Apie prasmę, iliuzijas ir pinigus

Pradėjo Creative, sausio 06, 2019, 20:48:25

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Creative

sausio 06, 2019, 20:48:25 Redagavimas: sausio 06, 2019, 21:48:37 by Creative
Aš atimsiu iš jūsų paskutines viltis:
Tie žmogeliai, kurie rado kažkame prasmę, jiems tieisog jas prikišo, kad pagauti į savo tinklą. Esmė ta, kad žmonija gyvuotų jiems reikia, kad žmonės daugintusi ir toliau. Tam jie sukūrė daugybę iliuzijų, t.y. daugybę dėmesio spąstų, arba kitaip "pagundų", kad nukreipti žmogaus demėsį nuo svarbesnio dalyko, t.y. nuo pačiu savęs ir kitų, kad negalvotų apie tai, arba kitaip egzistavimo prasmės nebuvimo. Griebiasi paskutinių šiaudų, kad atsakyti į klausimą "Kam?".

Vytautas

Citata iš: Creative  sausio 06, 2019, 20:48:25Tie žmogeliai, kurie rado kažkame prasmę, jiems tieisog jas prikišo, kad pagauti į savo tinklą.
Greičiau savanoriškai pavieniai ieškotojai kažkur įlenda ir susikuria iliuziją tarsi kažką rado. O šiaip, iš šono žiūrint, masės tai iš viso nedomina. Pagrindinė prasmė ir tikslas kaip gauti daugiau pinigų ir juos "prasmingai" išleisti, nes pinigai šio pasaulio dievas.  Ir visi sukasi tokiam voverės rate. O galiausiai mirtis ir tą klausimą išsprendžia. Na dauginimasis toks biologinis procesas nuo kurio nepabėgsi.  :) Aišku galima tam bandyt priešintis. :) 

Creative

#2
sausio 06, 2019, 23:02:33 Redagavimas: sausio 06, 2019, 23:28:48 by Creative
Pinigai buvo sukūrti, kad prailginti žmonijos gyvenimą.

Tai puikus dėmesio nukreipimo planas veikia ir galit pasižiūrėti į savo nuostatas apie pinigus arba kaip ir kitų nuomonę apie juos.

Vytautas

Citata iš: Creative  sausio 06, 2019, 23:02:33galit pasižiūrėti į savo nuostatas apie pinigus
Na mano nuostata pinigų atžvilgiu - yra gerai, nėra - nereikia. Labai nesunkiai prisitaikau prie jų buvimo ar nebuvimo. :) Ir šiam momentui bent pas mane su pinigais ideali pusiausvyra - nei per daug, nei per mažai. Viskas būtinumo ir pakankamumo ribose. Ir dėl pinigų didesnio kiekio nededu jokių pastangų. Man tiesiog pakanka egzistavimui. Visumoje pinigai kaip mainų priemonė visai neblogas dalykas. Bet mainuose problema neadekvatumas. Nėra kaip apskaičiuoti realios vertės ir prasideda spekuliacijos. Auksą mainom į stiklo rutuliukus kaip savo laiku indėnai ir baltieji.  Tik dabar "aukštesnis" lygis. :)

Creative

Pasižiūrėkit, kad labai daug dėmesio skiriat pinigams. Kiek dėmesio lieka kitkam?

Tuo pačiu galit pasvarstyti (geriau tyliai savyje) apie jūsų pomėgius. Kam ir kiek skyriat dėmesio ir kam išvis tai darot.


P.s.: sorry, klajūnai, prirašėm į tavo temą  ;)

Vytautas

Citata iš: Creative  sausio 06, 2019, 23:59:10Pasižiūrėkit, kad labai daug dėmesio skiriat pinigams.
Na čia tik taip iš kalbos išėjo. Be to būtų įdomus ir klajūno požiūris šiuo klausimu. :) Tai kad labai mes jo gal nenuskriaudėm. :) O bendrai grynai praktinis 2 mėn planas tai padaryti video ir paleisti savo tinklalapį. Tiesiog panašu kad žinau galutinį šio pasaulio keitimo variantą ir tai reikia apiforminti ir paviešinti. Aišku jei viskas vyks taip kaip suderinta. Didelis laiko gaišimas be pinigų. Bet galutiniam variante ir žaidimas su beprotiškais pinigais kaip demonstracine priemone. Galiausiai bus rezultatas ir įrodymai bus viešinama. Kitai visos pastangos tik laiko gaišimas. :)

Creative

Ir vėl kam tiek daug laiko skyriat pinigam aptarti, galėjot pasirinkti kitas temas, kuriu daugybė. Kodėl jums tai svarbu? Kam jums visa tai?

Vytautas

Citata iš: Creative  sausio 07, 2019, 00:24:55Ir vėl kam tiek daug laiko skyriat pinigam aptarti, galėjot pasirinkti kitas temas, kuriu daugybė. Kodėl jums tai svarbu? Kam jums visa tai?
O ar yra šiam pasaulyje kas svarbiau nei pinigai? :) Pvz užblokuoja kortelę ir gyvenimas tampa labai problematiškas. :) o jei darbdaviui pasakysi "mokėk grynais" tas pasakys eik iš darbo ir nekelk man problemų. :) Teoriškai, įstatymiškai pasirinkimas yra praktiškai - ne. Visokie dvasinio augimo klausimai pinigų fone yra tiesiog niekas. Atitinkamai ir kitos temos ne ko vertos. Net dvasinai mokytojai nori "finansinės paramos".  :) Šiandien būdamas bažnyčioje pusbrolio mėnesio mirimo proga taip pat palikau kaip "auką" 5€. Netikintis palepinau tikinčius. Kunigas skundėsi kad labai reikia pinigų bažnyčios remontui. :) Negi gaila. :) Tegul tvarkosi. :)

Creative

Sveikinu, pataikėt į gerai organizuotą tinklą.

elteide

uztat reikia grynų turėti, užsiškėrint jų.. manęs lengvai nepaims , turiu tokių ir niekam neskolinga :D

Creative

#10
sausio 07, 2019, 14:34:29 Redagavimas: sausio 07, 2019, 15:57:15 by Creative
Pasakysiu, kad aiškiau būtų, jūsų dėmesys užvaldytas pinigais ir jų reikalais.

elteide

#11
sausio 07, 2019, 17:03:49 Redagavimas: sausio 07, 2019, 17:10:13 by elteide
Citata iš: Creative  sausio 07, 2019, 14:34:29Pasakysiu, kad aiškiau būtų, jūsų dėmesys užvaldytas pinigais ir jų reikalais.
niekas iš to dar nėra aišku... pvz. noriu kitų dalykų o turiu tai, nors tai irgi netrukdo...esu dėkinga ir už tai.
plus ir tai, kad ten poste kalba patirtis Vytauto lūpomis,
 o klajunui reikia pinigų naujai valstybei-stočiai kosmose ..
:)

Creative

Citata iš: elteide  sausio 07, 2019, 17:03:49pvz. noriu kitų dalykų o turiu tai, nors tai irgi netrukdo...esu dėkinga ir už tai.

Jūsų norai tera iliuzija, kuri yra valdoma, t.y. sukūrta būtent jums. Kitaip sakant, jei nebūtų to kas jau buvo sugalvota, jus to nenorėtumėte, nes paprsačiausiai neturėtumėte žinių, tai yra pasirinkimo. Kaip jau turbūt supratote, pasirinkimo laisvė tera irgi iliuzija, t.y. kažkieno sugalvoti pasirinkimo variantai, kad bet kokiu atveju pataikitumete į vieną, ar kitą tinklą.

Laikykitės savo norų, tai jūsų pasirinkimas.

elteide

#13
sausio 07, 2019, 17:26:53 Redagavimas: sausio 07, 2019, 17:31:44 by elteide
Citata iš: Creative  sausio 07, 2019, 17:17:10Jūsų norai tera iliuzija, kuri yra valdoma, t.y. sukūrta būtent jums.
mano norai -iliuzija? :) iš pirmo sakinio išvada ..jei iliuzija, kam jų laikytis?

Citata...Kaip jau turbūt supratote, pasirinkimo laisvė tera irgi iliuzija, t.y. kažkieno sugalvoti pasirinkimo variantai, kad bet kokiu atveju pataikitumete į vieną, ar kitą tinklą.

Laikykitės savo norų, tai jūsų pasirinkimas.
ir jeigu pasirinkimo laisvė irgi iliuzija t.y. kažkieno sugalvoti pasirinkimai, tai kaip mano norai gali būti MANO pasirinkimais?

Creative

#14
sausio 07, 2019, 17:33:01 Redagavimas: sausio 07, 2019, 19:16:14 by Creative
Citata iš: elteide  sausio 07, 2019, 17:26:53mano norai -iliuzija? :) iš pirmo sakinio išvada ..

ir jeigu pasirinkimo laisvė irgi iliuzija t.y. kažkieno sugalvoti pasirinkimai, tai kaip mano norai gali būti MANO pasirinkimais?
Jums vaizdinis paaiškinimas : į žmogų nuo vaikystės kišama informacija iš aplinkos, iš jos jis daro išvadas, atsiranda norai, kuriuos jis susirenka iš kitų. T.y. atsiranda gislelė norų išeinančių iš kūno ir tie jūsų norai nori už kažko užsikabinti, tada noras įgauna pavidalą ir jus trokštate kažko konkretaus. "Visi kažko nori ir aš irgi turiu(noriu) norėti."

Suprantu, kad jums sunku suprasti, todėl paliksiu jums teisę pagalvoti patiems.

Jus turit visišką teisę galvoti taip kaip galvojat.

Dar galit papildomai pagalvoti kas yra iliuzijos iliuzija.


P.s.: dėl "MANO pasirinkimais" jus pataikėt į tašką. Rinktis jums (pasirinkimas be pasirinkimo).

Aukštyn