Suniuku konavimas 100000 $

Pradėjo kiskis, liepos 05, 2017, 22:25:15

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

kiskis

Isgirdau per radija, kad p.Korejoje firma klonuoja sunis uz 100000 $, pagalvojau , kad s,Korejoje Kimas galetu klonuot kokius tai genijus, kad likt konkurencingesnis, galetu ir Putinas ir Kinijos draugai (zmona sake , kad Kinijos mokininiai(?) uzima auksciausiass vietas visokiose olimpiadose, ta prasme plastine chirurgija jei europieti geniju praklonavo. Kaip jum samokslo teorija ar labai durna ?Suprantu , kad ne labai gudri , bet vis delto? Jei jau rasyta tai atsiprasau, geriu sau alu linksmai (malo numas vienas is nedaugelio likusiu) ir tingiu ieskot.

kiskis

ps,Ta prasme visa info apie zmogaus genoma yra  kad ir plaukuose itaisei kokia kirpeja prie kokio univero gero ir susislavei visus genijus sau tiesiogine to zodzio prasme. :D

Linas Esu

W.T.F. :D :D :D :D :D :D :D

P.S į sveikatą , @kiskis

elteide

klonai ilgai negyvena..ilgai reikia augint ir bus trumpam periodui .tikslingiau, antrininkai ir plast rekonstr operacijos..
ar ne perdažnai geri alų sau linksmai?:)

kiskis

Citata iš: elteide  liepos 05, 2017, 22:49:42ar ne perdažnai geri alų sau linksmai?:)
Sunkus klausimas.....bet uz tat lengvas atsakymas: ne.

Citata iš: elteide  liepos 05, 2017, 22:49:42tikslingiau, antrininkai ir plast rekonstr operacijos..
Moteriskem aisku, kad tikslingiau plast rekonstr op. Bet man atrodo
, kad smegenim tai nepades....

Citata iš: Linas Esu  liepos 05, 2017, 22:47:50P.S į sveikatą , @kiskis
aciu!


Skeletonas

Idomiai čia.. :)

vytra

Citata iš: Skeletonas  liepos 06, 2017, 00:09:34Idomiai čia.. :)
- padaryti galingą ir stabilų raketinį variklį "iš nieko" neįmanoma per kelis metus. Tačiau pilnai įmanoma jei USA, UE ar RU pardavė seną dokumentacija.

p.s.
.. manau Kinija reik atmesti.


:(

Skeletonas

Citata iš: vytra  liepos 06, 2017, 13:42:06- padaryti galingą ir stabilų raketinį variklį "iš nieko" neįmanoma per kelis metus. Tačiau pilnai įmanoma jei USA, UE ar RU pardavė seną dokumentacija.

p.s.
.. manau Kinija reik atmesti.


:(

Kodel atmesti?

JZZ

Sveiki,
Šioje žinutėje išreiškiu nuomonę anksčiau diskutuotomis su klonavimu susijusiomis temomis, bei pateikiu kelis komentarus dėl šunų klonavimo verslo.

Noriu pastebėti, kad diskusijoje buvo išsakytos kelios prielaidos, kurios gali reikalauti detalesnio plėtojimosi. Apibendrinant, galima pastebėti tris prielaidas. Viena iš keliamų prielaidų yra teiginys, kad klonavimas yra lygus identiškos kopijos sukūrimui. Kita prielaida yra teiginys, kad visi genai ir jų tarpusavio ryšiai yra jau identifikuoti ir jau žinomi. Trečioji prielaida yra teiginys, kad fizinės savybės realiu laiku persiduoda į genetinį kodą. Minint šitas prielaidas, aš tikrai nesakau, kad jos yra neteisingos ir tikrai nesistengiu prieštarauti. Tiktai noriu atsižvelgti į tai, kad yra vyraujančių ne tik šių, bet ir kitų idėjų, kurios yra nevienodai populiarios tarp mokslininkų ar akademinės visuomenės narių. Kalbant konkrečiau, šiuo metu populiarios idėjos yra linkusios nesutikti su pastarosiomis tris prielaidomis, o tai bandoma pagrįsti skirtingais mokslo teiginiais ar kažkada atliktų eksperimentų rezultatais. Labai nesigilinant, pirmoji prielaida būtų paneigiama jai prieštaraujančiu teiginiu, kad klonavimo proceso metu naujas individas turi ne visą, o net mažiau nei 50% klonuoto individo unikalios genetinės informacijos. Antroji prielaida būtų sukritikuota teiginiu, kad genai ir jų tarpusavio ryšiai vis dar nėra žinomi. Na o į trečiąją prielaidą gan populiarios mokslo idėjos yra linkusios žvelgti kritišku požiūriu, teigdamos, kad fizinės savybės į genetinį kodą dažniausiai nepersiduoda. Dabar, kai jau pastebimas aiškus kontrastas, toliau išreikšiu savo nuomonę šiais klausimais.

Yra daug kur manoma, kad klonavimas = kopijavimas; šią ideologiją išpopuliarino filmai ir žaidimai. Klonavimas yra žymiai paprastesnis procesas nei yra vaizduojama filmuose. Žmonės neturi technologijos, kuri leistų į vieną prietaiso galą įleisti klonuojamą individą, o iš kito galo susirinkti masiškai pagamintas kopijas. Dėl to klonuotas organizmas būna išauginamas. Metodika gan paprasta: apvaisintos ląstelės branduolys pakeičiamas iš klonuojamo individo ląstelės išimtu branduoliu. Ląstelė "užgyja" ir yra dirbtinio apvaisinimo pagalba užauginama iki individo. Šio metodo apribojimai yra gan nepatogūs. Klonuojamas individas paprastai būna ne ką tik gimęs, o jau nemažai pagyvenęs. Nors ląstelės atsinaujina dažnai ir reguliariai, tačiau iš metų į metus perduodama genetinė informacija jau irgi būna atitinkamai "pasenus". Ląstelėms dalinantis, į naujas nukopijuota genetinė informacija nebūna identiška senosioms: pats kopijavimo procesas yra netobulas, pvz kodas tampa truputį trumpesniu. Galiausiai dėl kopijavimo trūkumų naujose ląstelėse dalis funkcijų ir savybių būna blogesnės nei ankstesnėse. Tai reiškia, kad klonuotas individas būdamas naujai gimęs, turi seno individo ląsteles. Be to, dalis genetinės informacijos yra saugoma ne branduolyje, o kitur, pvz. mitochondrijose. Dėl to naujai sukurtas individas vis tiek turės kažkiek svetimos informacijos, nebent būtų klonuojamas moteriškos lyties individas į jo paties ląsteles. Jeigu branduolys perkeliamas į kito individo ląstelę, tai gali atsirasti neigiama genų sąveika, pvz priešprieša. Jei branduolys perkeliamas į to paties individo ląstelę, tai vis tiek iškyla su genų sąveika susijusių iššūkių. Dėl to, galima teigti, kad klonavimas = kopijavimas yra tik žaidimuose ir filmuose.

Technologijos yra nemažai patobulėjusios, lyginant su žmogaus genomo projekto metu naudotomis technologijomis. Pastarosios technologijos per maždaug dešimtmetį nuskaitė ir užrašė/išsaugojo žmogaus genetinį kodą. Su šių laikų ne itin naujais prietaisais tai būtų galima padaryti per kelias valandas su žymiai mažesniu netikslumų skaičiumi. Kitais žodžiais, net ir nuskaitant genetinį kodą yra klaidos tikimybė. Tai reiškia, kad užrašyta informacija bus ne tokia pat kokia yra realiai. Klaidos tikimybė, technologijoms tobulėjant, vis mažėja. Tačiau jeigu būtų nuskaitytas žmogaus genomas su 100% tikslumu, mes turėtume tik raidžių kratinį, nes genomas iš esmės užrašomas tik keliomis raidėmis, kurios ir sudaro visą kodą. Yra galima nustatyti kur yra geno pradžia, kur yra pabaiga, kur yra ko gero nieko nekoduojantys ruožai-šiukšlės, tačiau vis dar žmonės bando nustatyti ką konkretus genas koduoja. Paprastai vienas genas koduoja tik nedidelį kokios nors savybės aspektą arba taip pat dar įtakoja ir kitus genus. Be to, kai kurie genai pasireiškia skirtingu dydžiu, o tai apibūdinama procentu - kiek procentų genas pasireikš. Tai reiškia, kad genas gali ne tik pasireikšti (100%) arba nepasireikšti (0%), bet ir iš dalies arba truputį pasireikšti- 1%, 40%, 70% ir panašiai. Dar daugiau sudėtingumo įveda kai kurių genų gebėjimas pasireikšti skirtingai nuo aplinkos poveikio. Pavyzdžiui, jei bus karšta, tai koksai nors genas pasireikš, o jei bus šalta, tai nepasireikš. Visas žinias apibendrinus, su dabartinėmis technologijomis vis dar yra sudėtinga nustatyti kai kurių genų funkciją.

Būtų išties puiku sugebėti online režimu visas savybes įrašyti į genetinį kodą. Kai ką jau galime fiksuoti realiu laiku, pvz galima sukurti gan neblogos kokybės vaizdo įrašų ar su kokiu nors jutikliu/ detektoriumi realiu laiku fiksuoti norimus aplinkos parametrus. Norint, kad ląstelė realiu laiku fiksuotų savo savybes genetiniame kode, tam reikėtų išspręsti kelis papildomus iššūkius. Visų pirma reikėtų sukurti kelis su realiu laiku susijusius mechanizmus: kokius nors jutiklius ar receptorius, kurie pastoviai galėtų komunikuoti su informacijos įrašymo sistemomis, bei pačias genetinio kodo įrašymo sistemas, kurios galėtų pastoviai komunikuoti su anksčiau apibūdintais jutikliais, bei generuoti patį genetinį kodą. Toks procesas, aišku, reikalautų energijos, nes tai būtų be perstojo atliekamas darbas. Tai reiškia, kad ląstelė turėtų būti "ėdri". Dėl to jos maisto medžiagų apdorojimo ir energiją saugojančių junginių sistemos turėtų būti labiau išvystytos. Galiausiai, pats genetinis kodas yra fiziškai egzistuojantis ir sudarytas iš cheminių junginių. Dėl to, norint, kad ląstelė jų turėtų pakankamai nenutrūkstamam online procesui, reikėtų, kad būtų labiau išvystyti jų gamybos ir transportavimo mechanizmai, o pati ląstelė turėtų gyventi į šias medžiagas įeinančių junginių prisotintoje mitybinėje terpėje. Įdėmiau pabandžius palyginti žmogaus ląsteles su šia teorine ląstele, galima pastebėti vienų ar kitų skirtumų, kurie leistų spėti, kad žmogaus ląstelėms galbūt dar kai ko trūksta iki informacijos įrašymo online režimu. Yra pagrindo teigti, kad ląstelės to nemoka daryti, o yra dažniausiai specializavusios atlikti tik vieno tipo specifinę funkciją. Pavyzdžiui, smegenų ląstelės gan neblogai gali perduoti signalą kitoms ląstelėmis, su kuriomis jungiasi. Beje, pats jų jungimasis yra įdomus tuo, kad ląstelės susijungia į tokius darinius, kuriuose signalas gali sklisti tik tam tikrais keliais, kurie platesne prasme sudaro kelius arba raštus. Be to, naujos jungtys gali susidaryti priklausomai ir nuo pačio signalo savybių. Skirtingais keliais perduodamas signalas bus kitoks, dėl to, plačia prasme, yra įmanomos skirtingos reakcijos priklausomai nuo to kur ir koks signalas sklis. O dar plačiau pažvelgus, yra žmonių teigiančių, kad naujų jungčių susikūrimas tam tikrose vietose ir yra nauja atmintis ar naujos žinios. Norint tai užrašyti į genetinį kodą, reiktų neblogo mechanizmo ar sistemos, kuri sugebėtų tiksliai ir greitai nuskaityti smegenų vaizdą ir jį teisingai užrašyti į genetinį kodą. Iš priešingo atžvilgio, jeigu būtų norima tokį kodą panaudoti, tai reiktų tada turėti tokį mechanizmą, kuris iš genetiniame kode esančios informacijos sugebėtų sukurti tokią aplinką, kurioje smegenų ląstelės išsidėliotų ir susijungtų būtent taip pat, kaip ir yra nurodyta genetiniame kode. Nieko nėra neįmanomo, tačiau visų savybių realiu laiku užrašymas į genetinį kodą iškeltų gan nemažų iššūkių.

Šunų klonavimas už $100k yra išties pelningas užsiėmimas. Ko gero daugiausiai uždirba kompanijos vadovas, ypač jei tai privati kompanija. Pats procesas ir technologijos yra žinomi, tačiau norint tai parduoti kaip paslaugą, reikia sukurti šios paslaugos paklausą. Tam pasitarnauja reklama. Po nemažų investicijų į reklamą, šios paslaugos reklama apskrieja visą planetą, aišku, pasiekia ir Lietuvos žinių išteklius. Labiausiai tokia reklama aktuali turtingiems žmonėms - "turčiams", kurie yra susivilioję filmų ir žaidimų įtakota idėja apie klonavimą. Klonavimo rezultatas - labai panašios išvaizdos šuo, kuris turi nemažai bendrų išvaizdos savybių su klonuotu turčių šunimi. Rezultatas turėtų džiuginti bent kelis metus. Jeigu kas nors reikš pretenzijas dėl ganėtinai per trumpo klonuoto gyvūno "eksploatacijos" laiko, tai šios pretenzijos ko gero būtų efektyviai numalšinamos suteikiama 50% nuolaida naujai klonavimo procedūrai. Exciting! Nors gyvūnų klonavimo verslas, turint gerą reklamą, yra išties gan pelningas, vaistų kūrimo verslas yra daug pelningesnis ir prasmingesnis užsiėmimas: sukūrus naują vaistą, juo galiausiai pradedami gydyti žmonės, kuriems be to vaisto būtų žymiai blogiau. Palyginus vaistus kuriančias ir gyvūnus klonuojančias kompanijas, klonavimo kompanijos gali pasigirti sąlyginai greitesniu pelnu.

Dėkoju už perskaitymą mano nuomonės. Vis dėlto, tai yra tik nuomonė, o tai neprivalo būti tiesa. Gero vakaro!
 :)

Linas Esu

67 pounds :D :D



elteide

67000 ne 67  ..uz 67 gal ir paklonuočiau :)

Linas Esu

Citata iš: elteide  liepos 07, 2017, 23:10:1867000 ne 67  ..uz 67 gal ir paklonuočiau :)
67 grands :D , kaip nuotraukoje rašoma :D

elteide

Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 23:11:4667 grands :D , kaip nuotraukoje rašoma :D
beprotybė , jei tokius pinigus mokėt tai tik už save , kad pasiklonuot pačiam :)

Linas Esu

Citata iš: elteide  liepos 07, 2017, 23:15:49beprotybė , jei tokius pinigus mokėt tai tik už save , kad pasiklonuot pačiam :)
IR ką su tuo klonu ? monopolį žastumėt ?  :D

elteide

Citata iš: Linas Esu  liepos 07, 2017, 23:24:04IR ką su tuo klonu ? monopolį žastumėt ?  :D
smegenis permest ir gyvent toliau ...

Aukštyn