Velnias katalikų bažnyčioje

Pradėjo klajunas, spalio 23, 2019, 23:55:38

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

klajunas

Siūlau pažiūrėti įdomų filmą apie velnią Vatikane.


a.t.sielis

Velnio nuotykiai Vatikane? :D

klajunas

Norisi kikenti? Per daug dantų ir per mažai proto nepažiūrėjus.

mcgyver

ar yra anglu kalba, jei ne gal gali parasyti apie ka tas video klajunai

a.t.sielis

Citata iš: klajunas  spalio 24, 2019, 16:23:13Norisi kikenti? Per daug dantų ir per mažai proto nepažiūrėjus.
Užmečiau akį. Nežiūrėsiu. Per prastos kokybės ir patikimumo šaltinis.

Sąmokslo teorijų galima kelti įvairių, galvoti galima visaip, bet visgi, reikia kažkaip rimčiau tai daryti.

Gerbiu Jėzų, jo mokinius, šventuosius, jo nuoširdžius dvasininkus, ir net tuos, kuriems nelabai sekasi, bet jie stengiasi. O blogiečių "velnio garbintojų" įsimaišo visur. Tie blogiečiai gali susijungti į grupes, klanus ir t.t., turėti įtaką institucijose. Visa tai realistiška. Jėzui tai irgi labai bjauru, bjauriausia iš visko, kas gali būti, apie tai rašoma šiuolaikinių katalikų šventųjų liudijimuose. Bet nereikia visų į vieną krūvą sudėti. Yra blogiečiai, yra geriečiai.

Vytautas

Bet koks tikėjimas iš esmės yra blogis nes skatina naikinti kito tikėjimo žmonės fiziškai ar psichologiškai. :) O ar jame yra blogų ir labai blogų tai esmės nekeičia. Na krikščionis jai vadovautųsi savo mokymu tai bent būtų naivi vergų banda. Bet armijos kapelionai taip pat šventina karius kad tie eitų žudyti vardan dievo kitatikius ar net to pačio tikėjimo žmonės nes jie kažkuo neįtiko dievui. :) O šiaip judaizmas ir musulmonų tikėjimas iš viso agresyvios religijos iš prigimties.   

a.t.sielis

#6
spalio 26, 2019, 18:00:13 Redagavimas: spalio 26, 2019, 18:08:07 by a.t.sielis
Citata iš: Vytautas  spalio 26, 2019, 14:37:57Bet koks tikėjimas iš esmės yra blogis nes skatina naikinti kito tikėjimo žmonės fiziškai ar psichologiškai.
Naikinimas - prievarta. Jeigu tikėjimas yra gerumo, dorybės lygio, tada jis neleis užsiimti prievarta ir to neskatins. Kita vertus, gerumo, dorybės lygyje išnyksta velniškos idėjos ir koncepcijos. Ar tai galima laikyti naikinimu? Susidūrusi su šviesa, tamsa išnyksta.

CitataBet armijos kapelionai taip pat šventina karius kad tie eitų žudyti vardan dievo kitatikius ar net to pačio tikėjimo žmonės nes jie kažkuo neįtiko dievui.
Sakykim, kai tarpusavyje kariauja vieno tikėjimo žmonės, abiejų pusių armijos kapelionai šventina karius. Jeigu kare neaišku, kas teisus, kas ne, jeigu karą dėl nepakankamų priežasčių paskelbė valdovai, tada kariai yra visai nekalti, jie tiesiog priversti kariauti. Be to, jeigu neteisieji ir yra neteisūs, jie vis vien galvoja kad yra teisūs, ir galvoja, kad Dievas juos palaiko. Jeigu jie galvotų, kad yra neteisūs, tada nekariautų. Tokiu būdu, abi pusės elgiasi pagal save, su savo tikėjimu, tik viena pusė yra labiau iliuzijoje negu kita. O iliuzija yra galinga šio pasaulio jėga, Dievo energija, todėl niekas nėra laisvas nuo iliuzijos. Iliuzijos egzistavimas nėra argumentas prieš tikėjimą, kadangi būtent tikėjimo keliu, skirtingomis jo pakopomis, palaipsniui pašalinami iliuzijos sluoksniai.

Vytautas

#7
spalio 26, 2019, 22:12:24 Redagavimas: spalio 26, 2019, 22:22:48 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2019, 18:00:13Iliuzijos egzistavimas nėra argumentas prieš tikėjimą, kadangi būtent tikėjimo keliu, skirtingomis jo pakopomis, palaipsniui pašalinami iliuzijos sluoksniai.
Kaip žmonės skerdė vieni kitus taip ir skerdžia. Tik kuo toliau tuo efektyviau. Viena kuokų lygis ir kita branduolinių "kuokų" lygis. Taip kad niekas nepasikeitė ir nėra jokios pažangos. Nebent pagal efektingumą net dar regresas. Žmonės patys to padaryti nepajėgūs. Viskas gali būti pakeista tik "iš išorės". Arba susinaikinimas. :)  Šiaip visi valdovai nuo dievo ir jie teisūs. Čia pagal krikščionybę. :) Paleidau "išorinio" varianto ateities perspektyvas su laikų. :)  http://www.vyva.eu ir  https://www.facebook.com/ateitis2030 ; :)

a.t.sielis

#8
spalio 26, 2019, 22:33:28 Redagavimas: spalio 26, 2019, 22:36:10 by a.t.sielis
Citata iš: Vytautas  spalio 26, 2019, 22:12:24Taip kad niekas nepasikeitė ir nėra jokios pažangos.
Panašus teiginys būtų: "kaip sėdi pirmokai mokykloje, taip sėdi, niekas nepasikeitė, ir jokios pažangos nėra". Praleidžiama tik tai, kad sėdi ne tie patys pirmokai, o sekanti karta, sekanti karta ir t.t.

Taip ir Žemėje, vieni gimsta, kiti miršta, iškeliauja į kitą gyvenimą.

Citatahttp://www.vyva.eu
Pažiūrėjau. Iš tikro tiki, kad tai įvyks? Stiprus tavo tikėjimas...

Vytautas

Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2019, 22:33:28iškeliauja į kitą gyvenimą.
Tik mažytė problema kad jokių požymių kad tas kitas gyvenimas egzistuotų. Fantazuoti galima apie pomirtinį gyvenimą bet įrodymų nėra. :) Ir sekantys "pirmokai" daro tą patį ką darė prieš juos buvę. :)

Vytautas

#10
spalio 26, 2019, 22:46:35 Redagavimas: spalio 26, 2019, 22:58:50 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2019, 22:33:28Pažiūrėjau. Iš tikro tiki, kad tai įvyks? Stiprus tavo tikėjimas...
Aš netikiu bet laukiu konkrečių įrodymų. Jie bus reiškia viskas įvyks kaip sakau. :) Ir jei yra tai su kuo bendrauju iš anapus tai su įrodymais jiems jokia problema. :) Man ir bendrai žmonėms reikalingi įrodymai, argumentai. Kitaip viskas beprasmiška kaip dabar religijose. Jos neturi jokių įrodymų tik "sausą" tikėjimą. Kaip pateikti argumentus čia jau buvo mano grynai techniniai ieškojimai. Net ir tokia bandomoji versija. Bet esmė kad žmonėms nereikia per daug informacijos nes jie ir taip susipainioję ir net nepajėgūs suprasti. Galutinis variantas toks minimalistinis ir tik tiek kiek aktualu. O aiškinti plačiau jokios prasmės ir reikalo. Ir kad viską išsiaiškinti ir patikrinti sugaišta daug laiko. Bet jo dar daug ir liko. Suprantama jei procesas iš tikro vyks. :) O bendrai kapstymasis iki tokio lygio paremtas taip pats asmeniniais konkrečiais įrodymais. Kitaip nebūčiau ieškojęs ko nepametęs. :) Taip kad paremta konkrečia praktika o ne tikėjimu. :)   

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  spalio 26, 2019, 22:46:35Taip kad paremta konkrečia praktika o ne tikėjimu.
Ką iki šiol konkreti praktika parodė? :) Kad buvo apgaudinėjama ir manipuliuojama? Kurios datos laukei prieš tai, ir nepasitvirtino?

Vytautas

#12
spalio 26, 2019, 23:14:39 Redagavimas: spalio 26, 2019, 23:21:15 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2019, 23:00:40Kad buvo apgaudinėjama ir manipuliuojama?
Neįmanoma padaryti iš karto viską teisingai turint tik "taip" ir "ne" bei savo mintis. Reikalingi ir neteisingi variantai kad po to gautųsi kažkas tarpinio. Prisimindamas savo kelio pradžią ir dabartinę padėtį net nesuvokiu kaip tai galėjau suprasti. Iš šono žiūrint viskas labai paprasta. Bet natūroje viskas labai sudėtinga. Labai lengva perskaityti kokį traktatą biblijos pavidale ir tai kartoti. Visai kita net daug kartų pakeisti savo suvokimą iki kol jis tampa tobulas ir logiškas. Taip kad jokios apgaulės tik "darbinis procesas". Ir galiausiai matau kaip tai net detalėse tapo tobula ir aišku. Bet tai reikalinga tik man dėl savęs o ne kažkokiam viešumui. Viešumui minimalistinis variantas. :) Tuo labiau nebūtinas vykdyti ar kažkaip juo tikėti. :)  Ir bendrai diskusijos čia man buvo reikalingos kaip pagalbinė priemonė. Gal kažkas kažką pastebės kažkokiu kitu kampu ir dėl to man kils minčių. :) Ir prie viso to dar reiktų pridėti ir atitinkamą asmeninio gyvenimo sinchronizacija su tais dalykais. Gaunasi visiškai nesuvokiama. :)

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  spalio 26, 2019, 23:14:39Neįmanoma padaryti iš karto viską teisingai turint tik "taip" ir "ne" bei savo mintis.
Va va, čia realistiškai kalbi, pasimokei iš praktinės patirties. Tik toliau vėl per daug pasitiki savo sugebėjimu susikonstruoti idealią teoriją.

Vytautas

#14
spalio 26, 2019, 23:41:12 Redagavimas: spalio 26, 2019, 23:43:53 by Vytautas
Citata iš: a.t.sielis  spalio 26, 2019, 23:33:29Tik toliau vėl per daug pasitiki savo sugebėjimu susikonstruoti idealią teoriją.
Viskam yra pradžia ir pabaiga. :) Kaip bežiūrėsi esu kelio gale. Nieko naujo neieškau. Tik "techninės" realizacijos detalės. Pvz teks svetainę perkelt į kitokio tipo serverį nes sugalvojau ssl sertifikatą įdiegti kad rimčiau atrodytų. Nemestų  užrašo kad svetainė nesaugi. :) Na dar galvoju ar nereiktų sutrumpinti svetainės tekstą. :) Žodžiu tokios smulkmenos. "Teorijos" daugiau netobulinu. :) Tuo labiau pati "teorija" nenumatoma niekaip viešinti. Jei bus jos rezultatai tai ir bus paviešinti. :)

Aukštyn