369
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 12:59:04
@Mekabciel nuostabu, kad ir tu panorai prisijungti prie kalbos sieties su mintimis paieškos. Raidės ir simboliai, kiek matau, bei įžvelgiu panašumus su nagrinėjamais dalykais. ;)

Tavo pateiktis yra vienoje iš mano nagrinėjamų zonų: gedefirencinė tresa, kuri svarbiausiai išlaiko eiliškumą, bei vyksta iš gebėjimų svarbos eilės, shemoformato tresa viską surenka ir ištresina. Nesvarbi eilė yra degedefirencinei tresai, nes joje gebėjimas tėra vienas. Sferos yra kryptinės ir dekryptinės, jos pažymi, kad viena ant kitos negali lipti, todėl paskirtis yra skirta nepanašios.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 15, 2017, 13:04:21
Dublis nr. 2

Galima tai būtų pavadinti - Babelis nr. 2
:)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 13:07:30
@Mekabciel mačiau pateikei gyroskopinę dnr sielos mintį ir apie ylą su sielomis mintį, gal gali plačiau pakomentuoti?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 13:13:46
@cs Tęsiant išgryninimą, dar vienas klausimas: kokiame lygyje vyksta tavo kalbos dalykų onomizacija? Kad būtų aiškiau, pateiksiu savo lygių sistemą:

Beformė psichinė energija:

1) ilium - ne šis pasaulis,
2) injektonai - pasaulio pradžia,
3) geometronai - pasaulio „protas",
4) pamatas - pasaulio rezultatas,
5) bio-energija - pirmapradis žmogus.

Sąmonės energija:

1) psichoforma - suformuota psichinė realybė,
2) onomizacija/gramatizacija,
3) lingvoforma - kalbos konstruktas,
4) išeinanti seka - produkavimo procesas,
5) tekstas - galutinis produktas.

Čia išvardinti tik patys laipteliai, bet nėra kiekvieno laiptelio vidinės sistemos, nes man įdomu tik kokioje vietoje guli tas procesas, kuris vyksta tavo galvoje. Mes aišku gauname teksto lygio produkta, tačiau onomizacijos struktūroje naudojamos savotiškos eižos linijos, kurios turi kažkokį siekinį. Paprasčiausias variantas būtų, jeigu tai būtų pamatinė psichoforma, daug sudėtingiau, jeigu eini dar giliau.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 13:27:11
Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 15, 2017, 13:04:21Dublis nr. 2

Galima tai būtų pavadinti - Babelis nr. 2
(http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/smiley.gif)
@Mekabciel ne tu vienas turi teisę į savo babelį. Ateina laikas kada babelis bus kiekvienas žmogus. Tai nebus tik "išrinktųjų" privilegija, kurie savo babelį stato ant kitų žmonių sprando.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 13:28:11
@klajunas Aš nepasisakau už mažos vystymą, o tik padedu plėsti galimybes... Betkoks statinis pavidalas yra ribojantis ir nieko daug nepasakantis. Ilgai ir daug šio kartoti nepatartina, nes jeigu imsime, kad būtina punktuotai išreikšti apraiškomis, kas paeiliui sudaryta ne chaoso principu, galima tame nematyti prasmės. O jeigu įžvelgsime prasmę, tai kokia ji turi būti ir kaip atrodyti. Pasirinkimai tavo atvėju yra nevieną kartą aptikti kintantys ir tu neapsispręndęs kokie minties tarpsmai reikalingi atvaizduoti, tačiau niekas ir negelbėja tik supratimas parodo.

Mano atvėju nereikia ieškoti chaoso, bet ir sudarinėti nuoseklių, neaiškių pavidalų iš žinomų tarpsmų. Bet jeigu tai įvykdyta nelabai galima kažką pakeisti...

Tam turi būti pasiūlymas, kaip savęs neapriboti ir plėsti norimą mintį iš savo žinomų tarpsmų, kuriuos tu žinodamas jau gali atskleisti.

Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 13:13:46dar vienas klausimas: kokiame lygyje vyksta tavo kalbos dalykų onomizacija?
Aš tai įvardijau antrikacija su kranomis, tai begalo silpnas ir neišplėtotas fiksavimo būdas, kuris ateina iš aukštesnių pasirinkimų, kaip operuojama tikrosios kalbos procedūrinė shema. Visko sudėti, o paskui suklysti, nėra prasmės, nes pagrindiniai nešėjai tikrosios kalbos procedūrinėje shemoje yra neatrasti, o jie yra kitame kolide(kitoje sudėtingoje sferoje be įvardijamos šiuo laiku prasmės).
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 15, 2017, 13:31:33
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 13:27:11@Mekabciel ne tu vienas turi teisę į savo babelį. Ateina laikas kada babelis bus kiekvienas žmogus. Tai nebus tik "išrinktųjų" privilegija, kurie savo babelį stato ant kitų žmonių sprando.
Jo, jo. Čia tas posakis labai tinka - "iš didelio rašto išėjome už krašto". :)

Kaži ką ten su tom naujom kalbom šnekėsime? Apie Gyroskopus ir Ylas ar apie subtiliuosius kūnus? :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 13:45:16
Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 15, 2017, 13:31:33Kaži ką ten su tom naujom kalbom šnekėsime? Apie Gyroskopus ir Ylas ar apie subtiliuosius kūnus? (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/smiley.gif)
Nesupranti principo esmės, kuri yra ne atidaryti ir vėl uždaryti, bet atidaryti ir paleisti. Ar mes kompračikosai, kad sąmones bačkose augintume?  :D

Comprachicos:
https://en.wikipedia.org/wiki/Comprachicos (https://en.wikipedia.org/wiki/Comprachicos)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 15, 2017, 13:49:14
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 13:45:16Nesupranti principo esmės...
Čia aš supasuosiu. ;)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 13:51:26
Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 15, 2017, 13:49:14Čia aš supasuosiu. ;)
Spėju dėl to, kad grandinė per trumpa.  :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 13:59:47
Citata iš: cs  rugsėjo 15, 2017, 13:28:11Tam turi būti pasiūlymas, kaip savęs neapriboti ir plėsti norimą mintį iš savo žinomų tarpsmų, kuriuos tu žinodamas jau gali atskleisti.
Jeigu yra ekstensyvumas, turi būti pradžia ir pabaiga. Pradžią ir pabaigą galima pažymėti kaip arką, kuri iš vienos vietose tikrovėje išlenda, o kitoje įlenda. Šį procesą galima suskaidyti į įvairius tarpsmus - aš pasirinkau vieną variantą, norėdamas kad projektuotum į jį. Jeigu nenori, gali pateikti savo tarpsmų seką, ir tada aš pabandysiu projektuoti pats, į savo. Bet reikia kad tai būtų daroma tvarkingai, turi pradėti nuo išlindimo ir vieną po kito vardinti tarpsmus, užbaigdamas galutiniu įlindimu. Tada bus įmanomas bent šioks stoks "vertimas". Jeigu pas tave griežtos sekos nėra, tada turi būti ne sekos logika.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 15, 2017, 14:07:02
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 13:51:26Spėju dėl to, kad grandinė per trumpa.  :D
Dėl to, kad pokalbis statomas ant - "tu nesupranti"  ir "grandinė per trumpa" pozicijos.

Aš nesuprantu ir pas mane grandinė per trumpa, bet kas iš to? Kam tai deklaruot?

Juk vaikui nesakysi - Ne tu nesupranti, tavo grandine per trumpa... ?
Ar čia tokia pozicija - neva gyvenimas žiaurus ir tave mokys žiauriai? Gal tinkamesnis - "Va pasižiūrėk yra toks variantas arba, o kaip tu derini tą ir aną ir t.t.?"

Šiaip jau pakankamai aiškų klausimą uždaviau apie "paleidimą" paskutinėje "blog'o" žinutėje. Tai, kur aš nesuprantu principo esmės?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 14:13:53
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 13:59:47Jeigu yra ekstensyvumas, turi būti pradžia ir pabaiga. Pradžią ir pabaigą galima pažymėti kaip arką, kuri iš vienos vietose tikrovėje išlenda, o kitoje įlenda. Šį procesą galima suskaidyti į įvairius tarpsmus - aš pasirinkau vieną variantą, norėdamas kad projektuotum į jį. Jeigu nenori, gali pateikti savo tarpsmų seką, ir tada aš pabandysiu projektuoti pats, į savo. Bet reikia kad tai būtų daroma tvarkingai, turi pradėti nuo išlindimo ir vieną po kito vardinti tarpsmus, užbaigdamas galutiniu įlindimu. Tada bus įmanomas bent šioks stoks "vertimas". Jeigu pas tave griežtos sekos nėra, tada turi būti ne sekos logika.
Viena iš galimybių yra dėliojimas etapais, bet etapai yra iššifruojami kaip teisingi, jei turi automatizmus ir pradines struktūras. Man, shemos atvaizduoja metodą, kaip galima giliai įlįsti į gelmę, todėl, dar neretais atvėjais orientuotos shemos yra paviršutiniškos, neapkraunamos perdaug niekais.

Kaip pavyzdžiui nauja shema, pusinė tikrosios kalbos procedūrinė shema turi tarpsmus ir etapus... Daugelis jų pažįmi gebėjimus, o ištraukia ir parodo gelmes ir prasmes. Todėl tai gaunasi kaip automatizuojamas vertimas neperkraunamas niekais...

1. Pusinė tikrosios kalbos procedūrinė shema
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/y00x89rxi0b39ni/1054.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 14:29:58
Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 15, 2017, 14:07:02Dėl to, kad pokalbis statomas ant - "tu nesupranti"  ir "grandinė per trumpa" pozicijos.

Aš nesuprantu ir pas mane grandinė per trumpa, bet kas iš to? Kam tai deklaruot?

Juk vaikui nesakysi - Ne tu nesupranti, tavo grandine per trumpa... ?
Ar čia tokia pozicija - neva gyvenimas žiaurus ir tave mokys žiauriai? Gal tinkamesnis - "Va pasižiūrėk yra toks variantas arba, o kaip tu derini tą ir aną ir t.t.?"

Šiaip jau pakankamai aiškų klausimą uždaviau apie "paleidimą" paskutinėje "blog'o" žinutėje. Tai, kur aš nesuprantu principo esmės?
Dedi minusą ir tai vadini kad supranti? Čia jau aš supasuoju. Nes aš noriu kad tu suprastum ne save, bet mane - o tu minusą tiesiai į širdį...  :D  Aš ne vampyras ir manęs mediniais minusais nenužudysi...  :D
Tai ką tu supranti yra tik savęs supratimas. Kito suprasti gal net iš principo neįmanoma. Panašu, kad nori jog aš būčiau tu, o to niekada nebus. Turi atvažiuoti be viso traukinio savo supratimų, tik tada gali pamatyti.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 15, 2017, 14:40:50
Na aš minuso nesureikšminu tu jį simbolizavai.

Tai paaiškink man ką, kaip tave suprasti?

Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 14:29:58Panašu, kad nori jog aš būčiau tu, o to niekada nebus. Turi atvažiuoti be viso traukinio savo supratimų, tik tada gali pamatyti.
Na tai va, pirmame sakinyje parašei kas tau atrodo, o antrame kad reik be viso traukinio savo supratimų atvažiuot, tik tada gali pamatyt.

"Tavo traukinys man traukinį priskyrė." Tai savo traukinį atkabink ir mano nematysi. Nes man įdomu būtų išgirsti ko aš nesuprantu ir ką reiktų suprasti.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 14:53:18
Atsakymas kabo po nosimi, bet jeigu taip nori iš manęs išgirsti, galiu pasivarginti: "Babelis" yra pliusas todėl, kad jis žmones paleidžia iš kompračikosų bačkos... paaiškinimas nusileidžiant iki "elementarizmų". Ir dar daugiau pamokančiu tonu (pats prašei), reikia iš pradžių žiūrėti artimiausia kontekstą, o tada platesnį ir plačiausią apie kokį tik faktinės informacijos turi. Traukiniai supratimų nėra blogis, bet tik tada kai važinėja savais keliais. O supratimus sukabinti, galima tik abipusiu sutarimu. O jeigu jo nėra kaip sakoma "žinai kelią, matai bėgius ir pirmyn..."  :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 15, 2017, 15:16:01
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 14:53:18Atsakymas kabo po nosimi...
Aha, supratau dabar ką turi omeny. :)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 15, 2017, 15:46:54
čia gal ateivių kalbą mokotės, nagrinėjate?:)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 15:47:35
@Mekabciel taigi, ar bus atsakymas, ką gyroskopinė dnr ir ylos atlieka ištikro? Ar čia tebuvo vienkartinis susiprasminimas? :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 15, 2017, 16:19:23
Žmogus tai giroskopas ir turi save sukalibruoti į Ylos paliktą šviesos plyšį(Akį, Akutę(111)).
Atkurt ryšį su savo dvasine šaknimi, kurią sekdamas vertingiausiai(222) save realizuos.

Giroskopas tai kalėjimas ir kompasas vienu metu, kuriame kančia priverčia ieškot išėjimo - kalibruojiesi į  šviesos spindulį.

Mes taip sukamės giroskope, nors jis turi sujungimus tarp kiekvieno žiedo.
5280
(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d5/Gyroscope_operation.gif/220px-Gyroscope_operation.gif)
Reik sekt Ylos padarytą pėdsaką.
5669
26
8
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 16:33:08
Sekantis surišimas įveda prieštodinius valdiklius, kišmo/kismo palenga straguoja ir nepagal naują pavidalą. Tokia pavaizdėsena inkuria dregoginę preservaciją bei shematoforminę tresą sulaiko sandūroje su poveikiu. Ten atsidūręs prieštodinis valdiklis straguoja krana ir duoda simplekto objekciją.

Sulakštuojami prieštodiniai valdiklio tarpsmai pavaizduoja savo trasoje esančios kranos simplekto objekciją, pergeltuoja vienarūšes ir daugiarūšes tresas.

Vienapusiai valdikliai,kurie atsidūria nekartą pažymi vietas:

1. Vietos būna straguojamos (atrandamos konkrečiame tarpsnyje)
2. Prieštodiniai valdikliai duoda simplekto objekciją (atpasakoja tarpsnio etapus)
3. Dregoginė preservacija turi pavaizdavimą (sukuriama terpė tresoje)
4. Daugiarūšės tresos(gediferencinė, viršupritaninė) ir vienarūšės tresos(shematoforminė, degediferencinė) atsiduria prieštodiniame valdiklyje.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 17:41:53
Šuoliuoji į priekį per daug dideliais šuoliais, be jokio edukacinio sąmoningumo. Pasiaiškinkime nuosekliau. Pradėdami nuo klausimo:

Kas yra kišmo palenga?

Pagrindinė kišmo palengos paskirtis - dekoduoti/koduoti minčių mišinius į skladas. Sklada - tai bendri nešėjai schemaformatinėje tresos sudėtyje. Schemaformato tresa yra minčių junginėjimo trifiksas. Tresa yra vis kitokios kalbos formos, kurių trasa tenkina žinojimo lygį iš kryptinių/dekryptinių sferų. Sukuvarinis nešėjas minčių pavidale išdalo skladas į palenga operuojamas dekas. Palenga yra kišmo funkcijos dalis, kuri turi a ir b kryptis. Kišmo valdysenoje dėliojama sfera, turinti dekryptinį ir kryptinį pavidalą. Sfera - tai laidinė, tiesinė atkarpa, jungianti kelis kadrus kartu ir derinanti sekas pagal senumo koordinaciją. Kišmo palenga nurodo, kad procesas matuojamas kryptimis pažyminčiomis jungimo kelio ilgius ir trasas. Žmogaus kalbos žodynėlis yra gediferencinis struktūrinis tresos rinkinys. Kišmas gali prikoleruoti naujas formas ir naujus lygius. Sata yra įsivaizduojama kišmo ateities produkavimo riba. Dėka satos gaunasi visų kalbos pavidalų ir formų aplenkimas, sužinojimas.

Šis fragmentas yra kalbos sieties su mintimis paieškų dalis.

Klausimėlis pasvarstymui: Kaip galima detalizuoti kadrų sekų sferoje koordinaciją pagal senumą?

P.S. Taip pat pageidautina ištaisyti visas klaidas sujungimuose.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: gidas rugsėjo 15, 2017, 17:47:58
Citata iš: cs  rugsėjo 15, 2017, 16:33:08Sekantis surišimas įveda prieštodinius valdiklius, kišmo/kismo palenga straguoja ir nepagal naują pavidalą. Tokia pavaizdėsena inkuria dregoginę preservaciją bei shematoforminę tresą sulaiko sandūroje su poveikiu. Ten atsidūręs prieštodinis valdiklis straguoja krana ir duoda simplekto objekciją.

Sulakštuojami prieštodiniai valdiklio tarpsmai pavaizduoja savo trasoje esančios kranos simplekto objekciją, pergeltuoja vienarūšes ir daugiarūšes tresas.

Vienapusiai valdikliai,kurie atsidūria nekartą pažymi vietas:
Tavo paprastas/skaidrus dėstymas apie žmogaus kalbą šį sudėtingą fenomeną padaro aiškų kaip krikštolas kiekvienam asilui.  :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 17:59:05
@klajunas, kiek pavyko apie kišmo palengą išdėsčiau #25 pranešime. Tavo rinktas fragmentas yra begalo klaidingas, jokios minties, jokio ryšio nesudaro.

Kadangi tau pasidarė įdomu, kas ta kišmo palenga, atsakysiu be jokiu fragmentų. Tai- kaip ir kiekviena palenga, su savo semifunkcine išdava. Turi kodavimo/dekodavimo trasos sąvybę ir mintis prikoleriuoja iš dekų į skladas padarant jas į nešėjus tresos sudėtyje.

Iš pradžių šias savybes, kol nepritaikiau pagrindinei palengai perteikiau per kišmo palenga, dabar tai yra kaip ir kiekvienos palengos atliekamos funkcijos, tik pavadinimai užkoduoja prasmę, kurios dar neišsiaiškinau ir siekiu išsiaiškinti. Tai sudarys ryšį apie kurį tu kalbi...

Labiau patartina skaityti pavienius pranešimus, nejungiant ir neieškant ryšių su praėjusiais pranešimais, tą ką parodei yra absurdiška dėlionė.

Citata iš: gidas  rugsėjo 15, 2017, 17:47:58Tavo paprastas/skaidrus dėstymas apie žmogaus kalbą šį sudėtingą fenomeną padaro aiškų kaip krikštolas kiekvienam asilui.  (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/smiley.gif)
@gidas tema ne apie žmogaus kalbą, o apie kalbą. :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 15, 2017, 18:07:38
Citata iš: cs  rugsėjo 15, 2017, 17:59:05Labiau patartina skaityti pavienius pranešimus, nejungiant ir neieškant ryšių su praėjusiais pranaešimais, tą ką parodei yra absurdiška dėlionė.
Deja dėlionė yra sudaryta vien iš tavo stilistiškai sutvarkytų citatų, todėl tokia reakcija tu čia tik pats sau užmini ant piršto.

Citata iš: cs  rugsėjo 15, 2017, 17:59:05Kadangi tau pasidarė įdomu, kas ta kišmo palenga, atsakysiu be jokiu fragmentų. Tai- kaip ir kiekviena palenga, su savo semifunkcine išdava. Turi kodavimo/dekodavimo trasos sąvybę ir mintis prikoleriuoja iš dekų į skladas padarant jas į nešėjus tresos sudėtyje.
Tai kad mano rinkinyje viskas taip ir pasakyta, tik gal nepilnai. Ypač jeigu daugiau pažiūri kaip į atskirų savokų apibrėžimus, o ne loginę seką. O apibrėžimai vos ne pažodinės citatos.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 19:12:52
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 18:07:38Tai kad mano rinkinyje viskas taip ir pasakyta, tik gal nepilnai. Ypač jeigu daugiau pažiūri kaip į atskirų savokų apibrėžimus, o ne loginę seką. O apibrėžimai vos ne pažodinės citatos.
Tai kas yra dabar, po to gal nebėra šiai funkcijai pavartu. ~Kitos žinios~ ;)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 19:31:33
Citata iš: klajunas  rugsėjo 15, 2017, 17:41:53Kaip galima detalizuoti kadrų sekų sferoje koordinaciją pagal senumą?
Detalizuoti šio klausimo neįmanoma, taip veikia viena iš semifunkcijų. Ką tai duoda, duoda atminties dalykus - kaip įsimenami nešėjai, laikmenos. Galioja pamėgdžiojimas, antrikaciniai dalykai. Svarbiausia pati seka, kuri turi tapti panašiu pavidalu į gediferencinės tresos, kad atsirastų paskiras gebėjimas.

Gediferencinė tresa shemoje čia matyti -
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/ouhlknwozax5ttz/7.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 15, 2017, 20:27:10
CitataSekantis surišimas iveda prieštodinius valdiklius, kišmo/kismo palenga straguoja ir nepagal nauja pavidala. Tokia pavaizdesena inkuria dregogine preservacija bei shematoformine tresa sulaiko sanduroje su poveikiu. Ten atsidures prieštodinis valdiklis straguoja krana ir duoda simplekto objekcija.

Sulakštuojami prieštodiniai valdiklio tarpsmai pavaizduoja savo trasoje esancios kranos simplekto objekcija, pergeltuoja vienarušes ir daugerušes tresas.

Vienapusiai valdikliai,kurie atsiduria nekarta pažymi vietas:

1. Vietos buna straguojamos (atrandomos konkreciame tarpsnyje)
2. Prieštodiniai valdikliai duoda simplekto objekcija (atpasakoja tarpsnio etapus)
3. Dregogine preservacija turi pavaizdavima (sukuriama terpe tresoje)
4. Daugiarušes tresos(gediferencine, viršupritanine) ir vienarušes tresos(shematoformine, degediferencine) atsiduria prieštodiniame valdiklyje.

1. Simplekto objekcija
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/07vxfat49kb6gmx/10095.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 16, 2017, 12:21:59
CitataTaip deliojama sfera, kuri yra dekryptiniu ir kryptiniu pavidalu. Sfera tai laidine, tiesine atkarpa jungianti kelis kadrus kartu ir assifuojanti, derinanti sekas pagal senumo koordinacija.
Dažnai nėra pažymima, kaip organizuojamos sklados, pagal jos senumo koordinacijas. Tai yra viena iš problemų, bei slėpinių, kurių nėra paprasta įminti. Sekos su sukuros nešėjais yra kartu ir dekryptiniai/kryptiniai nešėjai, jiems priskiriama "kitais žodžiais" teorinė tresa su efekto trasa. Trasa (pagal prasmę atitinka sfera), yra sukuros nešėjų dregoginė preservacija įsteigiant pagal prieštodinius valdiklius. Prieštodiniai valdikliai yra kryptingi, bet jų kryptį pažymi minifikuoti sekų valdikliai. Jais ateina sekų pradinės sąlygotos sferos, bei tresos, kuriose kryptinga sfera atrūšiuoja į tresas(daugiarūšes ir vienarūšes).

Assifavimas, tai yra prarastų ir įgyvendintų ryšių atkelimas į pradinę padėtį. Kombinacija yra labai efektyvus ir daugelį dalykų susiejantis metodas, kuriam be išimties taikomas ir assifavimas savo kadruose. Prieštodiniai valdikliai iš minifikuotų pradžių sukelia efektą jungiantį per assifuojamas tresas ir iš dalos atranda koordinaciją arba kaip vienarūšę sklados skiltį.

Nešėjai patobulinami, kai yra vienoje tiesinėje atkarpoje, bei išlyginami per paprastąsias tresas. Čia sąlygojama pradinė pavidališka assifuojanti pradžia prieštodiniai valdikliais įveda dregoginę preservaciją.

CitataSumaža ir sudida (dabar), nagrinejamos darbarties sklados, vienos kišmo vykdomos artiomacijos, kitos, kurios ateities, kismo vygdysenos ankroomatines ancolijos.
Dabarties skladų paskirtis yra nešėjų vygdomos artiomacijos vydgysenos ankroomatinės ancolijos ir liekamosios skladų efektų padermės. Čia pinama dabartis, bei pažymima ateities kismo vygdymo kroomacijos pagal artiominį pavidalą.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 16, 2017, 12:44:46
cs, tau oskaras už fantaziją .. :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: kiskis rugsėjo 16, 2017, 13:55:39
Ir foskaras uz ontazija.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 16, 2017, 14:40:11
Citata iš: kiskis  rugsėjo 16, 2017, 13:55:39Ir foskaras uz ontazija.
gerai pastebėta...:D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 16, 2017, 15:59:11
Minkštukų susirinkimas...  :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 16, 2017, 16:02:47
aga...klajunas_Timūras ir jo būrys... :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 16, 2017, 16:37:23
Planktonas ir kašaloto dantys.  :D

https://lt.wikipedia.org/wiki/Planktonas (https://lt.wikipedia.org/wiki/Planktonas)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: kiskis rugsėjo 16, 2017, 16:42:35
@klajunas ,niekada nenorejai savo nike "aj"(nesolidziai tokiam veikejui skamba) i solidu "o", kas atspindes tamstos grandiozines veiklos esme @klounas@ :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 16, 2017, 17:00:20
Skanaus

(http://www.psytechnologijos.lt/files1/upload/Psytechnologijos13/bigcarrot.jpg)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 16, 2017, 17:03:54
@visiems kodėl neivieno atsakymo susijusio su kalba? Nebeįdomi tema ? :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: kiskis rugsėjo 16, 2017, 17:13:44
Teorija sausa saka, tik praktikos vaisingas medis :D, naudojam kalba praktiskai :D , morku gaunam uz tai :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 16, 2017, 17:22:59
@klajunas baidai visus studijuojančius kalbos temą. Taip pat galėtum jau ir pasistenkti būti daugiau profesonalesniu ir mandagesniu. :) Po kolkas nevystoma tema su trigdžiais.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 16, 2017, 20:04:57
:)
"Nas&at na realnast..."

manyčiau kad kalba turi prastinti, o ne sudėtingingtingingti(333) bendravimą.

Ką su ta kalba daryt?

"Patinka", man tos akimirkos kai stovi prieš pažįstamą, ir nesupranti apie ką jis šneka, abudu nesuprantame... :D
Aš tai suprantu, kad mes vienas kito nesuprantame, nes noras turėt(111)unikalią(111) kalbą  didesnis nei supratimo vienas kito. Nėra nerimo dėl to ar tave supras, svarbiausia, kad pats save "supranti". Kaži kaip galima save suprasti, ne kontekste su kitu? Man tai, kad kitas mane supranta, leidžia pasitikrinti, jog aš supratingas(aiškiai skaitomas, skaidrus), o jei ne tai ne.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 16, 2017, 20:15:56
Citata iš: klajunas  rugsėjo 16, 2017, 16:37:23Planktonas ir kašaloto dantys.  :D

https://lt.wikipedia.org/wiki/Planktonas (https://lt.wikipedia.org/wiki/Planktonas)


ačiū, bet žinau kas yra planktonas :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 16, 2017, 20:16:50
Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 16, 2017, 20:04:57manyčiau kad kalba turi prastinti, o ne sudėtingingtingingti(333) bendravimą.
Gal gali šią poziciją praplėsti ir konkrečiai aprašyti naudos būdus? Mano atvėju, tai kalbos paskirties bendravime ieškojimas yra 'maža', o 'mažos' propagavimas uždaro vaizduotėje daugelių galimybių.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 16, 2017, 20:39:59
Citata iš: cs  rugsėjo 16, 2017, 20:16:50Gal gali šią poziciją praplėsti ir konkrečiai aprašyti...
Negaliu praplėst ir konkrečiai aprašyt, nes po šių pacituotų žodžių nebesuprantu minties?

Kas tie NAUDOS BŪDAI? Turi omeny, kaip mūsų bendravimas turi atnešti supratimą vienas kito, susišnekėjimą ir iš to naudą? 

Žodis Maža kabutėse reiškia - Didelę?  Nes dažniausiai kai žodis kabutėse turi arba perkeltinę reikšmę, priešingą arba pašiepiančią.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 16, 2017, 20:48:47
Apie 'mažą' daugiau išdėsčiau #65  poste.

Be bendravimo naudos, kalba kitais būdais turi irgi apraišku, kurios stebimos ir pripažįstamos. Jei tu nori paminėti klasikinį kalbos supratimą, atsiremi į bendravimo 'pinkles'. Todėl nieko nematai tik bendravimą. ;)

Bendravimo nauda yra ryšiai, o jie buvo kuriami ir kaip ir kiekvienas dalykų įdiegiami per šviečiamąjį kalbos judėjimą. Čia šviečiamojo judėjimo strategija, ir jei nori tu ja tiki, nori netiki...

Plėtočių, kaip matau nebesulauksiu, bet nuomonė vistiek apie kalbą, nors nelabai plačiai aprašyta. :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 16, 2017, 20:59:49
Tai konkrečiai šnekėk ką turi omeny, kas ten pripąžįstama ir stebima? Telepatija?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 16, 2017, 21:06:35
Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 16, 2017, 20:59:49Tai konkrečiai šnekėk ką turi omeny, kas ten pripąžįstama ir stebima? Telepatija?
Ne pagal bendravimą ši kalba orientuota, bet pagal sandarą, iš kokių dalių kalba susideda ir ką kiekviena iš jų dalis atlieka. Todėl gretinama su mintimis ir kalbos simboliniu atvaizdavimu ir raiška. Jeigu teko sekti pranešimus, užsiminta nemažai susijusių idėjų, kaip grupuoti mintis ir kaip jas vertinti.

Jeigu turi kažką pridėti, ir tikrai įdomu, gali. Bet geriau bus jeigu bandysi pats suprasti, nes nesuprasdamas toli nenueisi. ;)

Gali pasiūlyti, kaip suvokti įsisąmoninimą , pagal kokius minčių kanalus atskirti įsisąmoninamą dalyką ir pradinį ryšį su šaltiniu šio dalyko.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 16, 2017, 21:35:13
Pats žodis, pvz: stalas  nebūtinai reiškia stalą, o turi kalbos struktūros šaknį ir rerezentuoja atitinkančią jos būseną dėl to sakinys gali atrodyt visiškai nelogiškas, nors kiekvienas žodis reprezentuoja šaknų taktą ir žmogus gebantis skaityt šaknis, bendrauja šaknų būsenomis, o ne pačiais žodžiais. Tą turi omeny?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 16, 2017, 21:45:17
Taip, iš poto, kaip susiejimai ateina, yra nemažų spėjimų susijusių, objektas gali neturėti pradinės paskirties, pačios pradinės prasmės. Imant, kad iš poto atkeliauja grynos reikšmės - nėra 100% pasitikėjimo, dėl to, sprendžiama nemažai minčių funkcijų ir būsenų užvadinimų, kurios tam kartui įkelia ir išduoda, kas plačiai neįvardyjama, o yra taip plačiame kontekste.

Gerai vienas iš pavyzdžių yra semifunkcijos, kurios yra dekryptinės ir kryptinės, antrikacinės. Pažinimo sferos remiasi vienu iš semifunkcijų - taip sudaro logiškus teorinius pasaulius, pagal antrikacijas galimus nagrinėti. Jų tikrumas tik toks, kiek ir holografija gali parodyti. Norėčiau, kad ir tu suprastum, kiek giliai galima keliauti ir pažinti minties sferas siejant su kalba.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 16, 2017, 21:56:15
Na aišku. :D

Tu realiu laiku žodį gaudai ir atrandi naujus ar išdirbęs kalbą ir jau į ją įsigyvenęs?

Iš esmės tavo kalba yra gyva kalba ir ji net neturi jokios struktūros? Ir ji net pastoviai mutuoja, keičiasi ir tobulėja?

Tu iš esmės perduodi net ne kalbą, o  būseną? :)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 16, 2017, 22:13:44
Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 16, 2017, 21:56:15Tu realiu laiku žodį gaudai ir atrandi naujus ar išdirbęs kalbą ir jau į ją įsigyvenęs?
Žodis neatrandamas paprastu keliu, reikia žinoti, kaip sudėtinės struktūros dalomos, bent minimaliai būti susidūrus su žodžiais, kuriuos suvokti galima iš sakinių sekų, vietų, kur paliekama mintis ir kur mintis užšifruoja turinio grandį, kurią galima pratęsti ir pamatyti, kas joje yra daugiau, nei parodoma iš nutekėjusių toli nuo šaltinio esančių dalykų.

Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 16, 2017, 21:56:15Iš esmės tavo kalba yra gyva kalba ir ji net neturi jokios struktūros? Ir ji net pastoviai mutuoja, keičiasi ir tobulėja?
Savo kalbai nesu suradęs analogiškų perteikimo variantų, nes tai yra nestandartinė, nauja kryptis aiškinanti minčių atsiradimą ir kitimą per patobulinamus ir pridedamus pavidalus. Ji ne mutuoja, o kaskart atrandama aukštesnių lygių ryšių, efektų ir rūšių, apie kurias nedaug yra kalbėta. Tačiau jų egzistencija šešėlinė, dalykiškai konkreti nėra tikra, ji remiasi ir atsiranda iš paslėptų atradimų.

Citata iš: Mekabciel  rugsėjo 16, 2017, 21:56:15Tu iš esmės perduodi net ne kalbą, o  būseną? :)
Jeigu būseną sietume su aukštesniai kalbos pažinojimo tarpsniais, galėtume įsivedę su turimomis sąvokomis ir žodžiais prikoliariuoti amžinas būsenas ir dalykiškai jas valdyti iš jų kitimo požymių ir sudaromų sekų apraiškų būdo.

:) :) :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Mekabciel rugsėjo 16, 2017, 22:49:31
Kaip suprantu tyrinėdamas kalbos struktūrą(sąmonės minčių generatorių) atrandi žodžių dalių šaknis, kišenėles, lentynėles, nišas ir norėdamas perteikti norimas būsenas skirtignas daleles miksuoji, gaudamas naujas reikšmes, žodžius - teisingai supratau? Bet juk raidės turi savo šaknis, o ne junginiai.

Jei taip tada man įdomu žinoti, kokias reikšmes turi tavo šaknys? Ir iškur tu jas žinai, kaip tu jas sužinojai?

Citata iš: cs  rugsėjo 16, 2017, 22:13:44Jeigu būseną sietume su aukštesniai kalbos pažinojimo tarpsniais, galėtume įsivedę su turimomis sąvokomis ir žodžiais prikoliariuoti amžinas būsenas ir dalykiškai jas valdyti iš jų kitimo požymių ir sudaromų sekų apraiškų būdo. Taip pat vienas iš tikslų pamatyti, kaip valdomas laikas ir kaip atkeliauja minčių apraiškomis ženklai siejantys didelius organizuotus įvykius.
Turi omeny, kad mūsų ne pačios mintys  bet minčių taktiškumas, dinamika ar pats dėsningumas gali suponuoti apie tam tikrus vykstančius ar įvyksiančius įvykius pasaulyje? Tarsi morzės abėcėlė?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: kiskis rugsėjo 16, 2017, 23:21:52
Mane domina prasme viso sito reikalo (morkos), teip sakant iseiga :D . Ka mes turesim issiaikine  @cs zmogaus kalba, tiksliau ka turi pats @cs jau dabar?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 17, 2017, 12:22:29
morkos išeiga tiesiogiai proporcinga dantų kiekio ir stiprumo santykiui... :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 17, 2017, 13:25:43
@Mekabciel, tokius gebėjimus duoda akiromatizuojama svarža su savo semifunkciniu gebėjimu dekryptiniu/kryptiniu ir antrikacija. Šis gebėjimas atneša galimybę perteikti sinkoliariuojamus dedus(sklados apžvalgos dėmenis), bei įvedant sąlyginai pažintą vieną iš sferų(kryptinę/dekryptinę). Tai yra kišmo valdysenos rezultatas, jis atsižvelgiamas į perteikiamas skladas, skladų sekų dėmenis.

@kiskis Po kolkas nieko neišsiaiškinau, dar daug paskirčių trūksta ir nėra įminta nieko svarbaus, po kolkas esame žemuose etapuose, kur tik įsivedami dėmenys ir laukiama efekto iš dėmenų sekų teisingo eiliškumo.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 17, 2017, 13:52:08
Visos neįmintos ir nepažintos sferos šiuo metu yra nepagrindinės ir neturi jai artimos antrikacinės įdermos. Tikriausiai pagal padarytą trasą, jeigu jai netrūksta jokio svarbaus dėmens ir nebėra daugiau dalių, galima iš žinomos pusės įvesti 'mažą'.

Tačiau įvedimas 'mažos' suprimityvintų ir nebebūtų ieškomos pašalinės funkcijos, nebūtų atgaminamos paskirtys ir nebebūtų ieškoma antrikacinės įdermos. Jei viską prarandant įsispręstu kita antrikacinė atrada ir aradimas būtų kito lygio ar etapo, reikštų nemažai darbo norint atskirti, kaip neužbaigtas rinkinys turi savo išeigą į tolimensius tarpsmus.

Šio po kolkas ir geriausiai neįmanoma įminti. Žinomoji pusė yra nepasisakanti už 'mažos' įvedinėjimą, bet tai yra kaip perėjimo rūšis į tolimesnius funkcijų išvedinėjimus.

Dabar pagal nusistovėjusius statinius pavidalus semifuncijos vis dar būna:

Pagrindinės sferos:

1. Kryptinė
2. Dekryptinė

Pašalinės sferos:

1. Antrikacija

Vienarūšės tresos:

1. Shemaformatinė
2. Degediferencinė

Daugiarūšės tresos:

1. Viršupritaninė
2. Gediferencinė

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 17, 2017, 15:13:19
Semifunkcijų bendra shema.

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/dp7ed57v1g4pilb/44456.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 17, 2017, 20:34:19
Eiliškumas, kuris siejamas su didžiuoju sujungimu, dabar neatskleidžiamas, bet jos dalys panaudotos bendrame semifunkcijų rinkinyje shemoje.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 18, 2017, 13:16:30
Kaip ir susiejama pastata, tačiau tais siejimais ir per didinamąjį kompozicijos dėmenį, be totalaus reziumo neiškyla dermės atvaizda savo padermėse. Sustangėjusieji pavidalai savyje neša beoles ir oles gediferencijas, kurių pririta ant paviršiaus nėra briežiama ir paskutiniuose dėmenuose užlaikoma antrikacija arba sferų brėžimo istorija.

Pastarajai netinkamas pavidalas neišreiškia turimos beolės raiškos ir neatitinka olės gebos, kaip atitinkamai konstantaliai jos bazinėje svaroje grindžia pastatuosius laikinumus.

Pradžiai, nėra pastarojo subjekto, kuriam galioja atvaizda iš pirmo skyriaus(pagrindai). Šį skyrių atvaizduoja kartu ir kismo valdysena su savo variantais. Forma ir pavidalas yra aukščiausioje pozicijoje, kai yra paviršiuje su amžina pastata. Pastata - gali būti amžina ir laikina, bei nusakanti tolimesnį panaudojimą (daugiakartinį, mažakartinį, vienakartinį).

Sutresuoti pavidalai atitinka savo pradines svaras, kurių sustangėjusieji pavidalai turi trasų istorijose. Uždara grasa(degediferencinė tresa arba naujo pobūdžio tresa) sulaiko ir turi savo dermėse užlaikomų antrikacijų istorijų.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 19, 2017, 12:33:30
Iš žinomų tresų, visų pagrindinė yra viena iš svarbiųjų, kurių generacija padalija žinias ir skladų įnorišką sklaidą. Turėdami nemažą komplektą šį papildome su nauja funkcija, kurios prieš tai niekur neminėta.

Dabar, kai žinoma, ką tresų dalys/sekos daro, įmename pagrindinius jos vedlius:

1. Tigediferencinė tresa
2. Tigeshemaformato tresa
3. Shemaformato tresa


Šios dalys/sekos atsiremia ir sudaro minifikuotas/deminifikuotas sferas, visos kartu yra nauja funkcija ir nauja įvestis savo paieškoje su žinoma paskirtimi.

Minifikuotos sferos trigediferencija

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/bv34bih6m1jpjw9/500012.png)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 19, 2017, 19:55:12
Sulaikomi pritonizieji (negatyvūs semifunkciniai rodikliai), bei neopritonizieji (teigiami semifunkciniai rodikliai), iš jų pagal todėl iš jų sieties grupuojama tresa yra neįvaldyta ir neperprasta semifunkcija.

Norint suprasti teisingai semifunkcinius rodiklius:

1. Pritonizieji
2. Neopritonizieji

Didžiosios semifunkcinės sietys taip pat ir yra jų paskirtyje apibūdinamos, kaip neveiklios, bet jų aktyvumas tėra apibūdinamas: pritonizieji, neopritonizieji sukuriami rodikliai nusako sekų akivaizdžiuosius sferų konstantas. Jeigu sfera yra kryptinė, jai semifunkciniai rodikliai yra svarbūs ir žymintys laikinumą, bei grupės subtiliuosius ypatumus. Dekryptinė sfera yra neveikli, jai teisingi semifunkciniai rodikliai nieko neparodo.

Sietis turi antrikacijas ir būtinas sąlygas, rodikliuose atsispindi neabsoliuti neveikli informacija, bet veiklumas ir efektingumas yra pažabojamas.

Veiklumas kažkur tęsasi, jungiasi su antrikacijomis, bei atitinka sferas. Sferų brėžimo atkarpa žymi kiekvienos dalies veiklumo ateigas.

Bendras nusakymas, semifunkcija padeda įkrėsti ir atkrėsti dalies veiklumo ateigas, kurių dekryptinė sfera neparodo.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 20, 2017, 13:53:48
Trumpai. Pradiniai reikalavimai, kuriuos turi kalba yra semifunkciniai gebėjimai, jie tarpininkauja ir gamina kalbos kūrimosi valdiklius iš įmintų prieštodinių valdiklių. Šie sukuroje atkelia balansą sudarydami sferas, kurių semifunkcija varydama siekia. Sukura vis dar būna savo tarpsnyje (vienakartinė, mažakartinė ir daugiakartinė), tai kompozicine prasme veikimo dažnis, kuriame atsiranda nuolaidžiosios sąlygos. Tai suprantama ir per suvokimą, kuriam svarbūs įmenami sietiniai dėmenys.

Pasitarnaudami prieštodiniai valdikliai atsiranda ir sukuroje, taip kongreguoja balansą ir sudarydami sferas įjungia arba išjungia sąvybes, kurios priklausomos kryptinėje sferoje. Pagal valdyseną, svarbūs valdikliai ir kišmo/kismo - jie atidengia pradines sukuros sąlygas iš pastatos rinkinio.

Sferos be valdiklių yra kryptinės ir dekryptinės, jų ateiga užblokuojama, tada įvedamos sąlygos sukuros dėmenyse. Tiems, kuriems ateina balansas, dėl įsimenamų sietinių dėmenų sugretinamas su balansine būsena. Nuolaidžiosios sąlygos - tai, kas yra įsimenamų dėmenų santvarka ir teisinga sferų logika, tai dar vadinama dregoginė preservacija.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 21, 2017, 14:41:35
Taip kaip kišmo palenga dikrisuoja(atmežia - antrikacijos pirmas funkcijinis dedas) ir kuriuose atsiranda disantija - taip pavirtuojantys (paverčiami) viršupritaninės tresos abientai-dedai. Jie - tai paskutiniosios dedos-sukuros tarpsmuose neatvaizduojamos antrikacijos - gebėjimas. Taip ir lyginamųju dedų iš normos neatsiranda su disantiniais pasirinkimais.

Priminant, iš daugelio dedų sudaryta sukura yra (mažakartinė, daugiakartinė, vienakartinė). Jų ambientai yra skalėmis paruošta tresa ir jų gebėjimas yra funkcijinis dedas antrikacijos sferoje. Visa tai dar atsispindi per atmežia, kuriai sudaryta sfera atvaizduoja normos interaktyvumus ir sąsajas su praeitimi.

Kitiems šios sąsajos nėra artimos, antrikacinis gebėjimas yra pastatos ir pradžios gestikuligestas. Taip apibrėžiama pradžia turi visas pagrindines sąsajas, jų ambientai jas parinkinėja.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide rugsėjo 21, 2017, 14:52:52
kas yra kišmas?  :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 21, 2017, 14:57:23
Dabartiniu suvokimu, kišmas tai - paskirtis, prie kurios yra sąsaja (palenga arba kišmo palenga), savyje tvyro būsenas ir sferas, prie kurių jungiama laidinė - tiesinė jungtis demodeliuojanti ir koleriuojantis pavidalus.

dar apie paskirtį kalbėta seniau:
Citatat.y. aplenkti savo kopijas, demodeliuoti ir prikoleriuoti naujus pavidalus iš pradinių ir esminių pavidalų, kurių beformės struktūros išveda.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 23, 2017, 16:02:04
Citata iš: cs  rugsėjo 15, 2017, 20:27:101. Simplekto objekcija
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/07vxfat49kb6gmx/10095.png)
Citata iš: cs  rugsėjo 15, 2017, 16:33:08Vienapusiai valdikliai,kurie atsidūria nekartą pažymi vietas:

1. Vietos būna straguojamos (atrandamos konkrečiame tarpsnyje)
2. Prieštodiniai valdikliai duoda simplekto objekciją (atpasakoja tarpsnio etapus)
3. Dregoginė preservacija turi pavaizdavimą (sukuriama terpė tresoje)
4. Daugiarūšės tresos(gediferencinė, viršupritaninė) ir vienarūšės tresos(shematoforminė, degediferencinė) atsiduria prieštodiniame valdiklyje.
Šios vietos, kaip ir daugelyje valdiklyje esančių stragų, atvaizduoja straguojančio valdiklio tarpsmus. Palaidas atvaizdavimas yra iš 4 tarpsmų, kurie įmenami citatoje.

Pagal naujas atrastas dalis, stragų valdikliai gali būti blokuojami ir keičiami į efektus, kurie ateina pagal 'mažos įdėją', tad nurodo sumažintą paskirtį, bet tiksliai apibrėžiamą. Stragavimas tai ryšių atkėlimas į valdymo ir kismo poziciją. Visi ryšiai yra pavienėse sferų ir tresų kompozicijose.

Tik tada, kai straguojamas atvaizdavimas veikia pagal ambientą, ateina rūšių sekos, kurios yra kryptinės ir dekryptinės. Jų dregoginė preservacija turi tresos antrikaciją ir prieštodinį valdiklį.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 24, 2017, 16:03:13
Pagrindinės tresos sudėtyje atsiduria formuojamos funkcinės dedos, kurių sudėtis turi pertvaras ir pertvarose egzistuoja nuolaidžiosios jungimo stadijos, bei fiksuokliai. Susidėjus, gaunama standencija(fiksuotų jungiklių atrama), bei primontuotų giborginių (papildomų standencijų) fiksuoklių, standumo pertvara giborgizuoja sumatros (centrinio standencijos formuoklio) stragas, bei per dregooginę preservaciją atvaizduojama starguojama tresa (kalbėta anksčiau).

Šių visų formuotojų pradžia assifuojama ir atvedama funkcijinių dedų metodu, kai pertvarose įsivedama standumo pertvara giborgizuojanti tresos kompozicijas. Atsavara esanti giborgizuojamose tresos pertvarose su krana ir dregoogine preservacija ataugina kolistandencijas(minifikuotas-deminifikuotas standencijas). Jų kompozicijų matuoklis neegzistuoja, tačiau jų gaunama standencija - rezultate atvaizduoja nagrinėjamas dedas ir jiems atitinkamas, neatitolinantis prasmės standmuo tada lieka įsivedamas.

Papildomų bruožų standencija neįgauna, bet kaip ir visos tresos, turi 'mažos indeksaciją', kuri sumažina ir praranda nemažą pluoštą funkcijų ir prasmių, kurios taip pat tinka (kuriai? - šiai?) kompozicijai.

Giborgizuojama tresa

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/e9lespgool1egnd/12456.png)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 24, 2017, 21:26:08
Pagrindinis dedų metodas, tai - iš assifuojamų paprastųjų tresų sudaryti kranos sąlygų ir sferų mišinį, kuriam poveikis suteikiamas iš semifunkcinių dermių. Pablotas - semifunkcinis gebėjimas, pabloto sąsajos randamos paprastųjų tresų sudarytuose jungimuose, kartu prie kranos pablotų. Krotas - kranos sąlygų įvedėjas, bei jų kanalo assifuoklis, bendrinamas su tiesinių paprastų sferų ir tresų priglėgtimi(apsuptis, sandara, susietis-atskirtis).

Kaip ir tai pastatoje atkopiama, sąsajos surendžia(grynina, mažina), pagal pablotinį gebėjimą. Jo gebėjimas, sprendžia vienu metu paskirčių sudėliojimą, bet kartu ir atkrenta paskirtys. Kiekviename pabloto įdermių sąlygotame  konstrukte, yra įtresuotos aibės. Aibės nežymi absoliučiųju sprendimų, bet nurodo priglėgtimi pabloto sąsajos paprastąsias nuorodas į sudukuotas(krotas-funkcionuojamos) indeksacijas.

Kryptis iš kurios krotas aibėmis pasirodo, kaip pabloto sąsajomis, yra dvikryptis ir būna kryptinėje sferoje, ten sudukuojama antsvara nurodo, galimas indeksacija su kranos ir dedų krotomis. Sudukacija ir atrama esanti pavidale, kuriame tiesinės paprastos sferos su tresomis atmežia, galima simbolizuoti ir nurodyti antrikacijas ir nuorodas į priglėgtyje ir jungimuose sudarytas aibes.

Tikriausiai, kaip atkopia dermių pradiniai konduktai, yra kranos pablotų jungimuose perėjimų, prie kurių reikia specialių sąlygų, norint jas "atidengti". Jų "atidengimas" atkelia prarastus, naujus ryšius; assifuojama tresa yra surendžiama iš naujo, bei jungimuose nurodo nuorodas su pabloto sąsajomis. Tat, vienintelis nurodomas "atidengimas" yra vien assifavimas.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 25, 2017, 13:34:12
Visas artikuligestų sužinotas ir sekų pozicivumas yra perteikiamas per tikrosios kalbos procedūrinę shemą, kurioje nežinomos jų 1/2 dalių, o kompozicija sutinka su krečiamomis(pakeičiamomis) dalimis, t.y. aukštas pozicijas vienyja krėtimas iš žemesnių pozicijų, o krėtimas antrikacijose žymi dalių įvestis.

Tą numatytas atpažinimo rinkinys ir shema parodo, tai yra žemesnių formų ir lygių tapimas kitomis formomis ir kitais lygiais. Svarbiausias sudarinėjimas yra klodų ir minties sukuvariniame nešėjuje tresose.

Antrikacija - nurodo kaip sudarinėjamas rinkinys ir iškelia prasmes, kurios persiteikdamos krečia atpažinimus iš žemesnių pozicijų ir gerai žinomų. Kaip tai vyksta yra pavaizduota nevienoje shemoje su tresos perkėlimu ir tresinimu.

Tresos veikimo analogija yra artikuligestų rinkinyje, bet neužduodant naujų nešėjų, šį rinkinį išskiria dėl krečiamų reikšmių. Sukuvariniai nešėjai sudaro svarbius klodus, kuriuose palaikoma būsena yra straguojama ir sekų kompozicijoje atkopiama iškelties pradinė forma ir lygis su antrikacija.

Forma ir lygis yra 2 kompozicinės dekos, iš kurių sudaryta krečiama dalis veikia, bei antrikuoja lygmens - formų takus. Takai įkomponuojami į trasos arba sferos sudaromąją dalį, bei tampa atkrečiama dalimi.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 25, 2017, 16:40:00
Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 19:10:25papildoma kišmo funkcijos palenga, kuri turi a ir b kryptis.
Kišmas, beviso to, yra savaiminė semifunkcija, bei automatizuojama per sklaidos lainio kryptis(t.y. tampa kryptinė/dekryptinė). Turinti a ir b kryptis, nuotaikauja iš krypčių, kurių įkrovas galima datuoti skirtingomis, nevienodomis pagal tai surenkama pavaizdėsena: prijungiant kitas palengos funkcijas išryškėja. Jų skirtumas yra su pastata į laikinojo apibrėžimo trasas ir sferose atsiduria savijuncinės sąvybės, kurios neautomatizuojamos.

Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 19:10:25Papildoma kišmo ateities produkavimo sata yra atsekti(t.y. aplenkti savo kopijas, demodeliuoti ir prikoleriuoti naujus pavidalus iš pradinių ir esminių pavidalų, kurių beformės struktūros išveda.)
Kišmo ateities produkavimo sata gali koliariuoti pavidalus iš kismo ančių(detalizmo stragų), kurių assifuojanti funkcija atrado (t.y. aplenkti pavidalų neišeis). Nauji ir esami pavidalai atsiranda, dėl šios vietos, kišmo sąvybėse galima sutikti koliariavimo ypatybių, kurių assifuojanti tresa atkrečia(atneša).

Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 22:44:32Sfera, kuri turi ir a ir b kryptis yra kryptinė ir kalbos formos ir pavidalai turi kryptinį pasiskirstymą į 2 puses.
Kišmo palengos sfera turinti tokį pasiskirstymą atmatuoja prikoliariuoti esančių ir galinčių patekti krypčių junginių. Visais kanalais, matuojamas pasiskirstymas atitinka analogiją, kurią skirsto pagal polius. Poliai būna šiaurės ir pietų. Tačiau čia, yra kryptys ir jų dvikryptiškumas sustiprėja, kai geriau suprantama paskirtis, link ko kryptys pastatomos.

Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 22:44:32Tačiau prie tokios nueiti tenka labai ilgai, kryptys veda įvariais pasirinkimais, kurie jungiami arba beveik nepastebimi savo skirtumu.
Priskyrimas analogiškai atitinka pasiskirtymą, tačiau priskyrimas yra esančių jungčių skirsmuo, o pasiskirstymas visų jungčių esinys. Kartais, tai neturintys skirtumo esiniai, kurių kryptys nenumatomos ir taip skirtumo neįžvelgiama, kokiai funkcijai priskirti ryšio ypatybes, o kaip dėl nesamos ypatybės lieka pakartotinas suvokinio pertikrinimas, kuris nėra automatinis.

Citata iš: cs  rugsėjo 12, 2017, 22:44:32Visas šis balansas yra pasiekiamas kai sužinoma skirianti riba.
Už balanso nesama daugiau pasirinkimų. Kryptys vienintelis viską reguliuojantis priskyrimas su esančia ypatybe reguliuoti pasiskirstymą arba priskirti sąvybes pasiskirstymo dalims.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 26, 2017, 16:47:22
Konsedebiliavimo kryptys, kurių yra:

a) "pastėria" (daugiatinės narių bendros parintys)
b) parinktys (vienatinės narių parintys)
c) "atmežia" (sandaros bruožo rodiklis ir parinkties skaidmens bruožai)

Atrados pakitimas yra konsedebiliavimo krypčių nuotekoje, bei jų tarpsmo krypčių atgaminime atstoja rinkinių būsenos sumų, kurių akiromatizuojamas kanalas pastėria(priklodo, nustėria, suieško).

CitataTa numatytas atpažinimo rinkinys ir modifuota konsidebiliavimo krypčių shema parodo, tai yra žemesniu formu ir lygiu tapimas kitomis formomis ir kitais lygiais. Svarbiausias sudarinejimas yra konsediabiliavimo klodu ir minties sukuvariniame nešejuje tresose.
Atrodo nepaprastai, kad šie pakitimai, kuriu rezultatas deliojamas iš ju tarpsmo krypciu - konsedebiliacijų, bet nepavaldus visam apibudinimui, kaip nauja sukuvarinio nešėjo ir tresos rušis. Latines sklados yra neaktyvios ir apibudinimo iš konkreciu busenu rinkiniu neišduodantis antrikacinio nagrinejimo. Del bendru pakitimu kryptys irgi parodo kitima, o tarpsmo rodikliai nusako akiromatizuojama kanala.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 27, 2017, 13:53:17
Antiglobinis semifunkcinės gebos maga(automatinė rėžimo jungiamoji), bei globinis paviršius yra sferų sekų šifravimo su kryptimi punktai, pagal kuriuos sfera tolyje pažymi sekų paskirtis. Jeigu koduotame paviršiuje randamos kodavimo skiltys:

1. Standumo vidinė įvestis;
2. Standumo išorinė įvestis;

Koduojama įvestis turi aiškias sferos vietų pavišių parinktis ir pastėria aukštas pozicijas, kurių akiromatizuojamas kanalas gauna. Griborgizuojama tresa yra kartu ir žyminti šias aukštas pozicijas, už kurių yra padedami nariai, norėdami atversti narius, koduoja ties pastėria ir parinktys turi savo sferos vidinę įkodaciją.

Kaip rėžimas formuojamas aukštose sferų pozicijose, taip rėžimo jungiamoji maga sferose, kurios yra dekryptinės žymi standumo pertvaros įvestis.

Taip pat yra kranos pagrindinės įvestys:

1. Analogiška
2. Pagrindinė

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/io3tkm0ooqohfvs/56771.png)

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 27, 2017, 15:32:16
Citata iš: cs  rugsėjo 27, 2017, 13:53:17Antiglobinis semifunkcinės gebos maga(automatinė rėžimo jungiamoji), bei globinis paviršius yra sferų sekų šifravimo su kryptimi punktai, pagal kuriuos sfera tolyje pažymi sekų paskirtis.
Tokiomis sąlygomis, magos antiglobinis punktas su pastaraja jungtimi sudaro tolyje nustatomas sekas, kurios užeina ir įeina į tam tikras ribas, kurių ilgiai yra analogiški vienai funkcijai. Tai artimas kadrui arba filmui jungtis, kuri susieja "vaizdus", tačiau šiuo atvėju dalis su "laiku", šiuo atvėju su sfera.

Kai išeina antiglobinis punktas už ribos, sudaroma sfera fiksuoja užribio sferas, bei nustatoma seka su krana per akiromatizuojamą kanalą atveda fukcinius gebėjimus.

Citata iš: cs  rugsėjo 26, 2017, 16:47:22Atrados pakitimas yra konsedebiliavimo krypčių nuotekoje, bei jų tarpsmo krypčių atgaminime atstoja rinkinių būsenos sumų, kurių akiromatizuojamas kanalas pastėria(priklodo, nustėria, suieško).
Šio atrados pakitimo aptikti leidžia konsedebiliavimo krypčių pasiskirstymas nuotekoje. Atgaminimas nuo būsenų sumų sudaro akiromatizuojamo kanalo skiltis. Sumos dažnyje nurodo, kaip pastėria laikinuosius skirsnius ir jų dalis. Tai neaprėpia didelios krypčių būsenos ir nevyrauja jokia fiksuojama būsena, tačiau tai -pats jungimų junginėjimo principas su žinomomis funkcijomis.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 27, 2017, 23:56:45
Ribotas analogijų konstrukto vietos ieškinys.

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/xy7wvgnm4oiv2vf/9124.png)



Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 27, 2017, 23:58:16
'M' pobūdžio ar paleisties-atverties pastėroji tresa yra viena iš pagrindinių sukuvarinių nešėjų. Kaip ir paprastoji tresa ir daug, panašiau atspindi semifunkcines paskirtis, kurias duoda akiromatizuojamas kanalas turintis pagalbinius deda ir krana. Šių pastėrija analogiška, bei jų struktūrų paskirtys visur analogiškos kitai vietai.

Kitos vietos atskleistis, bei paskirtis yra užkoduojama ties semifunkcinėmis "pažvelgimo" galimybėmis. Mes turime sutrumpėjusį vaizdą, iš vietos, kurioje vyksta tariamos analogijos. Pats atkuriamas vaizdas, netikslesnis, nei atrasti metodai jį apžvelgti.

Turi gerai išugdytus semifunkcinius gebėjimus:
1. Pastata (amžina, laikina);
2. Pagrindinės sferos (kryptinė, dekryptinė), Pašalinės sferos(antrikacija);
3. Vienkartinė sukura, Daugiakartinė sukura, Mažakartinė sukura;
4. Funkcijos: (Tikrosios kalbos procedūrinė shema, Assifavimas, Dregoginė preservacija, Prieštodiniai valdikliai, Kišmo palenga, Straguojama tresa; Giborgizuojama tresa; Konsedebiliavimo kryptys, Krana, Krotas);
5. Daugiarušės tresos(gediferencine, viršupritanine); vienarušės tresos(shematoformine, degediferencine); papildomos tresos (tigediferencinė,tigeshemato)


Taigi, straguojama vieta yra sferų pastatos efektinė vieta, kurioje yra visi šie gebėjimai, kadangi, vaizdas neaiškus, piešiamas artimas jos vaizdas iš tolimos dar tirinėti vertos pastatos. Šiai vietai atstojantys vaizdai šiuo metu sudarydami tokias sąlygas yra sąlygoti ir peržvelgimas yra analoginės vietos atradimo "vieta".

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 28, 2017, 20:18:59
Citata iš: cs  rugsėjo 27, 2017, 23:58:16straguojama vieta yra sferų pastatos efektinė vieta
Šios vietos atrama yra neveikli, bet veikli semifunkcinėmis sąvybėmis. Apiimdama nemažą racioną semifunkcijų, sudarinėjama grandis su sferų ir sferų dalių - tresų, bei mažiausių dalių skladų analogijomis. Skirtumas tarp šių dalių yra įvardyjamas per analogijos skirtumą, už kurio esama pozicija ir vieta sudaranti panašias įsivedamas dalis, o jų grandis per standumo pertvarą išgauna fiksacijos demodeliavimo poziciją, kuri yra vidinė arba išorinė. Stragavimas tai yra fiksacijos pozicija, kai išrikiuojamos sferos, tresos, sklados ir atvedamos ties viena bendra analogiška pozicija siejančią jas visas viena fiksacijos sąvybe.

Citata iš: cs  rugsėjo 27, 2017, 23:58:16Taigi, straguojama vieta yra sferų pastatos efektinė vieta, kurioje yra visi šie gebėjimai.
Pagal šį stragavimo tarpsnį efektinė vieta turi antrikaciją ir savo sąvybę, per kurią analogiškai įsivedama straga yra magos pradžia. Maga - semifunkcinis gebėjimas sudurti skirtingas pozicijas į bendrą sąvybę. Tada assifavimas - prarastų ir naujų ryšių atvedimas padeda šiems gebėjimams susilieti, bei efektinė vieta tampa antrikacinė vieta, kur pažymėta ir daug parinkčių vienyja, patenka ir valdomos per standumo pertvarą.

Tolesnė pastata yra visų semifunkcijų suvedimo ir artinimo taškas, tarp kurio be 'mažos indeksacijos', priklauso būti dideliam gebėjimui ir dideliam rinkiniui iš kurio stragavimas pavirstu į mažesnią vietą, o didesnė vieta būtų kitokiaįvairinė.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 29, 2017, 21:28:45
Prieš paminėtus punktus, sudaryta shema pasako, kaip ateigos realiai sukonstruojamos, geriausiai tai pasimato per ateigos realius demodeliavimo, (degediferencinės tresos sukuroje), vietoje. Tai pagrindinė nusakomoji shema, padariusi geriausią demodeliavimo atvaizdavimo būdą, kuris yra išdėlioti pavienėmis tresos dalimis, arba skladomis pagal išvedamas naujesnes sekas. Tresa yra vienas iš pagrindinių konstruojamų dalių gedefirencinėje, degediferencinėje tresoje esančių dalių ir shemaformato ateigų demaskavime veikia gediferencinės ir degediferencinės tresos dalys.

Kelių punktų shema, kaip visi šie nusakyti dalimis modeliai, formate veikia:

1. Visų rūšių formate esančios vietos yra sferiniai pavidalai, kurie modeliuojami ir poto demodeliuojami į ateigas, ateigos į antrikacijas.
2. Formatas turi ateigas, kurios kyla iš demodeliuotų sferų ir vietų. Ateigos gamina antrikacijas, bei demodeliavimo straga yra sferiniame pavidale, kuris yra kryptinis/dekryptinis.
3. Sukura iš ateigų formate skyla į pradines, pabaigos. Ateigos, skylančios į skilinius su rūšimi siejama skladomis ir tresomis esanti gediferencija/degediferencija.
4. Formatas yra uždaros paskirties ir geriausią atvaizdavimą įgauna kartu su semifunkcinėmis dalimis, jų pagrindinės: yra ateiga ir tresa, sfera. Jos iškildamos paruošia paviršių, ant kurio idėjinė paskirtis - visi semifunkciniai gebėjimai.
5. Tresa, jų mažoji paskirties dalis, kuri turi kryptis (konsediabiliavimo kryptys), kuriomis patojuojamas (sudarytas, pagal krypčių dėsningumus), esantis už visų paviršių būsimos pozicijos, yra skytiniame paviršiuje. Skytinis paviršius - idėjinis konstruotės paviršius, kur semifunkciniai gebėjimai yra savo našoje.

Tai nėra visi punktai, kaip veikia formate esantys semifunkciniai gebėjimai, o jų skytinis paviršius yra pirmos dekos paviršius, kuris taip pat virsta į kitokias konstruote, bet tik kitame, aukštesniame lygyje. Tai dar nebus galima garantuoti atvaizduoti to pakankamai tinkamomis priemonėmis, skytinis paviršius - šiuometinis idėjinis paviršius, su šiuometinėmis semifunkcinėmis priemonėmis iš kurių svarbiausios sfera, tresa, ateiga. Modelis su savo pastatos sukuvariniais nešėjais ir trasos ir kranos simplikantais yra žemesnės pakopos vaidmenyje. Dar žemesniame yra skladų ir gediferenciniai/degediferenciniai gebėjimai su sfemaformatinėmis demaskavimo ir poveikio ateigomis.

Yra prarastoji dalis, kuri skyriuose grupuojama, kaip nepaparasta, demodeliuojama dalis su pastatos pavišiumi, esantis viršupripatinėje skiltyje. Šių dalių skirtumą tektų rasti per paruoštus ir neparuoštus šiam formatui paviršius. Tai reiškia skytinio paviršiaus antrikaciją, per dar neparuoštus tam pavidalus.

Galima interpretuoti skytinį paviršių, per semifunkcinius gebėjimus, už jo stovėjimo arba kitokios informacijos nėra. Todėl ir nėra antrikacijos rodmens. Kadangi tiriama abstrakti vieta, kur galima suklysti, perdaug nekišami betkokie išvedinėjimai, o paprasčiausiai atrandamos aplinkybėmis pasislėpusios semifunkcijų dalos. Idėjinis paviršius (IP), yra šiuometinis semifuncijų rinktinis gebėjimas, kurį sudaro paruošti ir neparuošti pavidalai su pakopomis.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 30, 2017, 15:26:31
CitataNorint numatyti, bendrus ju nešejus, tenka susidurti su shemaformato tresa, kurioje pažymeti pradiniai skaldos bruožai.
Citata1. Shemaformatinė tresa
Shemaformato tresa (https://dl.dropboxusercontent.com/s/ouhlknwozax5ttz/7.png)


2. Shemaformato standmuo (SS) (pakeista)
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/p0nnjlu7wkzfy31/801002.png)
3. Gediferencija Degediferencija (SS)
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/1cwuilvup2qt99z/1812001.png)
Kaip ir matyti, shemaformato tresa turi savo nešėjų grupę, kuri semifunkcijoje antrikacijos procese dalo ir bendrina nešėjų grupę, kuri aktyvi arba neaktyvi. Shemaformato standmuo yra vieta, kurioje būsenos sulaikomos ir nuskaitomos per demodeliavimą, o vėliau antrikacijas. Tai Yra standuo, kuris varinėjasi tresoje, kol sugriebia nešėjus ir gediferencijuoja/degediferencijuoja sukuros našą.

Pagrindinė sukuros gediferencija yra nešėjų aktyvi būsena, bei jos nuskaitymas, kaitymas narių straga, dregoginė preservacija ir gebos seka. O degediferencinės sąvybės yra neaktyvių nešėjų dėliojimas ir sekų įtresinimo būdai.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas rugsėjo 30, 2017, 16:24:39
Ar negalėtum duoti žmonėms kokių nors akivaizdžių sąsajų to ką rašai su akivaizdžiomis paprastos kalbos formomis. Nes matosi, kad per daug užsikasęs savo pominčio struktūrų analize. Nelabai aišku ką tai duoda akivaizdžioms kalbinėms išraiškoms.

Be to neaišku kaip tu tą savo pomintį atkapstai, nes tos paviršinės formos į kurias jis skyla - mąstymas ir išorinis kalbėjimas - nelabai tą pomintį tokiame lygyje, kokiame tu vaizduoji, atspindi.

Pomintį galima skirstyti į kamieninę ir šakinę  dalį. Pirmoje dalyje formos bendros kalbai ir minčiai, o šakinėje pradeda formuotis atskiri sandai.

Ar tai nebus tik aklas dalybinių darinių spėliojimas?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 30, 2017, 16:44:14
Citata iš: klajunas  rugsėjo 30, 2017, 16:24:39Ar negalėtum duoti žmonėms kokių nors akivaizdžių sąsajų to ką rašai su akivaizdžiomis paprastos kalbos formomis.
Kadangi nesuprantu, kas yra paprastos formos, teisingiausia būtų apibrėžti, pačiam ir pasakyti apie ką, tai. Nes panašu, kad paprastos formos gali būti neperdaug akivaizdžios.

Citata iš: klajunas  rugsėjo 30, 2017, 16:24:39į kurias jis skyla - mąstymas ir išorinis kalbėjimas - nelabai tą pomintį tokiame lygyje, kokiame tu vaizduoji, atspindi
Gali nieko nereikšti mano shemos ir tu gali neturėti patirties tai suprasti. Jeigu norėsi suprasti pats pasakysi, nes atrodo, kad tau nevertinga.

Citata iš: klajunas  rugsėjo 30, 2017, 16:24:39Pomintį galima skirstyti į kamieninę ir šakinę  dalį. Pirmoje dalyje formos bendros kalbai ir minčiai, o šakinėje pradeda formuotis atskiri sandai.
Nevisai, čia yra vien minties struktūros, kurios nesikabanoja labai žemai ir giliai, man tai kaip parastos senai buvusios ir tebebūnančios formos. Jų suvedimas ir kampų atvedimas duoda atskyrimo momentą, bet jį suprasti negalima pėmus taikyti kokių nors populiarių shemų: galimybių medžių, matematinio įvykio ir t.t. Čia racionali dalis yra visai kitur padėta, dabar yra momentinė išraiška visų semifunkcijų dalos.

Citata iš: klajunas  rugsėjo 30, 2017, 16:24:39Ar tai nebus tik aklas dalybinių darinių spėliojimas?
Kadangi nėra niekur knygose, kas yra semifunkcija, tai visų pirma ir atrodo kaip spėliojimas, bet ištikro - tai egzistuoja ir yra įsipynimo mometų neakivaizdžioje kalboje. Man tai neatrodo, kaip spėliojimas, nes mano būdas yra pildyti ir papildomai ieškoti semifunkcijų verčių ir efektų. Tai yra labai platus paieškos momentas, o vien galimybių medžio tam nepakanka, nes yra paieškoje ir klaidų faktorius.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs rugsėjo 30, 2017, 23:03:44
Citata iš: cs  rugsėjo 29, 2017, 21:28:45Visų rūšių formate esančios vietos yra sferiniai pavidalai, kurie modeliuojami ir poto demodeliuojami į ateigas, ateigos į antrikacijas.
Tokio kismo rezultate, vienos iš jų jungčių yra parodančios antrikacijos galimybes. Antrikacija - formato atitaikymas esanti už ateigos punkto. Kas įeina ir išeina iš šios sferos, pasilieka kaip būsena, išsaugojamas fragmentas siejamas su jos užvadinimu.

Kadangi tai nuolaidus grupavimas, pirmiausiai eina sferiniai pavidalai turintys būsenų ir blokų tresas, bei žemesniame lygyje skladas, kaip visų būsenų jungiamąsias dalis. Demodeliuojami visi sferų pavidalai būna surenkami į dekas, kurių atitektis susirušiuoja į paskyrasias dalis, bei įvardyjamos jos dalys yra per antrikacinius ateigų pavidalus formate.

Formatas tai būsenų įvardyjimas ir paruošimas jungtims. Antrikacinės jungtys - paverčiančios pavidalus užvardyjimais. Kadangi tai nuolaidus grupavimas, pirmiausiai sferos, paskutinė vieta - ateiga. Ateigų sudarymas yra svarbiausias tresos funkcinis: dedas, krana. Taigi, paprastosios ateigos yra: deda, krana, akiromatizuojamas kanalas. Šių ateigų judėjimas arba jungimas priklauso nuo demodeliuojamų būsenų tresoje, koleriacijos.

Būsenos pagrindinės ir paskirosios antrikacijos - semifunkcijos:
1. kišmo palenga 2. dregoginė preservacija 3. straga 4. assifavimas 5. prieštodiniai valdikliai 6. giborgizacija

Šios semifunkcijos dalos konkretume, išskiria sferos pavidalus ir gediferencijuoja/degediferencijuoja sklada, pagal jos bruožus, ruošiama terpė, o joje lieka semifunkcinis gebėjimas.

Pagerina situaciją, valdiklių nuotektys, ateiga yra nuotektis, kuriai tenka po kryptinę/dekryptinę sferą. Taigi, formuojama nuotektis, būtinai remiasi su jungtimi, kuris reguliuoja analogišką veikimo kryptį. Tai konkretume terpės atvaizdavimo - analogijos demodeliuojama būsena.


Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: gidas spalio 01, 2017, 00:55:31
"Pavėlavęs"  - atostogos, nuotykiai, galiausia  pagirios. "Perbėgau", nesuprata ir  tarsiu nuosavą, "protingą" nuomonę. :)

Nagrinėjamas reikalas yra  neįmanomas suvokti, nes esminis klausimas bandomas suptrasti  vadovaujantis principu "suprasti save iš savęs". Tai gal ir neblogai... Deja. mano akimis - šis disputas tėra spekuliacijos IT pagrindu, kas yra  chrienovina sukurta paties tiriamo subjekto (?)-objekto(?) smegeninėje. Gaunasi suš... loginis ratas, kuris - kaip žinia  -  0 vertas.

Išeitis iš "aklavietės"?   - sparčiais tempai besivystanti  vizualizuota neurofiziologija, užduodanti ir daug naujų klausimų, bet ir tiksliai atsakanti į kai kuriuos š.m. nežinomus. Uraaa.... ;D

P.S. Dėl kalbos ir sąmonės. Mano galva - žmogaus kalba/sąmonė yra būtinas "junginys", ir kalba yra žmgiškos sąmonės pagringas. Dėl įvairiausių temos terminų  tuo tarpu patytėsiu ...  ;D

P.P.S Abstinentai - eikit. šikt  :D 
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide spalio 01, 2017, 12:12:04
Citata iš: kiskis  spalio 01, 2017, 09:33:11Pritariu, kartu su ateistais. :D

aš susilaikau :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 01, 2017, 13:32:59
@gidas, jau nevienas mano, kad čia darkymas sąmonės ir proto sukondebiliuotų jungčių. Tačiau, čia geriausiu atvėju, yra teorinė/praktinė medžiaga. Iš jos galima pasimokyti arba nežinoti ir nesidomėti visai. Jei tai subjektyviai veikia, kaip ezoterika ar turi tokį polinkį veikti - vadinasi, medžiaga netaip suprantama.

Dar patikslinu, kad čia teorinė medžiaga, kas nori ir turi minčių tokiu pobudžiu, laukiu, galite pridėti. :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: a.t.sielis spalio 01, 2017, 13:37:59
Iš kur gauni tą teorinę medžiagą?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Linas Esu spalio 01, 2017, 13:45:05
@cs , koks gautinis tikslas , siekiamybė ?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 01, 2017, 14:33:40
@a.t.sielis ar teko domėtis, galime jau ta tema pakalbėti? Tema yra kalba, tai kaip tu interpertuoji ir kaip perteikti gali ar parodyti, kas už to slypi? Matomos aiškios struktūros, o jų nustatymas yra šifravimo/dešifravimo darbas.

@Linas Esu nesuprantu, kodėl tau įdomūs nevisai racionalūs ir nepaaiškinami dalykai. Tad, jei manai, kad aš tau racionaliai išaiškinsiu savo planus, nesulauksi. Mano siekiamybė, ne išduoti ką esu suplanavęs toliau veikti, bet mano siekiamybė daugiau suprasti kalbą. Kalba šiuometinė turi struktūras, kurios antrikaciniu būdu leis iššifruoti, ką kalba laiko jungtimis ir kaip interpretuoti daugiausiai bus leidžiama.

:)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Linas Esu spalio 01, 2017, 14:36:44
Citata iš: cs  spalio 01, 2017, 14:33:40@Linas Esu nesuprantu, kodėl tau įdomūs nevisai racionalūs ir nepaaiškinami dalykai. Tad, jei manai, kad aš tau racionaliai išaiškinsiu savo planus, nesulauksi. Mano siekiamybė, ne išduoti ką esu suplanavęs toliau veikti, bet mano siekiamybė daugiau suprasti kalbą. Kalba šiuometinė turi struktūras, kurios antrikaciniu būdu leis iššifruoti, ką kalba laiko jungtimis ir kaip interpretuoti daugiausiai bus leidžiama.
:)
Ką tik atsakėte :D :D " Mano siekiamybė, ne išduoti ką esu suplanavęs toliau veikti, bet mano siekiamybė daugiau suprasti kalbą. "

P.S ačiū :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 01, 2017, 20:09:33
Dabar bus apžvelgiama "tikrosios kalbos procedūrinės shemos" dalys, kurios būna keturiose pozicijose ir sudaro keturiuose skiliniuose procedūrų jungtis. Šių skilinių tarpinė vieta būna viso proceso jungimosi ir poveikio vystymo pradžia. Tokias procedūrų jungtis sukuria kompoziciniai dėmenys (KD), kuriais kalba išskiriama. Tokie pirmieji dėmenys savo pozicijose būna: formos, lygiai. Pirmieji pasižymėti: KD yra išskirtos, ir tikrosios kalbos dėmenys.

"Akiromatizuojama geba", tai sukurtų ir įvardintų dėmenų sukura per nuotekties dėmenis ir pirmuosius KD, daroma sklaida, kuriai vystymo poveikis suteikia tarpinės būsenos tarpsmus ir laikinas būsenas, bei suduriamų, įvardyjimų procedūrose, nuotektyje. Tai yra tarpsmų KD su kuriais tikrosios kalbos procedūros vykdomos, iš komandinio taško (KT).

Nepagrindinė sukura (i) demodeliuoja paviršiuje akiromatizuojamas pozicijas KT, bei papildo esminiu tarpsmo jungimo pripatus.

Pagrindinė sukura (ii) modeliuoja visumoje skiliniuose esančius procedūrinius KD, bei suteikia jiems kryptines ateigas.

Pirmieji dėmenys, priklausantys sukuros demodeliavimui ir priklausantis sukuros rūšiai yra poziciniai ir jiems skirta procedūrų jungtis būna jungiama SATA principu. Serijos-atraijos-takų-ateigos, kurioms priklauso paskirta krypties tarpsmas.

Kiti dėmenys yra akiromatizuojamos gebos kintamieji susiję su procedūrų jungtimi. Ši procedūra, turi kintamąją poziciją, kurioje kiti dėmenys priklauso vystymui, kuris subendrinamas su KD lokacijomis per antrikacinį semifunkcinį gebėjimą. Todėl kaip taisyklė, tikrosios kalbos visi dėmenys koncentruoti į antrinį vykdymo būdą (AVB). AVB - naujas vykdymo būdas, kuris iš skilinių pozicijose sudaro nuotektis ir tarpsmus procedūrinėms dalims.

Tai - pagrindas, KT, KD, AVB išvestys ir sąsajos yra pačios pagrindinės ir siejančios nuoseklią procedūrą. Sukura atgamina ryšius, pervedančius link antrikacinio semifunkcinio gebėjimo.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: gidas spalio 01, 2017, 20:43:57
@cs - ar negali žmoniškai, paprasčiau išdėstyti savo teoriją? Tavo specifinis žagonas varo į neviltį - ne specialistui visą ką dėstai yra pofig. Išdėstyk mokslo populiarinimo kalba, kad visiems daugiau ar mažiau būtų aišku. O gal paprasčiausiai mus visus pizdavoji - aš ir galėčiau-jei netingėčiau sukurpt tokią "teoriją", kad visi į kelnes pridėtų. :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: Linas Esu spalio 01, 2017, 20:45:59
Citata iš: gidas  spalio 01, 2017, 20:43:57@cs - ar negali žmoniškai, paprasčiau išdėstyti savo teoriją? Tavo specifinis žagonas varo į neviltį - ne specialistui visą ką dėstai yra pofig. Išdėstyk mokslo populiarinimo kalba, kad visiems daugiau ar mažiau būtų aišku. O gal paprasčiausiai mus visus pizdavoji - aš ir galėčiau-jei netingėčiau sukurpt tokią "teoriją", kad visi į kelnes pridėtų. :D
Kažin ar paeis :D geras bandymas...tačiau jau per vėlu... :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 01, 2017, 20:57:49
Citata iš: gidas  spalio 01, 2017, 20:43:57@cs - ar negali žmoniškai, paprasčiau išdėstyti savo teoriją? Tavo specifinis žagonas varo į neviltį - ne specialistui visą ką dėstai yra pofig. Išdėstyk mokslo populiarinimo kalba, kad visiems daugiau ar mažiau būtų aišku. O gal paprasčiausiai mus visus pizdavoji - aš ir galėčiau-jei netingėčiau sukurpt tokią "teoriją", kad visi į kelnes pridėtų. (http://anomalija.lt/forum/Smileys/fugue/cheesy.gif)
Ar teko stebėti žmonijos kismo tarpsnius, nuo 'plečiančio' tarpsnio prasideda supratimas, kokiame vystyme žmogus užblokuojamas. Daug mokslinių eksperimentų su žmogaus vystymuisi yra blokuojamojo-įterpiamo tipo, todėl, moksle atrandamas ir pastebimas tarpsnis, kada eksperimentų išvados per senos ir nebeesminės, tai veikliausiai ir su laiku ir išimamos.

Mano formate, tokio atspindžio su plečiančio tarpsnio aiškinimu, prisideda ir pats jo ieškojimas. Neskaitau, nesidomiu mokslu, jei tai būtų, bent pagalba į tai ką bandau išplėsti ir paaiškinti. Nuosekliai to padaryti nėra patogu, aš kadangi irgi vadovaujuosi blokuojamo-įterpiamojo tipo išvadų analize.

Ką turėdamas omenyje gali padaryti su reikšmėmis ir kaip jas perversti dar kitaip? Tai tarsi nesusipratimas, nes aš mokslo nekuriu, o tik turiu metodą, kaip atkapstomos analizuojamo pobūdžio išvados. Viską kaip ir išdėsčiau. :)

Būtų įdomu pamatyti, kaip tau sektusi, analogiškai 'pakartoti'...
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: gidas spalio 01, 2017, 21:22:33
Citata iš: cs  spalio 01, 2017, 20:57:49o tik turiu metodą,
Nu ir koks tas "metodas"? Slaptas ar gali paprastai jį išdėstyt?
Visa kita ką rašei žinutėje - rašymas šakėmis ant vandens.
Dar labiau įtariu, kad pizdavoji. :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 01, 2017, 21:28:26
@gidas Tau specialiai siūlau pasidomėti tema nuo pradžių. :) Taip pat nėra nesusipratimo, nesusipratimas tik tai, kad bandoma sieti su mokslo populiarinimo kalba. Teorinė "žmogaus kalba" yra paaiškinta pirmajame pranešime, bet visa tai yra interpretacija, kurią pasiūliau @Mekabciel blog'e. Visas įsivaizdavimas ir jos plėtojimas yra giminiškas ar net artimas kalbos bendram suvokimui, bet tik ne gretinimo prasme.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: gidas spalio 01, 2017, 22:03:11
Citata iš: cs  spalio 01, 2017, 21:28:26visa tai yra interpretacija,
Kitais žodžiais - viskas ką dėstai yra chiernia, 0 verti plepalai. Ar bent žinai, ką reiškia žodis "lingvistika"? Neabejoju, kad nežinai (tavo postai tą akivaizdžiai rodo), o vertėtų žinot bent "startui" - skiedi kaži ką apie kalbą, nežinodamas kas tai per daiktas. :D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 01, 2017, 22:14:39
@gidas turi, dar kažką pasakyti, be tuščiažodžiavimu ir peikimų? :)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 01, 2017, 23:49:04
Citata iš: cs  spalio 01, 2017, 20:09:33Todėl kaip taisyklė, tikrosios kalbos visi dėmenys koncentruoti į antrinį vykdymo būdą (AVB).
Tikrosios kalbos dėmenys yra demodeliuojantys koncentracijos ir tapsmo pagrindinę sąsają. Dėmenys koncentruoti ir atitinka vykdymo sąlygas (VS), kurių pagrindinės koleriacijos yra:

1. PVB pirminį vykdymo būdą
2. AVB antrinį vykdymo būdą
3. NVB naują vykdymo būdą
4. SVB seną vykdymo būdą

 
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 02, 2017, 13:51:54
Sekama atrada ir aiškinama konseriobalėmis sudarytų sferų analogiją. Pirmykštės konseriobalės turi pradinę atvaros indeksaciją, pagal kurios dekas, surenkama atvara. Ši atvara straguoja visos susikūrusios indeksacijos tiesiomis linijomis, kurias konseriobalėmis ateina malfunkcija, bei semifunkcija.

Malfunkcija, (kuri reiškia sutrikimų nagrinėjimas), tai nauja vykdymo atvara, kuriai priklauso neatitikimų nagrinėjimas ir atvarų principo pataisymas ir atitaikymas. Pagal šį nuokrypio indeksacijos konseriobalėmis sudarytos atvaros surenkama atvara, taip pat atitinka dekas. Deka, tai sklados surenkama atvara, kuriai priskiriama speciali indeksacija, bei malfunkcinis sugebėjimas.

Viskas, kas šiuo metu bandoma atvaizduoti, sekama pagal vykdymo būdų (2VB) shemą, kuri bus pridėta galutiniame konseriobalių įminime. Dabar yra atititaikymo ir principo pataisymo ieškojimo periodas, bei nagrinėjimas yra nukeliamas į "reikšmės" indeksacijas.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 02, 2017, 14:40:35
Malfunkcija. Konseriobalės
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/sl4yyovmvwqarx8/400205.png)

Malfunkcija. 2VB
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/1vmud7ngritt8lv/611225.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 02, 2017, 18:18:43
Citata iš: cs  rugsėjo 28, 2017, 20:18:59gavimo tarpsnį efektinė vieta turi antrikaciją ir savo sąvybę, per kurią analogiškai įsivedama straga yra magos pradžia. Maga - semifunkcinis gebėjimas sudurti skirtingas pozicijas į bendrą sąvybę.
Stragos sąveika, per magą, sukoleriuoja pradines analogiškas dedas, bei kranas, kurių tolimesnė paskirtis yra antrikacinė. Iš antrikacinės sferos, dedos ir kranos koleriacijos yra paskirties sąvybė, kurioje atsiduria dvi skirtingos pozicijos, t.y. krana ir deda. Koleriacija - betkurios semifunkcinių dalių rūšies išvedamų pozicijų ieškomos, tiriamos vietos.  Pagrindinės jų vietos arba pozicijos: krana, deda, akiromatizuojamas kanalas, deka.

Citata iš: cs  rugsėjo 28, 2017, 20:18:59Tolesnė pastata yra visų semifunkcijų suvedimo ir artinimo taškas, tarp kurio be 'mažos indeksacijos', priklauso būti dideliam gebėjimui ir dideliam rinkiniui iš kurio stragavimas pavirstu į mažesnią vietą, o didesnė vieta būtų kitokiaįvairinė.
Priklausomos sąvybės pastatos konstrukte yra kitokiaįvairinės, jų pozicijos ir suvedimas yra 'mažos' arba malfunkcijos SATA. Šią vietą tiria malfunkcija, kuriai priklauso kitokiaįvairinės antrikacijos, bei kitokiaįvairinė pastata. Po kolkas nebus įsivedama daug siečių ir nebus apžvelgiama labai nuosekliai.

Citata iš: cs  rugsėjo 29, 2017, 21:28:45skytinis paviršius yra pirmos dekos paviršius, kuris taip pat virsta į kitokias konstruote, bet tik kitame, aukštesniame lygyje.
Dekos paviršius yra skladų deliojimo tarpsnyje, bei norint jį pakelti, einama prie tresos objekcijos. Pastarasis dekos pavišius - tai tokia konstruotė, kuris įtrauktas į pagrindinį skytinį paviršių ir jis antrikacijoje yra pirmos dekos paviršius arba pats pirminis ištektis. Nuotektyje tai ištektis, kuriai galioja įprasta assifavimo taisyklė: sklados, tresos ir sferos išrikiuojamos kartu ir demodeliuojamas jų minifikuota pozicija, sukurianti akivaizdžias ir nuotolines sąlygas.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide spalio 02, 2017, 19:52:40
Citata iš: cs  spalio 02, 2017, 18:18:43Stragos sąveika, per magą, sukoleriuoja pradines analogiškas dedas, bei kranas, kurių tolimesnė paskirtis yra antrikacinė. Iš antrikacinės sferos, dedos ir kranos koleriacijos yra paskirties sąvybė, kurioje atsiduria dvi skirtingos pozicijos, t.y. krana ir deda. Koleriacija - betkurios semifunkcinių dalių rūšies išvedamų pozicijų ieškomos, tiriamos vietos.  Pagrindinės jų vietos arba pozicijos: krana, deda, akiromatizuojamas kanalas, deka.




kuo toliau, tuo dar mažiau suprantu...
prie ko čia magas ? kas yra čia magas?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 02, 2017, 20:03:29
Citata iš: elteide  spalio 02, 2017, 19:52:40prie ko čia magas ? kas yra čia magas?
Ištikro ne "magas", o "maga". Siejamoji maga yra sąryšyje su aprašyta straga. Stragavimas - tai dėliojimo tvarka, ir fiksacijos pozicija, kai išrikiuojama - " sferos, tresos, sklados ir atvedama ties viena analogiška pozicija siejančia jas viena bendra sąvybe ".

Maga tai jungiamoji dalis, kuri sieja stragos tvarkas ir koleriuojamus pavidalus(deda, krana, akiromatizuojamas kanalas, deka). Tvarka tokiu ruožtu siejama ir atspindi antrikacinėje sferoje, kurioje straga demodeliuoja pavienes išrikiuotas koleriuojamas dalis ir sudaro, tam tikras sekas, kurios iš pradžių paveikiamos magos iniciacijos.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 08, 2017, 20:00:44
Sukuriamoji sąvybė semifunkcijoje yra antrikacinio išvedamo povaizdžio, kuriam povaizdis atspindi iš išvestų, pozicijai priklausančių atskirčių. Šios atskirtys yra akiromatizuojamame jungime, bei priklausančios jungtys yra krana, deda. Tresos lygyje tai yra pagrindinės atskirtys, be jų yra ir sklados lygis, apie kurį šį karta tik užsiminsiu. Priklausančių atskirčių (PA) povaizdis trunka lygių sudedamosiose skiltyse (SKL), bei analogiškose skiltyse (ANL).

Citata1. Maga antrikacija tresos lygyje
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/zp0nej3ol8e52tf/567878.png)

TR-tresa, MG-maga, SR-straga, KR-krana, AK1,AK2,AK3,AK4-akiromatizuojamas kanalas, DD-deda.

2. Maga. Akiromatizuojamieji kanalo jungimai
(https://dl.dropboxusercontent.com/s/s22nd0ciprjbv2d/567879.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 10, 2017, 19:17:47
Sekomasoninis lygis - tai tresos sandaros ir jų semifunkciniai gebėjimai. Panašiai, kaip ir tresos, sklados turi irgi savo lygį, kuris sutraukia bendras semifunkcijas ir tada bendras jų pavadinimas Nesekomasoninis lygis. Lygiai nesipina kartu, bei jų pozicija yra atskira.

Pradžiai, apibūdinamas "Sekomasoninis" lygis:

1. Sekomasoninis lygis, turi sandarą, kuri priklauso tresos struktūroms, t.y. bendra sandara yra išvestyje tarp daugelių semifunkcijų išdavų.
2. Priklauso tresos struktūros: deda, krana, koleriacija, dregoginė preservacija, prieštodiniai valdikliai, straga, assifavimas, konsediabiliavimo kryptys, kišmo palenga, giborgizacija.

"Nesekomasoninis" lygis pasižymi atskiromis sąvybėmis, kurias turi sklados koleriacija.

1. Nesekomasoninis lygis, turi sandarą, kuri priklauso sklados struktūroms, t.y. bendra sandara yra išvestyje tarp daugelių semifunkcijų išdavų.
2. Priklauso sklados struktūros: koleriacija, trigediferencija, gediferencija, degediferencija, shemaformatas, deka.

Jų povaizdis yra arba SKL, arba ANL. Pradžiai, užtenka žinoti, kad dermes tai demodeliuotu ir daugeli kartu pasikartojantys (semifunkciniai gebejimai). Šie skiriamieji gebejimai tai PA - tresos lygio nagrinejamos dalys einant link antrikacijos.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 11, 2017, 13:30:23
Citata iš: cs  rugsėjo 29, 2017, 21:28:45Yra prarastoji dalis, kuri skyriuose grupuojama, kaip nepaparasta, demodeliuojama dalis su pastatos pavišiumi, esantis viršupritaninėje skiltyje.
Viršupritaninė dalis paparasčiausiai, įvardyjama kaip grupių atsikartojimai su indeksacija. Bet, atsikartojimas yra pastatos paviršiuje, kuris yra IP (idėjinis paviršius).

Citata iš: cs  spalio 08, 2017, 20:00:44Priklausančių atskirčių (PA) povaizdis trunka lygių sudedamosiose skiltyse (SKL), bei analogiškose skiltyse (ANL).
Tai ir yra viršupritaninė dalis, jai priklauso PA, ANL, SKL. Kad tai įvardyti, reikia mokėti perskaityti vienu iš povaizdžių grupių, kurios įmintos.

Dar kitaip, PA = ANL + SKL. Kai žinoma narių grupė, įmenami jų dėmenys. Visada svarbu suieškoti grupės narių dėmenis.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 11, 2017, 13:55:45
Sata - tai būdas ir atrada, kuriai tenka pogrupiai, tokie, kurie veikia savo PA ir ( SKL , ANL ). Dėl semifunkcinio gebėjimo, SATA yra viena iš semifunkcinių dalių, kurios skaidosi į serija-atraija-takai-ateiga. Šių dalių susiejimas yra tenkinamų pogrupių sauda. Sauda - tai minifikuotų ir deminifikuotų pradžių užrašymas ir įminimas.

Malfunkciniai sugebėjimai yra irgi satos pogrūpyje, tačiau labiausiai gebėjimai pastebimi per sferų atvaizdavimą, kurios yra kryptinė arba dekryptinė. Taip pat jų sauda siejama iš pradžių, kaip nuotektis ir turi aiškias susiformavusias dėles. Dėlė (senas susiformavęs pogrupis ir sena semifunkcija).

Satos atvaizdavimas yra pats pagrindinis šioje semifunkcijų raciono grandyje. Tarpsmas rodo sauda ir dėlė. Kada šie pogrūpiai yra atkopijuojami, atrandama sata ir tikroji jos versija yra labiausiai nerodoma. Bet, nerodoma, jos dalis, o pogrūpis, jos yra. Pogrūpis tai aiški pozicija, dusauda. Dusauda(antrikacinis saudos pavidalas).

1. SATA

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/lzeb8f7pgomkmim/778.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 11, 2017, 14:42:06
Naujosios tikrosios kalbos procedūrinės dalys yra IP išvestys, bei dalys, kuriomis atkeliauja misifikacija (ateigų misifikacija). Svarbiausias bruožas yra antrikacija, bei forma ir lygis, tačiau svarbi ir demisifikacija (ateigų demisifikacija).

Seniau kalbėta apie tikrosios kalbos procedūrinę shemą:
CitataTaip pat nagrinėjama procedūrinė funkcija, kuri yra tikroji kalba. Ji turi po kolkas atrastų 1/2 visų artikuligestų, bet žinoma, kad kiti gestai gali sudarinėti aukštas pozicijas ir aukštus lygius. Taip pat tikrosios kalbos procedūrinė shema, kuri šiuometinė.

Naujoji "Tikrosios kalbos procedūrinė shema"

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/a3ibtx3khclet4g/77799.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 11, 2017, 15:49:10
Atrasti Tikrosios kalbos procedūrinės shemos (TKPS) nariai žymi dabartinę saudos praspritą (apžvelgiamą sferos ateigą). Pagal turimas sustatytas pozicijas, TKPS nariai yra šiuometiniai ir nauji.

Apžvelgsiu narių semifunkcinius gebėjimus, apart artikulegestų pozicijos, susiejant su sekomasininio, nesekomasoninio lygio dalimis.

1. Forma tai kryptinės ir dekryptinės formos, bet jų skirsmas tenka kišmo palenga einančioms, pozicijoms, nauji ir šiuometiniai rodiniai formą naudoja dėl daugelio priežasčių. Forma pasirenkama dėl skytinio paviršiaus sekuliarumo. Sekuliarumas - priežastis, nulemianti naudojimą ir rezultatų tėkmę.

2. Lygis - pasirenkamas dydis, iš kurio skirstymas sudaro grandis, bei jų antrikacija, susieja pozicijas, pataisomas į lygius. Lygiai turi skytinio paviršiaus sietį, kai grandis yra deminifikuojama, minifikuojama. Kitaip, lygis pataisomas dydis į kurį sudedamos pozicijos.

3. Antrikacija - tai IP bruožas, kuris iškelia dalis, bei nusako jų vidinę tenkinančią prasmę ir reikšmę. Jų būdas yra nepasirenkamas ir dažniausiai sudarytų sekų tenkinanti dalis yra veiksmo ar poveikio per ateigą.

4. Misifikacija - tai pradžios nuo SATOS, įgalinimas, bei surinkimas narių, kurie eiteina per SATOS ateigas. Misifikacija taip pat yra pradinis sekuliarumas, kurio koleriacija ir demisifikacija yra atitinkamo formos ir lygio apibrėžime.

Visi keturi nariai be skirstymo, būtų nepatogūs naudojime. TKPS eksperimentas yra artikuligestinis rodinys, susijęs su dabartine saudos prasprita. Visos pozicijos simbolizuoja bendrą veiksmo ir poveikio grandinę. Jos atvėrimas yra eksperimentinė dalis, bei nurodyta, jos gebėjimas yra sekuliarus (SK).

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas spalio 11, 2017, 20:45:45
Savo temą aiškini jau šeši mėnesiai, ar toli šviesa tunelio gale? Ar įmanoma visa tai kaip nors susieti su tiesioginėmis prasminėmis rinklėmis, visgi tema yra kalba, todėl kažkoks ryšys turėtų būti.

Jeigu rinkles ir laikysime ta šviesa tunelio gale, tai kokiame atstume nuo jų dabar esi?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 11, 2017, 21:06:25
@klajunas mano aiškinimas gali pasibaigti betkurią sekundę, nes nesu tikras, kad atrasiu pakaitalą. Ir daugiau analogijų mažai tikėtina, kad rasiu, nes be jau atrastų nebėra daugiau. Turbūt jau džiūgauji, kad viskas eina link pabaigos? Bet, "kalba" tema, labai siaura ir nieko ji nepasako, apart komunikacijos būdų. Aš daugiau aiškinau ne tarpusavio komunikacijos būdus, o vidinius pasaulių kalbos būdus ir kalbos pradžios ryšius, patį atsiradimą arba nuotektį. Tokių būdų, kaip supranti kitaip ar panašiai - nėra.

Beto, nesuprantu tavo posakio, kur kalbi "apie šviesą tunelio gale". Visiškai to neprireikia, bent diskusijoje, kur vyksta paieška - dalykų. Ryšys yra su kalba, bet nurodžiau tik kurioje dalyje. Tavo numatyta dalis, kur turi ryšį yra kitame kalbos kampe. Nežinau ar pritarti, kad čia telepatiniai sugebėjimai ir t.t. Nes kalbos būdas kitas. Kaip pamatyti, dar gali apriboti kaikurie nusistatymai. Turi žinoti, kam vertinimas tenka, kuriai kalbos daliai.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas spalio 11, 2017, 21:22:06
Citata iš: cs  spalio 11, 2017, 21:06:25Bet, "kalba" tema, labai siaura ir nieko ji nepasako, apart komunikacijos būdų. Aš daugiau aiškinau ne tarpusavio komunikacijos būdus, o vidinius pasaulių kalbos būdus ir kalbos pradžios ryšius, patį atsiradimą arba nuotektį. Tokių būdų, kaip supranti kitaip ar panašiai - nėra.
Aš tą ir norėjau pasakyti. Tavo tyrimą taip ir suprantu, bet pagal mano išsireiškimą turi būti imamas visas spektras. Kalba kaip komunikacija ir yra šviesa tunelio gale, laikas būtų paaiškinti kaip tie vidiniai kalbos pasauliai pereina į savo galutinę formą, į rezultatą.

Pavyzdžiui, paimi paprastą komunikaciją ir tada ją skaidai į gylį, iki pačių giliausių kalbos klodų. Arba atvirkščiai - paimi giliausius vidinius kalbos klodus ir laipsniškai vedi kaip iš jų atsiranda paprasta komunikacija.

Teorija begalinė negali būti, nors tema gali atrodyti begalinė. Teoriją sukuri ir turi baigtą rezultatą, kurį gali naudoti kaip supratimo būdą. Kol kas nagrinėji tai, kas nėra susiejama su žmogui akivaizdžiais dalykais. Daug kitiems padėtum, jeigu bandydamas sujungti visą spektrą, pereitum prie akivaizdumų.

Man įdomu ar tai apie ką rašai tavo sąmonei yra matoma ar čia tėra abstrakčios schemos? Paprastam žmogui neaišku kurioje vietoje ieškoti tavo terminų referento.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 11, 2017, 21:42:17
Citata iš: klajunas  spalio 11, 2017, 21:22:06Man įdomu ar tai apie ką rašai tavo sąmonei yra matoma ar čia tėra abstrakčios schemos? Paprastam žmogui neaišku kurioje vietoje ieškoti tavo terminų referento.
Mano metodas skaidosi į dalis, kurios vienos grarina skladas, kitos grarina tresas. Tada yra du spektriniai atskiri lygiai, kuriuos aš nagrinėju, bei priteikiu semifunkcijas.

Vietoj semifunkcijos - analogijos dar netektų ieškoti, nes patys semifunkciniai gebėjimai susiformuoja dėl aukštos pozicijos, kurioje sudėta daugelis projektų, o bendra mintis semiama ir jos struktūros semiama (idėja semiama). Terminai jau visi išaiškinti, dėl to, neturėjo kilti nesupratimo momento.

"Mano sąmonė su šiuo dalyku nebendrauja", ir apskritai randu, kad tai abstrakti vieta. Tai ką darau yra labai aukšta kalbos nagrinėjimo pakopa tik mano skirtyje yra IP idėjinis paviršius, ne pati sąmonė. Net ši pakopa turi patį pradinį kalbos nagrinėjimo pradžios dalį. Todėl nesuprantu kodėl, mažai pakaitalų ir pradžios momentų tepavyko sugauti ir atvaizduoti. Bet gal tokia pradžia ir turėtų būti, o gal dar ir bus papildyta.

Pačius pagrindinius sugauti teko, ir jie yra: tresos, sklada, maga, SATA, Malfukcija, IP. Tada jų išsišakojimas ir jų dalys buvo nagrinėjamos. Daugiau pradinių semifunkcijų kaip ir neteko "sugauti". Patarčiau pažiūrėti #134 pranešimą, ten yra viskas, ką teko nagrinėti daug plačiau.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 12, 2017, 17:02:18
Prisimenant, teorinį ir eksperimentinį kalbos modelį, įminsiu dalis ir kiekviena iš jų aprašysiu susiejant bendrame kontekste. Teorinio kalbos modelio dalys yra kleosopinės ir fosopinės. Kleosopinė - pradžios atrada, neosopinė - tarpmso atrada. Tokios atrados ir pastatos dalys skyla į bendro konteksto nagrinėjamas dalis, kuriose bus įvardintos jos reikšmės. Turime gerą planą, kurį įvardinsime per jos reikšmes ir terminus. Taigi, bus išaiškinamos semifunkcijos ir sugrupuojamos dar geresniame formate.

Pradžios formato sukura yra kleosopinės dalies pastata, kuriai įminimas neturi aiškaus susiformavusio semifunkcinio rodiklio, bet vertinamieji rodikliai yra sudedamieji ir analogiški, kaip ir seniau buvo imenami SKL, ANL. Kleosopinės SKL ir ANL keičia pradines padėties pozicijas, kurių yra SATA, Semifunkcija, Malfunkcija, Sukura, Sferos. Bendrai - jos pradžios atrada, kuri kinta arba ji yra, kas keičia padėtis. Vertinamieji rodikliai, kurie yra:

1. SATA - suteikia formato galimybę, bei įgalina paprastas ateigas, sudėtines ateigas. Ateigų funkcionavimas yra ruošiamasis formatas, būdas ir atrasta semifunkcija, kurių sauda ir dėlė nurodo semifunkciją.
CitataSauda - tai minifikuotų ir deminifikuotų pradžių užrašymas ir įminimas.
CitataDėlė (senas susiformavęs pogrupis ir sena semifunkcija).
SATA paprasčiausiu būdu dar apibūdinama, kaip Serija-Atraija-Taikai-Ateiga.
2. Semifunkcija - tai platus galimybių spektras, kuriam priklauso būsenos ir imtys, kurios sudarinėja sferų, pozicijų ir esinių dalykiškumą, sekuliarumą(sudėtinė sąvybė). Taip pat yra galimybė įsistatyti analogiją, sudėtinę funkciją.
3. Malfunkcija - tai mažos indeksacijos ir satos sutrikimų per ateigas nagrinėjimas, vykdymo būdo nagrinėjimas, kuriam priklauso koncentruotos dermės.
4. Sukura - tai pagrindo, kiekio ir koncentro sąvybės, kurios apibūdinamos pagal jų reišmę. Todėl jų lyginimas yra tresos ir sklados koleriacijoje.
5. Sferos - pažymi logiškumą ir teorinį sąvybių koncentrą, kuriam tenkina dekryptinis arba kryptinis pavidals.

Pradžios formato sukura yra fosopinės dalies pastata, tai padėties ir būsenos koncentras, kuriame sudėtos semifunkcijos ir sklados ir tresos lygiai. Šie rodikliai yra semifunkcijos ir jų kintamybė yra reguliuojama iš pozicijų esminių padėčių. Pagrindiniai rodikliai tai:

1. Assifavimas, tai yra prarastų ir įgyvendintų ryšių atkelimas į pradinę padėtį. Esminis jos konstruktas yra ateigų sužadinimas ir sutvarkymas į kryptines ir dekryptines sferas.
2. Tikrosios kalbos procedūrinė shema - tai 4 komponentai, kurie susieja konstruojamų dalių sfera į junginius, kurie yra formos, lygiai, antrikacija, misifikacija.
3. Dregoginė preservacija - tai sukuriama terpė, kurioje atsiduria semifunkcinis deda, krana, akiromatizuojamas kanalas.
4. Prieštodiniai valdikliai - duoda simplekto objekciją, susieja ryšiai planingą tresos dalių judėjimą ir kitimą.
5. Straguojama tresa - atradimas susietų antrikacinių pavidalų, kitokiose terpėse, pvz: tresoje, skladoje.
6. Giborgizuojama tresa - tai kolistandencijų standmuo, kuriam koleriuojamas tarpsnis duoda ryšį su SATA ir kitomis vietomis.
7. Kišmo palenga - tai vieta, kurioje pavidalai koliariuojami ir sufiksuojami.
8. Konsediabiliavimo kryptys - nuotektis, kuri sukelia dalinį efekto kursavimą. jų parinktys yra pastėria, atmėžia.
9. Krana - tai analogiškos įsivestys, paprasčiau - sklados arba tresos.
10. Deda - sudarytas mišrus junginys, kuris sieja tresas arba skladas, pagal būdą arba ypatybę.

Bevisko yra ir terpių semifunkcija, kuri turi savo paskirties įsivestis kartu su antrikacija. Jų pagrindinės sąvybės yra iškelti kintamybę ir suteikti analogišką pavidalą. Jų pagrindinės yra tokios tresos:

1. Gediferencija
2. Degediferencija
3. Shemaformatinė
4. Viršupritaninė
5. Tigediferencinė
6. Tigeshemato

Taigi, atvaizduotas visas spektras, pagal jos dalis kleosopinės ir fosopinės, bei tresos dalis. Pagrindas visų yra semifunkcinė galia.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 13, 2017, 17:28:40
CitataViskas, kas šiuo metu bandoma atvaizduoti, sekama pagal vykdymo būdų (2VB) shemą, kuri bus pridėta galutiniame konseriobalių įminime. Dabar yra atititaikymo ir principo pataisymo ieškojimo periodas, bei nagrinėjimas yra nukeliamas į "reikšmės" indeksacijas.
Konseriobalių dalių iminimas yra jų sudėtinių semifunkcinių lygių sustresija. Sustresija - tai siejimo būdas arba įmenamos tiesės ant kurių pereinamas jungiklis aktyvina arba deaktyvina "fonus". Fonai susiejami su konseriobalėmis ir ten, fonas atitinka kryptinės/dekryptinės sferos sandarą.

Paprasčiausiai tai buvo atvaizduota Malfunkcija. Konseriobalės. (http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg88864#msg88864)

Konseriobalės yra 5 tipų, "konseriobalių fonai":

1. K - Paprastoji konseriobalė
2. 2K - Straga konseriobalė
3. 2VB - Vykdymo būdas
4. AVB - antrinis vykdymo būdas (naujas vykdymo būdas)
5. PNE - pripatas

Pagal šių tipų nuotektyje esančius sustresumus aktyvieji jungikliai, reguliuoja fono standensijas. Beviso to, tai ne pagrinde semifunkciniai gebėjimai, bet malfunkcija. Malfunkcija ateina kitu kanalu, tapatinasi su konseriobalėmis ir jų sudėtiniais fonais.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 16, 2017, 16:18:44
Kadangi nepadariau įvado į treposines semifunkcijas, nutariau vėlesnį jų pavaizdavimą. Siekiamos ir sudėtos semifunkcijos nuotektyje koleriuoja treposinius pavidalus, kurių viena iš gerai žinomų yra Kišmo palenga ir SATA. Treposinė komposinencija sudaro veiklų ir aktyvų nuotekties sangerį. Sangeris sąjungoje sudibina sferas ir sumaxifikuoja jų dermes.

Trumpai apie šias komposistencijas. Jos įmenamos dalys, kurių yra viena įminta (kišmas). Viso jų yra apie dvidešimt. Bet tai ne riba ir skaičius kintantis. Todėl paieškoti ir sudėlioti į atitinkamas vietas nėra dar dėmenų shemos kompozicijos.

Pirmoji komposistencija.

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/dsm95ndti4iqel3/56677.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 17, 2017, 14:25:38
Prieš tai buvo užsiminta apie dalis, kurios sąryšije įgauna dideles reikšmes. Po kolkas šių reikšmių tresos junginiuose daug netenkama, bet pagrindinė priežastis duoda jų pagrindinį "kinaktinį žemėlapį". Visose dalyse numatoma eiga, kuri susideda iš keturių dalykų.

Šie keturi dalykai yra:
1. Paprastoji krana; 2. Paprastoji Deda; 3. Dedos antrikacija; 4. Kranos antrikacija;

Vien šių dalykų apribojimas ir atskleidimas yra pagrindas visoje nuotektyje. Kadangi šios semifunkcijos prieinamos ir demodeliuojamos, susidaro geras planas. Matosi žemėlapis, ir pati "struktūrinė visata". Bet atsakomosios ir liekamosios dalys yra "keturi dalykai". Jie kartu įeina į komposistencinį racioną, apie kurį buvo jau užsiminta. Taip sudaromas pavidalas, kurį suvokti duoda jos dalys ir struktūrinė raciono dava.

1. Kinaktinis žemėlapis

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/21eigynmb7lz2mw/40092x.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 17, 2017, 18:51:19
Citata iš: cs  spalio 16, 2017, 16:18:44Treposinė komposinencija sudaro veiklų ir aktyvų nuotekties sangerį. Sangeris sąjungoje sudibina sferas ir sumaxifikuoja jų dermes.
Kaip ir lieka nepanaudojamas surinkimo būdas arba sangėris, ir ištikties sąjungoje nėra sferos. Sangėris - tai ką vaizduoja išlygina bendrybių povaizdžius ir demodeliuojami pavidalai yra priklausomi šiam povaizdžiui. Neturint įsgerintų arba gero plano dalių, nėra pavidalų sudibinimos sferos dermių. Kadangi komposistencija tai ribotą sferų ir pavidalų skaičių planuojati dalis, taip pat ir surinkus akivaizdybes prieinama prie nustatytos tvarko iš apraiškų "gerinimo".

Citata iš: cs  spalio 16, 2017, 16:18:44Trumpai apie šias komposistencijas.
Viskas, ką šiuo metu verta žinoti, tai yra planingas apraiškų surinkėjas, ir atvaizduotojas. Tokių planingų tvarkų gerinimas priklauso didesniai grupei neatrastų ir neįmintų gerinimo pavidalų ir sekų kombinacijomis, kurios paprastai koleriuojamos.

Citata iš: cs  spalio 17, 2017, 14:25:38Visose dalyse numatoma eiga, kuri susideda iš keturių dalykų.
Keturi dalykai yra gerinimo nariai savo gerinimo shemoje, kurią vadiname "žemėlapiu". Kadangi gerinimas jau ir pasako visą veiksmą ką tuom yra planingai įmanoma padaryti. Planas yra susieti ir sujungti nesusiejamas dalis, pavyzdžiui , krana ir deda, kuri neturi jokio sujungimo momento, bet ieškant, galima surasti ir jų siejimo dalį. Dalis, kuri sieja kraną ir dedą yra akiromatizuojamas kanalas, arba kinaktinis žemėlapis, kurios savo koordinacijomis pažymi tekmes ir demodeliavimo atvaizdavimą.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 18, 2017, 14:04:37
Citata iš: cs  spalio 16, 2017, 16:18:44sudibina sferas
Ši apraiška dar šifruojama kaip papildanti ir vedanti sudėtiniu būdu. Sudibinta sfera turi sąryšį su antrikaciniu sferos modeliavimu. Tai skiria bent per suderinamumo dėmenis, sfera sudibinama nėra visuomet. Tačiau sudibinimas yra svarbus, kai siejamos dalys nesiderina, kaip ir krana ar deda.

Citata iš: cs  spalio 17, 2017, 14:25:38struktūrinė raciono dava
a) Struktūrinė raciono dava arba tiesiog sudėtinis racionas atneša idėją, kad grupuojamos dalys priklauso būti sudėtinėmis, jų semifunkcinis gebėjimas nėra simplekto objekcija, nėra simplektiškas pavidalas. Jeigu ši idėja turinyje labai raiškiai atspindima, sulaukti galima nederinamų sąvybių suderinamumų.

b) Tai dava, kuri idėjose turi sukomponuotą prasmę, atneša dermes ir povaizdžius, kuriems nuotektyje svarbios jungtys pavirsta semifunkciniais gebėjimais. Racionas susideda iš semifunkcinės ir SATOS gebėjimų. Taip pat prišli sąvybė, kuri paverčia dalykus susidedančius iš sudėtinių dalių.

c) Kinaktinio žemėlapio nauda yra atnešamas planavimo metodas, tai - sudėtinis konstruktas. Racionas, kurį turi žemėlapis tai dedų ir kranų komposistencija. Komposistencija, dar kitaip nekintančių struktūrų atvaizdavimas ir gavimas sudėtinių jų atvaizdavimų planų.

Citata iš: cs  spalio 17, 2017, 18:51:19gerinimo shemoje
Gerinimas buvo įmintas, kaip prišli sąvybė, bet atšifruojamas, kaip geras planas. Racionas papildytas gerosiomis gerinimo planavimo ypatybėmis virsta sudėtiniu atvaizdavimo būdu. Todėl dalykai turi realius sudibinimo pavyzdžius ir jų ypatybės virsta planu.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 18, 2017, 23:41:26
Artikuligestų rinkinys. 2017-10-18

(https://dl.dropboxusercontent.com/s/bgsizjoa5rmrfg8/5r55555.png)
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas spalio 19, 2017, 12:02:24
Laukiame kiekvienos ideogramos paaiškinimo. Daug kas jau pateikta prieš tai, bet schematinis apibendrinimas galėtų būti papildytas ir žodiniu apibendrinimu.

Ne visi egiptietiškus hieroglifus supranta, be paaiškinimo.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 19, 2017, 14:38:43
Tai mano užbaigiamasis ciklas, artikuligestinis rodinys pirmą kartą sujungiamas į vieną skyrių. Gal tai nepaaiškinamas rodinys, tiems - kas nesekė temos, bet visus artikuligestus įmanoma surasti per visą skyrių ir nagrinėjimo shemas.

Sekamas ciklas, dar nėra paruoštas artikuligestų rodiniais, manyti galima, kad žengsime į kitas apraiškų ir pasižymėjimų plotmes. Kitame skyriuje būdas atvaizduoti ir išaiškinti bus kitokesnis ir pasižymėjimai kitokesni.

Po kolkas mano tema: "kalba" baigiasi, bus einama link kitos temos, daug gilesnės. Tačiau šiuo metu nesiruošiu atskleisti kas tai per tema.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas spalio 19, 2017, 16:10:52
Citata iš: cs  spalio 19, 2017, 14:38:43Tai mano užbaigiamasis ciklas,
Pabaigoje paprastai būna galimybė užduoti klausimus ir gauti atsakymus. Klausimų buvo ir eigoje, tačiau retai, kada buvo atsakomi, todėl gal bent pabaigoje bus išimtis?  ;D  Turėtum pats suprasti, kad klausimų iškilo labai daug ir jų yra daugiau negu atsakymų.

Pirmas bandomasis klausimas: koks metodas leidžia slajos sąrankas taip detaliai išskaidyti į gyli kai pats gylis niekaip neduotas. O gal atvirkščiai - tai ką aiškinai yra paprastas paviršius, tik niekas to nesuprato? Todėl: artikuligestai yra paviršinė ar gelminė struktūra? Kaip paviršius pamatomas arba kaip įlendama į gelmę?

Neatsakyti į klausimus - nemandagu. ;D
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 19, 2017, 16:20:37
@klajunas Pirmiausia, nesupratau, koks iškilęs klausimas.

Mano skaidymas ir dalymas, metodas yra demodeliuojamų skytinio paviršiaus dalių įminimo "grąžtas". Grąžtas tai įminimo pirma dalis, kuria vadovaujuosiu. Tai anokia ne naujiena, nes mintys suvokiamos ne gelminiu pavidalu, turime gerai suplanuotą ir išnarpliotą minties struktūrą ir ji ne gelminė.

Turbūt neesminis dalykas, kuriame tu užsisklendei ar nežinai teisingo parinkimo būdo atidengti metodu. Tačiau kaip ir matau tavo didelis rūpestis dėl kitų suvokimo galimybių ir apribojimų.

Citata iš: klajunas  spalio 19, 2017, 16:10:52O gal atvirkščiai - tai ką aiškinai yra paprastas paviršius, tik niekas to nesuprato?
Kaip tai galima kompetentiškai nuspręsti, galima keliais būdais. Čia tikrai ne aklai vaizduojamas paviršius ar gelmė, reikia turėti omenyje, kad kažkas "vyko ir pavirto". Todėl atvirtimas duoda gražių rezultatų, o jie kintantys ir blokuojantys teisingus sudaromus "grąžtus".

Todėl gražtas yra atvirtimas ir primodeliuojamas pavidalas, kuris yra plotmėse nesurandamas, tik jo pavirtimas registruojamas, kaip bendras kokybinis įvykis.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas spalio 19, 2017, 16:43:52
Citata iš: cs  spalio 19, 2017, 16:20:37Kaip tai galima kompetentiškai nuspręsti, galima keliais būdais. Čia tikrai ne aklai vaizduojamas paviršius ar gelmė, reikia turėti omenyje, kad kažkas "vyko ir pavirto". Todėl atvirtimas duoda gražių rezultatų, o jie kintantys ir blokuojantys teisingus sudaromus "grąžtus".
Supratau - atsakymai "kaip ir visada", tokiu atveju daugiau klausimų nėra. Gal dar ko nors norės paklausti kiti.

P.S. Kai gręži - gręži paviršių, į gylį. Nebent tavo gręžimas vyksta iš vidaus.
Pavirtimas ir atvirtimas nieko nesako, nes matoma vis tiek tik viena dalis. Turi būti kažkaip aprėpiama tai kas atverčiama. Toks dalykas įmanomas tik kaip paviršiaus projekcija į gelmę, kuri ne atverčia, bet interpretuoja per uždengimą.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 19, 2017, 16:50:34
@klajunas Ne apie gręžimą esmė buvo, bet apie teisingų variantų atvirtimą, demodeliavimą, primodeliavimą. Gražtas tai pats reiškinys, kuris kaip daikto pavidalu davė pradžią daugeliui apraiškų.

Kaip supranti, ne gręžti ir turėti gylio nuovoką geriausiu variantu tenka paieškoti kaip teisingai tai perfrazuoti. Nes nematau, kad tiktų gręžimo pavyzdys. Neteisingai perfrazavęs neturėsi užuomenų ir nuovokų, bet tu jas turi, jei tavo mintis yra susijusi ar bendrame kontekste kartojasi.

Nėra tai kaip paskira viena dalis, nes tai senai įmintos minties dalys, kurios yra įgyvendintos per plano formatą. Planas yra pavyzdys, kaip geras planas sukomponuoja vedančiuosius narius.

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: elteide spalio 19, 2017, 17:03:33
čia tikrai tema apie kalbą? ...kam tada grąžtas.nes per daug mandra :) ?
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 19, 2017, 17:07:43
Tema tikrai "kalba", tačiau jos kitimą ir naujų dalykų kontroliavimą dar ieškoma būdų kaip nusakyti ir atvaizduoti. Kalba yra papildyta savo struktūromis, kurias mintis pakišo ar davė.

Supratimas - kalba kaip "komunikacinis panaudojimas", kalbai jau per senas. ;) Atrandama, kad kalba turi skirtingų manipuliacijos ir modeliavimo semifunkcinių gebėjimų.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: klajunas spalio 19, 2017, 17:24:05
Citata iš: cs  spalio 19, 2017, 17:07:43Tema tikrai "kalba", tačiau jos kitimą ir naujų dalykų kontroliavimą dar ieškoma būdų kaip nusakyti ir atvaizduoti. Kalba yra papildyta savo struktūromis, kurias mintis pakišo ar davė.
Nesiruoši savo žinių susisteminti ir parašyti kokį nors vadovėlį? Nes forume dėstymas gana padrikas, supainiotas, sunku suprasti kas yra dalis, kas visuma ir ką kokie žodžiai atitinka paprastame patyrime. Vadovėlis galėtų susidėti iš įvado, medžiagos sisteminio išdėstymo ir apibendrinimų arba išvadų.

Ar tvarkos nemėgsti ir sistema netraukia. Viską užrašinėti taip kaip mintis tuo metu ateina į galvą - nelabai profesionalu. Gal daugiau kas tavo mintimis susidomėtų. Tačiau tokiu atveju reikia siekti patraukti dėmesį, o ne atstumti.

Citata iš: cs  spalio 19, 2017, 17:07:43Supratimas - kalba kaip "komunikacinis panaudojimas", kalbai jau per senas.
Kaip kalba suprantama specialistų jau paaiškinau - tai nėra vien "komunikacija". Yra trys "kalbos" formos:
1. Kalba kaip produktas.
2. Kalba kaip artikuliacijos procesas.
3. Kalba kaip gebėjimas.

Procesas kuria produktą, produktas formuoja gebėjimą. Gebėjimas turi įsisavinto turinio sluoksnį, ir įgimtą kompetenciją. Paprastai gebėjimas tyrinėjamas neurolingvistikos iš dalies psicholingvistikos. Taip pat bet kokį kalbos aspektą gali tyrinėti kalbos filosofija.
Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs spalio 19, 2017, 17:45:21
Citata iš: klajunas  spalio 19, 2017, 17:24:05Nesiruoši savo žinių susisteminti ir parašyti kokį nors vadovėlį?
Netrupinti mano temos į galimybes, nes nepaversi į lanksčią formą. ;)

Citata iš: klajunas  spalio 19, 2017, 17:24:05Kaip kalba suprantama specialistų jau paaiškinau - tai nėra vien "komunikacija".
Yra vien komunikacija, bet yra uždara ir atvira galimybė įterpti intarpus ir sudaryti bendravimo galimybių kalėjimus. Ar "kalėjimas" to nenusako? Nes ten surakintos ir neparodomos galimybės, tokiam apibendrinimui nepraverčia pagalba, nes galimybės pats "užsiauginti" turi. Tai viena iš priežasčių, kad tema bira, kai nesulaukiama tinkamo sheminio pavidalo.

Tokiems, pavidalams, kaip sistemingumas, galioja daug apribojimų ir toli nieko nepasiekiama...

Antraštė: Žmogaus kalba
Parašė: cs lapkričio 01, 2017, 14:07:15
Kadangi nemažai temų buvo užbėgta ir praleista, nutariau pasidalinti shemomis, kuriomis praleista nemažai svarbių artikuligestinių rodinių.

Pirmiausia, apžvelgiama yra kinaktinis žemėlapis, kuris labai tolimas ir jų skirstymas nepatogiai išdėstytas. Skaičiumi 1 pažymėta krana, 2 - kranos antrikacija. 3 - dedos antrikacija, 4 - deda. Kinaktinis žemėlapis tai išdėstymas buvusiojo priedo, kurį atvaizdavau akiromatizuojamieji kanalo jungimai. Tema randama čia : http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg89242#msg89242

Antrame plane išdėliojamos konseriobalės, kurios įsiterpia į skladų junginį. Tema buvo Konseriobalės ir jų Malfunkcinis sugebėjimas.http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg88864#msg88864

Trečiame plane M pobūdžio tresa ir niekur nepanaudotas krotas. Krotas tai landos iš semifunkcinis sugebėjimas, dar verčiamas kaip ankstyvoji būsena prieš visą išdėstymo raciono įvairybę. Daugiau apie tai galima rasti. http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg88604#msg88604

Ir paskutinis atvaizduotos Magos koleriacijos, kuriose paliekama aktyvi būsena, šis nepabaiktas planas buvo įvade apie magą ir akiromatizuojamus jungimo ypatumus.http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=4593.msg88603#msg88603

Shemas galima pamatyti nuorodomis:
400097.png (https://dl.dropboxusercontent.com/s/cxz1j8wyj80a1u6/400097.png)
400204.png (https://dl.dropboxusercontent.com/s/0zi34sx23cgq6gv/400204.png)
9124.png (https://dl.dropboxusercontent.com/s/rceot1qrkouf3dy/9124.png)
88879f.png (https://dl.dropboxusercontent.com/s/gaoe8mjthhi2pih/88879f.png)