„Animal Planet“ dokumentika apie undines sukėlė sumaištį

Pradėjo Benamis, birželio 03, 2013, 10:26:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Televizijos kanalas „Animal Planet" ir vėl sukėlė tikrą sumaištį dokumentikos pasaulyje, kai parodė laidą „Undinės: Nauji įrodymai". Kanalas pastaruoju metu ir taip buvo po didinamuoju stiklu, nes rodė tokias laidas, kaip „Dingusios kasetės", „Ieškant didžiapėdžio" ir panašias.



TV kritikai ir mokslininkai jau vieną kartą užsipuolė „Animal Planet" ir kanalo prezidentę Marjorie Kaplan, ypač dėl „Ieškant didžiapėdžio" laidos. Tada M. Kaplan sukosi iš padėties ir sakė, jog buvo „tyrinėjami slaptieji mūsų planetos kampeliai", nors realių įrodymų nebuvo.

Atrodo, po tokio akibrokšto „Animal Planet" turėjo nurimti, bet to nenutiko. Kodėl? Dėl mėgstančių fantazijas žiūrovų skaičiaus. Pirmąją undinių ieškojimo laidą „Undinės: Rastas kūnas" matė net 3.4 milijonai JAV žiūrovų, naująją minėtos dokumentikos dalį dar daugiau - 3.6 milijonai.

„Animal Planet", kaip teigiama, yra tokie akiplėšos, nes net mokslininkus pakeitė samdomais aktoriais, kas nėra labai sąžininga. O faktas, jog tai nėra mokslininkai, o tik aktoriai, buvo vos matomas laidos pabaigoje. Tai labiausiai ir žeidžia dokumentinių filmų kūrėjus, nes reikia žinoti ribą, kai yra naudojami aktoriai.

Savaime suprantama, kad „Animal Planet" savo netikrose dokumentiniuose filmuose bando filosofuoti ir įvairiai viską interpretuoti, tačiau bet koks mokslininkas pasakys, kad nėra įrodymų apie undines. Kaip ir apie didžiapėdžius Sniego žmones. Tai - kuo tikriausias žmonių kvailinimas.

technologijos.lt

snofru

Citata iš: Benamisbet koks mokslininkas pasakys, kad nėra įrodymų apie undines. Kaip ir apie didžiapėdžius Sniego žmones. Tai - kuo tikriausias žmonių kvailinimas.
nemačiau nei laidos apie undines nei minimos - apie sniego žmogaus paieškas, bet mane parina tokia kritikų ir mokslininkų nekintanti jau daugybę metų poza tarkim kas liečia BF. jeigu jie bando rasti įrodymų sėdėdami kabinetuose ir trolindami kiekviena naują liudijimą, neva ten kažkam pasivaideno ar patyres medžiotojas lokio nebegali atpažint, tai tokiam plane užsisciklinę taip ir sėdėsim dar N metų vis laukdami science journal publikacijos, kol BF populiacija (o garantuotai ji yra labai negausi) galutinai išnyks.

Benamis

Man irgi tas sakinys uzkiuvo. Is pradziu net norejau ji pasalinti, taciau palikau originalu teksta...

xsistemax

Prieš porą dienų mačiau Animal Planet laidą "Undinės.Nauji įrodymai."Kas čia per velniava?Gal kas nors daugiau apie tai žinot?
Video medžiaga labai intriguojanti,jei tai nėra padirbinys.

Benamis

"Animal Planet" truputeli nusivaziavo pastaruoju metu, tai labiau linkciau prie to, kad tiesiog norejo didesne auditorija surinkti :) Bet cia tik spejimas, nes nemaciau laidos :)

Asasinas

Undinės. Ech. Tokias, net ir dėl auksinio peleko būtų gaila nudurt...

varpainis

Citata iš: Asasinas  spalio 27, 2013, 22:21:16
Undinės. Ech. Tokias, net ir dėl auksinio peleko būtų gaila nudurt...

Ner naudos is tos undines :D


Benamis

Idomiai atrodo... Zinoma norisi rekte rekti "Fake!", bet kita vertus, kai pagalvoji, mes tikrai ne visus vandenyno gyvius dar zinome. Aisku man labiausiai uzkliuvo tas vaikiskas is siaubo filmu veiksmas kai koks nors padaras parodo savo letena ir dingsta ;D Jeigu nufilmuotu tiesiog ji kazkur tolumoje plaukiojanti, manau butu didesne tikimybe, kad tai ne del reitingu sukurtas filmukas :)

Anyway, dekui uz pasidalinta atrasta idomybe forume ;)

xsistemax

Man labai daug įtarimų kelia ne undinių egzistavimas(vandenynuose gali egzistuoti tokių padarų,jog net fantazija tokių "pagimdyti"neįstengtų),bet vietovė.
Prie Grenlandijos krantų šiltakraujis žinduolis galėtų išgyventi tik su geru neperšlampančio kailio arba riebalų sluoksniu.
Jei tai,kas nufilmuota-tiesa,tai šita būtybė su homo šeima neturi nieko bendro ir yra konvergentinės evoliucijos bei antropomorfijos pavyzdys.Koks nors šaltakraujis,turintis panašumų į žmogų.

Aukštyn