9 įpročiai, kurie pakeis jūsų gyvenimą

Pradėjo Benamis, rugsėjo 05, 2013, 12:48:45

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

1. Kelkitės anksti.

Ankstyvas rytmetis turi savyje kažką nepaprasta ir stebuklinga. Tie, kas keliasi iki patekant saulei, tvirtina, kad jų gyvenimas tapo pilnavertis. Pamėginkite keltis anksti rytais ir jau po mėnesio ar kito prisimindami save suvoksite, kaip atrodėte apgailėtinai pasitikdami saulę lovoje.

2. Skaitykite.

Valandą sėdėjimo prie kompiuterio ar televizoriaus iškeiskite į valandą naudingoms knygoms skaityti ir jūs tapsite vienu protingiausių žmonių savo aplinkoje. Greičiau rasite atsakymus į įvairiausius klausimus, būsite įdomūs pašnekovai, daugelis dalykų paaiškės tiesiog savaime. Žmogus kuris neskaito gerų knygų neturi jokio pranašumo prieš tą, kas skaityti išvis nemoka, sakydavo Markas Tvenas.

3. Mokėkite paprastinti.

Supaprastinti - tai pašalinti visa kas nereikalinga ir nenaudinga. Tam, kad išmoktumėte sudėtingus dalykus paversti paprastais reikia šiokios tokios praktikos ir laiko, kol suformuosite šį įgūdį. Tačiau įdėtos pastangos atsipirks su kaupu. Nuskaidrėja mintys ir jausmai, sumažėja nerimo ir bereikalingų pergyvenimų. Kuo paprastesnis bus jūsų gyvenimas, tuo labiau galėsite juo mėgautis.

4. Sulėtinimas.

Nuolatinio streso ir chaoso būsenoje gyvenimu mėgautis tiesiog nėra įmanoma. Skirkite sau kasdien ramybės valandėlę meditacijai ir apmąstymams. Sustokite, įsiklausykite į save, į savo vidinį balsą. Atkreipkite dėmesį į viską kas jums svarbu, ramiai ir sąmoningai peržvelkite. Tegu kasdienė meditacija tampa jūsų įpročiu. Sulėtinkite gyvenimo tempą ir tai ką jūs vijotės, pasivys jus.

5. Treniruokitės.

Pastovus aktyvumas - sveikatos pagrindas. Reguliariai sportuokite. Tai galima daryti ne tik sporto salėse ar klubuose, bet ir tiesiog namuose.

6. Kasdienė praktika.

Kuo ilgiau žmogus kažką praktikuoja, tuo sėkmingesnis toje srityje tampa. Juk sėkmė - tai vieta kur kasdienė praktika susitinka su galimybėmis. Be nuolatinio ugdymosi neįmanoma išreikšti savo gabumų. Nuolat treniruodamiesi, visada būsite pasiruošę pademonstruoti savo talentą ir gebėjimus.

7. Aplinka.

Būtent šis įprotis gali labiausiai paspartinti jūsų sėkmę. Apsupkite save pozityviais, kupinais jėgų žmonėmis. Tai pats geriausias palaikymas, motyvacija ir patarimų šaltinis. Sunkumo valandėlėmis, bendravimas su draugais - tai būdas vėl atsistoti ant kojų.

8. Dėkingumo sąsiuvinys.

Šis įprotis gali kurti stebuklus. Dėkokite už viską, ką turite. Dėkingumas tampa neišsenkamu įkvėpimo ir džiaugsmo šaltiniu. Kaskart prieš miegą užrašykite po vieną dalyką už kurį esate dėkingi.

9. Būkite atkaklūs.

Edisonas atliko tūkstančius nesėkmingų bandymų, kol išrado elektros lemputę. Voltas Disnėjus sulaukė kelių šimtų neigiamų atsakymų iš įvairių bankų, kol pagaliau pasiekė ko troško. Tokių pavyzdžių išties gana daug. Numanote dėsningumą? Jei norite kažko pasiekti, būkite atkaklūs ir kovokite iki galo!

psichika.eu

pseudo

Nieko naujo, just common knowlege, nors kartais naudingatokius dalykus paskaityt, nes dazniausiai parasciausi dalykai lengviausiai uzsimirsta :) Nors nesutikciau su kelimuisi anksti, as ,pvz., esu visiska peleda, man vakaras yra pats geriausias ir aktyviausias laiko periodas. Cia jau individualus reikalas.

.L.U.T.H.O.R.

Naktis geriausias laikas man :) bet aišku kai atsikeli ryte tai daug gali nuveikti dalykų :D

lt133

3 labai pritariu ir visi neblogi, anksti keltis lb gerai.
4 tai tušti žodžiai. Įsiklausyk į vidinį balsą, medituok, apmąstyk... Tušti žodžiai čia.

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: lt133  rugsėjo 05, 2013, 23:04:06
4 tai tušti žodžiai. Įsiklausyk į vidinį balsą, medituok, apmąstyk... Tušti žodžiai čia.



Tikriausiai niekada nesi meditavęs ;)

lt133

#5
rugsėjo 05, 2013, 23:43:51 Redagavimas: rugsėjo 05, 2013, 23:47:47 by lt133
Esu ir kokybiškai. O tie visokie vidiniai balsai, medituok į tylą ar apmąstyk. Tai ką apmąstyti? Kas svarbu? Tai daug kas svarbu.

Dar ką galėčiau pridėti, tai savistaba minčių ir vidinių dialogų, kuo dažniau pajausti, kad esi čia ir dabar.

Kaip pvz įsiklausyti į vidinį balsą?

.L.U.T.H.O.R.

Vieną kartą ar ne? :) Ir sako atkreipk dėmesį į tai kas svarbu ir apmąstyk. Jei kokybiškai medituoji, ar meditavai kartą :D tai labai lengvai atkrenta daug "svarbių" dalykų :)


Geras klausimas, kaip klausyti? Klausyk :D

lt133

#7
rugsėjo 06, 2013, 00:14:49 Redagavimas: rugsėjo 06, 2013, 00:21:44 by lt133
Nežinau, neskaičiavau, kiek :) kai aš taip darau, tai man viskas čia svarbu tiek pat, kiek kitos planetos problemos.
Kaip ten parašyta, tai taip išeina, kad reikėtų galvoti, kas man svarbu, kas nelabai, kas visai nesvarbu..

Bet iš esmės, tai gerai parašyta :)

Ezekiel

Nevisiškai pritariu dėl 2 punkto, bet yra tiek naudingų knygų, interneto straipsnių, filmų ir tiek nenaudingu. TV geriau turbūt iš viso nežiūrėti, nes daug laidų yra būkinančios, skleidžiama propaganda per populiariąją mediją ir negali rinktis kada žiūrėti.

modziukas

visiskai su viskuo sutinku, tik, kad sunku perlipti per save ir kai kuriuos dalykus ispildyti

Svogunas

Skaitymas ir sportas manau tie dalykai kurie turi didziausius pliusus. Pats kazkada net nesidomejau knygom, bet nusprendziau kazka naujo savo gyvenime inest tai sportas buvo manau tas ivykis kuris daugiausia teigianu emociju teikiantis dalykas, kaip narkotikas, o knygos irgi veikia teigiamai bei atpalaiduojanciai, jei gera knyga tai geriau iz visokius tv ir pan :)

Aukštyn