Mekabciel Blog'as

Pradėjo Mekabciel, sausio 28, 2017, 11:57:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Mekabciel

Citata iš: elteide  birželio 07, 2017, 12:08:09pasirodo, o aš pradėjau svarstyt ,gal printerio laidas ten buvo pajungtas...
Viskas yra visiškai kitaip nei kad mes galvojame...
Šitą turėjai girdėt. :)

elteide

#541
birželio 07, 2017, 12:20:30 Redagavimas: birželio 07, 2017, 12:30:43 by elteide
Citata iš: Mekabciel  birželio 07, 2017, 12:16:05Viskas yra visiškai kitaip nei kad mes galvojame...
Šitą turėjai girdėt. :)
na gal neviskas, bet kažką tokio pastebėjau ..tpsk, gyvenimiška patirtis ir išmintis ( tikiuosi) :)

Mekabciel

#542
birželio 12, 2017, 13:42:50 Redagavimas: birželio 12, 2017, 15:22:53 by Mekabciel
Prieš kelias dienas buvau Ikea parduotuvėje Vilniuje. Švediška parduotuvė. Tai pasijutau joje kaip robotas.
Ten yra per visą parduotuvę takelis padarytas su rodyklėm. O mums reikėjo lentyną nusipirkti. Interjeras suprojektuotas taip,  kad turi pereiti VISĄ parduotuvę per du aukštus, nuo A iki Z.

Tai parduotuvėje mačiau labai daug jaunų šeimų su vaikais... Atrodė, kad jie ten pasiilsėt atvažiavę... Kaip į kokią šventę ar vaikų gimtadienį...

O čia trys kampai:

Pirmas.
Laitmanas yra mano mokytojas nr.1. Išmintingesnio, idomesnio ir gyvesnio žmogaus nesu girdėjęs, nors perklausiau tikrai nemažai kabalistų. Apie jį girdėjau dvi kraštutines nuomones ir dar begalę tarpinių.


Čia dar vienas.
http://www.tv3.lt/naujiena/914047/ornitologai-nerimauja-gandrai-masiskai-is-lizdu-meto-jauniklius?utm_source=facebook.com&utm_medium=free&utm_campaign=tv3televizija&utm_content=URL--naujiena-914047-ornitologai-nerimauja-gandrai-masiskai-is-lizdu-meto-jauniklius

Ir trečias.

Tai va paskutinio video informacijos aš praktiškai neklausau, nes čia tas pats kaip ir su ginklu ar atomu. Gali eneriją gaminti gali ir kokią šalį susprogdinti...

Vilniaus Gaonas yra rašęs jog trečiasis pasaulinis karas trūktų tik 12 minučių. 1/3 pasaulio bus nušluota. 1/3 sugriauta ir 1/3 išgyvens. Na ir ta likusi 1/3 turės ateit į normalius santykius.

Tai kai kažkas statosi bunkerius, fizinius ar psichologinius, neturi reikšmės - skamba desperatiškai... Na nebent jaus ir tiksliai žinos, kada prasidės tas karas tai gal ir spės subėgti į bunkerius... :) Tik kaži ar tai kažką pakeis, nes juk vistiek kažkada teks išlįsti...

elteide

nebloga ta IKEA , tiesa kainos nevisada atitinka prekę , bet..jep, yra pavalgyt ir pailsėt ir vaikų žaidimų zonos ....
kiek supratau pirmą kartą , ar patiko?

Mekabciel

Citata iš: elteide  birželio 12, 2017, 21:51:19nebloga ta IKEA , tiesa kainos nevisada atitinka prekę , bet..jep, yra pavalgyt ir pailsėt ir vaikų žaidimų zonos ....
kiek supratau pirmą kartą , ar patiko?
Ne, tikrai nebloga.  :)

Antrą kartą jau.
Lentyną labai gerą nusipirkome, greitai prasisukome ir tiek. :)

Mekabciel

Šitas filmas labai patiko:

Mekabciel

#546
birželio 15, 2017, 11:10:11 Redagavimas: birželio 15, 2017, 12:53:52 by Mekabciel
Įvadas


„Du gaideliai."

Šiomis dienomis permąsčiau kas yra Baltas, Lietuva ir Lietuvis... Supratau jog Baltus būtų galima priskirti Atlantams ar kokiai aukščiausiai pusdievių, tiesioginių, pirminių kontaktuotojų su Dievu, rasei, bet vargu ar tai kažką pasako ir suteikia žmogui be trumpalaikio žavesio...

Aš manyčiau jog Mes esame septintoji veikėja - "o ši trečia ožkytėlė" ta, kuri nusijoja miltus. Atskiria grūdą nuo pelo - septynias nuodėmes nuo septynių dorybių.

Žodžio Septyni skaitinė reikšmė gematrijoje(geometrija + matematika) - 1. Atitinka šias idėjas, kurios turi tą pačią skaitinę reikšmę - Kunigaikštystė, Kristus, Karalius, Purvas, Egoizmas, Turtas, Strėlė, Smegenys, Mirtis, Raštas, Eteris, Šaknis, Šviesa, Motina, Baltas, Karūna, Kūnas, Devyni, Marija, Gimimas, Begėdis, Knyga, Jėga, Čia, Akis. 1 tai redukuotas 10, nes nulis nieko neprideda. O žodis Devyni, kuris taip pat nieko neprideda, taip pat turi skaitinę reikšmę - 1. Tokiu būdų skaičiai tarpusavyje yra persipynę su žodžiais ir iš bet, kurio skaičiaus per žodžius galima peršokti į kitas reikšmes. Dėl to 1, 9 ir 10 yra glaustai surišti.

Žodžio Ožkytėlė - skaitinė reikšmė 3 (tai trys sąmonės aspektai - Mintys, Emocijos ir Veiksmai. Kairė, vidurys ir dešinė). Žodžiai kurių skaitinės reikšmės 3 - Griežtumas, Altruizmas, Baltazaras(trump. Baltas, iš sulotyninto hebr. Baltasar), Tikėjimas, Jokūbas, Rojus, Nuodėmė, Dvasia, Karšta, Meilė, Garsas, Duona.

777 redukcija - 21, o 21 - 3. Dar kitaip tris vienetus(sąmonės aspektus) 1 1 1 galima pakeisti trimis 7 7 7, nes trijų vienetų ir trijų septynetų redukcijos lygios 3. 777 simbolizuoja Dievo sąmonę. O pats žodis Trys skaitinė reikšmė - 7(dieviška išmintis). 3 tai kūrybingumas, pusiausvyra, dosnumas, nuoširdumas, gerumas.
Tokiu būdu gaunasi uždaras ratas, sistema - o ši trečia Ožkytėlė, kartu su Ožka ir Ožiu sudaro trejybę ir yra septintas eilėraščio veikėjas, kuri skaitinėje reikšmėje lygi 3, kuris simbolizuoja 7 ir pats skaičius 3 sudarytas iš trijų 7. O žodžio septyni skaitinė reikšmė 1, kuris taip pat savyje pajungia ir 9.

Dėl to iš skaičiaus 3 atsiveria ryšiai ir kanalai, į ->7->1->9. Ožkytėlės veiksmas apjungia visą sistemą. Ji atlieka akcentą. Jai palikta - šviesti, dirbti ir dėl to mylėti, žaisti, kurti, džiaugtis ir juoktis. Šviesti, dirbti - 3. Mylėti, Žaisti skaitinės reikšmės -1. Kurti - 7. Juoktis, džiaugtis - 9.

Ožkytėlėi duota valios laisvė - dvasinis įrankis, sietas (tinklelis su kuriuo išgrynina „miltus" ir praleidžia tik kilniausias mintis ir ketinimus). Ožkytėlė tai manasis Aš - vaikas gyvenantis tarp 10 „veikėjų" žmoguje(materijoje), visad išliekantis jaunas ir nemirtingas. Mintys, miltai, maistas skaitinė reikšmė - 9. Ketinimai - 3. Su ketinimais - 3 perdirbame, įsisaviname Dievišką neapdorotą medžiagą - 9.

Žodžiai - Rūpintojėlis, Rūstus, Dievas, Tėvas, Veidas, Paslaptis, Harmonija, Protas, Lazeris, Miltai, Atlantas, Išmintis, Trejybė... Turi skaitinę reikšmę - 9.
Mes gaminame lazerius - spindulį. Tai yra ietis ir strėlė - šviesos fotonai. Jei lietuvius lygint su kūno organu, priskirčiau juos prie smegenų. Mes atspindime minties, mąstymo lygį, intelektualinį ir abstraktų, žongliruojantį žodžio jausme, atveriantį grožį ir įvedantį į begalybę...
Žodžiai Ger-ietis nuo Blo-gietis skiriasi trimis raidėmis. Žodis ietis skaitinė reikšmė - 2. Ger - 5. Blog -53- 8. Tai sudėjus gaunasi jog Gerietis yra - 7, o Blogietis yra - 10/1. Galima būtų padaryt išvadą, jog kraštutiniu būt blogai, bet nukreiptam į viršų - gerai, nes taip apimi ir kontroliuoji viską iš vidaus ir tai kas yra - blogai. Ir tada Gerai -55-10 ir Blogai -67- 13 užpildo - blogietį ir gerietį priešingomis vertėmis ir gaunasi 20=20, o tai yra Du.

Tai kol kas, mes esame tik eilėraščio pavadinimas - Du gaideliai - 116-8. Žaltys - 116-8. Abstrakti 134-8 neapdorota masė 53- 8.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Į eilėraštį galima pažiūrėt iš dviejų kampų - Ožkytėlė tarp 8 veikėjų, (prisegtame faile 2 puslapis. Viso 9 veikėjai) ir tarp 10 veikėjų (viso 11 veikėjų).


Ožkytėlė tarp 10 veikėjų/architektų.
Alfa ir Omega.


Ožkytėlė tarp 4 veikėjų.
4 ar 8 šiuo atveju skirtumo nėra, nes yra konkretus vidurys.


Laisvas stilius.
...dainuodavau Pistailia :D kol neišmokė jog Freestyler...
Mano nr.1
...Yeah, straight from the top of my dome
As I rock, rock, rock, rock, rock the microphone...

Karma Chamelion.

BE Chamillion.

Mekabciel

#547
birželio 15, 2017, 21:16:03 Redagavimas: birželio 15, 2017, 21:18:50 by Mekabciel
http://alkas.lt/2015/04/28/kur-vyksta-tikrasis-karas-uz-tevyne/

Išrinkau keletą citatų. 

Dabar viešoji kalba, ačiū Dievui, yra bendrinė lietuvių kalba, bet senesniais laikais, tarkim, palei vikingų kelią „iš variagų į graikus", t.y. palei Dauguvą ir Dneprą, kur ilgainiui susikūrė vikingų Rusia (pats žodis rus pirmiausia ir reiškė vikingus), ten buvo kalbama iš pradžių skandinaviškai, o vėliau įsigalėjo senoji rusų kalba, kuri ir tapo „viešąja" kalba.

Šito santykio esmė - pamatinis kultūrinis nevisavertiškumas. Lietuva per visą istoriją pralaimi ne ginklais, o būtent kultūra, pasiduoda ne tiek karinei, kiek kultūrinei okupacijai.

Savo ruožtu visi lietuvių pasiekti esminiai ilgalaikiai laimėjimai yra pasiekti būtent kultūros, dvasinės tradicijos dėka. Ligi krikšto ir sąjungos su Lenkija, kol rėmėsi savo senąja tradicija, Lietuva tik tvirtėjo ir tolydžio plėtėsi į lietuvių ir baltų nuo seno gyventas žemes, juos telkdama ir vienydama. Užgniaužusi savo senąją dvasinę tradiciją, senąją kultūrą ir galiausiai praradusi valstybę, XIX a. iš Rusijos imperijos ji išsivadavo ne kariniais sukilimais, kuriuos visus tris pralaimėjo, o būtent per kultūrą - kai ėmė skaityti ir mokytis, kai atsigręžė į savo kalbą ir savo tradiciją, išsaugotą žemiausio, baudžiauninkais paverstų valstiečių luomo.

Derėtų dar pasakyti, kad kiekviena tauta yra atvira sistema. Jos vertė ir galimybės matuojamos anaiptol ne kraujo grynumu - veikiau yra priešingai. Į stipresnės kultūros 'gravitacinį lauką' visada patenka nemažas skaičius kitataučių. Tokie atvejai gerai žinomi rusų istorijoje. Gogolis buvo ukrainietis, Dostojevskis jei ne lietuvis, kaip kartais įrodinėjama, tai tikrai baltarusis, Mandelštamas žydas. […] Bet įdomu, kad panašų 'gravitacinį lauką' turi ir lietuviai. Tai kalba apie tautos stiprumą ir net galėtų mus pagydyti nuo vieno kito komplekso.

Taigi „kilmės grynumas", vadinamoji genetika, tėra iliuzija, apgailėtina skaudi iliuzija.

Žmonių veiksmai priklauso nuo minčių, veiksmus lemia mintys, žmonės elgiasi taip, kaip mąsto ir jaučia, todėl pirmaeilis kultūros uždavinys - rūpintis mintimis ir jausmais.

Žydų pavyzdys pabrėžia dvasinio kultūrinio branduolio reikšmę net visai praradus žemę, o lietuvių, baltų pavyzdys parodo, kas lieka iš milžiniškų žemės plotų be vidinio dvasinio branduolio.

Vienų atramos taškas yra dvasinis, o kitų - žemiškas, kūniškas, materialus. Milžiniška žemė be dvasinio branduolio. Čia prisimintinas pirmas Dievo įsakymas Mozei (Iš 20.3): „Neturėsi kitų dievų tiktai mane".

 Moralas: kas kreipia galvą ir širdį į dangų, galų gale ir žemę atgauna, o kas laikosi įsikibęs vien tik žemės, galų gale praranda viską - ir žemę po kojomis, ir dangų virš galvos, į kurį nepakėlė akių.

Tad iš esmės Lietuvą tegali išgelbėti vienintelis dalykas: tikras, nuoširdus, atkaklus dvasinis darbas. Tik nereikia įsivaizduoti kokio nors sėdėjimo įsmeigus akis į vieną tašką! Tikras dvasinis darbas, galima tarti, - tai prasmės troškimo vedama pastanga atgauti ir palaikyti tiesioginį ryšį su jos šaltiniu, su dvasinės gyvybės šaltiniu. Tai tiesiogiai lemia gyvenimo būdą, veiklą, kasdienybę, sudaro jos pagrindą ir sužadina bei atskleidžia kūrybines galias. Iš esmės tai reiškia pastatyti save į patį pasaulio vidurį, iš kurio nėra kur pasitraukti, kur pabėgti. Kaip neturi kur pabėgti medis, suleidęs šaknis į žemę - tik kelti lają ir viršūnę aukštyn į Šviesą. Kai medis tiesus, auga stačiai į dangų, jis kartu įcentrina erdvę aplink save, sudaro pasaulio ašį, pasaulio vidurį, kuriame savotiškai jungiasi dangus ir žemė. Tai ir mitinio Pasaulio medžio dvasinė esmė. Gyventi tikrą dvasinį gyvenimą reiškia atgauti, palaikyti, puoselėti savyje pasaulio vidurį. Tai reiškia - nebelinkti į jokią šalį, nei į kairę, nei į dešinę, nei į Rytus, nei į Vakarus. Nebesivyti aplink svetimus pasaulio medžius.

Lietuvių tradicijoje tai yra puikiai suvokta, tai aiškiai mena kad ir tokia minklė: Kur žemės vidurys? Atsakymas: Kur pats stovi (Lietuvių tautosaka, t. V, p. 661, Nr. 7559). Arba štai pasakoje ponas bernui mena mįsles, o tarp jų ir šitą: E kurgi vidurys žemės? - Šitoj vietoj, kur aš stoviu (Lietuvių tautosaka, t. IV, Vilnius, 1967, p. 132, Nr. 25). Panašiai tradicinėse vestuvių apeigose suolsėdis mena mįsles vedliui: Kur žemės gali būti vidurys? - Aprėžei ratą ir stok į vidurį (ten pat, p. 721, Nr. 856).

Taigi, kol Šventoji žemė mums yra Izraelyje arba Indijoje, o pasaulio vidurys Jeruzalėje, Mekoje, Kalkutoje, Maskvoje, Varšuvoje, Briuselyje, Londone ar Niujorke, tol Lietuvos gyvybės medis bus nulinkęs į šoną ir savo syvais maitins svetimą galvą, o Lietuva bus beviltiška provincija, ir vienintelis būdas tapti žmogumi liks kuo greičiau iš čia išvažiuoti ir virsti kuo nors kitu. Ir priešingai: jeigu pasaulio vidurys - aukščiausia gyvenimo, būties prasmė, pats prasmės smaigalys - yra čia, tai visur kitur vilioti tegali nebent sočiõs beprasmybės pagunda. Nes čia yra Šventoji žemė. O kad ji apdergta ir subjaurota (tarsi aukso kalnas, užverstas mėšlu), tai tik iššūkis darbui, ir laisvės įkvėpto žmogaus negąsdina.

Šitokio asmeniško savosios tradicijos išgyvenimo pavyzdį mums paliko Vytautas Mačernis (Sielos paveikslas, Vilnius, 1993, p. 85):

Kiekvieną vakarą iš kapinyno seno
Senoliai grįžę mano kambary susėda
Aplink mane plačiu ir taisyklingu žiedu

Ir ima tarp savęs įvertint darbus mano:
Jeigu atranda kartais esantį vertu kurį,
Aš stoviu ir džiaugsmu liepsnoju žiedo vidury.


Šiaip daug citatų būtų galima išskirti, nes straipsnis superinis.

Mekabciel

#548
birželio 16, 2017, 17:03:56 Redagavimas: birželio 16, 2017, 17:20:42 by Mekabciel
Čia Lietuva. Čia lietūs lyja. Laukas.
(E.Mieželaitis)



        Lietuvis tai Žmogus, kuris lieja lietumi. Vanduo turi simbolinę atidavimo prasmę. Lietuvis tas, kuris lieja - šviečia atidavimu.
Įprastai galima išgirsti šią eilutę tariant be pabaigos "laukas". O gaila. Laukas tai - žemė, žmogaus norai. Dėl to, tam kad švytėjimas, liejimas neliktų beprasmiu procesu ir nelytų tuščiai, reik turėt pagrindą po kojom. Ir ne šiaip sau pagrindą, o pagrindą, kuriame yra pasodinta sėkla.
    


Vytis
Lietuviai priklauso Vyčio procesui, idėjai. Tai lietuvio esmė.
Tas, kuris lieja(šviečia) dar tuo pačiu vejasi. O ką galima vytis? Klausimo formuluotė iš esmės atsako į  patį klausimą.

O -  Dievas, Šaltinis.
ką galima vytis - O yra tai, ką galima vytis(klausimą tereikia ištarti teiginio forma). Tuo pačiu pati klausimo formuluotė tarp įrėminančių O ir ? simbolizuoja - kopėčias. Atsakant į šį klausimą žmogus per raides, skirtingas būsenas, užlipa kopėčiomis ir pasiveja tai ką vijosi.
? - klaustukas tai rišanti sistema, tarp to kas klausia ir kam klausia, tai yra žemutinis dievas - žmogus. Klaustukas tai kaip užmestas kabliukas į Dievo jūrą, kurioje žvejoja atsakymą.

Tačiau pats klaustukas kaip simbolis yra atvertas, nes kūrinys, žmogus dar vystosi ir vejasi. Kai klaustuko neliks liks tik O. Ir viršutinis kabliukas ir taškas užsidarys atgal į apvalią formą - suapvalės.  Viršutinis kabliukas tai pro ką praėjo klausimas(O) ir kabliuko trajektorija leidžiasi žemyn(laiptine) iki taško, o taškas - klausiantysis. Kol žmoguje yra klausimas be atsakymo, nesukurtas ryšys su O, jis O atžvilgiu tik egzistuoja ir yra viso labo taškas. Kai taškas pradeda atsakinėt į klausimą, lipti kopėčiomis(raidėmis, būsenomis) jo su O savybės pradeda panašėt. Taškas plečiasi, atsiranda erdvės.
    Besivydamas šaltinį - iš jo semiesi šviesą ir augini pasodintą sėklą - save.
Tam, kad būt lietuviu, visų pirma reik tapti vyčiu, o tam, kad būti vyčiu reikia - įeit į procesą. Vijimosi procesą. Būti lietuviu iki tol kol taškas išsiplės iki  Lietuvos... Iš lietuvio tapti Lietuva.  Atspindėti materialų lietų(žinoti) ir konvertuoti į dvasinę stiprybę(tikėti) -  dėl to lyti (šviesti - žinių ir tikėjimo sąjunga/emedržizmas/sinergija).

...pro kliūtis kiaurai...





Mekabciel


elteide

Citata iš: Mekabciel  birželio 16, 2017, 17:03:56
Čia Lietuva. Čia lietūs lyja. Laukas.
(E.Mieželaitis)



        Lietuvis tai Žmogus, kuris lieja lietumi. Vanduo turi simbolinę atidavimo prasmę. Lietuvis tas, kuris lieja - šviečia atidavimu.

Lietuva, kur lietūs lija..tokią neteisybę galėjo parašyt tik tas , kas Airijos, UK, Zelandijos tt nematė , :)

Creative

Kaip tu tą Žiedų valdovą įdėjai laiku, aš kaip tik baigiau skaityt vieną iš jo tęsiniu tik kito autoriaus.

Mekabciel

Citata iš: elteide  birželio 16, 2017, 22:01:32Lietuva, kur lietūs lija..tokią neteisybę galėjo parašyt tik tas , kas Airijos, UK, Zelandijos tt nematė , :)
Jo tas Mieželaitis... :D Galėjo po pasaulį pakeliaut prieš rašant savo eiles...

Man rods eilės skirtos tam, kad dvasią ugdyt, o ne kritulius matuot... :)

Citata iš: Creative  birželio 16, 2017, 22:14:16Kaip tu tą Žiedų valdovą įdėjai laiku, aš kaip tik baigiau skaityt vieną iš jo tęsiniu tik kito autoriaus.
Žiedų valdvovas -  mėgstamiausias mano filmas lyg šiol, kurį žiūrėjau net nežinau kiek kartų... dešimtimis jaučiu galima skaičiuot... :D

Mekabciel

#553
birželio 17, 2017, 00:32:50 Redagavimas: birželio 17, 2017, 00:54:22 by Mekabciel
Neturi reikšmės kas yra pirmesnis - rusas, anglas, žydas ar lietuvis...
Dėl to, kad visų šaknys yra vienos ir tos pačios - Bog, God, Jahvė ir Dievas, kas reiškia vieną ir tą patį.

Kitu atveju ginčisimės dėl to kas pirmesnis, o bendrumas(tai kas yra svarbiausia) liks tik antram plane...


Aš kaip ir tu... neišnaudosiu jėgų, neišnaudosiu jų visų....


elteide

Citata iš: Mekabciel  birželio 16, 2017, 22:36:47Jo tas Mieželaitis... :D Galėjo po pasaulį pakeliaut prieš rašant savo eiles...

Man rods eilės skirtos tam, kad dvasią ugdyt, o ne kritulius matuot... :)
 
na kalbėjau ne apie Mieželaičio eiles...o , kad Lietuvos vardas kildinamas nuo lietaus, nes daug lija , ar klystu?

Aukštyn