Kas sukūrė kūrėją?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 02, 2015, 15:16:40

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Mesk tą ironiją, Vytautai, pats supranti, kad ji niekur neveda.

Kad Dievui įdomu bendrauti su tyromis sielomis matome iš Dievo apsireiškimų aprašymų, iš to, kaip Jis bendrauja su Savo šventais tarnais, esančiais čia Žemėje.

Nuo Kūrėjo nusigręžusių žmonių gyvenime to nesijaučia, nes jie nenori su Kūrėju bendrauti.

CitataNa jei ir gyvena tai klausimas ką veikia? Bent krikščioniškų tokių esybių pagrindinis užsiėmimas melstis ir garbinti dievą. Daugiau kaip ir nėra ką veikti. Iš šono žiūrint problemos su tokio egzistavimo prasme. Ir bendrai bet kuriuo atveju nėra egzistavimo prasmės.
Yra daug užsiėmimų, bet jų centre vis vien yra Dievas. Prasmės daugiau, negu dabar patiriamame gyvenime. Jeigu turi vaikų, tai gali įsivaizduoti. Kai vaikas mažas, viskas sukasi apie jį. O veiklų namuose ir darbe pilna. Arba kai ateina draugai į svečius, yra ką veikti.

Citata iš: Vytautas  kovo 20, 2019, 15:06:26Prie to paties dėl pačio tobulėjimo. Net jei ir tobulėji nors tai neįmanoma dėl kitos gyvybės valgymo tuomet niekaip nesimato ar eini bent teisingu keliu nes viską sužinosi kaip numirsi
Matosi ar eini teisingu keliu. Panašiai, kaip kad valgydamas junti sotumą, taip ir einant teisingu keliu, turi jaustis pažanga ir geresnis suvokimas. O dėl to, kad kelias ilgas, ir dabar nematom/nežinom to, ką mato šventasis, nėra didelių problemų. Kaip ir mažas vaikas viso pasaulio nematęs, tik savo namus. Kai užaugs, tada pamatys daugiau.

Mirtis vis vien bus, todėl tai nieko nekeičia. Pagrindinis klausimas, ar žmogus nori kažko daugiau negu materialistinė egzistencija, ar nenori. Be to, nėra garantijų, kad visada jis turės žmogaus kūną. Todėl žmogaus gyvenimą būtina panaudoti Dievo suvokimui. Gyvūnai tokio šanso neturi, taigi, atsidūrus gyvūno kūne, šansas bus prarastas.

Jeigu nežudomi gyvūnai, o augalinis maistas aukojamas Dievui, tada problemos dėl augalų gyvybės nutraukimo nėra (be to, pagalvokim: grūdai, vaisiai, ir pan., tame nėra augalų gyvybės nutraukimo). Paaukoto Dievui maisto valgymas skatina tobulėjimą.

CitataBe to "mokytojų" ir "mokymų" milijonai. Kuris tikras? Taip ir klaidžioji kaip ežiukas rūke. :)
Tikras yra ne vienas. Turi rasti tą, kuris tavyje sukelia tikėjimą. Kaip ir tavo švytuoklė, tai metodas, kuriuo patikėjai. Taip ir kažkuo kitu galėtum tikėti.

CitataSvarbiausiai kad to niekaip patikrinti neįmanoma ir tuo galima spekuliuoti. O žmonės mielai tam pasiduoda nes net didžiausias ateistas turi vilti kad ir kažkur labai užslėptą.
Niekas nieko nespekuliuoja. Žinojimą apie tai skelbia dideli šventieji, arba pats Dievas. Jiems tai žinoma. Mums nežinoma. "Patikrinimas" yra per juos, ne per savo protą. Protas yra kalėjimo dalis. Žmoguje yra aukštesnė sąmonė negu protas. Iš ten ir kyla ta viltis.

CitataKą pasirinktumėte ar gyventi šiame suprantama sutvarkytame be problemų pasaulyje amžinai su "negendančiu" kūnu ar gyventi visiškai nežinomame, religijų aprašomame pasaulyje su rizika kad jo gal ir nėra, nes nėra jokių realių įrodymų apie jį. 
Šitą pasaulį žinom, viskas su juo aišku. Religijos ne veltui aprašo dvasinį pasaulį, vadinasi, jis nėra nežinomas. Jis žinomas iš aprašymų. Jeigu galvoji, kad yra rizika, kad jo nėra, tada dar neturi tiek tikėjimo. Iš tokio taško, kai yra tokio abejojimo, reikia siekti daugiau pozityvaus požiūrio į Dievo tarnus, pozityvių kontaktų su religija, ir tada jau galvoti. Kai abejojama, reiškia per mažai surinkta "informacijos", patyrimų.


Mistas

Nebūtis --> Būtis
Kūrėjas v Niekas/-is

Užbaikite lygtį.

a.t.sielis

Nebūties nėra. Yra tik Būtis, iš jos kyla visos kitos būtys.

elteide

pabaiga- pradžia ....

vytra

Citata iš: Vytautas  kovo 20, 2019, 13:25:58Matyt problemos su kūrybos galiomis? Tik tiek teįstengė? O tobulėjimo galimybę apribojo iš pirmo žingsnio - nes turi valgyti kitą gyvybę, kad galėtum iš viso egzistuoti.
- Tamsta pateikėte gana vykusią analogiją su kompiuterinių "botų" kūrėju. Iš kūrėjo pusės nieko blogo, kad seno "boto" užimamus baitus privalo "suvalgyti" naujas botas. Kitu atveju pritrūktų RAM! Čia RAM yra baigtinės Visatos analogiją. Jei Visata (PC RAM) sukurta, ji yra baigtinė. Mokslas tam pritaria.

p.s.
.. ar gali "botas" išeiti? Kristus sakė: "tik per mane Jūs galite išeiti". Vadinasi kūrėjas gali pasirinkti kažkurį "botą" ir pas save atspausdinti 3D printeriu.



Vytautas

#275
kovo 12, 2020, 19:50:10 Redagavimas: kovo 12, 2020, 21:25:27 by Vytautas
Problema ta kad iš čia niekur išeiti neįmanoma, nes niekas žmonėms nesukūrė jokio pomirtinio pasaulio. Tie kas kūrė žmones patys buvo kūriniai. Ir jie buvo nemirtingi sukurti materijoje. Žmonių kūrimo stadijoje jie dar buvo tokie. Kažkokio kitokio pasaulio jie neplanavo. Jų santykiai su žmonėmis puikiai matosi Enoxo knygoje pirmoje pusėje. Vėliau kai jie, naikindami vienas kitą, "susirinko" viename kūne transformavosi į energetinį agregorą arba taip vadinamą aukštesnių vibracijų pasaulį. Bet tai materialu ir joks kitas pasaulis. Jie, arba jau galima vadinti "vienis" dėl savo sąmoningos transformacijos, būsenos pakeitimo prarado energetinį maitinimą iš tų kas juos sukūrė. Atitinkamai pradėjo maitintis žmonių emocijų energija. Religijos "vieniui"  tik vienas  iš maitinimosi šaltinių. Bet tam puikiai tinka karai, sportas, menas ir t.t.. Praktiškai viskas kas žmonėms sukelia emocijas. Ne veltui biblijoje yra nurodymas kaip "teisingai" užmušti vergą ir nebūti kaltu prieš dievą. Reikia mušti taip kad vergas mirtų po 3 parų.  Dievui tiesiog reikia pasimaitinti jo kančios emocijomis.  :) Taip kad  žmonėms techniškai nenumatyta jokia jų kažkur ėjimo vieta. Iš kitos pusės jokio skirtumo kur egzistuoti amžinai. Svarbu tai realizuoti. O į tikrų kūrėjų ne materialių kūrėjų pasaulį žmonės įsileisti būtų labiau nei absurdiška. Tai jau grynai saugumo sumetimais. Beprotiškos kūrybos galimybės ir žmonės su savo intelektu. Taip kad tikrų kūrėjų pasaulyje žmonių niekada nebuvo ir nebus. :)  Žmonės nesavikritiškai geros nuomonės kad įsivaizduoja galintys būti tame pačiame lygyje kaip materijos kūrėjai. :) Žmonės yra tik kūrėjų kūrinių kūriniai. Su kūrėjais žmonės iš viso neturi nieko bendro. Maža to milžiniškas skirtumas tarp tik kūrinių ir vaikų. Tie kas sukūrė žmonės juos sukūrė kaip kūrinius o ne savo vaikus. Jie gi buvo sukurti taip kad patys vaikų turėti negalėjo nes galėjo gyventi žemėje amžinai ir dauginimosi klausimas iš viso nereikalingas. Atitinkamai jei čia lieka gyventi amžinai tik "kokybiški" žmonės dauginimosi galimybė naikinama, nes jei gyveni amžinai daugintis nėra jokios prasmės. :)

Citata iš: vytra  kovo 10, 2020, 10:27:28Vadinasi kūrėjas gali pasirinkti kažkurį "botą" ir pas save atspausdinti 3D printeriu.
Tam nėra nei jokios prasmės, nei poreikio. Kūrėjai sau, žmonės sau. 

arkliukas

Citata iš: Vytautas  kovo 12, 2020, 19:50:10//...
Jeigu ir taip būtų, pačių mūsų kūrėjų Kūrėjas galėtų būti jau kitokios nuomonės. Pats pirmapradis Kūrėjas ir yra Dievas, tad jam nei mūsų emocijos, nei intelektas nėra kažkuo baisūs. Priešingai - jis tame mato kaip savo kūrybos tąsą. Ir tas faktas, kad mums buvo dovanotas sutaikymas, Jėzus Kristus, išperkantis žmonių nuodėmes, rodo būtent tai, kad net, jeigu ir buvo kažkokia tarpinė kūrimo grandis, ji buvo atitinkamai ir ignoruota dėl kur kas didesnių tikslų.

Esame tiesiogiai sukurti pagal Visagalio Dievo paveikslą. Dažnai žmonės, skaitydami Šventąjį Raštą, išsikrapšto tik tuos momentus, kuriuose yra daug žiaurumo, bet nežiūri kas po to. Štai kad ir Abraomo istorija. Dievas jam pradžioje nurodė paaukoti savo sūnų norėdamas patikrinti tikėjimą, bet, vos Abraomas ėmėsi to (kad ir kaip jam bebūtų sunku), Dievas jį iškart sustabdė ir liepė paaukoti kitą gyvūną. Abraomui duota pamoka paprasta - žmogus ir po kūno mirties niekur nepradingsta, turime amžinas sielas.

Viena svarbiausių žinių iš Dievo žmonijai yra ši - mes visi esame susiję. Tad Dievas net sakydamas, kad "man priklauso kerštas" turi omeny tik tai, kad keršto galimybė šiame pasaulyje tikrai yra, bet ne pats Dievas ją skatina, o pačių žmonių laisvos valios netinkamas taikymas.

Creative

Mano nuomone, kūrėją sukūrė amžinybė. Vien dėl to, kad mano "duomenų bazėje" nėra supratimo apie amžinybę, vien baigtinės lygtys. Kitaip sakant jus Amžino niekada nepasieksit, nes tai nėra suvokimo ribose, galime tik priartėti prie jo, kaip sakant artyn dievo, bet jo nepažinsim, nes amžinybės mes nepažįstame - viskas kada nors baigiasi. Amžinybė yra už suvokimo ribų.

Dar kitaip sakant, viską ką mes matome ir atrandame naują turi baigtines lygtis. (nors pi iki šiol yra begalinis skaičius, arba  bebegalybę dalinti iš begalybės, kaip dievą dalinti iš dievo  :o )

Vytautas

#278
gegužės 02, 2020, 21:55:26 Redagavimas: gegužės 02, 2020, 22:03:25 by Vytautas
Citata iš: arkliukas  gegužės 01, 2020, 22:23:41Štai kad ir Abraomo istorija. Dievas jam pradžioje nurodė paaukoti savo sūnų norėdamas patikrinti tikėjimą, bet, vos Abraomas ėmėsi to (kad ir kaip jam bebūtų sunku), Dievas jį iškart sustabdė ir liepė paaukoti kitą gyvūną. Abraomui duota pamoka paprasta - žmogus ir po kūno mirties niekur nepradingsta, turime amžinas sielas.
Žmogus aukojantis  kažkam savo sūnų ar bandantis tai padaryti  yra paprasčiausias beprotis ir fanatikas. Kiekvienas normalus gyvis aukojasi pats kad išgelbėti savo palikuonis. O kadangi dievas jus sukūrė kas parašyta ir šventam rašte tai esat tik kūriniai ir nieko daugiau. Jei nepatiks galima ir utilizuoti nes esat ne dievo vaikai. O dievas vaikų turėti negalėjo nes pirmapradžių kūrėjų nebuvo numatyta tokia galimybė. Todėl esat tik kaip kokios kėdės, stalai, spintos staliui. Jokio Jėzaus kaip savo sūnaus atsiųsti dievas taip pat negalėjo nes jis "nevaisingas". Genetiškai kažką sukonstruoti be problemų bet ir tai tik iki tol kol buvo konkreti materiali būtybė. O kai pavirto energetiniu lauku ir tokios galimybės neturėjo. :) Bet toje būsenoje padidėjo žmonių valdymo galimybės. Energetinis  laukas "mato" visus. :) Pirminiu atveju tas kitas sūnus kuris nužudė Adomo sūnų "pasislėpė kur dievas nemato". Tam dievui kuris sukūrė Adomą ir Ievą problemos sužiūrėti kur dingo nusikaltėlis. :) Esmė kad buvo tokių dievų daug ir jis pabėgo pas kitą dievą kuris taip pat konstravo žmonės. :)

Esminis momentas kad pirmapradžiai kūrėjai yra ne materialiame pasaulyje, nes neįmanoma sukurti materijos būnant joje. Tas pats kaip neįmanoma pagaminti stalo būnant medienoje. Iš čia ir gaunasi kad kūrėjų pasaulis sau o materialus žmonių pasaulis sau. Kaip kūrėjai negali atsirasti čia taip ir žmonės negali patekti pas juos. Suprantama nieko daugiau kaip žmogaus intelektas egzistuojantis tik tiek kiek egzistuoja kūnas nėra. Techniškai nenumatyta. :) Mirtimi viskas ir pasibaigia. :) Nemalonu bet taip yra. Ir nėra jokių įrodymų kad yra kitaip. :)     

violetpink1

Šiandien mano diena baigiasi man neturint tikslios nuomonės šiuo klausimu...  :) Bet manau - Jis buvo ir yra tas, kuris "pirmasis nubudo",  :) pirmoji sąmonė... Sanskrite yra toks terminas "Adi Para Shakti" - "pirmoji aukščiausioji šakti" - gyvybinė energija... ...aš manau, jog tai, kuo aš tikiu, yra "Adi Para Brahman".  :)

Vytautas

kadangi versijų kas tai daug tai tikro atsakymo nežino niekas ir jo žinoti tiesiog neįmanoma. :) Gyvenimas vyksta savo vaga ir nėra prasmės dėl to sukti sau galvos, nes tai nieko nekeičia. :)

violetpink1

Ne visai...  :) ...tiek asmeninės tiek kolektyvinės paieškos keičia žmogų, atradimai tų paieškų taip pat.
Taip įmanoma ir visai į nieką nebekreipti dėmesio, nes jei kas nors "nepraktiška", "neįeina į gyvenimą iškart", tai ir nestebėtina ir nesidomėtina... ...Netiesa.
Visa tai, ką čia rašome, yra mūsų įspūdžiai, kurių visa visuma yra svarbi mūsų asmenybės ir dar daug giliau sudedamoji dalis.
Be patirties mes - niekas...

Psichiatras

Kurejas=neegzistuojanti versija...
1) mes atsiradom...
2) sukurti kureja neimanoma...
lygu kazkokia, tai atsiradimo tikimybe??
is kurios
a) atsirado materija...
b) atsirado absolut viskas...
;) ;) :P kadangi ir a) ir b) tai =25R!+12;)).
ATSIRADIMO FAKTORIUS, o jeigu skaiciuotumet musu skaiciais, tai sudetingu polinomu ir fraktalu kombnacijos...
1) jeigu norit kazka irodyt...
2) jeigu nieko neegzistuoja...
Hipotetiskai galima imti nagrineti, tik atoma....
nes
a) elektronas nematomas, ir neturi jokios difrakcijos...
b) atomas ir molekule nesusikure, o atsirado??.
Kas butu ta jusu neegzistuojancio kurejo tikimybe?.
0?. tai va isvedziau hipoteze, o dabar neikit...

violetpink1

Aš negaliu įrodyti Dievo buvimo, bet lygiai taip pat jūs negalite įrodyti Jo nebuvimo. Ir niekas kitas taip pat.  :)

Psichiatras

Citata iš: violetpink1  gegužės 03, 2020, 14:48:08Aš negaliu įrodyti Dievo buvimo, bet lygiai taip pat jūs negalite įrodyti Jo nebuvimo. Ir niekas kitas taip pat.  :)
O as galliu paneigti...
;))o, jeigu kazka ketini irodyti, tai teigk...
;]].

Aukštyn