Kas sukūrė kūrėją?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 02, 2015, 15:16:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Mekabciel

#240
kovo 13, 2017, 13:00:45 Redagavimas: kovo 13, 2017, 13:04:31 by Mekabciel
Šviesa atsispindinti nuo daikto yra fake'as. Mes gauname iškarto pilną vaizdą - i sąmonę/dušelę. Ne per jutiminius organus. Jutiminis organas yra siela, kuri sudaryta iš 5 kanalų, kurie vizualizuoja tarsi mes turime kūną ir su juo egzistuojame realybėje ir jaučiame dėka kūno relaybę. Fake'as. Fakas. Faktapas...

Ne siela kūne egzistuoja, o kūnas ir supama realybė sieloje.

Mes dabar va susirašinėjome tarsi sedėdami kiekvienas savo pasaulio kampelyje prie savo kompiuterio - FAKE'as. Mes esame visiškai šalia, mes vienas kitame. :D


elteide

#241
kovo 16, 2017, 13:41:46 Redagavimas: kovo 16, 2017, 14:23:21 by elteide
žodžiu , visame tame ką sakiau akcentas visgi yra ribos , o ne forma , tiesiog ribos yra tiesiogiai susiję ir su abstrakcia ir ne abstrakčia forma..

elteide

visai idomu buvo paklausyt,radau dėka Makabciel..pradžioje filmuko ,kur aiškina schemas, šneka iš esmės apie tai, ką norėjau pasakyt apie ribas, jų kuriamas apvalkalus ir formas

cs

#243
kovo 28, 2017, 09:33:01 Redagavimas: kovo 28, 2017, 09:52:06 by cs
Grįžtant prie esmės...

Kas tik nesukūrė 'kūrėjo portreto' ir kas tik nenorėjo pasireiškti kaip jis atrodo? Iš esmės tema verčia mąstyti apie klaidas, o tai klaidomis gali pasirodyti visų iš mūsų mąstymo ir netinkamo požiūrio pasirinkimu.

Nė nežinant požiūris gali būti neteisingas, (netas), net jei ir su jausmais jis yra susijęs ir jeigu sąžiningai sau atrodo, kad jis teisingas. Neteisingas ir dėl, to, kad esmė labai skirsis, nes visatą iki mūsų suformavo jėgos ir dėsniai, kurie visiškai nėra išvesti žmogaus suvokimo pagalba. Yra pasiūlytas pasižymėjimas, palaikymas, kuris apibrėžia konkrečius intarpus mintyse su proceso dalimi išorėje, bet kūrimo jis neįšaukia lygiavertiško ir (veikia tik kaip integracija). Žinios ir sukaupti informacijos kiekiai su asocijacijomis leidžia susitapatinti, bet ne būti ar kurti. Pati mažiausia visų paskirtis yra kažkur apibrėžta ir išreikšta per apribojimus, kurių galima įgauti ar net lygiai taip pat susitapatinus išgauti.

Atsakymo nėra , klausiant: 'kas yra kūrėjas?', nes beklausiant iškyla apribojimas, kuris susitapatinus reiškia gilinimąsi ir savęs atsidavimą į nežinią. Vienais atvėjais tai vyksta norint, bet kitais atvėjais tas nevyksta, nes siekiama išvengti gilinimosi, kuris nesuteikia reikalingo atsakymo. Atsakymai gali atrodyti visi geri, bet poto pradeda atrodyti, kaip ir negeri.


Prijomas

Niekas nesukure kurejo jis visada buvo ir bus, zemiskas protas tik sako kad kazkas turejo kazka sukurti :)

eternal.bliss

Realybė paradoksali.

Kūrėjas egzistuoja neegzistencijoje.
Todėl jo neįmanoma išreikšti, nes išraiška tėra atspindys.
Visi keliai link suvokimo eina per suvokimo neegzistavimą, atsiribojimą, atsitapatinimą.

Žmogaus saitas su neegzistencija, sukuria neišreikštą pojutį, neišreikštą mintį.
Būtent tas saitas sukuria suvokimą, kas yra kurėjas.

Tokiu būdu atsiranda pojūtis nebūties-buvimo. Kuomet jauti bendrą neišreikštą kūrėją, kiekviename objekte.



a.t.sielis

Neegzistencija neegzistuoja. Egzistuoja tik egzistencija. Kūrėjas egzistuoja, jis pilna egzistencija.

Kūrėjas gali save išreikšti įvairiomis išraiškomis. Vienos jų gali būti kaip atspindžiai, o kitos - tiesioginė jo realybė.

eternal.bliss

#247
spalio 08, 2017, 19:41:11 Redagavimas: spalio 08, 2017, 19:42:44 by eternal.bliss
Gali ir taip išreikšti.
Kūrėjas egzistuoja tik savo išraiškomis, įsikūnijimais, bet ne pačia savo būtimi, kuri lieka neišreikšta.


Ivardink tiesioginę jo realybę.

Lucas

Citata iš: a.t.sielis  spalio 08, 2017, 19:31:06Neegzistencija neegzistuoja. Egzistuoja tik egzistencija. Kūrėjas egzistuoja, jis pilna egzistencija.
Būtent! Mąstymas apie neegzistenciją jau atrodo kaip kažkoks absurdas, nes "kažkas mąsto apie nieką". Kaip mąstyti apie nieką? Ir iš vis, net negaliu žinoti, kas ta neegzistencija, nes jos juk nėra. Bet egzistenciją taip pat, manyčiau, būtų naivu talpinti supratime kaip apie "kažką", "kas yra", o juo labiau "apčiuopiamą".

Citata iš: Prijomas  liepos 26, 2017, 23:08:35Niekas nesukure kurejo jis visada buvo ir bus, zemiskas protas tik sako kad kazkas turejo kazka sukurti :)
Taip! Juo labiau, o kodėl išvis visa egzistencija, gyvenimas ir t.t. turėtų būti kūrinys? Juk taip sako tik žmogiškas protas. Ar mes patys nesukūrėme "kūrėjo" savo žemišku protu?

eternal.bliss

Dar vis laukiu kol pašnekovas ivardins tiesioginę kūrėjo realybę. Tikiuosi knygų neskaito ir neieško.  :)

Dvasinės praktikos kurios yra skirtos pažinti save ir susitelkia būtent ties tuo. Pajaust nepajaučiamą, matyti nematoma. Klausytis tylos, minčių nebuvimo, savo individualizmo išnykimas.
Paradoksus suvokti sudetinga, būtent todėl yra palengvintos versjos - Religijos.

a.t.sielis

Citata iš: eternal.bliss  spalio 08, 2017, 19:41:11Ivardink tiesioginę jo realybę
Tiesioginė jo realybė vadinasi sat-čit-ananda, amžinybė-žinojimas-ekstazė, dvasiniai pasauliai. Jis pats juos apibūdina ir parodo šiam pasauliui.

Linas Esu

CitataKas sukūrė kūrėją?
Kaip ir kūrėją , taip ir kalėdų senelį ar leprikoną , sukūrė žmogaus vaizduotė . Šiuo atveju išgalvoti dievus , nėra sudėtinga , žinome jog jų yra tūkstansčiai .

vytra

#252
spalio 09, 2017, 17:17:46 Redagavimas: spalio 09, 2017, 17:21:22 by vytra
Citata iš: Linas Esu  spalio 09, 2017, 12:15:42Kaip ir kūrėją, taip ir kalėdų senelį ar leprikoną, sukūrė žmogus..
- ar jauti? tu čia tą patį pasakei, tik kūrėju vietoje kūrėjo pripažinai žmogų..

Citata iš: a.t.sielis  spalio 09, 2017, 08:36:12amžinybė-žinojimas-ekstazė, dvasiniai pasauliai.
- nesupyksite? truputį pajuokausim: gurkšnoja nemirtingos sielos "šventą vandenėlį", tik staiga atbėga nerami siela ir šaukia: duokite greičiau ir man išgerti! Sielos stebisi: ko taip blaškaisi? prieš mus visa amžinybė! Siela atsako: mane tuojau renimuos!

:)


a.t.sielis

Tai nerami siela tai vytra :D

Linas Esu

Citata iš: vytra  spalio 09, 2017, 17:17:46- ar jauti? tu čia tą patį pasakei, tik kūrėju vietoje kūrėjo pripažinai žmogų..
Paskaitykit temos klausimą .

Aukštyn