Filmas "Lucy" padiskutuokime

Pradėjo paragraf 78, sausio 08, 2015, 20:01:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Vakar pažiūrėjau filmą "Lucy".
Šiaip gal kaip filmas ir silpnokas, bet idėjos kurios buvo pateiktos paliko gilų įspūdį, gal todėl, jog apie tokius dalykus pastaruoju metu daug mąstau. Visą vakarą buvau paskendęs apmąstymuose.
Tai galvoju, jei kas matėte šį filmą, gal norėtumėte apie jį padiskutuoti?

Traileris



paragraf 78

Na tai kam nors minčių kilo dėl šio filmo?

mcgyver

Aš ir mačiau šį filmą, tai po jo pagalvojau, kaip būtų gerai priversti savo smegenis dirbti geriau.
Įdomu kiek žmonės naudoja savo smegenų ir kiek butų daugiausiai galima jas naudoti?
Tai pat atkreipiau dėmesį į filmo vieta kaip policininkas sakė, kad ji apsiramintu nes aplinkui žmonės žūsta, o ji atsakė, kad niekas niekada nėra miręs ir po to pabaigoje ji susiliejo su aplinka.
Bet šiaip pats filmas per trumpas, labai greitai prabėgo.
O apie ką tu mąstei apie tą filmą?

paragraf 78

Aš niekaip nesuformuoluoju minčių apie filmą. Todėl ir noriu padiskutuoti.
Šiaip žinoma, filmas pastatytas ant idėjos kad žmogus naudoja tik 10 proc. savo smegenų pajėgumo. Tai urbanistinis mitas. Nes jei mes naudotume tik 10 proc. savo smegenų pajėgumo, tada gulėtume ligoninėje, su kitais asmenimis vadinamais daržovėmis. Normalus žmogus naudoja visą savo smegenų pajėgumą :)
Mane labiausiai sudomino dalis apie laiką. Aš kaip teologas iškart įžvelgiau laiko suskirstymą į vadinamąjį chronos ir kairos laiką.

mcgyver

Nu aš nemanau, kad visi žmonės naudoja visu pajėgumu savo smegenis. Turi išsitreniruoti savo smegenis, kad jas galėtum naudoti visu pajėgumu. Pvž. kaip būna atminties čempionai ir pan.

paragraf 78

Kiekvieno žmogaus 100 proc. yra asmeninis dalykas. Smegenų ištreniruoti negali. Kas kita yra neuronų jungtys. Jos aktyvėja vystant mąstymo procesams, veikiant tam tikroms medžiagoms ir t.t. Smegenys kaip tokios negali veikti daugiau nei numatyta tavo organizmo programoje.

mangirdas.bu

Mane labiausiai sudomino dalis apie laiką. Aš kaip teologas iškart įžvelgiau laiko suskirstymą į vadinamąjį chronos ir kairos laiką.
Para, gal galėtum apšviesti kaškiek? Žinoma galėčiau pasidomėti pats, bet aš norėčiau išgirsti iš tavęs. Vįsai idomiai nuskambėjo.
"laiko suskirstymą į vadinamąjį chronos ir kairos laiką." Gal plačiau?

Aš manyčiau, toks dalykas kaip smegenų išnaudojimas yra grynai asmeninis dalykas. Taip kaip ir kiekvieno žmogaus evoliucija. Viskas individualiai.
Nelabai supratau, ką para paminėjo, kad smegenų ištreniruot negali.. Man kaškaip nelabai sueina.. Aš manau visiškai priešingai. Man atrodo viskas ir yra treniruojama, tobulėjama. Kaip smegenys, taip ir kūnas. Kaip protas, taip ir evoliucija. Kaip pažinimas, taip ir naujų žiniu siekimas. Kad viskas prasideda nuo to taško A kur prasideda žinių siekimas ir keliauja link kitų taškų. Ten kur atsiranda noras- noras pažinti ten ir atsiranda tobulėjimas. O jeigu tu nenori tobulėti tai ir sustoji ir sustoja tas tobulėjimas..

TinSoldier

Dėl tų smegenų trumpai. Dažniausiai būna tik nesusikalbėjimas.

Mitas yra tai, kad žmogus naudoja tik 10 proc. ar pan. savo smegenų. Žmogus naudoja 100 proc. savo smegenų. Kuo puikiausiai veikia visi regionai ir visos sritys (jei nėra sutrikimų ar ligų, aišku).

Ar žmogus naudoja 100 proc. savo smegenų pajėgumų - nebūtinai. Tai labiau priklauso nuo žmogaus noro, motyvacijos, būklės ir pan. Tačiau, kaip sakė paragraf, jis tikrai gali naudoti 100 proc. (ar pan.) savo esamų smegenų galimybių/pajėgumų. Juk vieną kartą tą pačią užduoti išspręsti gali būti labai lengva, kitą kartą - neįveikiama užduotis.

O ar žmogus yra pasiekęs visą savo smegenų potencialą - tikriausiai, kad ne. Treniruoti smegenis galima, galima ir didinti jų pajėgumą. Mąstant, apturint naujas patirtis, nuolat kuriasi neuronų ryšiai, jie stiprėja. Tad smegenys treniruojasi, auga jų galimybės. Kiek potencialo augti toms galimybėms yra - matyt, sunkiai išmatuojama. Ir čia, vaizdžiai šnekant, galima sakyti, kad žmogaus smegenų potencialas yra beribis. Aišku, greičiausiai, kad jis nėra beribis. Na, bet ar kas nors žino nors vieną žmogų, kuris jau yra tiek išmokęs dalykų, kad visiškai nebegali priimti naujos informacijos, yra "užpildęs" savo smegenis?

idenmeyou

Ateityje greičiausiai bus žengtas žingsnis link to kaip priversti neuronus greičiau, mobiliau veikti, panašiai kaip mašinos nepriversi greičiau važiuoti, bet jeigu įdėsi naują variklį greitis tikrai pasikeis.

mangirdas.bu

Aha, tikriausiai to mito pamatas ir yra smegenų ištyrimo stoka. Apibendrinus- kiek žinoma apie smegenis? Galima pagalvoti ištiesu nemažai, bet deja.
Nemanau, kad pavyktu pilnai "užpildyt" savo smegenis. Nebent atsirastu tarkim "depresija" ir dingsta noras naujai informacijai. Arba kokia nors kitokia liga kuri blokuotu tuos priemimo signalus.

Bet taip nemanau, kad mums išeitu iki to taško daeit. Manau čia ir yra pabaiga :) Ar beribė ar ne.
Hmm. Biški sustojus. Gerai tarkim smegenys turi ribas. Bet kiek žinoma apie sąmone, pasąmone. Apskritai apie žmogaus kūna ir apie pati žmogaus vidų. Jeigu smegenys turi ribas, tas ribas apeini kitaip ir nelieka ribų.. Gal nėra smegenys visagalės. Yra daugiau.
Tarkim: http://anomalija.lt/2015/06/vyras-beveik-neturi-smegenu/ Gyvas smegenų skysčiumi.
O gal išvis tos smegenys pervertinamos ir nėra toks svarbus ingredientas visai žmogaus struktūrai :))

O kas yra žinoma dėl tokių dalyku kaip. Užuodimas kaško prieš kažką? Apie tai kažkada skaičiau straipsnyje, kad moteris kaškokia ten aiškiaregė ar kas ten prieš ateinant klientuj užuodžia būtent kaškokį tai kvapą.
Na tiesiog užuosti kvapa kai tu pilnai suvoki, kad toj patalpoj kur būni tokio kvapo negali būti. Koks tai būtu fenomenas, kas tai būtu?
Esu apie tai girdėjas, kad kai moterys laukiasi jom tai sustiprėja ir tai apsaugo jas/vaisių nuo kaškokio blogo pasirinkimo kuris galėtu pakenkti.
Bet klausiu aplamai, gal kas žino apie tai?
Tarkim būdamas namie staiga užuodžiu pienes, alyvas. Arba atvirkščiai lyg prakaito kvapas ar kitoks nemaloniausias. Arba išvis nieko nesusijes alus kurio per 10 metru nėra. Arba lyg gaminamas maistas kuris nėra gaminamas. Variantas gali būt praktiškai bet kuris.
Pasikartosiu, esat girdėja apie toki dalykėli? Kaip gebėjimas suvokti ką užuodi ir gebėjimas kontroliuoti ką užuosti ir ko ne?

Aukštyn