truKdo

Pradėjo paragraf 78, lapkričio 29, 2012, 13:54:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

OKULTISTE

Sakiau, kad išimtis daryti vargšams, kurie neturi sąlygų taisyklingai rašyti. Žinoma, gal aš ir per griežtai, bet tik dėl to, kad stengiuosi vengti tuščiažodžiavimų - reikia iš pradžių įspėti, o jei nepagrindžia, kodėl tenka "išsidirbinėti", tai trinti.
Pas mane ant klaviatūros irgi nesurašytos lietuviškos raidės, o jei tenka rašyti be lietuviškų raidžių (pvz., prie svetimo kompiuterio), tai stengiuosi kuo mažiau tauzyti.

Markamis

Mane asmeniškai labai trikdo, kai nėra lietuviško raidyno. Prisimenu ir pats kažkada bet kaip rašiau, tačiau pagalvojau, kad nerimtai atrodau taip rašydamas ir įpratau naudoti lietuviškas raides. O skaitant forumą, kartais gal ir labai protingai žmogus pasisako, tačiau, kai žinutė ilgai ir be skyrybos ženklų ar lietuviškų raidžių, pasikankinu iki pusės ir nesivarginu toliau skaityti :/

Skunk

Jeigu rasoma one.lt stilium, tai aisku, kad niekas neiskaitys, bet jei tiesiog be nosiniu ir pns, manes tai neveikia, galiu skaityt ir nesuku galvos. As tai siulau daryt balsavima!  :)

Asasinas

Pas mane irgi nėra an klaviatūros surašyta lietuviškų raidžių, bet aš jau mintinai žinau kur kokia.

O šiaip tai man nėra didelio skirtumo ar su lietuviškom ar be lietuviškų raidžių rašoma. Erzina nebent visi tie troliai, kurie speceliai rašo tekstą be jokių skyrybos ženklų ir stengiasi, kad kuo mažiau būtų įmanoma jį suprasti.

paragraf 78

Pas mane irgi nėra ant kompiuterio lietuviško raidyno sužymėta, bet ilgainiui atsimeni ir automatiškai spaudi klavišus.
Šiaip rimtai svarbu reprezentacija forumo ir puslapio. Tai gi geriau būtų rašyti lietuviškomis raidėmis.

.L.U.T.H.O.R.

Pas mane irgi nėra. Bet dabar jau automatu viską rašau. Šveplas tekstas netrukdo, svarbu būtų bent rišliai parašytas :) Ir kas sako, kad pas juos nėra lietuviško raidyno, tai sunku patikėti. Beveik kiekvienas, kuris kompiuteriu naudojasi ne tik dienraščių skaitymui, laisvai sugebėtų įsijungti tą raidyną.

Justinas Herbsman

jei kam trugdo tai cia jusu paciu beda... jums reikia keistis arba pakelt supratingumo lygi arba ignoruot... kitiem visiskai vienodai nes jie nera ant tiek iklimpe i kaskokias isgalvotas suvarzancias taisykles,kiti neapsikrauna ir nevargina galvos del iliuziju, svarbiausia tiesiog suprasti esme...  ;) ijunkite savo visa likusi savikritini mastyma ir pazvelkite i tai giliau....

skerys

Kazkaip nesveikai atrodo- kai yra bandoma kontroliuoti forume- kaip rasyti..
Neissilavinusiu saves nelaikau, moku 4 kalbas,baigiau koledza sioki toki, bet yra skirtumas, kai rasau forume, ir kai rasau seniui salciui laiska..
Zodziu uzsiimkim tom veiklom-kokiom ir susirinkom uzsiimti, o ne apie svepla teksta diskutuoti, manau protingas zmogus negaledamas perskaityti-tiesiog tai ignoruotu..

Che-kuolis

Na, tekstas su klaidomis turi privalumų - sutaupo laiko, nes gali neskaityt, žinai, kad 90 % bus nesąmonė. Kita vertus, būna žmonės rašo lietuviškai, bet yra tarkim rusakalbiai ir rašo su klaidomis ne iš visiško nesistengimo, o tiesiog jiems taip jau išeina. Ilgina balsius ir pan. Manau, kad tai iš esmės atleistina. Nors žinoma, užknisa, sutinku.
Vėlgi su tuo nelietuvišku raidynu, man aišku keista, kai jis nenaudojamas, nors būna visos galimybės. Gal jie ir gyvenime kalba be š ir č, čia jau jų reikalas, bet visiškai nėra reikalo bausti ar įspėjinėti, jei tekstas rišlus (čia ir šitoje temoje puikių pavyzdžių yra). Galit gėdint žodžiu nebent, bet bausti yra labai bloga mintis.
Bet kas iš tikrųjų užknisa, tai kai kiekvienas sakinys pabaigiamas daugtaškiu.... neva žodžiai taip įgyja daugiau prasmės, paslaptingumo ar gilumo... Nesijaudinkit, neįgyja.

2Pacas

Man tai tikrai vienodai, pati užknisa kopijout tas raides ir iklijout kaip rašau daug laiko užima..tdl nes pas mane kažkaip ant klaveturos neina rašyt lt raidžiu..

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 29, 2012, 22:03:40
Šiaip rimtai svarbu reprezentacija forumo ir puslapio. Tai gi geriau būtų rašyti lietuviškomis raidėmis.


Gal ir geriau būtų, bet nemanau, kad tai TAAAIP jau būtina, kaip kad tu čia rašai :)
Ką pats manai apie eugenika ir 'rasinę higieną'? Reikia atsikratyti žmonių, kurie gali netinkamai reprezentuoti mūsų rasę, valstybę ar šiaip žmoniją? Ar, vis dėl to, galima susitaikyti, kad ne visi yra idealūs, nors tas neidealumas pasireiškia ir negebėjimu rašyti? :)

Galima paprašyti rašyti aiškiau, ar pan. Bet nemanau, kad gražu dėl to grasinti įspėjimais ar banais :)

paragraf 78

Kadangi darbuojuosi informacinėje sklaidoje, tai per visokius apmokymus mus mokė, kaip svarbu yra puslapio reprezentacija. Ir aš su tuo labai sutinku. Svarbu kaip puslapis save reprezentuoja.
Ir nereikia čia perdėti ir eugenikos kišti, nes tai visiškai netapatūs dalykai.
Jau ne kartą esu patyręs, kai papostinu kokį straipsnį iš anomalijos facebooke, kai žmonės kreipia dėmesį ne į straipsnio turinį, o į gramatines klaidas. Na neturime mes redaktoriaus, nors šiaip reikėtų.
Su forumo turiniais tas pats, jei rašoma su gramatinėmis klaidomis, bei šveplai, tai reprezentuoja forumą. Ir ne iš gerosios pusės.
Kito forumo administratorius buvo užsukęs pasižvalgyti kas čia pas mus dedasi, tai iškart pastebėjo kad kai kurie žmonės rašo šveplai.
Manau tai svarbu rašyti neišdarkyta kalba. Ir už tai kovosiu. Nes man gėda, kai žmonės negerbia savo kalbos.

anonymusas

Citata iš: paragraf 78Man pačiam tos klaidos gerokai numuša pašnekovo kartelę ir nieko negaliu su savimi padaryti, tokio pašnekovo žodžiai paprastai man neatrodo rimtai, nes asmuo darantis gramatines klaidas veikiausiai yra neišsilavinęs.
Kam tie vartymai? Taip ir sakyk, skaitau, kad dalis nariu yra debilai. Administratorius turetu susilaikyt nuo tokiu pareiskimu. Pats pazeidineji savo paties susikurtas taisykles 7 punktas.
O su tom savo prezentacijom, nejuokink, komedijos nedaryk. Nueik i php.lt paverk, filtravimo funkcija uz pora bokalu alaus parasys ir bus tau laime. Pakalbejo su administratoriais, kurie pasake bla bla bla, komediju nedarykit gerai. Bet kuris webmasteris tau pasakys, pirma juzeriai o tada visa kita, funkcionalo pletimas ir panasi  *ujnia.
Ismokot spausdinti lietuviskai neziuredami i raides? Malaciai. Medalio norit?

.L.U.T.H.O.R.

Noriu, nupirksi? :'(

paragraf 78

Nereikia išvartinėti mano žodžių ir manęs įžeidinėti.
Aiškumo dėliai: niekas nesiruošia nieko beninti už lietuviško raidyno nenaudojimą. Tisiog prašysiu kad jis būtų naudojamas. Geros valios žmogus susipras, kitas ne. Bet ką jau padarysi.

Aukštyn