Paslaptingi gaisrai italijos kaime neduoda ramybės mokslininkams

Pradėjo Benamis, rugpjūčio 03, 2015, 16:10:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

10 metų Sicilijoje, Canneto di Caronia kaime kyla gaisrai, kurių priežastis visiškai neaiški. Keistas fenomenas, kai staiga užsidega čiužiniai, lovos, automobiliai, šaldytuvai, mobilieji telefonai, net tada, kai jie išjungti.



Šie įvykiai jau kelerius metus traukia geologų, fizikų ir vulkanologų dėmesį, tačiau nė vienam nepavyko rasti mokslu grįsto paaiškinimo. Natūralu, kad kaimo gyventojai kaltina NSO, poltergeistą ir kitokias demoniškas jėgas. O kadangi logiško paaiškinimo nėra, peršasi mintys, kad jie galbūt teisūs. Viskas prasidėjo 2004 m. sausį, kai keliuose namuose be jokios priežasties užsidegė buitiniai prietaisai, vestuvinės dovanos, baldai ir netgi vandentiekio vamzdis. Vietos elektrą tiekianti kompanija išjungė elektros tiekimą, bet tai nieko nepakeitė.

Tada kaimo gyventojus evakavo, atliko išsamų tyrimą, tačiau problemos priežasties nerado. Net atvykę vulkanologai iš Nacionalinio Geofizikos ir vulkanologijos instituto bei ekspertų komanda iš Italijos jūrų laivyno nerado atsakymo. Savaime suprantama, kaimo gyventojai išsigando, keli netgi pasiūlė kreiptis į kunigą egzorcistą, kad jis išvarytų nelabuosius.



Ėjo mėnesiai, viskas nurimo, dauguma kaimo gyventojų grįžo į namus. Gaisrai be priežasties kartais kildavo, žmonės su jais susigyveno. Vyko ir daugiau keistų reiškinių: trijuose namuose staiga ėmė tekėti vanduo iš vandentiekio vamzdžių, vienuose namuose vonioje per 35 val. tris kartus užsidegė veidrodis, viename lauke visi baklažanai staiga nusidažė visomis vaivorykštės spalvomis, tada nebetiko pardavimui.

Staiga sugedo keli oro kondicionieriai, sprogo kelių automobilių stiklai, sugedo kompiuterių kietieji diskai, automatiniai vartai ėmė patys atsidarinėti ir užsidarinėti, be priežasties nugaišo keli gyvūnai. Ir viskam - jokio mokslinio paaiškinimo. 2005 m. Italijos vyriausybė įsteigė Specialiąsias pajėgas (iš aukšto rango karinių pareigūnų, inžinierių, architektų, geologų ir gydytojų) tirti keistiems reiškiniams tyliame kaimelyje.



Grupė atliko nuodugnią analizę - fotografavo regioną, tikrino geofizinius ir geocheminius duomenis, magnetometrinius ir elektromagnetinius laukus ir pan. visi tyrimai rezultatų nedavė. 2007 m. vienas italų laikraštis išplatino dalį Civilinės apsaugos departamento ataskaitos, kurioje teigiama, kad vienintelis įmanomas paaiškinimas - ateiviai, nes gaisrus kildavo dėl aukštos įtampos elektromagnetinės emisijų, kurias sukeldavo ne žmogus ir kurio siekdavo 12 - 15 gigavatų.

Po metų tyrimus nutraukė, o įvykių priežastimi nurodė „nežinomo pobūdžio elektromagnetinę radiaciją". Nesant realių įrodymų, žmonės grįžo prie įvairių antgamtiškų teorijų. Po ramybės laikotarpio Canneto kaime vėl ėmė dėtis neramumai. Rugsėjo 30 d. įvyko keli gaisrai. Pirmiausia staiga užsidegė į polietileną įvyniota kėdė.



Po kelių valandų ugniagesiai sulaukė skambučio, kad užsidegė spintoje sudėti drabužiai, paskui paskambino vyriškis, kuris rado savo automobilį degantį. Dar dviejuose namuose rado užsidegusią knygą, sofą.

Kaimo gyventojus vėl evakavo. Egzistuoja kelios fantastinės teorijos. Pagal vieną teoriją, visa tai gali būti darbas vieno individo, kuris vaikystėje patyrė stiprų emocinį sukrėtimą, o dabar traukia NSO dėmesį. Žmogaus vaizduotė beribė, ir kol nebus mokslinių paaiškinimų, sklandys keisčiausios teorijos.

perpasauli.lt

Anonimas_777

gal ten kokia susivienijes uzsilaptinusiu piromanu burelis veikia :D

Benamis

Ten visus miestelio gyventojus evakavo, buvo pasilike tik ivairiu instituciju salies darbuotojai. Neseniai kaip tik per Discovery rode apie siuos paslaptingus gaisrus, tai tikrai labai idomus reiskinys. Iki siol atsakymo taip niekas ir nesurado, tik ivairios versijos keliamos.

Aukštyn