Veganizmas (ir visa kas jį liečia)

Pradėjo Master, gegužės 18, 2014, 17:27:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  gegužės 18, 2014, 23:11:37
Reikia rimtesnių argumentų negu "tu durnas" :D Rodyk mokslinių tyrimų aprašymus :)


Užteks filosofinio padžiazavimo juk

a.t.sielis

Citata iš: TinSoldier  gegužės 18, 2014, 23:12:53
Užteks filosofinio padžiazavimo juk


Apie reikalingų baltymų kiekį irgi ir kur kiek baltymų yra? :D Tai gal su filosofija ir automobilius taisyti reiktų, elektrą išvedžioti ir etc.? :) Bloga tavo filosofija šiuo atveju :)

Benamis

Nukrypot i asmeniskumus, vyrai :-\

Master

#18
gegužės 18, 2014, 23:17:23 Redagavimas: gegužės 18, 2014, 23:20:25 by Master
Žmonės, žmonės pabaikim! :D
Diskusijoje nesiekiama kovoti ar ginti kažkuria pusę. Čia daugiau siūlau diskutuoti protu, ne emocijomis.
@VarpoGalia , tau siūlau persiskaityti forumo taisykles, kuriose kalbama apie spaminimą ir kelių žinučių iš karto rašymą. Iš savo pozicijos galiu pasakyti, kad sekančios tavo žinutės susilauks mano ignoro. Temos pradžioje buvo paminėta apie nieko neturinčius pasakyti žmones, diskutavimą bazinę informaciją ir pagrindinę temos Taisyklę.
@a.t.sielis , yra alergija sojai. Gali būti, kad tam žmogui ji ir pasitaikė. Toliau tiesa, tačiau taip pat paminėsiu, kad męsa stimuliatorius (iškart ima pūti vos tik paskerdus ją), jos energija gaunama iškart (tačiau vėliau tai pareikalauja didesnių organizmo pastangų galutinai ją apdoroti).

a.t.sielis

Citata@a.t.sielis , yra alergija sojai. Gali būti, kad tam žmogui ji ir pasitaikė.


Manau, natūralios sojos pupelės yra o.k., o perdirbti dalykai, kaip "sojos mėsa", milteliai visokie - priklauso junk food kategorijai. Mano organizmas greitai parodo, kai suvalgau kokio junk food'o. Bulvių traškučiai, sojos perdirbiniai, šokoladinis kremas, riestainiai ir kt. - pagal organizmo reakciją pamačiau, kad tai junk foodai.

Master

Nebūtinai dėl to. Juk yra alergija ir pavyzdžiui riešutams. O jie dažniausiai nebūna stipriai apdoroti. Tkrai abejočiau jog tai yra pagrindinis alergiją sukeliantis faktorius :D
O sojos food junk vadinamos todėl, kad dažnu atveju jos būna genetiškai modifikuotos. O kiekvieno organizmas skirtingas. Būna, kad netoleruojami įvairūs produktai (toleravimo tyrimus galima pasidaryti), arba tiesiog nereikia tam tikrų maistinių medžiagų.

Gyttt

#21
gegužės 18, 2014, 23:29:51 Redagavimas: gegužės 18, 2014, 23:31:37 by Gyttt
Citata iš: TinSoldier  gegužės 18, 2014, 23:04:31
Jei nepatingėtum, būtų labai įdomu bent sutrumpintą tavo savaitės meniu pamatyti :)
Tai yra, daugmaž ką ir kiek kartų valgai per dieną. Iš anksto ačiū, jei nepatingėsi.
Tiesiog labai smalsu :)


Pusryciai

100g avizines koses su 50g linu semenu + 50g kanapiu seklu + 50gr saulegrazu gliaudetu viskas (kavamalej sumalta ir sumaisyta su kose)
Siandien dar geriau kokteili (Obuolys,bananas,brokoliai,laukines zoles visokios, citrina,imbieras)

~1000kcal, ~100angliu, ~40 baltymu, 60riebalu

Priespieciai

100gr datuliu,kriausiu ,keli bananai

600kcal, ~120angliu

Pietus

50g pakepintos sojos ir ~150g rudu ryziu su salotomis

700kcal ~120angliu 40baltymu , ~0 riebalu

Vakariene

200lesiu, poto vaisiu

600kcal 100angliu 50baltymu 0riebalu

Isgeriu 2l vandens ir geriu zalia arbata po valgio, treniruojuos pries pusrycius vakare praminu dvirati arba begioju, valgiarastis daznai keiciasi bet cia tai ka siandien valgiau, primenu kad veganai turi dideli skrandi :D



Gyttt

Kas kiek domisi sportu tikriausiai zino si vaikina https://www.youtube.com/user/nashmedina, jis taipogi veganas. Bet.. BET IS KUR JIS GAUNA BALTYMU??? :DDD

illuminati

gyttt, primena sendien dienos mano raciona, tik reiktu dar prideti 500 g mesos ir 500g bulviu... na dar pora pomidoru.... berasant, atejo, i galva, kad ne taip jau ir panasu... :D


o dabar atsakykit, kam uzvest sita diskusija?  tie kas atsisake mesytes, ju ir nepriversi ja valgyt, o tie kurie ja valgo ir valgys.
  dar man juokingas pasirode apeliavimas i sazine. ale valgau mesa, reiskia esu zudikas - kraugerys. na nereikia,  nejauciu gailescio parsiukam ir visciukam, nors tu ka. ju tokia paskirtis, kaip daleiskim arklio paskirtis savu laiku buvo atlikti fizini darba, suns saugoti troba, o katino naikinti grauzikus...

zodziu mesa yra naturalaus zmogaus raciono dalis, saikingai tikrai nekenkia ir yra naudinga. va ar reikalinga, cia jau kitas klausimas. na taip, dabar tikrai galima ja pakeisti kitais produktais, prisipirkt papildu ir laimingai gyvent.
bet ar reikia tai siulyt ir kist kitiem? kaip jum patiktu sukurta analogiska tema ,,valgykime mesa" ten susirinktume pastumt ant vegetaru...? negi nesikistumete?

grynai is mano asmenines pozicijos, kurios neprimetu niekam kitam, vegetarizma/veganizma laikau grynu ispindejimu... bet velgi cia mano nuomone






Sharikovas

Pietums 200gramu ryziu marmalo ir viskas  :o tu gal nykstukas ?

Gyttt

500g suvalgius mesos gal ir neblogai butu medziagu atzvilgiu bet normalus zmogus tiek nesuvalgytu :D

As tai nieko nesmerkiu, blemba mano visi mesedziai as nei jiem kvarsinu galva nei jie man tiesiog gyvenam ir tiek. Tik as nesuprantu kodel kasnors turetu mirti del mano uzkandzio.

Tavo toks mastymas idiotiskas biski karve sukurta kad zmoguj duotu piena. :D
Cia panasiai dievas sukure kostiuma kad ji nesiotumem, jei tam butu sukurtas kostiumas as buciau gimes su suknistu kostiumu. Buvo sukurtas kostiumas ir as ji nesioju... Gime karve zmogus ja isprevartavo ir geria mamytes karvutes pieniuka kuris skirtas TIK JOS VAIKUI o ne zmoguj. Visa gyvenima geriat piena kaip mazi vaikai...

Marius

Tokiu atveju nedrysk liest jokių augalų,sojų ar kitko,nes ''dievas'' juos sukūrė matyt tikrai ne tam ,kad tu galėtum užkandžiaut..

Gyttt

Citata iš: Sharikovas  gegužės 18, 2014, 23:57:43
Pietums 200gramu ryziu marmalo ir viskas  :o tu gal nykstukas ?


50g pakepintos sojos ir ~150g rudu ryziu su salotomis. zvairiem pakartosiu.

As minejau kad kasdien keiciu cia tik ka siandien valgiau. Parasyk savo valgiarasti sniegozmogau :)

Master

#28
gegužės 19, 2014, 00:10:54 Redagavimas: gegužės 19, 2014, 00:12:54 by Master
@illuminati , matomai pradžios neskaitei. Nes nei diskusijos tikslo, nei to ko prašoma šioje temoje nesupranti.
Pakartosiu paskutinį kartą.
Čia nęra grupių veganai, ne veganai. Diskutuojame, dalyjamės informacija.
Ką erzina tema ir pats faktas, nafig, čia lysti ?
Pagrindinis principas diskutuoti ne požiūriu, emocijomis o protu, faktais.
Negi taip sunku nesidrabstyti purvais ir neversti diskusijos šiukšlynu :<
Mariau ,augalai neturi nervų sistemos. (Jei kalbi apie tai) O žmogaus skrandis juos pritaikytas virškinti.
Kas liečia gyvūnų paskirtį tai tėra rūšizmas.

Dar kartą siūlau pažiūrėti prezentaciją ir tik tada toliau diskutuoti.. kitu atveju jus suvalgysiu, nes elgiatės kaip gyvūliai :D

Parcufas

As bendrai apie mityba nuomone.

Zmogus yra noras gauti malonuma. Noru ribojimas - savo esmes anuliavimas.

Matuoti suvalgyto produkto pasekme be kitu parametru - streso, depresijos ar dziaugsmo butu netikslu. Kodel?

Todel kad yra galybe atveju, pavyzdziu kai sportuojantys, save mylintis, priziurintys,  be "blogu zalingu iprociu", negeriantys nerukantys mire ar nuo vezio ar nuo dar kazkokios kitos ligos "anksciau" laiko. Atitinkamai yra ir su tais kurie ruke, gere ir t.t. Taip pat mire nuo analogisku lygu.

O kodel taip vyksta, kad savimi besirupinantys zmones mirsta? Del to kad savimeile yra egoizmas. As noriu but sveikas, fiziskai istvermingas, geros nuotaikos ir t.t.

Problema ne maiste. Ir tai nei vienu atveju nera irodymas, kad valgyt viena ar kita produkta yra zalinga ar nezalinga. Problema yra zmogaus galvoje. Reik abstraguotis nuo zmogaus veiksmu, nuo jo valgymo iprociu, mentaliniu sugebejimu, religijos, kulturos ir t.t.  Jei as gyvenu del saves, tai jokie man veiksmai nepades. Tai yra subjektyvu, nes esminis parametras musu gvyenime yra ketinimas, forma kuria as mirsiu neturi reiksmes, reiksmes turi tik mano santykis su supanciu pasauliu. Juk gyvenima galiu nugyvent kancioje, galiu ir dziaugsme. Tai priklauso ne nuo maisto ir nenuo surukytu cigareciu kiekio.

Dar vienas pavyzdys: Depresija sergancius zmones gydo issiusdami juos savanoriauti.  Depresija sergantys zmones yra ypatingai susikoncetrave savyje. Del to savanoryste padeda mintis pernesti is saves i kitus.

Yra  miestai, kur zmones ypatingai daug ruko ir zalingai gyvena, bet gyvena daugiau nei aplinkiniai del to kad moka dziaugtis gyvenimu. Problema yra depresijoje ir zmogaus santykije su ji supanciu pasauliu. Jei zmogus negeba istatyt "teisingo" santykio su ji supanciu pasauliu ir yra susikoncetraves i savo egoizma, tai joks maisto reguliavimas nepades. Maisto reguliavimas tai tas pats koncetravimasis i savo ego.

Teisingai maitintis ir isvis gyvent, as galiu tik pakildamas virs savo egoizmo, del to kad operuodamas vienu parametru, uzsisklendes pats savyje as negaliu priimti niekad teisingo varianto. Tik pakildamas i sekancia pakopa, as zinosiu, kada ir kiek ir ko suvalgyt, kada ir kiek kilometru nubegt, kiek ir kokiu zodziu pasakyt ir kam. Sio pasaulio problemos neissisprendzia tame paciame lygmenyje. Tik pakylant, abstraguojantis  nuo sios pakopos, as galiu priimti teisinga sprendima. Kitu atveju as visad prasausiu, nes sprendima priimu toje pacioje plokstumoje. Kitaip sakant, savo egoizme.O tai visad yra neteisingas pasirinkimas, nes renkuosi neatsizvelgdamas i visos sistemos norus. 

Mes reguliuojame savo maitinimosi yprocius del to kad norime komfortiskai egzistuoti. Sveikai, gerai jaustis. Problema tame, kad zmogus neteisingai priima kancia ir del to pastoviai iesko naujos komfortiskos busenos. Jausdamas kancia zmogus priima pati paprasciausia sprendima/buda ribojant savo norus. O tai yra pries zmogaus esme.

Tikrai nesakau jog nereik reguliuot mitybos, bet nereik i tai ir koncentruotis. Yra gilesni parametrai nuo kuriu priklauso visapusika zmogaus sekme, laime ir dziaugsmas. Bandant isskirti ir suvaldyt  kazkuri viena parametra integralioje sistemoje niekad nepavyks.


Aukštyn