Imuniteto stiprinimas

Pradėjo Supera, kovo 23, 2014, 15:29:34

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Supera

Sveiki, pamaniau, kad gal turėsit kokių gerų patarimų, kaip būtų galima padidinti imunitetą :D taigi pasidalinkit :3

Trance

#1
kovo 23, 2014, 21:14:32 Redagavimas: kovo 23, 2014, 23:13:51 by Trance
Sportas, grynas oras, mitybos atzvilgiu- daugiau svogunu, cesnaku valgyti, apskritai darzoviu daugiau vartoti. :D Na dar meditacija ir pozityvu mastyma galima pajungt :)

lt133

Nevalgyti ir negerti šūdo ir sportuoti. Pagrindiniai dalykai manau.

Ezekiel

Dar pridėčiau, kad reikia tinkamai išsimiegoti ir vengti stresinių aplinkybių. Pilnavertė mityba irgi daug ką lemia. Reikia žiūrėti, kad pakaktų vitamino C, nes jo daugiausiai reikia, bet nepamiršti ir kitų elementų.
Taip pat būtina judėti ir negyventi steriliai, nes pavzydžiui būtent dėl ilgalaikio sedėjimo, nejudrumo ir neišlindimo į gamtą, gyvenimo "šiltnamio" sąlygomis ir susilpnėja imunitetas.

idenmeyou

Jei išsimaudysi šaltame vandenyje, tarkim žiemos metu ir nesusirgsi, tai iškart įgausi imunitetą, būsi užsigrūdinęs.
Kitas dalykas būtų gauti kuo daugiau įvarių maisto medžiagų, nes jei kažkurios negauni, trūksta atitinkamai reaguoja organizmas ir beabejo sportas. Būna daug žmonių ligošių, nuolatos peršalančių, bet jei pradeda sportuoti susirgimai pradeda smarkiai retėti, nes nuo sporto lygiai taip pat įgauni imunitetą.

Vytautas

Manau kur kas svarbiau jausti savo organizmo galimybes ir juo rūpintis. Pvz prieš savaitę, žinodamas kad blogai, išėjau trumpam į lauką su maikute. Na ir teko pačiaudėti tris dienas. Nors normaliai nesergu jokiomis ligomis. Ir amžius atitinkamas. Jokiomis specialiomis priemonėmis nestiprinu imuniteto. Suprantama nėra jokių žalingų įpročių, nevalgau mėsos, stabili psichologinė būsena.

Supera

Dėkui už patarimus :D  bet kaip minėjot, vengt streso tai neįmanoma studentui ><

Trance

Na tai reikia stengtis mazint to streso faktorius:) gal truputi kai kurie dalykai per daug sureiksminami. :) Don't worry be happy. ;)

idenmeyou

Vėlgi studento streso problema atsiranda jau vaikystėje, kai jis pradeda eiti į mokyklą ir stengiasi dėl gerų pažymių, kalta yra tik švietimo sistema ir pati valstybe, esmė ne žmonėse.
Yra tokių jaunuolių, kurie prastumia dūra mokyklose ir jie visiškai nesijaudina dėl mokyklos reikalų, nes jie nesieja tolimesnės ateities su mokslais, todėl ir nesvarbu. Tie mokiniai, kurie galvoja apie aukštasias mokyklas jau mokyklos laikais stengiasi gerai mokytis, kad nekiltų rūpesčių, tik skirtumas tas, kad mokykloje esi labiau priklausomas nuo tėvų, mažiau savarankiškas, saaugęs ir nereikia tiek jaudintis, o vat įstojus prasideda visi stresai, nes pajauti tą riba, kuomet tu arba baigsi ir pasieksi tai ko siekei tiek metų arba ne, plius prisideda įvairūs mechanizmai, tokie neigiami kaip matymas baigusių aukštasias mokyklas mažus uždarbius, darbo nebuvimą ir t.t. Nėra šalyje ateities karjeros saugumo, kuomet tu gali užsibrėžti tikslą, kad stengsies, baigsi ir gyvensi laimingai, taip nėra.

Master

#9
kovo 24, 2014, 20:13:58 Redagavimas: kovo 24, 2014, 20:16:36 by Master
Streso neįmanoma išvengti (na nebent pasikastum po žeme... Nors visgi pats to nepadarytum :? ). Esmė, kad reikia mokėti/išmokti su stresu susigyventi. Tinkamai į jį reaguoti. Nes stresas įgimtas ir be jo būtų laaabai blogai. (kai kurie net specialiai bando jį pasiekti). O be to, stresinėse situacijose gali išbandyti save :) (tai duoda daug naudos)
Ir kiekvieną stresas veikia skirtingai, priklausomai nuo nervų sistemos, kuri yra įgimta ir jos neįmanoma pakeisti.
Tai čia jau eina požiūrio ir valios klausimas (kiek esi dvasiškai stiprus). Vienam ryte atsikelti ir palysti po dušu, jau yra didelis išbandymas :D
Taip, kad nereikia nuleisti nosies, o pažvelgti į tai teigiamai.
O šiaip žinau ką reiškia tie pasiteisinimai. Esmė, kad niekada nebus gerai ir atsiras visko, kad tik galėtum pasakyti- tokioje situacijoje su stresu negaliu kovoti (nors to nereikia daryti) ir galiu leisti sau būti silpnu ir dėl to pasidaryti sau nuolaidų arba save pateisinti.
Bet pasakysiu atvirai, palankaus laiko, tinkamų situacijų ir monotonijos niekada nebus :D

"Work hard, die young " (:
Taip, kad atsipūsk ir gyvenk sau :D... Bus tų mokslų, jei fiziškai nesi stipri,nemotyvuoja, tai ir nesilaužyk. Gyveni ne dėl sistemos, o dėl savęs.

Na aš dar galėčiau pridėti optimalų miego laiką, kas būtų 8 valandos, nuo (20.00 iki 22.00 užmiegant, kadangi tuo metu ląstelės dalijasi, miego poveikis kokybiškiausias).
Aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad man anksčiau laabai padėjo RAW mityba (prie kurios vėl planuoju greitu metu grįžti). Tuo metu absoliučiai su sveikata buvo liuks. Net slogos nebuvau turėjusi, nors žiemos metu pasitaikydavo, kad išbėgdavau į lauką (krosui) vien su megztiniu...



idenmeyou

Stresas kyla visada dėl kažkokių baimių ir visada jei tos baimės nėra nugalimos, pritrūksta pasitikėjimo panašioje situacijoje kaip taisyklė pajaus žmogus stresą. Jei yra įvykis dėl kurio žmogus stresuoja, jaudinasi, tai jį slėgs visada, net bent jis visą tai tiesiog perlips, įveiks baimę. Užtenka vieną kartą gerai susitvarkyti su padėtimi, tai kitą kartą situacija atrodo daug paprastesnė ir įveikiama, nes pameni, kad kartą viskas įvyko labai sklandžiai, atitinkamai dingsta ir stresas.

Supera

#11
kovo 24, 2014, 21:58:48 Redagavimas: kovo 24, 2014, 22:01:53 by Supera
Gal jum juokinga pasirodys, bet būna, kai kurių atsiskaitymų tikrai labai bijau >_<  ir neišvengsi to streso niekaip. Atrodo išmokai tą info atėjo laikas rašyt ir būna kokia info xD arba jos neįmanoma atsimint >_< tai iš čia ir kyla tas stresas. O tai kad per kitus atiskaitymus puikiai susidoroji negelbsti  :'(.

O kas dėl miego, aš asmeniškai apuokas esu ir mane nuvaryt miegot 22.00 neįmanoma, aš iki kokios 1 sėkmingai prasivartysiu ir tik susinervuosiu, kad neužmiegu. Dar sako, kad labai sveika ir gerai tas 8h, miegot, bet man super trūksta tokiu atveju miego, būnu grumpy cat >_<

idenmeyou

Na kaip nori taip sakyk, bet stresą įmanoma suvaldyt ir jo išvengt. Aš dėl tavo situacijos tikrai nežinau, jei teigi, kad išmoksti, bet vistiek jaudiniesi. Būna kitiems žmonėms, kad atrodo jie visiškai pasiruošę egzaminui ar kokiam darbui, bet juos vistiek paima nesuvaldoma baimė, perauganti į nuolatinį stresą, gal būt juos gasdina, ne pats galutinis rezultatas dėl kurio iš esmės lyg yra įsitikinę, kad viskas bus gerai, o pats procesas to egzamino metu.

Esu pastebėjęs įdomų dalyką, tai, kad kai kurie žmonės padaro puikiai darbą, bet visada imantis to paties darbo juos užvaldo stresas. Manau taip yra dėl to, kad jie pasitiki, kad jiems pavyks įdėjus pastangų, bet nepasitiki savimi pačio proceso, veikimo metu. Jei vieną kartą tarkim kuri kažkokį darbą, bet kurdamas labai jaudiniesi, galiausiai darbas puikus, viskas pavyko, labai tikėtina, kad antrą kartą tą darbą atlikdamas visvien jausi tą patį nemalonų jausmą. Taip yra dėl to, kad žmogus atlikdamas pirminį darbą veikė su šiokiu tokiu nepasitikėjimu, jis neveikė greitai, šaltai, protingai, vis turėjo nepasisekimo modelį, kurį bandė perlaužti, atitinkamai darant darbą antrą kartą atsiranda prisiminimas tų pačių baimių. Žodžiu jeigu bijai kažkokio proceso, tai antrą kartą tam procesus dar net neprasidėjus, bet jaučiant, kad jis artėja jau apima baimė, žinant pirmojo patirtį.

Supera

Čia manau dar priklauso ir nuo to koks tas darbas ir žinoma nuo žmogaus. Baigiausia man yra kalbėt prieš svetimus žmones, va tada tai stresuoju kaip reikalas, nes susimaunu >_< , sako, repetuot reikia, bet esmė tame, kad prieš veidrodį viskas puikiai gaunasi :D

Bet vat tavo pastebėjimas geras, gal kyla ir iš to, kad jau kartą patyrus tikiesi. Bet ne visada, nes kitais kartais tai pfff please lenva :D

Šeip gal, man tas stresavimas įgijęs kažkaip, nes dažnokai stresuoju >_<

sara

#14
spalio 14, 2017, 12:08:15 Redagavimas: spalio 14, 2017, 12:14:22 by sara
Kad imunitetas butu stipresnis reikia ryte ( būtinai ka tik atsikelus) labai daug pavalgyti kiaušiniu ( ar kitokiu baltymų), per pietus jau mažiau valgyti bet irgi daug. O vakare išgerti tik stikline kefyro( arba išvis nevalgyti).
Toks budas sutvarko visa organizmą ir net ne tik imunitetą siek tiek pagerina, bet ir palaiko normalu žmogaus svori( zmogus tada buna nei per plonas, nei per storas).

Aukštyn